Herr

Spelåret 2017

Så här tog vi oss igenom spelåret 2017, redovisat i kronologisk ordning från hemsidan.


Tränarduon intakt

Publicerad 2017-01-04 12:47

Ambitiöse andretränaren Martin Augar har bestämt sig för att stanna kvar hos Huddinge IF och därmed är fjolårets framgångsrika tränarduo intakt.


Martin Augar berättar att tanken naturligtvis var att stanna hos Huddinge IF även nästkommande säsong men det har dröjt med att formalisera det hela. Det har visst varit lite helgdagar nyligen … Dessutom har Martin haft lite välförtjänt semester. Men nu är det klappat och klart, papperen är påskrivna och blicken riktad framåt.

– Jag ser fram emot 2017, speciellt med tanke på hur det såg ut under förra året,erkänner Martin utan omsvep.

Huvudtränaren Jussi Kontinen formulerade ett mål när han tog över inför 2016: Att leda Huddinge IF till serieseger. Med Martin vid sin sida även i år kan det vara läge att nå målet 2017.

Årspremiär på Brantbrink

Publicerad 2017-02-06 13:57

Under elljus och i snöyra avverkas årets första bollpass utomhus. (Foto: Robert Lindberg)Söndag 5 februari, första träningen på Brantbrink för A-laget 2017. I sedvanlig snöyra. Första träningsmatchen är inplanerad till lördag 11 februari.

Medan vissa av våra motståndare börjat spela träningsmatcher i slutet av januari håller vi igen. Årspremiär på Brantbrink i snöyra första söndagen i februari. En handfull provspelare visade upp sig, såväl killar utifrån som egna juniorer. Med en stomme kvar från förra säsongen ser det mycket bättre ut jämfört med för ett år sedan.

Första träningsmatchen avverkas på lördag, mot Hanviken, och på söndag kommer Akropolis till Brantbrink. Starttider och uppgifter om övriga träningsmatcher står att finna på annan plats på hemsidan.

… men vi hade i alla fall tur med vädret

Publicerad 2017-02-11 17:22

Bover Gültekin, mittback i andra halvlek, breddar spelet. Ingen lycka offensivt - den här gången heller. (Foto: Robert Lindberg)Årets första träningsmatch slutar med svidande 0-5-förlust borta mot division 3-laget Hanvikens SK. Det är kanske inte lika illa som det låter. Många nya namn i laguppställningen och självklart känner spelarna inte varandra – än. Men vädret var fint, en underbar februaridag med solglimtar i Tyresö.

Målvakten Joar Gadd Berglund, ytterbackarna Kristófer Magnússon och Bover Gültekin, den sistnämnde lagkapten (för dagen?) är de enda etablerade startspelarna när spelet blåses igång. Bover syns en hel del under matchen, ingen skugga över honom i den här omgivningen. Kristófer får 30 minuter, sparas till söndagen medan Joar hamnar i blåsväder alldeles för ofta. Det är ihåligt i vårt försvar. Mittfältet, hallå!? Vår keeper gör ett par, tre räddningar men borde nog kunnat stoppa ytterligare ett par bollar.

Inledningsvis ser Tobias Corneliusson pigg ut på sin kant. Han får 45 minuter men försvinner ur matchbilden mycket tidigare. Irvine Loyanda-Kiesse positiv framåt vid flera tillfällen.

0-1 kommer efter knappa 20 minuter, en chanslobb från 45 meters håll som Joar inte hinner tillbaka på, veka fingertoppar och bollen dimper i nät.

Bover svarar för en suverän framspelning efter halvtimme, provspelaren Cameron blir helt ren men målvakten avstyr till hörna.

0-1 efter första speglar spelbilden rätt bra. Efter paus syns tydligt att det här är Hanvikens match. Bover räddar på mållinjen i 49e, hörnan resulterar i 0-2, nick vid främre stolpen. I 57e tappar vi två dueller på högerkanten, leder till friläge och bollen mellan Joars ben, 0-3.

Julius Armalis, in efter paus, glimtar till ibland, ges öppet läge mitt fram i 72a, bra förarbete av Irvine, men skottet går över.

I 77e är vårt högerförsvar vidöppet igen, Joar avstyr men på returen blir det 0-4. 10an Nicolas Cordero blir tvåmålsskytt (han satte 1-0). Den killen från Uruguay med meriter från Dalkurd 2015 styr och ställer som han vill denna eftermiddag.

Ett felpass i försvar leder till 0-5 i 82a.

Vi skrapar ihop till två (2!) allvarligt menade avslut på hela matchen.

Vi ställer upp med övervägande provspelare och juniorer mot ett mer samspelt motståndarlag. Det kan inte ha varit många förhoppningsfulla som stärkt sina aktier. På söndag vankas förhoppningsvis andra bullar!
Vi ses på Brantbrink.

En ny dag, ett nytt lag

Publicerad 2017-02-12 19:05

Startelvan mot Akropolis. Bakre raden från vänster: Alexander Ilic, Kevin Strimer, Dejan Ilic, Julius Armalis, Kristófer Magnússon, Fayia Kobba Jr. Främre raden från vänster: Shaun Lomas, Lamin Allen, Bonny Beingana, Gustav Sågänger, Husein Aly. (Foto: Robert Lindberg)Efter 2-2 mot division 1-laget Akropolis på söndagen kan konstateras att Huddinge IF har ett fotbollslag med lovande framtid. Det var löpvillighet och spelglädje. Det syntes sannerligen inte att laget endast haft tre träningar med boll på stor plan i år.

Visserligen ställer topplaget Akropolis inte upp med starkaste startelva men skillnaden mot lördagsmatchen är milsvid. Det är tempo och det är tuffhet, one-touch-spel som ofta ställer oss inför stora problem. Men vi reder ut det mesta. Vad vi inte klarar så bra är de fasta situationerna.

0-1 kommer efter en frisparksvariant i 10e och vi ser lite tagna ut. Kevin Strimer kliver fram med två viktiga räddningar på närskott, bland annat efter en hörna. Husein Aly är den som bäst stått upp mot sina motståndare under inledningen och det är han som finner öppningen för Fayia Kobba Jr. Vår nye anfallare tar med sig den studsande bollen och förpassar den rappt i nät.

Oavgjort efter första, ett par byten i paus, Peter Micic och provspelande Katenda kommer in. Den sistnämnde visar pigga takter direkt och är med i förspelet till 2-1 i 49e, Fayia vinklar läckert in bollen i bortre hörnet efter inspel från kortlinjen.

Kvitteringen kommer på nick vid bortre efter hörna när timmen spelats. Avslutande halvtimmen håller vi ganska jämn, släpper inte till några direkta öppningar även om motståndarna har merparten av bollinnehavet.

- Vår bästa försäsongsmatch under min tid hos Huddinge, anser tränare Jussi Kontinen efteråt.

Då är de flesta spelare jag pratar med ändå inte helt nöjda med sin egen insats. Det finns således mer att hämta.

- Det här tar vi som en seger.
Lagkapten Husse sätter den avslutande kommentaren klockrent.

Tredje gången gillt

Publicerad 2017-02-19 18:54

I årets tredje träningsmatch kom första segern. Det blev 2-1 mot FC Stockholm Internazionale sent på söndag eftermiddag på Brantbrink. Seger, i en match där vi experimenterade med olika spelsystem och lät en handfull testspelare visa upp sig.

Mot division 3-motstånd prövade tränarduon att experimentera med olika spelsystem. Före paus ett 3-4-3-system med naturlige vänsterspelaren Bover Gültekin i mitten, efter paus ett mer traditionellt 4-4-2 med ett stort inslag av testspelare på planen. Plus ett bekant mittbackspar i form av tvillingarna Ilic, Alexander och Dejan.

Första halvan innehöll en mängd individuella misstag men gav oss en stabil 2-0-ledning. För ytterligare understryka hur sällsport egendomligt det kan bli inom fotbollens värld noteras att våra två mest kortvuxna nickade in våra mål. 1-0 genom Bonny Beingana på passning från Felix Åkerlund och vid 2-0 avslutar Felix med skallen vid främre stolpen efter en perfekt slagen hörna av Gustav Sågänger.

Spelmässigt borde vårt övertag och våra halvchanser ha resulterat i ytterligare mål men istället lyckades FC Stockholm peta in ett reduceringsmål tre minuter före slutet. Det var en lurig långboll, målvakten Kevin Strimer hamnade på mellanhand och blev överlobbad. Några minuter innan hade hamnat helt rätt i en liknande situation och avstyrde säkert den gången.

Assisterande tränaren Martin Augars första kommentar efter matchen var "för många individuella misstag" men konstaterar sedan att en seger alltid känns skönt att ta med sig inför fortsättningen.

Katenda hoppas på nystart med Huddinge

Publicerad 2017-02-24 21:50

Mittfältaren Christoffer Katenda har skrivit på för Huddinge IF. Katenda har erfarenhet från spel i Superettan med Östers IF men karriären har bromsats upp, till viss del beroende på skador. Nu hoppas han på en nystart med oss på Källbrink.

24-årige mittfältaren Christoffer Katenda fick sitt genombrott som tonåring med Östers IF i Superallsvenskan 2010. Sedan dess har det tagit emot en del men potentialen finns där. Gästspel hos Akropolis och Limhamn/Bunkeflo höll på att leda fram till ett proffskontrakt med en belgisk klubb 2014. Istället blev det tyska SC Pfullendorf i en lägre division innan han återkom till Sverige. Han fick problem med baksidan lår och Vasalund ville inte chansa. Det blev några matcher med Konyaspor förra året innan det laget kraschade. Katenda koncentrerade sig på att läka sin skada för en nystart 2017.

Nu är det 2017 och nystarten sker hos oss i Huddinge IF. Vi har fått en stark mittfältare med hög potential. Han har siktet ställt mot högre division och det passar oss perfekt. Det har vi också. Tillsammans kan vi nå högre, hoppas Katenda kan vara skadefri och infria sina egna höga mål kommande säsong. Välkommen till Källbrink!

Oavgjort men för få ljusglimtar

Publicerad 2017-02-26 19:21

Fayia Kobba (10) hinner före Gustav Sågänger på hörnan från Felix Åkerlund, nickar in 1-0 i slutet av första halvlek. (Foto: Robert Lindberg)Vi spelar 2-2 mot division 2-kollegan IFK Lidingö på Brantbrink i en match som kunnat sluta både bättre och sämre, sett rent resultatmässigt. Spelmässigt har vi goda perioder men dessa är för få och för korta för att rättfärdiga en seger. Mot slutet tvingas vi istället försvara oss mangrant för att undvika förlust.

Efter en trevande start blir det IFK Lidingö som får ordning på spelet först. Deras höga press ställer oss inför knepiga problem och de spelar över mittfältet med långa bollar mot sina toppspelare som sedan försöker kombinera i närheten av vårt mål. De skapar ett läge men vår keeper Joar Gadd Berglund plockar ner bollen efter en lyckosam försvarstouch i straffområdet.

Med två provspelare plus en junior i startelvan dröjer det innan vi hittar vägarna framåt. När vi väl börjar sätta passningarna rätt längs marken skapar vi också lägen. Shaun Lomas har ett avslut mitt på deras målvakt och vi hotar vid flera tillfällen. Felix Åkerlund ordnar fram en hörna i slutet av första, den dubbleras och hans lyftning från höger nickas i nät av Fayia Kobba Jr. 1-0 fullt rättmätigt i det läget, kunde ha varit mer.

Lidingö svarar med en kombination i vårt straffområde, avslutat med ett vinkelskott i ribbans överkant.

En junior i mittförsvaret avlöses av en annan i paus och han hinner väl knappt inse att han är med i matchen förrän bollen hamnar i vårt mål. Joar försöker täppa till luckan som uppstår, tvingas lämna retur och kvitteringen är ett faktum.

Ett inspel från höger stöts i nät, vi ligger under med 1-2 innan tio minuter har gått av andra. En oväntad händelseutveckling. Kvitteringen kommer med timmen spelad. Bover Gültekin lyfter en frispark mot bortre där Fayia vinner duellen om den halvhöga bollen, mellan backen och målvakten forcerar han in 2-2.

Halvvägs genom andra halvlek byts Christoffer Katenda och Felix ut, båda efter positiva insatser. In kommer Bonny Beingana och en provspelare. Med knappa kvarten kvar kommer Julius Armalis in från bänken, ersätter en provspelande anfallare.

Avslutningen går helt i blåvitt. De trycker på men Gustav Sågänger gör ett bra jobb i ovan position i mittförsvaret och Joar styr undan ett par farliga avslut. Det innebär att 2-2 står sig tiden ut.

Förlust för ungt manskap

Publicerad 2017-02-28 02:06

Måndag kväll, ösregn, Stadshagen, FoC Farsta och vi mönstrar ett ungt lag med flera provspelare. Ingen lyckosam kombination. Det blir 1-2 i baken till slut. "En rätt okej förlust ändå", betygsätter andretränaren Martin Augar. "Vi är nöjda delvis. Matchträning för många unga spelare."


Det verkar som om slutresultatet i matchen betyder mer för våra motståndare än vad det gör för oss. De går in väl tufft i flera situationer och det kunde straffat sig till slut. Vi noterar tacksamt att det inte uppstod några skador att oroa sig över, trots en del rejäla kapningar.

När vi lyckas spela enkelt ser det bra ut men när vi kladdar för länge med bollen, för många touch, och väntar för länge med att spela på ytorna där vi vill ha bollen, då ser det illa ut. Vi har endast tre etablerade A-lagsspelare på planen denna kväll: målvakten Kevin Strimer, yttern Bonny Beingana och evighetsmaskinen Gustav Sågänger. I övrigt är laget formerat kring det yngre gardet. Till och med yngre än mot Hanviken i första träningsmatchen, enligt Martin Augar.

I ledning 2-0 drar FoC Farsta på sig tre röda kort i matchens slutskede, två dubblerade gula samt ett rött efter dispyt med domaren. Ska det verkligen behöva vara så i en träningsmatch?
Desto mer glädjande att vår unge striker Julius Armalis lyckas sätta dit sitt första mål för oss när han reducerar till 1-2. Proppen ur, får vi hoppas.

Inte tillräckligt effektivt

Publicerad 2017-03-04 17:50

Startelvan i bortamatchen mot Syrianska Kerburan lördag 4 mars. (Foto: Martin Augar)Träningsmatchen borta mot division 2-laget Syrianska Kerburan på lördagen slutar 1-1 och det kan vi egentligen inte vara nöjda med. Vi bjuder på deras mål och är alldeles för ineffektiva framåt. Ett sent kvitteringsmål ger oss åtminstone en liten del av vad vi förtjänar efter att ha styrt matchbilden mest hela tiden.

Andretränaren Martin Augar rapporterar från Västerås och han meddelar att vi har en bra start, för matchen men att vi är tempofattiga i spelet. Det blir mycket boll i sidled och bakåt. Vi tar för få löpningar bakom deras backlinje och har svårt att hitta de bästa vägarna fram. Å andra sidan är vi mån om att inte tappa bollen inom områden där vi lätt blir sårbara. Stundtals ser det riktigt bra ut men, som nämnts, framåt är vi inte tillräckligt vassa, tillräckligt effektiva.

Vi startar matchen med två provspelare med chilensk bakgrund och de är inblandade i matchens två mål. Det första, en för lös bakåtpassning från mittfältsspelaren ger hemmalaget öppningen för ett raskt avslut, det blir första halvleks enda mål.

Vårt spelövertag fortsätter i andra halvlek, efter fem byten i paus. Vårt övertag leder dock inte till så många klara målchanser. Det är avvaktande spel från vår sida. I 88e kommer dock det välförtjänta 1-1-målet. Katenda skickar in en väl avvägd boll från höger, mot bortre stolpen där anfallaren Jonatan nickar i nät.

Vi tappar mittfältare

Publicerad 2017-03-12 13:40

Två av våra mittfältare har valt att lämna Huddinge IF. Husein Aly och Daniel Ålund har ny klubbadress 2017, en på nära håll, en desto längre bort. Dessutom har fjolårets lagkapten, Jimmie Engqvist, funnit en klubb.

Yttern Husein Aly, som fick sitt riktiga genombrott förra säsongen, lämnar Huddinge IF efter tre år, 73 serie- och cupmatcher, 16 mål. Ny klubbadress blir Enskede IK.

Mittfältaren Daniel Ålund, oftast i ytterposition under två skadefyllda säsonger med oss, ska spela för en klubb i Thailand. Daniel medverkade i 36 serie- och cupmatcher för oss, gjorde 7 mål.

Jimmie Engqvist, lagkapten och försvarsgeneral förra året, så mittfältare han är i grund och botten, har skrivit på för FC Stockholm Internazionale i division 3. Innerstadsklubb för innerstadskille. Jimmie gjorde två år hos oss, totalt 60 matcher och 7 mål. Han missade endast en seriematch, när han fick ledigt för en familjeangelägenhet.

Huddinge IF tackar för grabbarnas insatser i den gul-svart-randiga tröjan och önskar all framgång i fortsättningen.

Jussi spikar årets mål: "Vi siktar på uppflyttning!"

Publicerad 2017-03-16 12:35

Bara knappt tre veckor till seriepremiär i Division 2 Södra Svealand. Huvudtränare Jussi Kontinen har en positiv känsla inför den kommande säsongen. Han ser oss som första utmanare till seriens självklara huvudfavorit, Linköping City.

Jussi Kontinen har många bollar i luften men har ändå tagit sig tid att svara på några frågor. Klubbens huvudtränare och tillika akademichef luftar vad han har i tankarna inför den seriepremiär som nalkas med stormsteg. Vår första match går i Norrköping, mot IF Sylvia, lördag 8 april

Hur känns det, såhär drygt tre veckor före seriepremiären?
- Jag har en positiv och god känsla, som förstärks hela tiden. Jag är väldigt nöjd just nu. Det gäller bara att de sista sakerna klaffar in som det gjorde förra året. Jag tycker att vi är bättre här och nu jämfört med tre veckor innan start förra året.

Helgen 4-5 mars tillbringade laget i Västerås, hur utföll det?
- Det var lyckat när vi var där. Spelarna har kommit ett steg närmare varandra. Gruppen känns homogen, känns stark, känns sammansvetsad.
1-1 mot Syrianska Keburan på lördagen.
- Matchen i sig … Resultatet var väl inte okej. Vi fick väldigt mycket gott att ta med oss därifrån. Vi tog ett stort bollinnehav och vi var inte ens i närheten av den fasen för ett år sedan.

Den 11e var det inplanerad träningsmatch mot Sandvikens IF. Den blev inställd och matchen i Stockholm Cup mot Spårvägen framflyttad. Istället för Sandviken möter vi Arameisk-Syrianska den 23e under en period med fem matcher på tolv dagar. Påverkar den ändrade matchplaneringen något? Risk för slitna spelare?
- Nej, det påverkar ingenting. Det är två olika lag som spelar, det är få som dubblerar. Jag tycker det är bra att många får speltid ända fram till seriestart. Jag ser bara fördelar.

Vissa helger har vi spelat match både lördag och söndag. Vad är syftet med det?
- Det ger oss möjligheten att titta på spelare. Resultaten kommer inte alltid att vara med oss då. Många matcher har spelats med väldigt unga lag, många provspelare. Syftet med den här perioden är att få titta på många spelare. Nu har vi tittat i lugn och ro och jag tycker att många bitar har fallit väl ut.

Ändå är truppen rätt liten just nu, 18 spelare plus en skadad Felix Åkerlund. Hur ska vi hålla en hel säsong? Är det något du letar efter såhär i sista minuten?
- Vi jagar en forward, i alla fall. Se'n så kommer vi vända oss tillbaka till en av provspelarna som varit med och erbjuda kontrakt. Vi tar in två spelare till, det är tanken. Med det får vi känna oss nöjda. Kommer det någon efter det så …

Av årets fem nyförvärv så här långt, är det någon du förväntar dig något extra av?
- Jag kan väl säga såhär… När vi gick in i förra säsongen tyckte jag att vi hade en ledande spelare. (Samuel Aziz. Red anm.) Vi tappade honom till en allsvensk miljö. Nu har vi ersatt honom med en ny ledande spelare, men i en annan position. Förutom att följa allas utveckling så har jag stora förhoppningar om att Christoffer Katenda får en stor utveckling och studsar tillbaka till svensk elitfotboll. Men det är inte bara han. Jag ser potentialen hos flera, men där vi är, här och nu, så är det ändå han jag bedömer vara starkast i gruppen för att kunna göra den resan i år.

Någon av de unga egna produkterna som du hoppas och tror lite extra på i år?
- Om jag börjar nedifrån så har vi en ung målvaktsbesättning och jag förväntar mig att båda tar steg i år. I backlinjen har vi ju tvillingarna och så hoppas jag att Lidmo får vara frisk och kunna utmana dom på riktigt. Oktay hänger med. Shaun, vi tror på honom. Jocke och Tobbe har fått ett år och jag hoppas de tar ytterligare steg. Den som sett bäst ut på träning är faktiskt Irvine.

Då kommer vi till min käpphäst, försvarsgeneral. Förra året släppte vi in 26 mål på de första 13 matcherna, 16 på de avslutande 13 sedan Jimmie Engqvist funnit sig tillrätta i rollen. I år måste vi vara bättre från början. Vem tar över som försvarsgeneral?
- Det blir Alexander Ilic i slutändan. Det är därför vi har tagit in honom. Han har den attityden. Jättebra samspel med Dejan. Bover och Lidmo kommer att utmana om positionerna. Gurra har vuxit mer och mer som vänsterback. Kristófer växte för varje match, han är gedigen. Men Bover kanske är den viktigaste spelaren ändå. Han är bäst i speluppbyggnadsfasen och vi kan använda honom i många olika positioner, i försvar och på mittfält.

Våra reservlagsmatcher ligger tätt inpå A-lagsmatcherna. Truppen är inte så stor. Betyder det att det blir mycket ungdomar i vårt reservlag i år?
- Egentligen är det inte så stor skillnad jämfört med förra året. Dom som inte spelar A-lagsmatch spelar med reservlaget. Vi har bättre ingångsvärde i år. Vi lyfte upp ett antal spelare tidigt förra året. I år kan vi bereda plats för spelare från U19 och U17 i regelbunden träning. Jag vill väva in Huddinges unga spelare, jag vet att det finns spelare i Huddinge som kan bli duktiga och vi vill vara duktiga på att utveckla fotbollsspelare. Framför allt, ge spelare chansen. Det finns spelare ända nere på 02-nivå som kan få chansen att träna i A-lagsmiljö i år.
- Större delen av A-truppen är födda mellan 96 och 98. Halva truppen är 21 år och yngre, så kan man säga. Det finns inget självändamål att det ska se ut så. Man kanske vill ha lite mer rutin. I den bästa av världar vill man ha några bärande spelare mellan 25 och 30 i varje lagdel, gärna ihop med ett par, tre kanoner mellan 15 och 17 men där är vi inte riktigt.

Men var är vi då? Hur står vi oss mot konkurrenterna i årets serie?
- Tittar man på hela serien så … dom självklara favoriterna med överlägsen budget och överlägsen rutin från spel i högre serie och kvalité är Linköping. Det är laget att slå. Sedan finns det inga andra lag på den nivån. När jag gör en analys av serien så är det vi tillsammans med Sleipner som är de naturliga utmanarna.

Jussi, du skrev ett två-årskontrakt med Huddinge IF inför förra säsongen och du kom med målsättningen att vinna serien. Bäva månde Linköping! Eller har du ändrat dig?
- Mitt mål är ta upp Huddinge, vinna serien, men det finns ju ett kval också. Målet är att bli bättre än förra året, ta fler poäng än förra året. Då borde det räcka till att bli sämst tvåa. Vi ska vara med och vi är redo för det. Vi ska vara ett topplag i år!

Oturscentimeter från oavgjort

Publicerad 2017-03-18 15:47

Bonny Beingana (till vänster, delvis skymd av domaren) nickar in kvitteringen till 1-1 efter hörna. (Foto: Robert Lindberg)Lördagens träningsmatch mot Enskede IK slutar med förlust, 1-2, efter en stundtals mycket bra insats från vår sida. Våra division 1-motståndare är lite vassare framåt vilket fäller utslaget till slut, men vi är bara enstaka oturscentimeter från 2-2 när provspelande Jonatan prickar stolpens insida i matchens slutskede.

Vi ställs mot ett Enskede-lag som är mycket nära en tänkt startelva, enligt deras klubbchef Håkan Andersson. Vi börjar respektlöst och skapar ett par lägen där sista touchen inte blir tillräckligt lyckosam.

Efter drygt 10 minuter tar sig Enskede längre upp i banan. Ett par minuter senare leder en listig direktskarv till ett friläge och vi har 0-1 i baken. Kort därpå svarar Kevin för en fin fotparad när Enskede kommer igen.

Efter ganska jämnt spel en tid kommer vår kvittering i 24e. Vid hörna nickar Bonny Beingana precist in bollen invid bortre stolpen från en position en bit ut från den främre. Efter målet blir det en tung Huddinge-press mot hemmamålet med flera hörnor som bästa resultat. Mot slutet av halvleken återtar Enskede initiativet. Husein Aly - "våran Husse" - ligger bakom det mesta och har även bud på en straffspark men domaren slår ut med händerna.

Rättvisande 1-1 i paus. Andra halvlek inleder vi starkt. Vi river flera hål i hemmaförsvaret men får inte till det där sista, avgörande momentet. Efter en dryg kvart börjar spelet jämna ut sig. Byten genomförs på båda sidor och det är vi som förlorar mest på det. Enskede vaskar fram en hörna i 72a, leder till ett skott i ribbans ovansida, och när inhopparen Joacim Corneliusson ställs ensam mot två motståndare på högersidan blir det för stora ytor, ett lågt inspel bredsidas i nät av nyligen inbytte, kortklippte Peter Micic (!).

Enskede kontrollerar skeendet och vi har svårt att rubba dom. Då, i 89e, kommer en lysande långcross från en av våra inbytta provspelare, Jonatan tar emot på högersidan, avancerar och klipper till stenhårt från knappa 20 meter. En chanslös hemmakeeper hör hur bollen brakar in stolpens insida bakom sig och han kan bara ana hur den susar förbi bakom honom, ut igen framför bortre stolpen. Så nära en kvittering!

- En bra värdemätare, lyder tränare Jussi Kontinens bedömning efter slutsignalen.

Enkla försvarsmissar leder till förlust

Publicerad 2017-03-19 19:17

Irvine Loyanda Kiesse stressar Karlbergsförsvaret när Huddinge IF:s lag spelar med aggressivitet, stolthet och hjärta i andra halvlek, hämtar sånär in ett tremålsunderläge. (Foto: Robert Lindberg)Tre försvarsmissar blir förödande i söndagsmatchen mot Karlberg på Brantbrink. Vi är i underläge 0-3 efter första halvleken – och då har ändå vår målvakt, Joar Gadd Berglund, svarat för flera svettiga ingripanden. Lite aggressivitet och stolthet i matchens slutskede, och vi hyfsar siffrorna till 2-3.

Vi kommer till start med fyra provspelare och med flera spelare på ovana positioner. Vi möter ett lag som förra året spelade avgörande kvalmatch om en plats i division 1, förlorade då mot IFK Luleå.
Bollen befinner sig inledningsvis mest på Karlbergs planhalva utan att vi kan vaska fram några öppna lägen. Då är våra motståndare desto vassare när de kommer till snabb motattack. Joar i målet avvärjer vid tre tillfällen innan han tvingas kapitulera i 20e, en nick från KB:s fyrtorn i anfallet efter frispark. Slarviga försvarsdispositioner och fullständig mis-match i markeringen. Det skilde säkert två decimeter i längd mellan vår kille och deras.

I 33e, en chansbrytning från vår ovane vänsterback går fel, det blir vidöppet och inlägget kommer med precision. Samma fyrtorn möter med pannan mellan våra mittbackar. Joar chanslös. 0-2!
Kort före paus, ett tredje nickmål i baken. Frispark i samma läge som tidigare, nu en kort lyftning när vi kraftsamlar mot bortre. Omarkerad mittback sätter pannan till vid främre. 0-3!

Vi byter friskt i paus, fem nya in och andelen provspelare sjunker till två. Tämligen oorganiserat spel från båda håll. Få lägen. Joar skopar upp ett hårt skott från nära håll i 55e. Tobias Corneliusson avlossar vårt första allvarligt menade avslut inom målramen med timmen spelad. Målvakten ner och räddar.

Karlberg byter in en handfull spelare sista fjärdedelen och vi får lite lättare att ta oss fram. Lite aggressivitet ger oss ett tröstmål i 78e, bollen dimper ner framför Fayia Kobba Jr som vräker upp den i nättaket från 10 meters håll. Lamin Allen har ett lamt skott på mål i 81a innan Gustav Sågänger visar kampvilja och offensivlusta i samma sekvens, bollen till Fayia som är skoningslös, 2-3 och fem minuter kvar. Tobbe får läget i 87e, mitt i straffområdet, men en försvarare blockerar. Avslutningsvis öppnar Gurra upp deras högerförsvar, det hårda inspelet finner dock ingen adressat, touchar en försvarare men bollen rinner förbi och ut på andra sidan.
Vi förlorar igen, 2-3 denna gång. För andra dagen i rad är vi hårsmånen från att rädda oavgjort i en match där motståndarna visat mer kvalité och skärpa. Vad månde bliva av det här till seriestart?

Moralhöjande viktoria

Publicerad 2017-03-23 22:17

Ljuset faller på Fayia Kobba Jr., tvåmålsskytt ännu en gång vilket leder till efterlängtad seger med 2-1 mot Arameisk-Syrianska på torsdagskvällen. (Foto: Robert Lindberg)Fotboll är ett lagspel men matcher avgörs ofta av individuell skicklighet – eller brist på denna. Torsdagens 2-1-seger mot division 1-laget Arameisk-Syrianska kommer till efter en stark laginsats kryddad med några individuella mästerverk.

En jämn första halvlek förgylls drygt tio minuter före paus. Provspelaren Jonatan vinner en "omöjlig" nickduell, bollen går fram till Fayia Kobba Jr som bryter sig fram förbi uppvaktande försvarare, fri med målvakten rullar han obönhörligen in 1-0 till vänster om målvakten.

Drygt fem minuter in på andra halvlek släpper vi in ett mål på en fast situation, en framrusande spelare kan omarkerad nicka in en frispark från vänstersidan. En kopia av Karlbergs 3-0-mål i söndags. I övrigt håller vi motståndaranfallet stången bra. Det är sällan de släpps fram i målosande situationer. Många, för att inte säga alla, HIF-spelare svarar för bra insatser matchen igenom.

Vi har bättre offensiv kvalité men det krävs något speciellt för att vi ska återta ledningen. I 57e ser Christoffer Katenda öppningen, Fayia diagonallöper blixtsnabbt, hinner före målvakten – till synes ett omöjligt uppdrag! – och trycker till bollen som smiter in med minsta möjliga marginal tätt intill stolproten.

Rödtröjornas snabba omställningar fastnar i vårt försvarsnät, våra mittfältare svarar för ett starkt defensivt arbete kryddat med många positiva offensiva idéer från hela elvan. Det måste till en ny fast situation för att vi ska bli hotade på allvar. En hörna med dryga kvarten kvar leder till ett rungande ribbskott. Under slutskedet kontrollerar vi matchen, håller trycket och pressen uppe.

Arameisk-Syrianska tog hem vår division 2-serie förra året men deras onsdagsupplaga är en blek kopia av förra årets starka lag. Möjligen att de inte kommer med bästa uppställningen, men det ska inte förringa vår insats. Välförtjänt 2-1-seger till slut.

Vi har inget att sätta emot

Publicerad 2017-03-25 16:31

Julius Armalis (9) jagar en förhoppningsfull långboll men Haninge-försvaret har full koll - hela matchen. (Foto: Robert Lindberg)På lördagen ställs vi mot ett kompakt och välorganiserat motstånd i form av seriekonkurrenten IFK Haninge. Vi kommer till soliga men blåsiga Torvalla med ett ungt lag och det visar sig inte vara tillräckligt. Förlustsiffrorna skrivs till odiskutabla 0-4.

Matchbilden sätts direkt. Vi har avspark, dräller med bollen och efter 10 sekunder ligger den i vårt mål. Den assisterandes höjda flagga räddar oss från en pinsam inledning. Men det skulle komma mera. Vi är tillbakapressade från början och när vi, efter en knapp kvart, börjar finna vägar framåt drälls det med bollen i eget försvar. Siste man försöker dribbla, förlorar bollen. Vips står det 0-1.

Kevin Strimer i målet räddar oss undan flera mål i baken när vi fortsätter bjuda på lägen. Det dröjer till 20e innan vi har vårt första skott på mål, ett lamt långskott från Hady Karim, bereder inte Haninge-keepern några problem. I mitten av första har vi en hyfsad period med ytterligare två avslut på mål, dock ingen vidare skjuts på de skotten.

Tre fina räddningar av Kevin gör att vi går till pausvila med smickrande 0-1.

Det håller inte länge i motvinden när andra drar igång. Alex Ilic räddar oss när han rensar nära mållinjen, rätt upp i ribban – och ut. Vi har svårt att ta oss ur Haninges höga press och laget liknar mest en samling lösa partiklar.

0-2 i 55e kommer när Özgür Yasar tillåts vandra in från högerkanten till ett lämpligt ställe strax utanför straffområdet där han oattackerad kan dräpa in bollen högt invid vänstra stolpen.
0-3 i 60e efter bolltapp i försvaret.
0-4 i 70e när vi borde rensat men blir för smarta djupt i eget straffområdet, aggressivitet från killen i vitt ger honom bollen.

Med tio minuter kvar får Haninge sin lagkapten utvisad efter ett andra gult kort. Fayia Kobba Jr, inbytt strax innan, ger oss lite skarpare offensiv och vi får bedriva fotboll på Haninges planhalva men skapar inget. Alldeles för många passningar går käpprätt fel under hela matchen. Då kan man inte förvänta sig resultat.

Respass efter straffar

Publicerad 2017-03-29 22:29

Straffavgörandet: Joar Gadd Berglund går åt rätt håll men är för sent ute. Och vi är ute ur Stockholm Cup. (Foto: Robert Lindberg)Årets äventyr i Stockholm Cup tar slut redan innan det ens hunnit bli något äventyr. Spårvägen sätter totalt sex straffmål bakom Joar Gadd Berglund och det betyder respass för oss.

Division 3-laget Spårvägen inleder med att sätta sin handicap-straff säkert till höger om Joar. 0-1 när matchen rullar igång.

Under första halvlek rullar vi boll, mest i sidled, om vi inte stannar upp och håller i bollen för länge. Spårvägen är mer direkta och deras anfall ser vassare ut, även om de inte lyckas skapa några brännheta lägen.

Det tar nästan en halvtimme innan vi får ihop till ett snabbt anfall i planens längdriktning, Bonny Beingana får läget men målvakten avstyr till hörna. Irvine Loyanda, ganska osynlig fram till halvlekens sista fem, blixtrar till med ett skott tätt över innan han tar emot en passning från lagkapten Bover Gültekin och begraver bollen i burhörnet för kvitteringsmålet till 1-1.

Under andra halvlek används nästan enbart ena planhalvan, Spårvägens. Efter en kvart är vårt ledningsmål så gott som säkert, Lamin Allen svarar för en nätt lyftning över målvakten, parallellt med mållinjen, Irvine sätter foten till framför det tomma målet – och skickar bollen över ribban!

I fortsättningen bjuds vi mestadels på dålig kvalité på passningar och avslut, felval och många misslyckade bollmottagningar. Spårvägen försvarar sig med relativ lätthet. Mot slutet sticker de dessutom upp i ett par rappa kontringar och Joar tvingas till två avgörande räddningar. Aktive Bonny försöker avgöra med skott utanför straffområdet i en desperat jakt efter ett segermål. Två gånger skjuter han över.

1-1 vid full tid och straffavgörande vidtar. Vi börjar, Christoffer Katendas straff åt vänster räddas av deras målvakt. Sedan räknas det in nio stensäkra straffar i följd och det är bara att gratulera Spårvägen till avancemanget.

Laget: Joar Gadd Berglund – Kristófer Magnússon, Alex Ilic, Dejan Ilic, Bover Gültekin – Lamin Allen (77, Bonny Beingana), Shaun Lomas (82, Joacim Corneliusson), Christoffer Katenda, Bonny Beingana (46, Tobias Corneliusson) – Fayia Kobba Jr, Irvine Loyanda (76, Julius Armalis).

En klar, en väntar vi på

Publicerad 2017-04-01 12:35

Vår tränare Jussi Kontinen i samspråk med nye anfallaren Jonatan Almendra efter träningsmatchen mot Enskede tidigare i år. (Foto: Robert Lindberg)Vi har fått påskrifter från två nya spelare, en ung mittfältare och en rutinerad anfallare. En av dem är spelklar medan vi väntar på att pappersexercisen ska bli färdig när det gäller den andre.

Jonatan Almendra är en snart 26-årig anfallaren från Chile som under försäsongen visat att han kan bli en stor tillgång för vårt offensiva spel. Han känner sig redan hemmastadd hos oss, och det är inte undra på. Han är hemmastadd i gul-svart-randigt efter att ha avverkat två spelsejourer hos Fernandez Vial, en klubb från San Pedro de la Paz, strax utanför Concepción i södra Chile. De spelar också i vackert gul-svart-randigt. Nu väntar vi på att få dokumenten med ett godkännande från det chilenska fotbollsförbundet. Han är inte spelklar för oss förrän dessa dyker upp.

Cesar Weilid är 19 år, mittfältskreatör från Hammarby IF. Hans ankomst spetsar till konkurrenssituationen rejält. Förhoppningen är att han dessutom spetsar till kvalitén på vår offensiva speluppbyggnad.

Båda spelarna hälsas varmt välkomna till Huddinge IF!

Allvaret närmar sig och det märks

Publicerad 2017-04-02 18:30

Dejan Ilic och Gustav Sågänger i kamp om bollen med en motspelare invid sidlinjen. (Foto: Robert Lindberg)


Sista träningsmatchen inför seriepremiären och vi gör en stabil insats mot division 1-laget Sollentuna. Stabilt, men långt ifrån perfekt. Ändå når vi 1-1 och behöver inte be om ursäkt för det.

Första halvlek kännetecknas av mestadels skärpt spel från båda lagen. Första öppningen dröjer till 36e minuten. En frispark från Katenda leder till ett läge för Fayia Kobba som skjuter hårt förbi bortre stolpen ur snäv vinkel. Minuten efter uppenbarar sig Sollentunas första öppning, också det efter frispark. Markeringsmiss och två vittröjor kommer närmast till höjdbollen men avslutet blir en svag nick utanför. Halvlekens bästa chans kommer i 43e. Shaun Lomas ger bort bollen men Alex Ilic kliver fram och rensar undan avslutet bakom överspelade Kevin Strimer.

Sollentuna inleder andra halvlek starkt och under en dryg kvart har vi svårt att ta oss ur försvarspositionerna. När vi väl lyckas lyfta upp laget får vi en omställning emot oss, ger bort bollen och deras ensamme anfallare överlistar 2 gånger Ilic innan han iskallt rullar in ledningsmålet.

Spelet är nu tämligen jämnt och vi får vår välförtjänta kvittering i 79e. Bover trär igenom en passning till Fayia som sliter sig loss och rullar in 1-1 via vänster stolpe.

Sollentuna dominerar slutskedet men skapar endast en möjlighet av egen kraft. Då svarar Kevin för en fin räddning, tippar till hörna. Visst, de har ett par, tre chanser ytterligare men dessa bjuder vi på, helt och hållet.

Laget: Kevin Strimer - Kristófer Magnússon, Alex Ilic, Dejan Ilic, Gustav Sågänger - Tobias Corneliusson (86 Irvine Loyanda), Shaun Lomas (46, Cesar Weilid), Christoffer Katenda, Bonny Beingana (34, Bover Gültekin) - Jonatan Almenda (80, Joacim Corneliusson), Fayia Kobba Jr.

PROFILEN - vecka 14: Bover Gültekin

BOVER GÜLTEKIN inleder sin sjunde säsong med Huddinge IF, i år med lagkaptensbindeln kring överarmen. Han har varit med om såväl upp- som nedflyttning och har samlat på sig en hel del rutin under åren på Källbrink. Han, om någon, bör kunna känna av atmosfären inför seriepremiären.

Tre snabba frågor till Bover:

Hur är stämningen inom truppen inför seriestarten?
- Den är på topp! Det har kommit in många bra spelare i år. Bra personligheter. Vi hade kul tillsammans i Västerås och det känns grymt inför seriepremiären.

Är det någon av årets nyförvärv som du tror blir extra betydelsefull för laget?
- Alex. Han är ledaren vi behöver i backlinjen. Katenda, förstås. En stor talang som har potential, jag tror han kan blomma ut här hos oss.

Vad tror du om din egen roll i laget i år?
- Jag kan bidra med viktig erfarenhet och rutin. Tyvärr har jag haft en hackig försäsong med jobb och skador, men jag kommer att fortsätta ge allt oavsett om jag startar eller kommer in från bänken.

Förlust i premiären

Publicerad 2017-04-08 18:04

Christoffer Katenda lyfter in bollen i Sylvias straffområde men det blir inget positivt utbyte den här gången heller. (Foto: Robert Lindberg)Ett uddlöst Huddinge IF förlorar borta mot Sylvia, 0-1, i årets seriepremiär.

Värdarna Sylvia verkar matchen igenom vara mer på det klara hur de skulle spela i de situationer som uppstår. Inledningsvis har de lätt att ta sig fram mot ett passivt HIF-försvar. 1-0 kommer efter ett lågt inspel redan i 5e. Det räcker för seger. Vi har inte offensiv kraft nog att skapa tillräckligt, trots en intensiv press under slutskedet. Istället räddar vår keeper, Kevin Strimer, oss undan ett större nederlag när han avvärjer ett friläge på stopptid.

PROFILEN - vecka 15: Christoffer Katenda

CHRISTOFFER KATENDA, 25-årig mittfältare, tillhör årets nyförvärv. Jussi Kontinen tror mycket på honom. Potentialen finns där, han glimtade till under premiärmatchen i lördags där vi tyvärr inte fick till det sista tredjedelen.

Tre snabba frågor till Katenda:

Varför valde du att komma till Huddinge IF?
- Jag hade bara hört bra om Huddinge. Jag är kompis med Aziz som berättade. Och Jussi är en bra tränare.

Vad är din personliga målsättning för detta spelår?
- Att göra en bra säsong, självklart. Göra poäng. För att kunna ta mig vidare högre upp.

Hur tror du det går för Huddinge IF i årets seriespel?
- Jag tror vi kan kamma hem hela division 2 och gå upp i ettan.

Tre poäng i hemmapremiären

Publicerad 2017-04-17 19:36

I kylan på skuggsidans konstgräsplan rullar vi fotboll riktigt vackert - emellanåt. En påpassligt uppsnappad målvaktsretur betyder 1-0 i början av andra halvlek och när matchen är över har vi bokförts för en säker 2-0-viktoria.

Hemmapremiär mot Värmbol och ganska värmande underhållning i vinterkylan. I första halvlek äger vi mest boll men gästerna är vassare i sina attacker. Säkert agerande från vår keeper Kevin Strimer gör att det sällan känns riktigt farligt, inte ens under Värmbols starka slutminuter.

Vi inleder bäst efter paus och kommer dessutom undan med blotta förskräckelsen när domaren väljer att inte blåsa för en misstänkt handsförseelse i vårt straffområde. Kort därefter, ett fint anfall på vår vänsterkant, Christoffer Katenda till Jonatan Almendra som drar iväg ett skruvat skott mot bortre stolpen. Målvakten kan inte hålla bollen och Lamin Allen rullar in 1-0.

Sedan byter lagen chanser innan inhopparen Irvine Loyanda iskallt rullar in 2-0, suveränt frispelad av Jonatan. En kvart kvar, stabilt försvarsspel säkrar säsongens första trepoängare.

PROFILEN - vecka 16: Lamin Allen

LAMIN ALLEN är en mittfältare med hela planen som arbetsfält. I hemmapremiären sätter han dit vårt första mål för säsongen, 1-0 mot Värmbol. På lördag möter vi hans förra klubb, Värmdö IF på bortaplan och på söndag fyller Lamin 23 år. Grattis!

Tre snabba frågor till Lamin:

Hur trivs du hos Huddinge IF?
- Skitbra!

Du har spelat i ytterposition de första två matcherna, var vill du helst spela?
- Spelar ingen roll så länge som jag får mycket boll.

Din förra klubb, Värmdö, borta på lördag. Hur känns det, framför allt, hur går det?
- Jag är taggad! Den matchen kommer vi att vinna.

Tre bortkastade pinnar

Publicerad 2017-04-22 19:05

Cesar Weilid försöker finna vägar igenom Värmdö-försvaret, utan framgång. (Foto: Robert Lindberg)Bortamatchen mot Värmdö IF på lördagen slutar med förlust, 0-2. En match som vi borde vunnit men total uddlöshet framåt och en fast situation emot kostar oss tre poäng.

Första halvleken på Värmdövallen kunde varit regisserad - om det inte vore för våra missade möjligheter. Värmdö har mer boll, vi skapar tre frilägen. I 45e skapar hemmalaget sin första målchans, Kevin Strimer sträcker ut och får en hand på det låga skottet, räddar 0-0.

En handfull nya, öppna lägen under andra halvlekens första del, men fortfarande 0-0 med kvarten kvar. Då får Värmdö en frispark till vänster, lyftningen nickskarvas och bollen droppar in vid bortre stolproten. Sedan stänger Värmdö igen. Vi skapar ingenting. Istället springer våra motståndare igenom ett HIF-försvar som inte existerar längre, alla är på offensiva utflykter, och rullar in 2-0-målet i 94e.

Reserverna hängde inte med

Publicerad 2017-04-23 21:02

Säsongens första match i reservlagsserien börjar illa, underläge 0-3 borta mot IFK Lidingö efter dryga kvarten. Laget spelar upp sig men marginalen är för stor. Det slutar med förlust, 1-4.


Ett aggressivt IFK Lidingö tar hand om kommandot från start och trycker in 1-0 efter hörna i 9e. I deras nästa anfall vinner vi boll men skänker den tillbaka två gånger om, straffas obönhörligen, 0-2 smiter in tätt intill Dino Skaljics vänstra stolpe. En felpassning mitt fram, nära eget straffområde betyder 0-3 när hemmaspelaren utnyttjar att vår keeper inte tillhör de resligare.

Halvvägs genom halvleken tar vi över. "Firma JCC" (Jonatan och två gånger Corneliusson) ligger bakom det mesta i offensiv riktning denna råkalla kväll på en gudsförgäten konstgräsplan. Men vi har sällsynt svårt att näta. När Jonatan trycker in 1-3 i 32a är det på egen retur från målvakten efter en underbar frispelning, lång crossboll från 15-årige högerbacken Axel! Kort före paus är vi nära 2-3. Istället kommer 1-4 på nick efter hörna, återigen en hög boll över målvakten.

Vi skapar många chanser under matchens andra halva men får inte bollen i mål. Vi släpper till ett par, tre kontringar men då briljerar Dino med högklassiga parader och det blir inga fler mål.

Laget: Dino Skaljic - Axel Stjelke Klingwall (55, Marcus Mikhail), Anton Lidmo, Gustav Sågänger, Jonathan Jentler (62, Vidar Riström) - Tobias Corneliusson, Hady Karim, Joacim Corneliusson, Irvine Loyanda - Jonatan Almendra, Julius Armalis.

PROFILEN - vecka 17: Irvine Loyanda Kiesse

IRVINE LOYANDA har endast spelat 120 minuter av 360 möjliga i vårens fyra tävlingsmatcher ändå är 17-åringen vår främste målskytt med två gjorda mål. Han är, de facto, den ende av våra anfallare som nätat den här säsongen.

Tre snabba frågor till Irvine:

Det här är din första A-lagssäsong, hur tycker du det funkar?
- Jag tycker att jag kommit in i det bra.

Vilka egenskaper tycker du är dina bästa som fotbollsspelare?
- Min teknik, snabbhet och blick för spelet.

Har du satt upp mål som du strävar efter, kortsiktigt eller långsiktigt?
- Först och främst att slå mig in i startelvan i år.

Resultatlös kamp mot övermakten

Publicerad 2017-05-01 17:30

Startelvan i solskenet på Källbrink, komplett med knattespelare. (Foto: Robert Lindberg)Linköping City tar ledningen på Källbrink i sitt första anfall, får en välvilligt utdömd straffspark strax före paus. Vi kämpar hedervärt, reducerar på vår andra straff men får till slut ge oss mot ett bättre lag när gästerna avgör med 3-1-målet i 80e.

Vi har avsparken på den gropiga och torra gräsplanen men kommer inte in på motståndarnas planhalva förrän efter vår andra avspark, knappt tre minuter senare. Vi förlorar boll och när det kommer ett långt inlägg från höger mot en omarkerad Daniel Swärd blir det 0-1 efter 85 sekunders spel.

Linköping vinner nästan alla dueller, alla andrabollar men vi krigar förtjänstfullt. Kort före paus upptäcker domare Dovresjö något ojust i vårt straffområde, blåser straff och alla spelare ser oförstående ut. Michael Uwesu hämtar sig snabbast, tar bollen och sätter in 0-2 högt till höger om Kevin Strimer.

I 56e har City två träffar i Kevins högra stolpe och när vi får en straff efter en solklar hands i 63e verkar det som om lyckan vänt. Jonatan Almendra slår bollen för nära målvakten som limmar den. I 73e driver Gustav Sågänger förbi på vänstersidan, får en knuff. Ny straff. Den förvaltar Christoffer Kantenda på bästa vis, 1-2 och hoppet tänds.

Det släcks igen drygt fem minuter senare när vi ger bort bollen på mittlinjen, tre motståndare hugger direkt och vesselsnabbe Levon Pachajyan sätter dit 1-3.

PROFILEN - vecka 18: Per Rossander

Det som syns utåt är vad laget presterar på plan. Men utan det stora arbete som materialförvaltaren PER ROSSANDER lägger ner före och efter matcherna - och alla träningar! - skulle det inte finnas kläder att spela i eller bollar att spela med.

Tre snabba frågor till Persa:

Hur många timmar lägger du ner på jobbet en vanlig vecka med fyra träningar och en eller två matcher?
- Jag har faktiskt räknat på det. I snitt blir det 30 timmar i veckan.

Sommar och sol är en sak men hur känns det en sen höstkväll när du är ensam kvar i mörkret på Källbrink när klockan närmar sig midnatt?
- Hahaha … ja du, det känns ganska ensamt.

Vad är det som får dig att slita med tvätt och stundtals otillräckligt med material året om?
- Jag har egentligen inget att annat att göra, har det här som sysselsättning. Så är det socialt också. Kul när jag kallas "kungen av Källbrink", hemma är det ingen som kallar mig kung. Källbrink är min borg, så är det bara.

Måltorka även för reserverna

Publicerad 2017-05-02 23:06

Tisdag kväll, hemmamatch för reserverna mot Ängby IF, och vårt målsumpande fortsätter. Det leder till förlust med 1-3 i en match där vi stundtals spelar fin fotboll men misslyckas framför motståndarmålet.

Efter en jämn inledning börjar vi få viss kontroll över händelserna. Då leder en motattack till hörna där en av de resliga motståndarna når högst och nickar in 0-1. Resten av halvleken är rätt jämn. Vi rullar boll rätt bra men det känns som om motståndarna är lite tyngre och starkare i många moment, de skapar en del lägen utan att det blir riktigt hett. Vår stora kvitteringschans dyker upp i 38e. Hady Karim prickar ribban med en frispark, returen kan Julius Armalis inte trycka in förbi målisen.

Efter paus blir vårt spelövertag allt kraftigare och det verkar bara vara en tidsfråga innan vi får utdelning på någon av alla halvchanser. En kontring och vi släpper till alldeles för enkelt på vänstersidan, inspelet möts med monumentalt sjabbel vid främre stolpen där Anton Lidmo och Joar Gadd Berglund samarbetar med att drälla in bollen i egna målet. 0-2!

Vår reducering kommer med timmen spelad, en magnifik språngskalle av Edvin Monemi. Vi jagar kvittering, Tobias Corneliusson har bästa avslutet, lågt och välplacerat mot bortre hörnet men målvakten svarar för en enastående parad, styr till hörna. Mot slutet mattas vi något, släpper till en hörna i 87e och bollen vräks i mål från nära håll när vi inte lyckas rensa undan. 1-3 och luften går ur.

Laget: Joar Gadd Berglund - Joacim Corneliusson, Tim Gisseman, Anton Lidmo, Albin Lind - Mattias Edeland, Marcus Mikhail, Hady Karim, Edvin Monemi, Tobias Corneliusson - Julius Armalis. Inbytta: Marcus Lupinski (66e), Linus Gotenstam Karlsson (72a), Zakaria Akdim (78e).

Välkommen seger mot Boo!

Publicerad 2017-05-06 16:47

Lagkapten Bover Gültekin försöker hitta vägar framåt. Christoffer Katenda och Irvine Loyanda på språng. (Foto: Robert Lindberg)Vi tar med oss samtliga tre poäng från Boovallen på lördagen, trots att hemmalaget dominerar spelet ute på plan. Jonatan Almendra och Fayia Kobba Jr nätar för oss i 2-1-segern.

Marginalerna är med oss borta mot Boo FK. En stolpträff i 2a kunde betytt ett tidigt baklängesmål men vi ordnar våra linjer, svarar för en stark försvarsinsats med Dejan Ilic och Kevin Strimer som förgrundsfigurer. När Irvine Loyanda vinner boll i 27e anfaller vi snabbt, Cesar Weilids exakta passning når Jonatan Almendra som sätter 1-0.

Boo kvitterar fem minuter senare och dominerar skeendet ute på plan matchen igenom. Fayia Kobba Jr missade förra matchen på grund av en mindre skada. Nu byts han in i 77e. Minuten därpå kombinerar han med Jonatan och avslutar säkert för 2-1. Därefter har vi några hotande lägen emot oss men vi håller ställningarna ända fram till femte och sista tilläggsminuten var tillända.

- En kämpaseger. En karaktärsseger. Hoppas den blåser in självförtroende hos laget, säger Jussi Kontinen när segersången tonat ut från omklädningsrummet.

PROFILEN - vecka 19: Jussi Kontinen

Inför seriestarten deklarerade huvudtränaren JUSSI KONTINEN att målsättningen var serieseger, åtminstone uppflyttning via en andraplats och kvalspel. De inledande matcherna har väl inte direkt pekat i den riktningen. På lördag hemmamatch mot Örebro Syrianska. Det är Jussis födelsedag och det skulle sitta perfekt att fira med tre poäng.

Tre snabba frågor till Jussi:

Fem matcher avverkade, sex poäng, hur stämmer med det förväntningarna inför seriestarten?
- Det är självklart att vi hade större förhoppningar än så. Men det är en jämn serie.

Vad har fungerat bra respektive mindre bra?
- De defensiva fasta har vi bara släppt in ett mål på så det har fungerat bäst. Vi har inte lyckats med omställningar, spelupplägg och genombrottsspelet.

Vi har drabbats av skador på nyckelspelare, är det aktuellt med nyförvärv eller några andra förändringar?
- Vi håller dörrarna öppna. Inget aktuellt just nu men det kan mycket väl komma in nya spelare under säsongen. Spelsystem varierar vi från match till match och även under matcherna.

PS. I valet mellan Lagerbäck och Hamrén, som fanns med i ursprungsformuläret, ville Jussi svara "ingen av dom". Istället fick han som reservfråga välja mellan Blåvitt och MFF. Det var tydligen en mer tilltalande uppgift.

Stark insats av reservlaget

Publicerad 2017-05-09 10:30

I kylan på Källbrink på måndag kväll svarar B-laget för en försvarsstark insats kryddad med bra offensiva aktioner. Det resulterar i en meriterande 4-2-seger mot Arameisk-Syrianska.

Tränaren Martin Augar inser att vi ställs mot ett spelskickligt lag och inpräntar vikten att vårt unga lag inte ska ha för långa avstånd mellan lagdelarna. Taktiken fungerar mestadels bra. Framåt försöker vi alltid rulla boll även om gräset inte riktigt inbjuder till det.

Ett bolltapp leder till 0-1 men vi kommer igen med bra kombinationsspel, Julius avslutar ett längre anfall på bästa vis och det är kvitterat. Gästerna återtar ledningen före paus. Vi rensar undan en hörna men jobbar inte klart situationen, bollen kommer tillbaka i form av ett inlägg som vi inte får kontroll över, 1-2.

I andra halvlek är spelet mer böljande, lite mer oorganiserat. Joar står upp bra och svarar för flera fina ingripanden. Det ger oss chansen att vända på steken. Ett snabbt anfall ger 2-2 när Tobias rundar målvakten, 3-2 kommer efter en hörna där Joacim och Tobias svarar för förarbetet och Fayia dunkar in bollen. Innan matchen är över hinner Julius sätta sitt andra mål när han får bollen på djupet, tar med sig den i steget och placerar in den förbi målvakten.

Martin är nöjd med mycket i den här matchen men konstaterar att de offensiva passningarna ofta kom lite för sent och vi blir avvinkade för offside.

Laget: Joar Gadd Berglund - Joacim Corneliusson, Tim Gisseman, Rasmus van Kerkvoorde, Philip Kylilis - Tobias Corneliusson, Hady Karim, Marcus Mikhail, David Christensen - Fayia Kobba Jr, Julius Armalis. Inhoppare: Kutada Al Qaysi (50), Kevin Johansson (55).

Alldeles för tunt

Publicerad 2017-05-13 16:25

Målvakten på väg åt ena hållet, Christoffer Katendas straffspark sitter säkert invid andra stolpen. Roligare än så blir det inte. (Foto: Robert Lindberg)I strålande solsken förlorar vi på en skumpig Källbrink-matta, 1-3 mot Örebro Syrianska. Vi är alldeles för kvalitetsfattiga framåt. Målet kommer på en straffspark och spikar slutsiffrorna.

Efter en sedvanligt skakig inledning tar vi hand om spelet men skapar ingenting när vi försöker rulla boll på det ojämna underlaget. Syrianskas mer direkta spel firar triumfer. Efter en hörna i 29e skjuter Linus Lamu från dryga 20 meter rätt mellan benen på årsdebuterande målvakten Joar Gadd Berglund. Sedan svärmar de som bålgetingar kring vårt straffområde och 2-0 nickas in av samme man bara tre minuter senare.

Vi har två goda avslut kort före paus men målvakten löser problemen väl. I andra tillåts vi äga mycket boll men fortfarande är det gästerna som är vassare. När Bover Gültekin förlorar en duell i 59e rullar Martin Alp med lätthet in 3-0 förbi Joar.

För andra hemmamatchen i rad krävs en straffspark för att vi ska göra mål. Irvine Loyanda bringas på fall och Christoffer Katenda sätter säkert bollen i nät från nio meter. Dryga 20 minuter återstår och vi skapar ingenting.

PROFILEN - vecka 20: Cesar Weilid

CESAR WEILID blev klar för oss precis före seriestart och det är naturligtvis inte optimalt. Hans insatser förbättras från match till match och vi vill att han så snart som möjligt växer ut till den mittfältskreatör vi behöver.

Tre snabba frågor till Cesar:

Hur har det gått att komma in i truppen, du kom ju in väldigt sent?
- Truppen är jättetrevlig. Dom och ledarna har tagit hand om mig jättebra. Men många tävlingsmatcher har blivit som inspelningsmatcher för mig.

Hur vill du karaktärisera dig själv som spelare?
- Jag ser mig själv som en mångsidig mittfältare, hårt jobbande och som slår de avgörande passningarna. En tvåvägsspelare som gör för lite mål.

Vad tycker du om lagets insatser så här långt?
- För dåligt. Rent resultatmässigt är det skit. Jag är nöjd med några av våra insatser. När vi spelar fotboll finns det inget lag som spelar lika bra. Vi börjar om från scratch den här veckan, det måste bli resultatmässigt bättre.

Tuff start för återvändare

Publicerad 2017-05-15 22:57

Anfallaren Simon Enström, med två mål på elva A-lagsframträdanden under åren 2014-15, hinner knappt stiga av planet från USA förrän han befinner sig på Sätra BP för come-back i reservlagsmatchen mot ett Newroz FC med klar A-lagstouch. Motståndet är för tufft och förlustsiffrorna skrivs till 0-4.

Vi håller spelet väl uppe inledningsvis. Simon har tidigt två bra avslut inom målramen och Lamin kommer helt fri i 19e. Något mål blir det dock inte. Istället blir det 0-1 i 25e, en hemmaspelare rakar in bollen efter att Strimer lämnat för enkel retur på en frispark från långt håll. I 37e, en felpass i försvaret, fyra sekunder och två pass senare står det 2-0 till Newroz.

Hemmalaget är tyngre och bättre organiserat, spelarna ropar, styr och ställer sinsemellan medan våra spelare oftast är tysta som skogsmöss. Ett lovande HIF-anfall kommer av sig till höger i motståndarnas straffområde. Vi tillåter en lång raid längs kanten och ett avslut som smiter in vid bortre stolpen, 0-3 i 53e.

Bonny får chansen kort därpå, rusar ifrån all bevakning men rullar bollen utanför ur rent friläge. Istället blir det 0-4 i 69e när en frispark från kanten seglar över en felplacerad Strimer och dimper i nät via hans högra stolpe. Linjemannens flagga räddar oss sedan undan ett femte baklängesmål efter ett charmant Newroz-anfall och avslut i öppet mål från nära håll.

Avslutningen karaktäriseras av mindre organiserad fotboll, mest "tuta-och-kör" från båda lagen. Strimer gör två härliga räddningar och förhindrar ett större nederlag. Kort före slutsignalen vinner Simon en tuff duell man-mot-man, skapar sig ett friläge men prickar målvakten. Vi gör inget mål den här kylslagna majkvällen.

Hady Karim försöker styra vårt mittfältsspel, arbetsinsatsen finns inget att klaga på. Kristófer och Marcus svarar för en hel del positivt och det verkar som om Simon har en hel del att tillföra - när han kommit ur jet-lagen.

Laget: Kevin Strimer - Kristófer Magnússon, Marko Manovic, Rasmus van Kerkvoorde, Albin Dahl - Lamin Allen, Hady Karim, Marcus Mikhail, Bonny Beingana - Kevin Johansson, Simon Enström. Kutada Al Qaysi är vår ende bänkspelare, han kommer in i 57e.

Uddlöst i Örebro

Publicerad 2017-05-20 15:58

Här är vi fyra mot en på vackra Grenadjärvallen men oftast kändes det tvärtom, som om vi var i numerärt underläge oavsett position på den vackert gröna gräsmattan. (Foto: Robert Lindberg)Lördagens bortamatch mot Rynninge inleds med ett hemmamål efter hörna i 5e. Vi tvingas jaga men är alldeles för uddlösa. Rynninge försvarar sig lätt fram till en 2-0-viktoria.

I en trång situation vid matchens första hörna forcerar David Hasler in bollen förbi Kevin Strimer i vårt mål. En situation som i åtskilliga fall leder till frispark för det försvarande laget och våra spelare protesterar medan domaren tar sig en lång funderare, tittar ut mot den assisterande som signalerar för mål. 0-1 efter 4 minuter och 20 sekunder.

Framåt hoppas vi på straff när Fayia Kobba Jr görs ner i 16e, möjlig knuff i ryggen. Inget gensvar från domaren. Miserabelt försvarsspel i 21a leder till 0-2. Vi ropar på straff igen i 31a när Jonatan Almendra kanske får en tryckare bakifrån. Lika lönlöst denna gång. Precis lika lönlöst och uddlöst som våra attacker under den resterande timmen. I 49e får Jonatan ett gratisläge när hemmamålvakten nickar undan en av våra många långbollar men träffen blir misslyckad och lobbförsöket från 30 meter far högt upp i luften, keepern joggar hemåt och plockar enkelt ner lyran.

En halvhård frispark från Joacim Corneliusson i slutminuten går mitt på målvakten. Det är vårt bästa avslut på mål. Vårt enda avslut på mål.

PROFILEN - vecka 21: Kristófer Magnússon

Isländske högerbacken KRISTÓFER MAGNÚSSON är en pålitlig startspelare. Endast vid fyra tillfällen har han inlett på bänken. De matcherna förlorade vi!
På söndag möter vi Södertälje på Källbrink. Kristófer spelade samtliga 180 minuter – plus vad domaren lagt till – i de två segermatcherna mot dom förra året. Det är han ensam om i årets trupp.

Tre snabba frågor till Kristófer:

Du lever högt på din styrka och uthållighet, finns det andra delar av ditt spel som du utvecklat här hos Huddinge?
- Jag tycker att jag blivit bättre på alla punkter.

Det verkar som om du är mer offensiv i år, är det ett medvetet val?
- Vi gör inga mål så jag försöker bidra framåt.

Två hemmamatcher denna vecka, vad tror du om chansen till poäng mot Sleipner och Södertälje?
- Det spelar ingen roll vilka lag vi möter, vi har alltid möjlighet att vinna eller ta poäng.

Tre mål men inga poäng

Publicerad 2017-05-23 01:52

Reservlaget visar i måndagens kvällsmatch mot Aspudden-Tellus att Huddinge IF kan göra mål. Det blev tre baljor men inga poäng eftersom gästerna var ofina nog att näta vid fyra tillfällen.

Tränaren Martin Augar rapporterar att när laget väl håller sig till game plan, ett disciplinerat och aggressivt försvarsspel, så är vi bra. Tyvärr har vi perioder då vi är ute och cyklar. Då är vi sårbara.

Inledningsvis ser det bra ut men så hittar Aspudden-Tellus rätt med ett jätteskott. Gästerna äger mycket boll och när våra mittbackar missar i markeringen blir det ett friläge och 0-2 redan efter en kvart på Källbrink.

Vi byter in tre nya direkt i andra men motståndarna ökar på sin ledning alldeles för enkelt precis efter paus. Det målet fungerar som en väckarklocka och vi kommer starkt tillbaka. Två av inhopparna blir framspelare respektive avslutare när Marcus finner Kutada för 1-3 med timmen spelad. Vi blir möjligen lite för optimistiska, i alla fall för oorganiserade, och tillåter ännu ett billigt baklängesmål kort därpå.

Vi hittar dock åter till grunderna, Hady finner Simon med en genomskärare och det betyder 2-4. Irvine gör ett härligt förarbete, krönt med en passning snett inåt-bakåt. Gustav förvaltar läget på bästa sätt. Vi har 3-4 och häng. Tiden som återstår räcker dock inte till för att vi ska kunna forcera fram en kvittering.

Laget: Joar Gadd Berglund - Kristófer Magnússon, Anton Lindbom, Anton Lidmo, Joacim Corneliusson - Lamin Allen, Hady Karim, Irvine Loyanda, Felix Åkerlund - Jonatan Almendra, Simon Enström. Inbytta i paus: Gustav Sågänger, Kutada Al Qaysi, Marcus Mikhail.

Målproduktionen inställd

Publicerad 2017-05-25 17:38

Fullpackat i vårt målområde när det vankas en fast situation och det är i den här trängseln som Sleipner avgör på nick. (Foto: Robert Lindberg)Hemmamatchen mot serieledande Sleipner får vi överlämnad på silverfat - men vi tar inte emot. Vi spelar 45 minuter mot reducerat manskap, skapar målchanser men gör inga mål. Med en spelare färre avgör Sleipner på en fast situation.

Vi följer mönstret, släpper till en öppning redan efter 11 sekunders spel men skottet ur friläge på vår vänstersida går utanför. Sedan gör vi en spelmässigt klart godkänd första halvlek. Sleipner är lite tyngre, lite större men har inga bättre idéer än att skicka långa höjdbollar. Vårt spel är mer varierat men uddlöst. Logiskt med mållöst efter 45 minuter.

I andra inleder vi piggt, Mikael Mattsson tar ett livtag på Fayia Kobba Jr i 48e och säger sedan något olämpligt till domaren som just halat upp det gula kortet. Det röda kommer direkt! Resten av matchen är det mycket Huddinge på offensiven. Några gånger sticker Sleipner upp, annars är det mestadels tidsspillan från deras sida. I 62a jobbar de fram en hörna och i trängseln mitt framför mål höjer sig Daniel Källsholm över mängden och nickar distinkt in bollen över Kevin Strimer innan denne hinner få upp händerna.

Vår forcering är inte alls dålig. Vi skapar chanser men tar dom inte. Därför inkasserar vi en fullständigt onödig förlust.
"Inte rättvist. Inte rättvist alls!" Kommenterar Sleipners rapportman efter slutsignalen.

Troll i bollen

Publicerad 2017-05-28 20:33

Sena söndagsmatchen mot Södertälje FK måste betecknas som ett fall framåt. Vi skapar tillräckligt många lägen för att ta en trepoängare men bolluslingen vill inte trilla in. Vi får nöja oss med 0-0 och en pinne.

Det är tydligen allmänt känt att vi är sårbara i inledningen. Södertälje går till beslutsam attack direkt efter avspark, Frederick Acheampong springer igenom vårt högerförsvar och Kevin Strimer tvingas svara upp med ett resolut ingripande redan efter 24 sekunders spel.

Södertälje är lite tyngre och har ett visst grepp om spelet men vi är vassare när vi kommer. Ända fram till sista touchen. I 15e frispelas Cesar Weilid av Jonatan Almendra, målvakten svarar för en suverän fotparad. Södertäljes svar blir en lurigt skruvad frispark några minuter senare. Kevin räddar nere vid högra stolproten. I 39e vräker Faiya Kobba Jr bollen över motståndarmålet från nära håll sedan hans första nick mot mål kommit tillbaka från en försvarsspelare.

Lite omdisponeringar i paus gör att vi tar över och dominerar andra halvleken. Vi skapar chanser men hittar inte nätet. Gästerna tvingas satsa uteslutande på kontringar och får sällan eller aldrig några riktigt klara lägen. Ett par skott stryker utanför och det som hamnar på mål tar Kevin säkert hand om. Ju längre matchen lider, desto tydligare blir det att gästerna är tacksamma för en poäng och de tar god tid på sig så fort tillfälle ges.

Vår lagledning har chansat med att Dejan Ilic ska hålla en hel match. Det håller i 87 minuter, sedan haltar han av planen. Vi har redan gjort våra tre byten, vilket får Södertälje att repa mod men vårt ommöblerade försvar håller tätt utan större besvär tiden ut.

Fotnot. Senast vi spelade 0-0 i en hemmamatch var 21/4 2011, mot IFK Eskilstuna. Sedan dess har det blivit minst ett mål i 75 seriematcher på hemmaplan.

PROFILEN - vecka 22: Jonatan Almendra

Vår offensiv har sannerligen gått i baklås, nu har vi gått 282 minuter sedan senaste spelmålet. Vi har endast gjort fyra spelmål, JONATAN ALMENDRA har gjort ett, spelat fram till de övriga tre.

Tre snabba frågor till Jonatan:

Det här är första året du spelar i Sverige, varför valde du att komma hit?
- Jag gillar utmaningar och jag tyckte det verkar lockande.

Vad tycker om nivån på spelet, bättre eller sämre jämfört med där du spelat tidigare?
- Det är en bra nivå för mig, tyvärr har laget inte kommit upp i den nivån vi vet att vi kan.

Vem är den bäste spelare du spelat mot – eller med?
- En kille som heter Eduardo Vilchez, stor spelare och härlig som person.

Vi stärker offensiven

Publicerad 2017-05-30 19:34

Idag, tisdag 30 maj, har Yvan Ngabonziza skrivit på för oss. Han kommer närmast från Arameisk-Syrianska. Han är offensivt lagd, kan användas både som ytter och som ren anfallare. Vi hälsar Yvan välkommen till Huddinge IF.

Yvan Ngabonziza spelade för Arameisk-Syrianska i båda seriematcherna mot oss förra säsongen. Den minnesgode kommer säkert ihåg att vi förlorade båda gångerna. I år har han inte fått någon speltid på den högre nivån, Arameisk-Syrianska tog ju hem serien förra året och tillhör nu division 1.

Vi hoppas - räknar med! - att Yvan kommer att innebära en vitamininjektion för vårt anfallsspel. Han blir spelklar till hemmamatchen mot norrköpingsbaserade Assyriska IF 11 juni.

Rånade i Haninge

Publicerad 2017-06-03 15:57

Marwan Badar skickar straffen förbi Kevin Strimer för 1-1 i 72a. Notera hur Haninge-spelarna är på språng efter en eventuell retur. Inga händer i sidorna där, inte. (Foto: Robert Lindberg)Vi gör en bra kämpainsats på Torvalla men tappar till slut vår 1-0-ledning efter två kontroversiella domarbeslut, förlorar med 1-2 mot IFK Haninge. En straff emot efter en tveksam hands betyder 1-1, en till synes perfekt tackling ger frispark och på den kommer segermålet.

Haninge har mest boll matchen igenom men vi kontrollerar dom bra. Kevin Strimer kliver fram och räddar oss vid de tillfällen när vi slarvar och Haninge får lägen. En klack från Jonatan Almendra ger Fayia Kobba Jr fritt och då sitter 1-0 i 22a.

Vi verkar ha koll på läget, har även möjlighet till 2-0, när domaren letar fram en straff åt Haninge i 72a. 1-1. Efter det får vi inget av domaren. Inte ens de klaraste situationerna ger han oss. Jonatan får rött för protest, hans andra gula. Bover vinner en duell axel mot axel utanför vårt straffområde. Får sitt andra gula. Frisparken går via touch till helt fristående vittröja. 1-2. Offside? Nej, inte en dag som denna.

PROFILEN - vecka 23: Shaun Lomas

SHAUN LOMAS är en krigare på mittfältet, en spelartyp som alla lag behöver. En ledare på plan som sällan eller aldrig missar en match. På söndag möter vi Assyriska IF från Norrköping. Shaun spelade självfallet varenda minut i båda matcherna mot dom förra året.

Tre snabba frågor till Shaun:

Du har en slitsam spelstil, ändå missar du aldrig en match – förutom när du är avstängd! Hur klarar du av det fysiska spelet i match efter match?
- Jag bara kör! Jobbar så hårt jag kan. Försöker käka rätt och dricka rätt.

Ibland har du tvingats ta klivet ner från mittfältet för att täcka upp luckor som uppstår i backlinjen. Vad tycker du om det?
- Jag gillar det inte. Tycker det är tråkigt men om de vill ha mig där gör jag alltid mitt bästa.

Vi har hamnat i streckstrid i fel ände av tabellen. Har du några bra idéer hur vi ska kunna klättra i tabellen?
- Vi måste fortsätta gnugga vidare. Det såg ändå rätt bra ut mot Haninge. Det är bara att fortsätta tro på vad vi gör. Mer spets så kommer det att vända.

Delad pott i B-lagsmatch

Publicerad 2017-06-05 21:59

Vi kommer till spel med en A-lagsmässig trupp i reservlagsseriens bortamatch mot Karlberg, styr det mesta under 90 minuter men får nöja oss med en poäng. Slutresultat 1-1.

Karlberg tar ledningen i 6e när de tillåts kombinera igenom alldeles för enkelt. Ett behärskat avslut tätt intill Kevins vänstra stolpe, och vi ligger under. I 24e kommer de fram alldeles för lätt på vår vänstersida, Kevin överlistas men Lamin rensar undan på mållinjen.

Vårt tilltagande spelövertag belönas med en kvittering i 28e. Tobias volleyskjuter behärskat i mål sedan debutanten Yvan ryckt förbi försvaret, skjutit och målvakten lämnat retur.

Vi har det mesta av spelet under andra halvan - trots många spelare på ovana positioner. Vi lyckas inte avgöra när vi skapar lägen. Tobias blir möjligen berövad en straff, vi får nöja oss med 1-1 till slut. Plusnotering till många, Hady Karim utmärkte sig möjligen mest i egenskap av spelmotor under 90 minuter.

Startelvan: Kevin Strimer - Lamin Allen (46), Anton Lindbom (46), Anton Lidmo, Gustav Sågänger - Yvan Ngabonziza, Joacim Corneliusson (28), Hady Karim, Tobias Corneliusson - Jonatan Almendra (46) , Irvine Loyanda. Inhoppare: Cesar Weilid (28), Julius Armalis, Fayia Kobba Jr och Kristófer Magnússon (alla direkt efter paus).

Nervpirrande när vi når 3-3

Publicerad 2017-06-11 19:44

Handskakningar innan matchen mellan Huddinge IF och Assyriska IF i Norrköping. Dagens två knattar känner redan till hur rutinerna är. (Foto: Robert Lindberg)Inom sport kan spänning ersätta kvalité och skänka gott underhållningsvärde. Så är det i söndagens match mot Assyriska IF. Efter en bedrövlig första halvlek skruvas nervspänningen upp när vi jagar ur underläge, hämtar in 1-3 till 3-3 men lyckas inte fullfölja vändningen.

Under första halvleken spelar tabellens två bottenlag som ... bottenlag. Ett lysande undantag är när vi rullar upp gästernas försvar och Tobias Corneliusson gör 1-0 i 14e. Sedan står försvaret och tittar beundrande när en lätt lyftning ger Assyriska friläge med kvittering som följd efter dryga halvtimmen. Strax efteråt kommer en liknande situation på andra sidan, nu störtar Kevin Strimer ut och räddar med en benparad.

I början av andra tar vårt försvarsspel time-out och det är oroligt varje gång bollen dimper ner på vår planhalva. Vi ger dom en enkel hörna i 53e, det blir en ribbnick och retur i nät från nära håll. 1-2. Vi trycker på direkt för kvittering och släpper till gigantiska ytor bakåt. Resulterar i 1-3, inrullat i öppet mål efter dryga timmen.

Vårt svar kommer snabbt när vi får en billig hörna. Simon Enström når högst och vid bortre stolpen forcerar Anton Lindbom bollen i nät. Resterande 25 minuter plus tillägg jagar vi, pressar på och till slut får vi utdelning. Irvine Loyanda spelar fram Julius Armalis som avslutar med en iskall lyftning i bortre hörnet. 3-3.

Sedan har båda lagen lägen för ett avgörande men 3-3 står sig tiden ut.

PROFILEN - vecka 24: Anton Lindbom

ANTON LINDBOM genomförde sin första träning med oss 21 maj, kom direkt från USAs västkust via Arlanda. Fyra dagar senare gjorde han sin A-lagsdebut. 19-åringen är en synnerligen kompetent mittback, har säkrat upp vårt försvarsspel rejält. Mot Assyriska blev han dessutom målskytt, det händer inte så ofta, erkänner han villigt.

Tre snabba frågor till Anton:

Huddinge IF är din moderklubb, när lämnade du klubben och varför?
- När jag var 13 år, Det kändes att jag ville lite mer och när Djurgården hörde av sig så tog jag chansen.

Har du spelat tillsammans med någon i den nuvarande truppen eller var det enbart nya ansikten när du kom hit?
- Jag spelade ihop med Cesar någon gång i stadslaget, annars är det bara nya ansikten för mig.

Du har spelat collegefotboll på USAs västkust det senaste året, hur är den nivån jämfört med vår serie?
- Kvalitén rent individuellt är nog lika. Spelet är däremot annorlunda. Det är mycket rakare med mera spring. Det är ju flygande byten där och det påverkar nog en hel del.

14-åring utmanar A-laget

Publicerad 2017-06-12 22:35

Kevin Johansson är blond, lång och spelskicklig. Han har spelat med Huddinge IF sedan han var fyra år gammal. Nu tränar han med A-laget. Kevin Johansson är endast 14 år gammal!

Mittfältaren Kevin Johansson är uppvuxen i centrala Huddinge, började kicka boll med HIF på den lilla planen på baksidan av Tomtbergaskolan när han var fyra år gammal. Han gjorde stora framsteg, 2014 ville han försöka skynda på sin utveckling ännu mer. Han valde att gå till BP.

Det höll inte.

Problemet låg inte på planen utan vid sidan om. Långa resvägar gjorde att han ofta inte hann i tid till lagets tidiga träningar. Det blev bara ett år med BP. Nu är det Huddinge IF som gäller. Han tränar med vårt U17-lag, spelar matcher även med U19 och har två B-lagsmatcher på kontot. Hans mål är att spela till sig en plats i A-laget så snabbt som möjligt. Med början i torsdags (8 juni) tränar han med A-truppen och det är tänkt att han ska köra med dem denna vecka ut. Till att börja med.
Kevin fyller 15 år i juli. 15 år!

- Det är roligt att träna med A-laget, tuffare än med U17, men jag tycker att jag hänger med bra i tempot, säger Kevin som framhåller bra spelförståelse och god teknik som främsta egenskaper.

Och vad säger huvudtränare Jussi Kontinen om vår unge talang?
- Han hamnar sällan i tidsnöd, det visar på god spelförståelse, och levererar boll snabbt. I närkampsspelet väger han av naturliga skäl lite lätt. Han behöver bli mer beslutsam men det får han utveckla när han är i vår miljö.

Knappast troligt att Christoffer Katenda, Shaun Lomas, Cesar Weilid och de övriga mittfältarna behöver känna flåset i nacken redan i år. Däremot känns det som om Huddinge IF har en framtida mittfältsgeneral på väg upp. Snabbt!

Kevins pinne i Kumla

Publicerad 2017-06-17 17:57

Julius Armalis i bollduell nära hörnflaggan, får stöd från Kristófer Magnússon. (Foto: Robert Lindberg)

Bortamatchen mot Kumla slutar mållös, tack vare två högklassiga räddningar av Kevin Strimer.

Den tidiga matchbilden är att vi rullar boll medan IFK Kumla är snabbare, mer direkta i sina anfall. Det håller på att betala sig i 35e. Lite flipperspel med bollen strax utanför vårt straffområde och det blir ett öppet skottläge från vänsterposition. Kevin Strimer är blixtsnabbt nere på det hårda markskottet och får ut en näve, nästan bakom sig, och räddar oss undan ett baklängesmål.

Vår speluppbyggnad är tålmodig men långsam. Enstaka ljusglimtar uppstår när Tobias Corneliusson, Irvine Loyanda och Cesar Weilid blir konstruktiva men att kalla det som skapas för målchanser är för mycket sagt. I 60e får vi en snabb omställning emot oss, inspelet från vänster blir perfekt, en omarkerad hemmaspelare mitt i vårt straffområde dirigerar ner en hård nick mot bortre stolproten. Kevin dyker, räddar och drar in bollen i sin trygga famn.

Vi får några skakiga minuter under slutskedet men allt pekar på mållöst när vi reder upp det hela och förpassar bollen långt upp mot hemmalagets mål. Se, vad lite press kan ge! Simon Enström får bollen helt gratis mitt i Kumlas straffområde, får iväg ett halvdant skott som passerar målvakten men bollen skruvar sig bort från det inbjudande målnätet, tar i insidan av bortre stolpen men vägrar rulla in över linjen. En hemmaspelare rensar undan och domaren blåser av för full tid. Så nära var vi att stjäla en seger!

PROFILEN - vecka 25: Simon Enström

SIMON ENSTRÖM gästspelar hos oss fram till början av augusti. Det är hans andra sejour hos klubben. 2015 var han här på lån från AIK. Då gjorde han mål mot Motala AIF, som vi möter på onsdag den 25e.

Tre snabba frågor till NN:

Vad gjorde att du valde att återvända till HIF under sommarlovet i år?
- Jag kände många av grabbarna, spelat med och mot tidigare. Kände Jussi också, tyckte det skulle vara roligt att komma tillbaka.

Under två år med Boston College Eagles har du medverkat i samtliga 42 matcher. Något mer än matchrutin som tiden "over there" gett dig?
- Jag har mognat som person. Blivit lugnare och tryggare på plan. Det är en annorlunda fotboll där och det är något jag tagit med mig.

Är det något särskilt du tycker behövs i laget för att vi ska kunna klättra i tabellen?
- Vi har spelet, det som behövs är ett lite högre bolltempo.

Uddlöst och ihåligt

Publicerad 2017-06-21 21:46

Akrobatik på väg i vårt straffområde. Den här gången klarar vi oss undan med blotta förskräckelsen. Till slut blir det dock förlust, 1-3, mot Motala AIF. (Foto: Robert Lindberg)En fin sommarkväll på Källbrink, som gjord för fotboll. Men några poäng tar vi inte när Motala AIF är på besök. Vi är för uddlösa framåt och släpphänta bakåt. Det blir förlust, 1-3, och vi cementeras i botten.

En lovande första halvlek, där vi styr spelet men inte hotar på allvar, följs av en andra halvlek där vi släpper till alldeles för enkla lägen. Motala AIF har en klassavslutare i Grace Tanda och han tar tillvara på två chanser. 1-0 när han vinner en duell alldeles för enkelt i mitten av vårt straffområde, avslutar med 3-1, ett hårt, lågt skott ur nästan ingen vinkel alls.

Cesar Weilid ger oss visst hopp om poäng när han skickar in en kvitteringsboll vid vänstra stolpen när målvakten står alldeles för långt till höger. Dessförinnan har Simon Enström slagit en straff utanför sedan han själv fällts. Minuten efter 1-1 släpper vi in ännu ett billigt hörnmål och när Tanda dräper in sitt andra mål bara fyra minuter senare är matchen körd för vår del.

PROFILEN - vecka 26: Kevin Strimer

KEVIN STRIMER utstrålar lugn mellan stolparna, blixtrar till med snabba reflexer när det krävs. I vårens första hemmamatch höll han nollan mot Värmbol. På onsdag möter vi dom borta. Dags för säsongens fjärde nolla!?

Tre snabba frågor till Kevin:

Du ser trygg ut mellan stolparna, är det något särskilt som du känner att du förbättrat det senaste året?
- Tror inte det. Kanske blivit lite bättre i luften.

Styr du mesta försvarsarbetet med rop till lagkamraterna eller litar du på att de följer givna direktiv?
- Jag försöker styra men jag kan vara bättre på det.

Två-och-en-halv vecka ledigt efter matchen mot Värmbol på onsdag. Några speciella semesterplaner?
- Reser till Spanien med tjejen.

Mycket spring för ingenting

Publicerad 2017-06-28 20:56

Cesar Weilid, fullt rättvist utsedd till bäste spelare i Huddinge IF, attackerar Värmbol-försvaret i vårens sista seriematch. (Foto: Robert Lindberg)

Vårens sista match slutar med en 0-1-förlust. Vi håller spelet väl uppe men scenariot känns igen. Uddlöst framåt och insläppt mål efter hörna betyder att Värmbols FC tar de tre poängen.

Spelmässigt finns det inte mycket att klaga på - fram till sista tredjedelen. Vi rullar boll, Värmbol tjongar mest högt och långt. Hemmalaget har inte haft någonting framåt förrän i 21a då de tillskansar sig en hörna. Den slås en bit ut, nickas in mot mål där Vedran Benca kan styra in den förbi Kevin från nära håll.

Målet ger hemmalaget luft under vingarna och de pressar oss tillbaka under några minuter, är nära ett andra mål men bollen rinner parallellt med mållinjen. Halvlekens avslutande 20 tillhör oss men vi har fasligt svårt att skapa lägen.

Värmbol inleder piggt efter paus men vi tar över mer och mer ju längre matchen pågår. Med introduktionen av Jonatan från bänken i 57e börjar vi skapa chanser. Närmast kommer Jonatan själv med ett avslut i stolpens insida-ut. Sedan har han ett avslut vid bortre stolpen - utanför. Mot det kan Värmbol ställa en nick över ur ett friläge fem, sex meter från vår mållinje.

Tung förlust. Återigen en match där vi spelar bra men saknar spets på anfallen.

PROFILEN - vecka 27: Martin Augar

MARTIN AUGAR sliter hårt med att få spelarna att fungera ihop som lag och individuellt. Dålig poängutdelning under våren gör att HIFs assisterande tränare har en tuff uppgift framför sig under resten av säsongen. Det gäller för övrigt alla, spelare som ledare.

Tre snabba frågor till Martin:

Har du någon enkel förklaring till varför det gått så dåligt i år, målsättningen var ju en plats i toppskiktet?
- Många skador och att vår offensiv inte har lyckats.

Vad är det viktigaste att få ordning på inför hösten?
- Vi måste tro på det vi gör, på vårt arbetssätt. Vi måste bygga vidare på de här killarna.

Hur laddar du under speluppehållet?
- Jag tar en veckas semester, reser till Holland. Kopplar bort fotbollen, därefter analysera vad vi ska jobba med inför hösten.

Portade från hemmaplan

Publicerad 2017-07-20 12:58

A-lagstruppen möttes av avspärrningar när träningarna skulle återupptas i måndags (17/7). Källbrinks gräsplan får inte användas, anledningen är att det lagts nya löparbanor under sommaren. Träningarna har genomförts där det ha gått att finna plats, oftast på Källbrinks konstgräsplan. Inte riktigt den kick-off på höstsäsongen som vi hoppats på men det är bara att gilla läget.

Efter tre genomförda träningar på artificiellt underlag bär det iväg på fredag eftermiddag till Trosa för ett uppstartsläger inför hösten. Hemkomst blir det till söndagens inplanerade träningsmatch mot Karlberg och spel på konstgräset. Vill det sig väl kan vi få tillgång till gräsplanen på måndag och då spelas tisdagsmatchen mot Märsta IK där. Ett alternativ är att den matchen flyttas till onsdag. Huvudsaken för vår del är att vi får spela match på gräsplan. Håll koll på hemsidan för besked.

Det rör sig lite på spelarfronten. Daniel Ålund har återkommit från spel i Thailand och anslutit. Återstår att se om han är i matchform. Vi har även spelare som provspelar, hur utfallet blir återkommer vi med.

Såväl Simon Enström som Anton Lindbom återgår i augusti till sina studier i USA, dessutom är ett par andra spelare på glid bort från Källbrink. Hady Karim lämnar oss för Newroz och det är möjligt att vi tappar ytterligare spelare. Redovisning sker på hemsidan när vi får klarhet i hur det blir.

Sammanhållning och glädje

Publicerad 2017-07-23 22:56

Två dagars läger i Trosa präglas av sammanhållning och glädje. Laget avverkar ett par bra träningspass innan det blir hemresa för match mot Karlberg på söndagen.

Martin Augar rapporterar att vi går runt på hela truppen mot division 2-kollegan Karlberg. Endast två spelare får 90 minuter, målvakten Joar Gadd Berglund och 00an Marcus Mikhail, han gör 75 minuter på mittfältet och avslutar som vänsterback.

Matchen slutar med förlust, 1-2. Första målet kommer till efter en kort hörnvariant, inlägg och nick. 0-2 ramlar in när en rensning tar i ryggen på en karlbergare och studsar olyckligt för vår del. Försvarsmässigt bra i övrigt. För orörligt i offensiven.

Efter paus får vi till fler löpningar bakom deras backlinje. Jonatan finner Yvan som bombar in 1-2. Vi pressar på för en kvittering men lyckas inte i de avslutande momenten.

Noterar att Daniel Ålund gör come-back, spelar andra halvan av andra halvleken på konstgräset. Nu hoppas vi att det blir grässpel på tisdag. Besked måste komma under måndagen.

Fotnot. Ålund väljer senare att skriva på för Skellefteå FF.

PROFILEN - vecka 30: Gustav Sågänger

23-årige GUSTAV SÅGÄNGER har i år klivit fram som en av våra allra främsta aktörer, såväl defensivt som offensivt, så vänsterback han är. Nu väntar vi bara på hans första A-lagsmål.

Tre snabba frågor till Gurra:

Kan du peka på något särskilt som ligger bakom din positiva utveckling i år?
- Bara det att Jussi visat att han har förtroende för mig. Jag har kämpat på bra på träningarna och Jussi har varit tydlig med vad jag ska utveckla, främst passningarna och uppspelsfasen.

Något speciellt som du känner att du vill förbättra?
- Högerfoten och jag vill vara mer distinkt i sista delen, inläggen och avslutningarna.

Vad krävs för att Huddinge IF ska vända trenden och klättra i tabellen?
- Vi ska fortsätta tro på det vi gör. Vi har spelat jämnt med alla lag. Vi får kämpa vidare, helt enkelt. Det måste lossna.

Bara 2-2 trots massivt övertag

Publicerad 2017-07-25 22:22

Tisdagens träningsmatch mot division 3-laget Märsta IK på Källbrinks konstgräs slutar 2-2. Vårt spelövertag räcker inte till för seger, det är alldeles för många felbeslut i offensivt straffområde, främst under slutskedet. Märsta behöver endast ett besök i vårt straffområde efter paus för att kvittera vår pausledning.

Att vi tar hand om spelet från första början är närmast en självklarhet och vi får god hjälp av en något svag domare som skänker oss en straff i 6e när Tobias går omkull i en duell. Cesar sätter säkert 1-0 till höger när målvakten går åt andra hållet.

Märsta kvitterar i 16e. Ett inlägg från höger och vår försvarare misslyckas med nertagningen, bollen hamnar mitt framför en motståndare som sätter dit 1-1 invid stolproten. Vi återtar ledningen i 33e. Felix' genomskärare når Jonatan som tar vägen till höger om målvakten och rullar in bollen i öppet mål. Skönt med ett rejält spelmål! Fullt rättvist 2-1 efter 45 minuters spel.

Många byten i båda lagen från början av andra och även fortsättningsvis. Vårt spelövertag blir allt tydligare men det vill sig inte framför mål. Vi skapar massor med lägen, många slarvas bort när vi söker en sista passning trots öppet läge. Målvakt och försvarare krigar heroiskt för att hålla siffrorna nere. Då … Med kvarten kvar får de en frispark en bit in på vår planhalva, lyftningen nickas inte undan ordentligt utan det blir ett snabbt avslut från bortre delen av straffområdet. Via touch ramlar bollen in i bortre hörnet. 2-2 kommer på andra halvlekens första Märsta-besök i vårt straffområde!

Vår slutforcering ger många öppningar men inga mål. Skott från dåliga positioner, målmissar ur öppna lägen och felriktade passningar ur lika öppna lägen. Vi når bara 2-2 mot ett lag som skrattar sig igenom matchens avslutande minuter.

En olycklig minut blir vårt fall

Publicerad 2017-07-30 19:51

I 89e skapar vi en bra kvitteringschans, Bover nickar efter hörna, bollen får en touch och passerar tätt över. Domaren visar på inspark. (Foto: Robert Lindberg)Söndagsmatchen mot IF Sylvia börjar perfekt för vår del, Yvan Ngabonziza klipper till direkt på passning från Christoffer Katenda och vi tar ledningen efter 2:10! Kvitteringen smeks in i 12e och Sylvia kommer igen direkt efter vår avspark, långboll i mitten, friläge och 2-1. Det mäktar vi inte att reparera, förlorar med uddamålet men det kunde faktiskt ha blivit en större förlust.

Inledningsvis visar vi vilja och aggressivitet. Katenda lurar Sylvias högerback rejält, serverar Yvan som skjuter direkt. Rätt recept! 1-0 sitter så skönt till vänster om målvakten.

I 10e skickar Yvan in en lång boll från högersidan, Anton Lindbom sätter pannan till vid bortre stolpen men bollen smiter precis utanför. Istället blir det 1-1 i 12e, en läcker volley som skruvar sig över och förbi Joar i målet, bollen tar i stolpens insida och ramlar i nät. Vi slarvar bort bollen efter avspark, det blir en långboll där motståndarnas kille lätt springer sig fri genom vårt obefintliga mittförsvar, vickar boller förbi Joar och nätar.

Därefter följer matchen känt mönster. Vi spelar rätt bra på mittplan men lyckas inte framför mål. Mot slutet, när vi lyfter det mesta framåt, ges Sylvia vida ytor för sina omställningar. Då är vi illa ute flera gånger. Joar gör en härlig insats på ett friläge i sista övertidsminuten vilket innebär att slutsiffrorna stannar vid 1-2.

PROFILEN - vecka 31: Tobias Corneliusson

TOBIAS CORNELIUSSON är en av våra egna produkter som slagit sig in i A-laget den här säsongen. Snabbheten är hans signum och kan han bara bli mer bestämd när han skapar sig ytor kommer det att bli rejäl påfyllning i kontot över gjorda mål. Det har blivit en balja så här långt i år.

Tre snabba frågor till Tobbe:

Du har fått mer speltid i år. Hur tycker du det gått för dig personligen?
- Upp och ner. Några bra matcher, några sämre.

Är det något speciellt som du tycker skiljer sig från spelet jämfört med i ungdoms- och juniorlag?
- Spelet är tuffare och tempot högre.

Vad har du för personliga mål och ambitioner för återstoden av säsongen?
- Blir mer jämn i prestationerna. Göra fler poäng!

Odiskutabelt, 1-4 i baken

Publicerad 2017-08-02 21:39

Joacim Corneliusson (13) avlossar i 42a ett blixtrande snabbt vänsterskott som tyvärr passerar tätt utanför bortre stolpen, till Jonatan Almendras förtvivlan. Tobias Corneliusson (23) och Shaun Lomas (16) tar det hela med fattning. Enskedespelarna är Robin Frej (23), William Weidersjö (19) och förre HIF-favoriten Husein Aly (18). (Foto: Robert Lindberg)Enskede IK kommer till spel med sex juniorer från start i onsdagens cupmatch. Vi ställer upp med det bästa vi har för kvällen. Det ser inledningsvis rätt bra ut men individuella misstag bäddar för Enskede. Fabakary Sanneh profiterar, svarar för hat-trick före paus, och vi mäktar inte att hämta igen det underläget. Blir till slut 1-4 och respass direkt.

Vi spelar något som ser ut som 4-1-4-1 och inledningsvis ser det lovande ut. Vi skapar flera halvchanser men halvvägs genom första halvlek börjar det ta emot. Gustav spelar fast Joacim som tappar bollen mot tre motståndare, några få sekunder senare har Fabakary Sanneh gjort 1-0 via Joars fingertoppar och stolpens insida. Det är så det ser ut för vår del, alltför ofta.

Lindbom felpassar i 29e, följden blir kaos i vårt straffområde, Sanneh profiterar på nytt och trycker in 2-0 från nära håll efter stolpretur. I 40e blir det ett tredje mål i baken. En utspark från Joar returneras snabbt, Peter Micic spelar vidare till Sanneh som ostörd kan måtta in en lobb över Joar.

Tre byten direkt i paus, bland annat får Julius testa rollen som mittback. Han får inte mycket att göra eftersom vi förlägger spelet på Enskedes planhalva nästan hela tiden. Ändå sticker gästerna emellan med ett 4-0-mål i 55e, Micic sidsteppar Lidmo i en snabb omställning och placerar kliniskt in bollen till höger om Joar.

I 71a får vi äntligen lite belöning för vår offensiva nit. Gustavs inspel går via Fayia till Jonatan som hittar nätet efter en spektakulär bicykleta i straffområdets mitt.

Totalt sett så har vi inte samma tempo som våra motståndare och när vi dessutom bjuder på målchanser finns ingen återvändo. Enskedes seger är helt rättvis.

PROFILEN - vecka 32: Yvan Ngabonziza

YVAN NGABONZIZA, attackvillig 23-åring, anslöt till HIF i juni, gjorde sitt första A-lagsmål i höstpremiären mot Sylvia. Yvan föddes i Rwanda, kom till Sverige 2009.

Tre snabba frågor till Yvan:

Vilka är dina bästa egenskaper som fotbollsspelare?
- Jag är snabb och teknisk.

Hur har det varit att komma in i truppen mitt under säsongen?
- Jobbigt, med tanke på att jag var skadad före. Hade opererat tårna.

Träningsupplägget hos Huddinge, skiljer det sig från vad du upplevt hos dina tidigare klubbar?
- Det är ungefär lika. Inga nyheter för mig.

Det ska inte få vara så här lätt!

Publicerad 2017-08-07 22:11

Vi dominerar bollinnehavet stort mot Värmdö IF men de är mycket vassare framåt. De skapar inte mycket, de får mycket till skänks. En kompakt HIF-press mot slutet ger ett mål men eftersom gästerna gjort två dessförinnan skrivs förlustsiffrorna till 1-2.

Vi äger mycket boll från början men saknar rörelse i offensiven. Det blir mycket rulla fram och tillbaka i backlinjen och inget producerat framåt. Värmdö är mer direkta, Nicholas Netteryd har ett par bra avslut men prickar inte målet. När Julius Armalis behandlas efter en smäll får Värmdö lite tryck. I efterdyningarna kommer deras ledningsmål. Christoffer Katenda halkar, Värmdö spelar in i mitten, Jesper Bolander drar till direkt från långt håll och bollen smiter i nät tätt intill Kevin Strimers vänstra stolpe.

I 40e skapar vi oreda i Värmdö-försvaret, Katendas avslut tar i stolpen och rensas undan. Efter paus pressar vi på framåt, men kommer sällan någon vart mot ett manstarkt motståndarförsvar. I 49e sänks Katenda bakifrån men domaren låter spelet fortgå, leder till en stolpträff för Värmdö.

Gästerna tillåts ta till tuffa grepp för att få stopp på våra attacker. Tre solklara gula kort viftas bort av domaren. När Katenda kommer med en berättigad anmärkning får han varning! Avstängd i nästa match.

Mitt i vår kompakta press lyckas Värmdö ta sig upp med två man, in på vår planhalva. Bolander finner inget annat att göra än att pröva från 30 meters håll och bollen letar sig i nät via målställningen i Kevins vänstra kryss. 0-2, från ingenstans. Så enkelt får det inte vara!

Vår offensiv ger utdelning till slut, Katenda sveper in 1-2 i 83e när Julius vinner nickduell efter långt inkast från Kristófer Magnússon. Men det bränner inte till igen och vi får inkassera ännu en hedersam förlust att lägga till samlingarna.

Imponerande insats mot Konya

Publicerad 2017-08-09 22:39

Onsdagens bortamatch mot Konyaspor i reservlagsserien slutar med en odiskutabel 5-0-triumf. "Vi kunde har gjort tio", kommenterar Martin Augar.


Vi äger mycket boll redan från start, i enlighet med årets HIF-modell. Vi spelar till oss flera målchanser men dräller även med bollen några gånger. Det är endast på våra bolltapp som Konyaspor får sina lägen. Vårt lag är dock för starkt denna kväll och släpper inte in några bollar.

Första målet kommer efter en frispark i mitten av första, fint slagen av Bover. Bollen får en touch och definieras som självmål. Irvine gör 2-0 kort före paus efter en fin boll i djupled, Lamin bakom den passningen, tror sig Martin Augar minnas.

Andra halvlek äger vi totalt. Fayia gör två mål tidigt och med fyramålsunderläge börjar Konyas spelare surna till och tar till lite väl ojusta metoder. Resulterar i tre snabba gula kort. Vi kontrar med att dra upp tempot ytterligare i passningsspelet för att hålla oss borta från situationer som kan utvecklas på ett ogynnsamt vis. Kvalitén blir möjligen lite lidande men vi fortsätter ändå skapa öppningar in i det sista. Fayia, som missade måndagsmatchen mot Värmdö på grund av sjukdom, visade inga svaghetstecken på Alby BP, fullbordar sitt hat-trick när han spikar slutresultatet 5-0 i slutskedet.

Laget: David Mikhail - Kristófer Magnússon, Anton Lidmo, Bover Gültekin, Gustav Sågänger - Tobias Corneliusson, Lamin Allen, Joacim Corneliusson, Irvine Loyanda - Fayia Kobba Jr, Jonatan Almendra. Inhopp av Cesar Weilid och Shaun Lomas.

Tapper kamp mot övermakten

Publicerad 2017-08-13 18:05

Bover Gültekin i händelsernas centrum i matchupptakten. Det är varken första eller sannerligen inte sista gången han reder upp en hotande situation i vårt straffområde. (Foto: Robert Lindberg)Vi svarar för en kämpainsats borta mot serieledande Linköping City. Stort underläge i spel och målchanser under 90 minuter, ändå jagar vi kvittering på övertid. En omställning i 94e betyder 0-2 och ridån ner.

Inledningsvis kraftig vind i planens längdriktning och smarte kapten Bover väljer att låta hemmalaget spela i motvind från början. Inte för att det märks på planen. det är total City-dominans från början. De spelar i ett tempo som vi inte är vana vid, pressar och stressar oss, är aggressiva. Vi försvarar oss väl, tappar sällan eller aldrig boll i prekära lägen. Å andra sidan skapar vi inte mycket framåt.

En hörna i 24e leder till 0-1. Efter nickduell dimper bollen ner framför fötterna på Yasuoka Takuto - en av två nya spelare, debutanter, i hemmalaget. Han dräper till direkt, hårt, lågt och bollen hittar vägen genom spelarhögen, förbi Joar och in i nät.

Vi lyfter spelet lite före paus men skapar inget tryck. Efter paus intensifieras hemmalagets press. Anteckningsblocket är fullklottrat med noteringarna "Joar räddar!", "Bover avstyr" och "Shaun avstyr". Men vi överlever. Ett dubbelbyte i 72a, Jonatan och Yvan in, ska spetsa offensiven. Istället blir vi formligen belägrade. Men vi överlever även det.

In på övertid och vi satsar framåt. Vi skapar ett par lägen som kunde ha blivit farliga, närmast kommer Lidmo med en nick som målvakten får tänja sig på. Istället, en kontring från halva plan, en övergiven Joar gör så gott han kan men bollen rullar i nät för 0-2.

PROFILEN - vecka 33: Fayia Kobba Jr

Anfallaren FAYIA KOBBA JR har inte fått målskyttet att stämma under våren men ett hat-trick i reservlagsmatchen mot Konyaspor 9/8 visar att han är på gång.

Tre snabba frågor till Fayia:

Efter en smått imponerande försäsong gick det sämre när serien drog igång och du har missat en del matcher. Varför?
- Jag har haft problem med en skadad ankel som inte ville läka ordentligt.

Tre mål i reservlaget senast och du spelade hela matchen, hur känns det efteråt?
- Nu känns det okej och jag orkar spela 90 minuter.

Vad har du för ambitioner när det gäller fotbollen i framtiden?
- Jag vill ta mig vidare och spela högre upp i seriesystemet.

Unga uppstickare

Publicerad 2017-08-15 11:21

Efter sommaruppehållet har fem spelare från U19 tränat regelbundet med A-laget. I söndagens svåra bortamatch mot Linköping City var det dags för den förste av dem att göra A-lagsdebut. Marcus "Mackan" Mikhail fick lite drygt tio minuter i matchens slutskede när vi behövde friska ben i jakten på en kvittering.


De fem tonåringarna som tränar med A-laget är följande:

David Mikhail, målvakt,
Ucheckukwu "Uche" Odinks, försvarsspelare,
Linus Gotenstam Karlsson som kan spela i alla mittfältspositioner samt även ytterback,
Marcus Mikhail, mittfältare,
Mattias Edeland, forward.

A-lagstränaren Jussi Kontinen är en vis man. Han vill inte uttala sig bestämt om någon av grabbarnas framtidsutsikter. När jag pressade honom tidigare under sommaren lät han undslippa sig att "Marcus kommer att få chansen".

Så riktigt så … Redan i höstsäsongens tredje seriematch blev det ett inhopp för kvicke och spelskicklige Mackan.
"Det var tufft!"
Tyckte han själv efteråt.
Men så var det serieledande Linköping City som stod för motståndet. Det blir fler chanser. Säkerligen kommer samtliga fem knacka på A-lagsdörren inom en inte alltför avlägsen framtid.

Den ungdomliga kvintetten som tränar med A-laget. Från vänster Marcus Mikhail, Linus Gotenstam Karlsson, Mattias Edeland, Uche Odinks, David Mikhail. (Foto: Robert Lindberg).

Prickskytte säkrar segern mot Boo

Publicerad 2017-08-18 22:00

Lamin Allen bryter fram mellan två motståndare i fredagens 3-0-seger mot Boo FK. Stark insats av Lamin i denna match, precis som hela laget. (Foto: Robert Lindberg)Vi svarar för en helgjuten insats på fredagskvällen, tillåter sällan Boo att komma fram i målosande situationer. Prickskytte från Christoffer Katenda, Fayia Kobba Jr och Irvine Loyanda leder oss fram till en kassaskåpssäker 3-0-viktoria.

Inledningsvis har Boo ett par, tre lägen som kunnat utveckla sig till något riktigt otrevligt för vår del men vi får snabbt ordning på spelet och börjar skapa chanser. I 13e lyfter Yvan Ngabonziza ett skruvat skott i ribbans överkant och han har senare ett skott som, via touch, tar i stolpens utsida. Det är också Yvan som drar upp anfallet som leder till ledningsmålet efter en halvtimme. Shaun Lomas rullar bollen perfekt till Katenda som prickar in 1-0 tätt intill vänstra stolpen.

Boo försöker sätta oss under press från start av andra och i 58e kommer deras stora chans. En frispark mot bortre nickas tillbaka, förbi Joar Gadd Berglund till en fristående Boo-spelare som avslutar direkt. Joar hinner emellan och får en touch på bollen som går till hörna. Ett till synes givet mål. Snyggt Joar!

Därefter återtar vi sakta men säkert initiativet. 2-0 kommer i 70e. Bover Gültekin startar anfallet till vänster, Gustav Sågänger sveper förbi sin motståndare, spelar snett inåt-bakåt, Fayia möter direkt, begraver bollen djupt i högra nätgaveln. Irvine säkrar definitivt segern när han avslutar distinkt och med precision, också intill högra stolpen. Shaun och Fayia svarar för briljant förspel till 3-0-målet.

En tappad match

Publicerad 2017-08-21 01:40

Söndag kväll kommer Karlberg till Källbrink för match i Reservlagsserien, reser hem med tre poäng efter vinst med 2-1. Två nickmål efter hörna blir vårt fall, tillsammans med vår oförmåga att göra mål på chanserna.

Martin Augar säger sig vara jättenöjd med den spelmässiga prestationen i matchen. Däremot inte med effektiviteten. Laget skapar flera fantastiska lägen, tre som inte ska gå att missa - men det gör vi. Försvarsmässigt gör det unga laget en helt okej insats, förutom en del slarv vid hemjobb. Vi etablerar spelet på Karlbergs planhalva men släpper in ett tidigt nickmål efter hörna. Ett längre anfall i mitten av första halvlek leder till 1-1. Kvitteringen ombesörjs av Jonatan efter ett briljant instick från Marcus.

- Vi äger matchen, understryker Martin. Tyvärr blir vår oförmåga att omsätta chanserna vårt fall. Vi släpper in Karlberg i matchen och missad markering vid en hörna med knappa kvarten kvar betyder underläge 1-2, ett resultat som står sig tiden ut.

Efter slutsignalen plussar Martin speciellt för Tobbe, Marcus, Uche och Abakar samt berömmer Toka. Martins bedömning av provspelaren på mittfältet är att denne knappast slår ut några av våra egna.

Laget: Kevin Strimer – Toka Stefniashvili, Uche Odinks, Linus Gotenstam Karlsson, Maklin Yousif – Tobias Corneliusson, Marcus Mikhail, Dejan (provspelare), Abakar Nurmagomedov - Jonatan Almendra, Kevin Johansson. Inhoppare under senare halvan av andra halvlek: Alessandro Ragni och Anton Oxelvik.

PROFILEN - vecka 34: Anton Lidmo

ANTON LIDMO är stark och stabil mittback, som pojkspelare var han däremot fruktad målskytt. I år har han fått känna på hetluften rejält när vårt försvar hamnat under tryck.

Tre snabba frågor till Anton:

Ett halvdussin matcher hittills i år, hur tycker du det har gått för dig?
- Upp och ner. Vissa matcher bra. På senare tid har det känts bra.

Några speciella lärdomar du tagit till dig under den här säsongen?
- Tålamod … och att göra det enkelt för mig.

Vad tror du om fortsättningen, hänger vi kvar?
- Ja, det tror jag. Självklart, måste jag säga.

Onödigt spännande

Publicerad 2017-08-26 18:03

Vår nye försvarsspelare, Toka Stefniashvili, tar sig fram på högerkanten i andra halvlek i segermatchen mot Örebro Syrianska. (Foto: Robert Lindberg)Vi gör en stabil insats borta mot Örebro Syrianska, 2-0 i paus blir 3-0 i 69e. Inget tyder på att vi ska släppa in motståndarna i matchen. Två frisparksmål senare och vi tvingas kriga med näbbar och klor för att rädda 3-2 och trepoängaren.

Den här matchen kan ses som en uppgörelse mellan två olika skolor. Mellan ett spelande lag, Huddinge IF, och ett lag som tjongar långt och högt, springer fort och hoppas på det bästa. Att vara ett spelande lag visar sig vara segermodellen för dagen.

Vi börjar bäst men faller tillbaka lite efter en kvart. I 23e kombinerar vi snabbt och effektivt. Anton Lidmo bryter ett anfall, bollen till Christoffer Katenda som hittar fram med en passning till Lamin Allen. Det blir ett motlägg, bollen studsar upp och Lamin klackar den med sig, avancerar och skjuter kontrollerat förbi målvakten för 1-0.

2-0 stöts in av Fayia Kobba Jr kort före paus. Upprinnelsen är en bollvinst, Katenda, som via ett par passningar får tillbaka bollen och skickar in den från högersidan. Fayia vinklar in den med precision intill vänstra stolpen.

Efter paus är det ren desperation från Örebro Syrianskas sida. Nickstarke lagkaptenen, mittbacken Basel Gorgis, sätts upp som tung center och nästan alla bollar siktas mot hans huvud. Primitivt och ineffektivt mot ett starkt HIF-försvar. I 69e drar Tobias Corneliusson upp ett anfall från en position djupt nere på vår planhalva. Det blir ett veritabelt krig om bollen vid deras straffområdeslinje, Toka Stefniashvili gräver fram bollen till Katenda som smeker fram en precis passning till Yvan Ngabonziza, avslutningen sitter skoningslöst i nät för 3-0.

Där och då ska matchen vara avgjord men när hemmalaget får ett billigt frisparksmål i 78e repar de mod. När de får en billig, för att inte säga felaktig frispark, nästan på straffområdeslinjen, sitter 2-3 några sekunder in på övertid. I 94e får de en sista chans, på nytt frispark, men ur dålig vinkel till vänster. Den bollen styr Joar Gadd Berglund över ribban och vi överlever även en viss kalabalik på den efterföljande hörnan. Segern i hamn, men det blev onödigt spännande på slutet.

PROFILEN - vecka 35: Joar Gadd Berglund

Den här säsongen har JOAR GADD BERGLUND mest nött avbytarbänken men han svarade för en imponerande återkomst i förlustmatchen borta mot Linköping City. Efter det har han varit sista utpost i två raka segermatcher.

Tre snabba frågor till Joar:

Du har inte fått så många A-lagsminuter i år, hur har det känts att sitta vid sidan om?
- Surt förstås. Man vill ju spela.

Är det något speciellt du jobbat med för att bli en bättre målvakt?
- Luftspelet. Så krigar jag på träningarna.

De senaste åren har vi alltid avslutat serien starkt. Kan vi hoppas på något liknande i år?
- Jag tror på att det blir samma sak i år. Det känns som om vi blir mer förbannade på hösten.

En match med två ansikten

Publicerad 2017-08-28 23:06

Vi inleder lovande borta mot Aspudden-Tellus i Reservlagsserien men efter 10 minuter tar de över, bygger upp en 3-1-ledning före paus, Jonatan Almendra svarar för vår reducering. I andra halvlek är vi bra men får inget betalt. I stället kan våra motståndare sent spika slutresultatet till 4-1.

Jussi Kontinen väljer att ställa upp laget i en 4-3-1-2-formation under första halvlek:

Kevin Strimer - Kristófer Magnússon, Julius Armalis, Patrik Soldatic Sganzerla, Maklin Yousif - Kevin Johansson, Joacim Corneliusson, Marcus Mikhail - Jonatan Almendra - Mattias Edeland, Irvine Loyanda.
- Första tio är vi bra, sedan är de bättre, berättar Jussi.
- Laget är inte samlänkat. Kevin gör en fin match i målet, får flera frilägen emot och svarar för många räddningar.

Tre byten i paus och övergång till 4-4-2:
Kevin S - Thang Bui, Kristófer, Viktor Sjöö, Linus Gotenstam Karlsson - Marcus, Joacim, Kevin J, Irvine - Jonatan, Julius.
I 55e kommer Kutada Al Qaysi och Abakar Nurmagomedov in på de yttre mittfältsplatserna.
- I andra är vi bra, betygsätter Jussi.
- Vi har mycket rörelse i laget. Många spelare som jag är intresserad av gör bra saker. Jag är supernöjd. Kanske behöver de bara spela ihop i 45 minuter.
Jussi noterar att Joacim "lyfter" och han såg många intressanta kvalitéer hos flera av spelarna.
- Det här är Huddinges framtid. Kanske inte nästa år, men se'n ... Avslutar HIFs huvudtränare.

Rynninge-tränaren: "Ni var bättre!"

Publicerad 2017-09-02 16:40

En strålande glad Gustav Sågänger leder segerdansen efter 3-2-segern mot Rynninge. Närmast bakom honom skymtar debuterande mittbacken Alfred Sigemo, inlånad från Frej. (Foto: Robert Lindberg)Match mot topplaget Rynninge och vi får två rejäla käftsmällar: 0-1 på hörna tidigt och 1-2 efter en riktig groda i 60e. Vi reser oss, vänder till seger, 3-2. Rynninge-tränaren, Stellan Carlsson, gör en kortfattad analys efter slutsignalen: "Ni var bättre!"

Inledningsvis påminner lördagsmatchen på "Brinken" mycket om bortamatchen i våras. Rynninge gör tidigt mål efter hörna, inpetad boll vid bortre, efter att de dominerat från start. Därefter verkar de fullt nöjda med att försöka kontrollera matchen och kontra. Huddinge IF idag är inte samma lag som i våras. Vi dominerar och skapar chanser. Fayia Kobba Jr prickar krysset och vi hotar vid flera tillfällen. Mitt i detta sticker Rynninge upp, får en gratischans i 24e. Vår keeper, Joar Gadd Berglund, möter ensamme Martin Springfeldt som placerar bollen utanför.

Svaret kommer i 26e. Christoffer Katenda tar emot en öppnande boll till vänster, passerar två motståndare och spelar snett inåt, bakåt. Fayia sätter säkert kvitteringen mitt i målet. Rynninge jämnar ut spelet efter 1-1 och resten av första halvlek blir ganska jämn men utan riktigt öppna lägen.

Inledningen av andra följer samma mönster. Vi vårdar bollen bra och Rynninge försöker spela mer på omställningar. I 59e får Yvan Ngabonziza bollen gratis men stressar iväg ett helt misslyckat avslut ur friläge. Rynninge går till motattack och det ser oroligt ut för ett ögonblick innan Bover Gültekin kliver emellan och bryter en passning. Vår målvakt plockar upp bollen - och domaren bedömer det som bakåtpassning! Rynninge tar frisparken direkt, rullas till Springfeldt som bara har att sätta bollen i det tillspillogivna målet. Rent skitmål emot! Kan knäcka vilket lag som helst. Dock inte dagens Huddinge IF.

Jonatan Almendra kommer in i 65e. Två minuter senare svarar Gustav Sågänger för ett fantastiskt jobb på vänsterkanten, hittar in med en exakt passning, Jonatan klämmer till direkt på halvvolley från 15 meters håll. Rynninges lovprisade målvakt Andreas Carlström hinner inte reagera förrän kvitteringsbollen sträcker nätet bakom honom.

Vi går nu för seger i en match som vi dominerar kraftigt. Rynninges kontringar är hela tiden ett orosmoment och i 84e kommer deras öppna läge, Haris Karahmet drar till direkt på volley efter att han fått bollen på ett lite slumpartat sätt mitt framför mål. Joar svarar för en blixtrande reflexräddning!

Vårt rättmätiga segermål kommer i 86e. Lamin Allen försöker ta sig fram, bollen går via en försvarare, tillbaka till Katenda som prickskjuter hårt och lågt tätt intill Carlströms högra stolpe.

PROFILEN - vecka 36: Joacim Corneliusson

Vänsterfotade mittfältaren JOACIM CORNELIUSSON har fått spela högerback några matcher under den här säsongen. Men 19-åringen är ändå som bäst i offensiva aktioner.

Tre snabba frågor till Jocke:

Du har haft flera mindre skavanker och varit sjuk under säsongen. Hur mycket har det påverkat dig?
- Inte så mycket, tror jag. Jag har ju fått speltid ändå.

En bra insats i reservlaget i måndags (28/8). Känns det som om det börjar lossna?
- Ja, det tycker jag, eller … det har känts så hela säsongen.

Ofrånkomligt, vad tror du om fortsättningen på årets seriespel?
- Vi vinner dom matcher som är kvar.

Olyckligt bortkastad poäng

Publicerad 2017-09-10 20:22

Joar Gadd Berglund slänger sig efter bollen i 80e, en frispark som Bover Gültekin drog på sig, och blev utvisad. Bollen passerar tätt utanför men Sleipner hinner med två mål på slutet, säkrar en 3-1-seger. (Foto: Robert Lindberg)

Vi belägras under första halvlek borta mot IK Sleipner på söndagens eftermiddag, har ändå 1-1 i paus. I andra halvlek kontrollerar vi motståndarna väl - ända fram till en olycklig, för att inte säga onödig - utvisning i 80e. Det ger Sleipner kraft och styrka att avgöra med två sena mål mot ett decimerat HIF. Hemmasegern skrivs till 3-1.

IK Sleipner tar emot med varma servetter på Östgötaporten och vi är beredda, försvarar oss väl. Ändå tilläts de tre nickavslut de inledande 20, Joar Gadd Berglund touchar ett över ribban, de två övriga bollarna flyger över utan att vår målvakt behöver ingripa. I 22a kommer hemmalagets tursamma ledningsmål. En cross över vårt straffområde når Johan Andersson på högersidan. Han tar ett par steg inåt och prövar skott ur dålig vinkel, bollen är på väg utanför men studsar i ryggen på Daniel Källsholm och får exakt rätt styrning för att hamna precis innanför bortre stolpen.

Vi har ett par lovande omställningar, Yvan Ngabonziza är fri två gånger men lyckas inte näta. I 40e tar Christoffer Katenda sats från vänsterkanten, bryter sig inåt med bestämda kliv, avfärdar ett par, tre tacklingar och vräker iväg ett skott från 20 meter. Det bara smäller till i målvaktens vänstra nedre burhörn. Det är kvitterat, 1-1!

Andra halvlek har ett helt annorlunda scenario. Spelet är jämt men intetsägande. Toka Stefniashvili hittar Tobias Corneliusson med en lysande framspelning men vår 23a kommer ur vinkeln. Lite senare prövar en hemmaspelare med ett desperat avslut ut minimal vinkel, får på en rejäl rökare men Joar hinner upp med händerna.

Det som sedan sker i 80e blir matchavgörande. Bover Gültekin kapar en motståndare tätt utanför straffområdet, får sitt andra gula och det är färdigspelat för honom. Mot ett decimerat Huddinge skickar Sleipner allt högt mot mitten av vårt straffområde. En sådan boll leder till 1-2 i 85e och när en utspark från Joar kommer direkt i retur, blir det ett friläge och 1-3.

PROFILEN - vecka 37: Toka Stefniashvili

TORNIKE "TOKA" STEFNIASHVILI klev in på Källbrink en sommardag och förklarade att han ville spela för oss under några månader. På det viset begåvades vi med en aggressiv högerback som har mångårig rutin från toppligorna i Georgien och Moldavien.

Tre snabba frågor till Toka:

Varför valde du Huddinge IF?
- Jag ville spela fotboll i Sverige och fick kontakt med Jussi via en vän.

Vilka är din bästa egenskaper som fotbollsspelare?
- Jag har bra teknik och är skicklig på att dribbla.

Hur rankar du standarden här i svenska division 2 jämfört med var du spelat tidigare?
- Moldaviska Zimbru är bästa lag jag spelat med, bättre liga än här, men även högsta divisionen i Georgien är bra.

En bitter förlust

Publicerad 2017-09-15 21:58

En ny företeelse på Källbrink: En liten tapper HIF-klack försöker skapa tryck och stämning, bland annat med bengaler och inövade hejaramsor. (Foto: Robert Lindberg)Vi förlorar fredagens hemmamatch mot IFK Haninge med 1-2 och det är egentligen inte mycket att orda om - om det inte var för att domartrion berövade oss två solklara straffsparkar i andra halvlek, En intensiv men fantasilös slutforcering ger ingenting, Skillnaden i målprotokollet är Haninges straffmål i 67e.

Vi gör en blek första halvlek och endast ett stabilt målvaktsspel från Joar Gadd Berglund gör att det är mållöst i paus.

En fullständigt onödig frispark långt ute på vår vänsterkant, bollen lyfts in och Haninge har "hur många spelare som helst" först på den bollen. Hård nick från omarkerad spelare från nära håll. Joar är chanslös. 0-1.

Vi svarar per omgående, Yvan Ngabonziza prickar målställningen med ett skruvat skott som målvakten är helt överspelad på. I nästa anfall kapas Yvan en halvmeter innanför straffområdeslinjen. Domaren väljer att ge frispark en halvmeter utanför. Båda spelarna befinner sig tydligt innanför och Yvans rörelse är i sidled, inte i djupled in i området. Ska inte gå att missa! Christoffer Katenda drar frisparken mitt i muren och vi en omställning emot. Det löser come-backande Dejan Ilic till priset av ett gult kort.

Nästa avgörande moment kommer när Lamin Allen sveper undan boll och spelare i 67e. En sådan tackling på 70-talet och ingen skulle ens lyfta på ögonbrynet. Nu är det dock 2017. Straffspark och gult kort. Özgur Yasar omutlig. 0-2.

Vår reducering kommer nästan direkt. En högerhörna från Toka Stefniashvili dimper efter höjdduell ner framför Yvan som krutar på, bollen hittar en väg igenom straffområdet och rullar i nät vid bortre stolpen. Nu går vi för kvittering och i 83e borde vi få en gyllene möjlighet när Jonatans hårda inspel tydligt styrs undan av en försvarare med högt lyft och utsträckt arm nära främre stolpen. Ingen reaktion från assisterande som måste sett situationen tydligt.

Efter det, höga bollar mot Haninges nickstarka mittförsvar. Vi skapar två lägen: Alfred Sigemo får ingen bra bollträff vid ena stolpen, bollen utanför, Jonatan fläker sig fram vid samma stolpe lite senare men är bråkdelen av en sekund för sen, bollen återigen utanför. Det slutar 1-2. Återigen har vi otur med domarbesluten mot just Haninge.

PROFILEN - vecka 38: Julius Armalis

20-årige anfallaren JULIUS ARMALIS har inte lyckats kapa åt sig en startplats i år. Han har däremot visat att han har defensiva kvalitéer – främst i huvudspelet – när Jussi använt honom som mittback.

Tre snabba frågor till Julius:

Från Hammarbys ungdomsfotboll till division 2 i vintras, hur har omställningen varit?
- Fotbollen är lite annorlunda, mer taktik match för match, mer fysiskt spel. Smartare.

Du har fått spela mittback vid några tillfällen, vad tycker du om den uppgiften?
- Jag föredrar att köra forward. Självklart ställer jag upp för laget och spelar där tränaren vill.

Hur är stämningen och känslan i truppen inför serieavslutningen?
- Jag tycker att vi haft bra stämning och sammanhållning redan från början. Med tre segrar i följd kom självförtroendet också.

Joar målgörare i 8-3-seger

Publicerad 2017-09-19 09:52

Måndagens match borta mot Ängby i reservlagsserien slutar med vinst, 8-3. Vi har tre tvåmålsskyttar men även Joar noterar sig i målprotokollet.

Vi kommer till Ängby med det vi har tillgängligt. Ett tufft program för U-lagen plus skavanker och sjukdomar gör att vi knappt får ihop fullt lag. Då dyker A-keepern Joar oväntat upp och får ta en plats som utespelare. Sätter sedermera dit vårt sjunde mål.

Vi tar tillfället i akt att öva anfallsspel, spela enkelt med färre tillslag och det faller väl ut. Baklängesmålen kommer när vi hamnar fel eller slarvar. Med många spelare på ovana positioner är det lätt hänt.

Ängby gör tidigt 1-0 och när de kvitterar till 2-2 har det knappt gått 20 minuter. Sedan gör vi sex mål i följd innan Ängby avslutar målskyttet i slutminuten. Jonatan, Yvan och Fayia två mål var, Julius ett, Joar ett.

Vi spelar med David Mikhail i mål, utespelare Marcus M, Gustav, Lamin, Julius, Katenda, Jonatan, Toka, Shaun, Irvine, Fayia, Joar, Yvan.

- Nu tar vi hand om kropparna och filar på vissa detaljer, sedan är vi redo för söndagens match borta mot Södertälje, avslutar Martin Augar rapporteringen efter matchen.

Vi tappar viktiga poäng

Publicerad 2017-09-24 17:53

Vi försvarar oss mangrant på en hörna, spelar undan bollen och Irvine Loyanda är beredd att dra upp ett motanfall. (Foto: Robert Lindberg)Det blir ingen trepoängare borta mot Södertälje FK i söndagens solsken på Östertälje IP. Trots perfekt start, 1-0 redan i matchöppningen och 2-0 mot slutet av första halvlek. Vi bränner chanser till 3-1 och straffas när hemmalaget kvitterar med mindre än kvarten kvar. Vi får nöja oss med en poäng.

Vi får en drömöppning när Fayia Kobba Jr tar med sig bollen efter en väl avvägd passning från Christoffer Katenda, sätter lågt 1-0 till höger om målvakten. I fortsättningen är det mest Södertälje. Vi har svårt att spela oss ur deras press. Å andra sidan släpper vi inte till några öppna lägen, men vi ger dem bollen tillbaka alldeles för enkelt och de får börja om gång efter annan.

Mot slutet av halvleken börjar vi få ordning på det offensiva spelet. Lamin Allen vänder spelet berömvärt i 35e, Katenda hittar in till Jonatan Almendra som snurrar runt och klipper till direkt. Bollen susar i perfekt båge över målvakten och borrar sig in i bortre krysset. Oerhört vackert 2-0-mål!

Nu har vi matchen, Södertälje ser skakiga ut, men vi kan inte utnyttja det. I slutsekunderna verkar våra spelare koppla bort fokus, vi överrumplas av en enkel lyftning från deras försvar, upp i mitten. Deras kille springer sig lätt helt ren och lobbar elegant in reduceringen till 1-2.

Andra halvlek karaktäriseras av mycket chansfotboll från båda håll. Kvalitén är tämligen låg. Vår keeper, Joar Gadd Berglund, svarar för en härlig räddning på ett blixtrande avslut längs marken i 53e. Jonatan har en ribbträff och Yvan Ngabonziza får två frilägen gratis efter boll från motståndare men kan inte komma till avslut. Han får en tredje chans när han blir frispelad men prickar målvakten. Våra missade chanser kostar oss segern. En långcross från vänster, en fri nick vid bortre betyder 2-2 i 78e.

I 87e stöter Joar undan ett vasst avslut efter en snabb frispark och i 90e nickar Julius Armalis fram till Fayia vars kvicka vänsterskott räddas av målvakten till hörna. Matchen slutar 2-2 och hemmalaget är mest tillfreds. För vår del betyder det två borttappade poäng, kan vara nog så betydelsefullt i sluttabellen.

PROFILEN - vecka 39: Dejan Ilic

Mittbacken DEJAN ILIC har fått större delen av säsongen spolierad på grund av skada. Han återkom i A-laget 15/9 mot Haninge.

Tre snabba frågor till Dejan:

Du är tillbaka igen efter att ha varit borta i nästan fem månader. Hur känns det?
- Spännande! Kul att kunna hjälpa laget … Äntligen!

Du klev av med drygt tio minuter kvar i come-backen mot Haninge. Anledningen?
- Kände lite i baksidan låret. Tog det säkra före det osäkra.

Hur tacklar spelarna det faktum att vi spelar med kniven på strupen under de kommande matcherna?
- Vi börjar känna av det, är lite stressade. Men vi tror fortfarande på det, att vi ska klara av det.

Fyra mål av Julle!

Publicerad 2017-09-25 22:20

Måndagens match i Reservlagsserien utvecklar sig till en minnesvärd kväll för Julius Armalis. Han sätter dit fyra av målen i vår 6-3-viktoria mot IFK Lidingö.

Martin Augar rapporterar om en jättebra genomförd match på Källbrink. Bra spel och bra insats av hela laget. Stjärnnoteringen måste tillfalla Julle, 4-målsskytten!

Yvan gör 1-0 efter ett fantastiskt anfall som börjar längst bak, hos Kevin, och slutar med en fin framspelning av Alessandro "Alle" Ragni. Lidingö sticker emellan med en kvittering när vi blir passiva och en boll slinker mellan våra mittbackar. I början av andra tar Julle över huvudrollen med ett hat-trick på tolv minuter:

2-1, nick efter inlägg från Alle;
3-1, efter ett jättefint anfall, sista pass från Yvan;
4-1, nytt jättefint anfall, nick i nät efter perfekt inspel från 01:an Tavares.

Sedan går vi ner oss lite. Lidingö reducerar på straff och sätter även dit 3-4 innan vi får ordning på spelet igen. Tobbe svarar för ett charmant förspel, dribblar av försvarare och målvakt innan han serverar Anton Oxelvik öppet mål för 5-3. Julle avslutar målskyttet efter nytt fint anfall och assist från Tavares. 6-3!

Laget: Kevin Strimer - Kristófer Magnússon, Anton Lidmo, Povel Söderberg, Thang Bui - Tobias Corneliusson, Joacim Corneliusson, Sahel Khirzia, Alessandro Ragni - Julius Armalis, Yvan Ngabonziza. Inhoppare som fick speltid: Alex Oxelvik och Jesper Tavares Jansen.

Förlust efter krampartat spel

Publicerad 2017-09-30 17:59

Julius Armalis sätter skallen till i 87e men målvakten Ismael Diawara hinner upp med händerna och får bollen över ribban. (Foto: Robert Lindberg som ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén.)Vi får sällan till några riktigt vassa lägen i lördagens bortamatch mot Motala AIF. Det slutar med förlust, 1-2, och de isande vindarna på Idrottsparken känns illavarslande.

Vi har en drömstart på gång, Tobias Corneliusson blir helt fri efter touch från Christoffer Katenda men avslutar vekt och målvakten hinner ner. Klockan står på 1:50!

Vi äger bollen mest medan Motala skapar vassa lägen i omställningar. Joar Gadd Berglund ser till att hålla ställningen lika fram till 55e då han kapitulerar efter en säkert slagen straffspark.

Jonatan Almendra kvitterar med en ljuvlig frispark över muren, in vid främre stolpen, innan det gått en timme.

Några individuella misstag i 74e ger Motala segermålet, intofflat från nära håll efter exakt inspel från höger. Vår stora kvitteringschans kommer i 87e. Julius Armalis nickar efter hörna, målvakten hinner precis upp med händerna för att styra bollen över ribban.

Det är alltid lika välskött med trivsam atmosfär när man gästar Motala AIF. Klen tröst, när vi inte får med oss några poäng.

PROFILEN - vecka 40: Felix Åkerlund

Mittfältaren FELIX ÅKERLUND är inne på sin femte säsong med oss men han har endast 31 A-lagsmatcher på kontot. Anledningen? Efterhängsna skador.

Tre snabba frågor till Felix:

Du verkade på gång i somras men nu är det mest rehab igen. Vad är problemet?
- Baksidan som spökar. Det är problem med båda låren från och till, mest vänstra just nu.

Hur finner du motivation för att börja om igen när du råkar ut för det ena bakslaget efter det andra?
- Många frågar mig det. Det är så pass roligt, dels fotboll i sig, dels att träffa alla i laget. Men absolut, det är jobbigt också.

Jag förstår att ditt hjärta är gul-svart-randigt, ser du fram emot en sjätte säsong med Huddinge IF?
- Absolut! Jag hoppas att jag får vara lite friskare.

Seger i ösregnet

Publicerad 2017-10-02 22:25

Vi avslutar reservlagsserien på bästa sätt, med seger. Måndagskvällen bjuder på ösregn och matchen mot Newroz flyttas med kort varsel till konstgräset där vi bärgar en 2-1-viktoria efter sent segermål.

Första halvlek bjuder på ganska högt tempo och många goda intensioner från det unga HIF-laget. Vi skapar en del men har svårt att få bollen i mål. Å andra sidan släpper vi till en del luckor bakåt också. Martin Augar prövar med ett nytt spelsystem, 3-4-2-1, och det kan naturligtvis inte sitta perfekt redan från start. Våra lägen är vassare och i 35e kommer vårt väntade ledningsmål, säkert inprickat av Julle, helt fri efter en charmant nickskarv.

Efter paus tappar vi spelet och lämnar alldeles för stora ytor bakåt. Kvitteringen rullas in efter en dryg timmes spel men föregås av en solklar offside till höger, innan passningen in i mitten.

Vi byter in tre spelare i rask takt, bland annat en provspelare som har IK Sirius som ordinarie klubbadress. Med tio minuter kvar avgör han tillställningen efter underbart förarbete av Irvine. Newroz har ett par kvitteringslägen, bland annat efter ytterligare en klar offside som den assisterande missar, men 2-1 står sig tiden ut och det rättvisa i resultatet går ej att ifrågasätta.

Laget: Kevin Strimer - Povel Söderberg, Anton Lidmo, Gustav Sågänger - Maklin Yousif, Jesper Tavares Jansen, Joacim Corneliusson, Irvine Loyanda - Anton Oxelvik, Linus Gotenstam Karlsson - Julius Armalis. Inbytta kort efter Newroz' kvittering: Patrik Soldatic Sganzerla och Johannes Chammas samt provspelaren från Sirius.

Yvan! Yvan!! Yvan!!!

Publicerad 2017-10-07 17:37

Tremålsskytten Yvan Ngabonziza uppvaktas av unga fans efter slutsignalen. (Foto: Robert Lindberg)När det behövs som mest kliver det fram en hjälte. Yvan Ngabonziza svarar för våra samtliga mål när vi vinner i vätan på Källbrink, 3-1 efter en viljestark laginsats mot bottenkonkurrenten IFK Kumla som vi därmed med största sannolikhet skickar ner i division 3. För vår del avgörs allt i sista matchen, borta mot Assyriska IF i Norrköping nästa lördag.

Efter en trevande inledning på det hala underlaget blixtrar vi till under första halvlekens slutskede. Shaun Lomas sätter en perfekt passning i djupled, Yvan Ngabonziza nätar med en delikat chipp över målvakten som gör sig bred. Två minuter senare bryter mittback Alfred Sigemo fram, lämnar över kort till Jonatan Almendra vid mittlinjen, direktpass ut till Julius Armalis på vänstersidan, bollen in i mitten av straffområdet där Yvan dyker upp och rullar in 2-0.

Andra halvlek inleds chockartat. Kumla skickar direkt en långboll bakom vårt mittförsvar som blir helt överspelat. Alex Jorge Brilhante de Sousa helt frispelad, Joar Gadd Berglund gör en fantastisk enhandsräddning på avslutet från nära håll men har så'n otur att returen studsar tillbaka på Kumla-anfallaren och därifrån in i mål. Reducerat till 1-2 efter 18 sekunders spel.

Det skänker naturligtvis hopp åt ett desperat bortalag som dock blir lite för ivriga, avvinkas för offside vid åtskilliga tillfällen men har också ett par, tre lägen som är riktigt farliga. Närmast en kvittering kommer de i 61a. Då agerar Julius räddare på vår mållinje sedan Pontus Hesselheim nickat förbi Joar efter hörna.

I 66e vinner Lamin Allen bollen efter en tuff satsning på mitten, sticker fram den direkt till Yvan som passerar målvakten och trycker in bollen i det öppna målet, 3-1!

Kumla ger inte tappt, gör vad de kan för att rädda sig kvar, skapar egentligen inte mer än en riktigt farlig chans, också det en nick av Hesselheim efter hörna. I gengäld får vi flera chanser till omställningar men det blir inte något riktigt vasst avslut vid något tillfälle. 3-1 duger bra. Seger även i sista matchen och vi säkrar förnyat kontrakt.

PROFILEN - vecka 41: Marcus Mikhail

MARCUS MIKHAIL gjorde A-lagsdebut borta mot Linköping City i augusti, nyss fyllda 17 år. Ytterligare ett inhopp har det blivit för den unge talangen. På väg mot att etablera sig i A-laget redan nästa säsong?

Tre snabba frågor till Marcus:

Nu har du tränat med A-truppen under hösten, hur känns det?
- Det känns riktigt bra. Kul att träna med A-laget. Jag tycker att jag håller måttet och jag klarar att hänga med riktigt bra.

Några A-lagsminuter har du fått, har du hunnit ta till dig några erfarenhet från inhoppen?
- Ja, så klart. Det är mycket fysik och mera springa än vad jag är van vid. Tekniskt klarar jag av det. Fysiken däremot …

Du har under säsongen spelat för U17, U19, B-laget och A-laget, hur orkar du?
- Det handlar om motivation och kärleken till fotbollen. Vill man må sitt mål måste man kämpa. Det har varit roligast att få spela med A-laget. Det är där man vill vara. Men det har varit roliga matcher med U19 också.

Skön seger i slutskedet

Publicerad 2017-10-14 16:03

Segerglädje efter den välförtjänta 2-0-segern borta mot Assyriska IF i Norrköping. Kontraktet räddat i sista stund. (Foto: Robert Lindberg)Vårt öde avgörs på en slirig plan i utkanten av Norrköping. Vi är det bättre laget större delen av matchen men det dröjer till 84e innan det förlösande målet kommer, bollen insparkad av Alfred Sigemo. På övertid rullar Yvan Ngabonziza in 2-0. Vi hänger kvar!

Spelkvalitén är ganska låg men intensiteten tilltar ju längre tiden går. Hemmalaget Assyriska försöker oftast med långa bollar i mitten där deras anfallare är för korta för att kunna hota. Ändå är det på nick som de skapar första halvlekens farligaste läge, en skarvning efter hörna. Bollen i stolpens insida, Sigemo rensar tacksamt undan.

Våra anfall involverar ofta fler spelare, avslutas med inspel från sidan som aldrig når någon av de våra.

Andra halvlek inleds med ett jättefrispark från Yvan, från minst 30 meter, målvakten flyger genom luften, tippar över krysset. Vi pressar på men får ingen utdelning. Tacklingarna blir tuffare och svårkontrollerade på det hala underlaget. Spelare ur båda lagen varnas. Skrik och gester tilltar från alltmer frustrerade spelare.

Irvine Loyanda byts in i 73e, Anton Lidmo i 82a. Vi måste gå för seger. I 84e får vi en hörna som går över alla, Lidmo räddar vid sidlinjen, via Christoffer Katenda hamnar bollen hos Irvine som trycker av direkt utifrån. Bollen fastnar på Sigemo mitt framför målet och vår inlånade mittback skickar in den i nät bakom en desperat flaxande hemmamålvakt.

Nu är det Assyriska som måste ha ett mål för att överleva i division 2. Patrick Ayala får nicka omarkerad i 88e, bollen utanför och dessutom har Joar Gadd Berglund full koll. De skapar oreda i vårt straffområde vid något tillfälle ytterligare, även målvakten är med i anfallet. men det är många som försvarar i det här läget. En chans till omställning kommer i 92a men då är Yvan offside. I 95e startar han från egen planhalva, rusar 30 meter med bollen innan han skickar in den i det övergivna målet. 2-0, saken är klar, vi hänger kvar!

Matchfakta, division 2 samt Svenska Cupen.

8 april: IF Sylvia – HIF 1-0
1-0 Ihab Naser (5).
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon, Alex Ilic (71, Cesar Weilid), Dejan Ilic, Gustav Sågänger – Lamin Allen (64, Tobias Corneliusson), Christoffer Katenda, Shaun Lomas (81, Julius Armalis), Bover Gültekin – Jonatan Almendra, Fayia Kobba Jr.
Varningar: Cesar och Fayia.

17 april: HIF - Värmbols FC 2-0
1-0 Lamin Allen (51), 2-0 Irvine Loyanda (76).
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon, Bover Gültekin, Dejan Ilic, Gustav Sågänger – Lamin Allen, Christoffer Katenda (90, Hady Karim), Shaun Lomas, Cesar Weilid – Jonatan Almendra (87, Julius Armalis), Fayia Kobba Jr (69, Irvine Loyanda).
Varningar: Fayia och Bover.

22 april: Värmdö IF – HIF 2-0
1-0 Emil Larnesjö (75), 2-0 Petter Soelberg (94).
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon (76, Julius Armalis), Bover Gültekin, Dejan Ilic, Gustav Sågänger – Lamin Allen, Christoffer Katenda, Shaun Lomas, Cesar Weilid – Jonatan Almendra (69, Irvine Loyanda), Fayia Kobba Jr (81, Tobias Corneliusson).
Varningar: Shaun och Bover.

1 maj: HIF – FC Linköping City 1-3
1-0 Daniel Swärd (2), 2-0 Michael Uwesu (43, straff), 2-1 Christoffer Katenda (74, straff), 3-1 Levon Pachajyan (80).
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon (65, Julius Armalis), Bover Gültekin, Dejan Ilic, Gustav Sågänger – Lamin Allen, Christoffer Katenda, Shaun Lomas, Cesar Weilid – Jonatan Almendra, Irvine Loyanda (80, Tobias Corneliusson).
Varningar: Cesar, Jonatan, Irvine och Katenda.

6 maj: Boo FK – HIF 1-2
0-1 Jonatan Almendra (27), 1-1 Oscar Widén (32), 1-2 Fayia Kobba Jr (78).
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon, Anton Lidmo, Dejan Ilic, Gustav Sågänger – Bover Gültekin (77, Tobias Corneliusson), Christoffer Katenda, Shaun Lomas, Irvine Loyanda (77, Fayia Kobba Jr), Cesar Weilid – Jonatan Almendra (88, Joacim Corneliusson).
Varningar: Dejan, Fayia (avstängd nästa match).

13 maj: HIF – Örebro Syrianska 1-3
0-1 Linus Lamu (29), 0-2 Linus Lamu (32), 0-3 Martin Alp (59), 1-3 Christoffer Katenda (70, straff).
Joar Gadd Berglund - Joacim Corneliusson (62, Kristófer Magnússon), Bover Gültekin, Dejan Ilic, Gustav Sågänger – Cesar Weilid, Christoffer Katenda (80, Hady Karim), Shaun Lomas, Tobias Corneliusson (62, Bonny Beingana) – Jonatan Almendra, Irvine Loyanda.
Varning: Joacim.

20 maj: Rynninge IK – HIF 2-0
1-0 David Hasler (5), 2-0 Kristoffer Näfver (21).
Kevin Strimer – Joacim Corneliusson, Anton Lidmo (46, Lamin Allen), Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Tobias Corneliusson (78, Irvine Loyanda), Cesar Weilid, Shaun Lomas, Christoffer Katenda – Fayia Kobba Jr, Jonatan Almendra (58, Simon Enström).
Varningar: Joacim, Shaun, Cesar (avstängd nästa match) och Simon.

25 maj: HIF – IK Sleipner 0-1
0-1 Daniel Källsholm (62).
Kevin Strimer – Joacim Corneliusson (84, Bonny Beingana), Anton Lindbom, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Lamin Allen, Shaun Lomas, Christoffer Katenda (78, Hady Karim), Tobias Corneliusson (63, Irvine Loyanda) – Fayia Kobba Jr, Jonatan Almendra .
Varningar: Bover och Shaun (båda avstängda i nästa match).

28 maj: HIF – Södertälje FK 0-0
Kevin Strimer – Joacim Corneliusson, Anton Lindbom, Dejan Ilic, Gustav Sågänger – Tobias Corneliusson (46, Kristófer Magnússon), Cesar Weilid, Lamin Allen, Hady Karim (74, Bonny Beingana) – Fayia Kobba Jr, Jonatan Almendra (46, Irvine Loyanda).
Varningar: Jonatan och Joacim (avstängd nästa match).

3 juni: IFK Haninge – HIF 2-1
0-1 Fayia Kobba Jr (22), 1-1 Marwan Badar (72, straff), 1-2 Simon Gefvert (87).
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon, Anton Lindbom, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Lamin Allen (90, Julius Armalis), Shaun Lomas, Cesar Weilid, Bonny Beingana (46, Felix Åkerlund) – Fayia Kobba Jr, Jonatan Almendra.
Utvisningar: Jonatan i 84e, Bover i 87e, båda efter ett andra gult kort (båda avstängda nästa match).
Varningar: Gustav och Kevin.

11 juni: HIF – Assyriska IF Norrköping 3-3
1-0 Tobias Corneliusson (14), 1-1 Hampus Lönn (33), 1-2 Ermin Kojic (53), 1-3 Marcus Johansson (62), 2-3 Anton Lindbom (64), 3-3 Julius Armalis (84).
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon, Anton Lindbom, Anton Lidmo, Gustav Sågänger – Lamin Allen (56, Julius Armalis), Cesar Weilid, Christoffer Katenda, Tobias Corneliusson (73, Shaun Lomas) – Fayia Kobba Jr (25, Simon Enström), Irvine Loyanda.

17 juni: IFK Kumla – HIF 0-0
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon (86, Joacim Corneliusson), Anton Lindbom, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Tobias Corneliusson (67, Yvan Ngabonziza), Cesar Weilid, Shaun Lomas, Christoffer Katenda – Irvine Loyanda (67, Simon Enström), Julius Armalis.
Varningar: Cesar och Yvan.

21 juni: HIF – Motala AIF 1-3
0-1 Grace Tanda (58), 1-1 Cesar Weilid (68), 1-2 självmål, Shaun Lomas (69), 1-3 Grace Tanda (74).
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon (76, Irvine Loyanda), Anton Lidmo, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Christoffer Katenda (46, Joacim Corneliusson), Cesar Weilid, Shaun Lomas, Yvan Ngabonziza – Simon Enström (70, Tobias Corneliusson), Julius Armalis.
Varning: Bover.

28 juni: Värmbols FC – HIF 1-0
1-0 Vedran Benca (24).
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon, Anton Lidmo, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Tobias Corneliusson, Cesar Weilid, Shaun Lomas (68, Hady Karim), Yvan Ngabonziza (64, Joacim Corneliusson) – Irvine Loyanda (57, Jonatan Almendra), Julius Armalis.
Varningar: Jonatan (avstängd nästa match), Kristófer, Cesar, Hady.

30 juli: HIF – IF Sylvia 1-2
1-0 Yvan Ngabonziza (3), 1-1 Jakob Lindahl (12), 1-2 Carl Björk (13).
Joar Gadd Berglund – Kristófer Magnússon, Anton Lindbom, Anton Lidmo, Bover Gültekin – Tobias Corneliusson (58, Gustav Sågänger), Cesar Weilid, Shaun Lomas, Christoffer Katenda (83, Julius Armalis) – Irvine Loyanda (70, Fayia Kobba Jr), Yvan Ngabonziza.
Utvisning: Anton Lidmo i 84e, hans andra gula (avstängd nästa match).
Varning: Katenda.

2 augusti, Svenska Cupen: HIF – Enskede IK 1-4
0-1 Fabakary Sanneh (22), 0-2 Fabakary Sanneh (29), 0-3 Fabakary Sanneh (40), 0-4 Peter Micic (55), 1-4 Jonatan Almendra (71).
Joar Gadd Berglund – Kristófer Magnússon, Anton Lindbom (46, Julius Armalis), Anton Lidmo, Gustav Sågänger – Joacim Corneliusson (46, Fayia Kobba Jr) – Tobias Corneliusson, Cesar Weilid, Shaun Lomas, Christoffer Katenda (46, Felix Åkerlund) – Jonatan Almendra.

7 augusti: HIF – Värmdö IF 1-2
0-1 Jesper Bolander (34), 0-2 Jesper Bolander (69), 1-2 Christoffer Katenda (83).
Kevin Strimer – Kristófer Magnússon, Julius Armalis, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Joacim Corneliusson (66, Tobias Corneliusson), Cesar Weilid (87 Irvine Loyanda), Shaun Lomas, Felix Åkerlund (61, Yvan Ngabonziza) – Christoffer Katenda – Jonatan Almendra.
Varning: Katenda (avstängd nästa match).

13 augusti: FC Linköping City – HIF 2-0
1-0 Yasuoka Takuto (24), 2-0 Felipe Reidler de Moraes (94).
Joar Gadd Berglund – Kristófer Magnússon (72, Jonatan Almendra), Anton Lidmo, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Lamin Allen (85, Marcus Mikhail) – Irvine Loyanda (72, Yvan Ngabonziza), Cesar Weilid, Shaun Lomas, Tobias Corneliusson – Fayia Kobba Jr.

18 augusti: HIF – Boo FK 3-0
1-0 Christoffer Katenda (30), 2- 0 Fayia Kobba Jr (70), 3-0 Irvine Loyanda (80).
Joar Gadd Berglund – Toka Stefniashvili, Anton Lidmo, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Tobias Corneliusson, Lamin Allen, Shaun Lomas, Christoffer Katenda (84, Marcus Mikhail)– Yvan Ngabonziza (77, Irvine Loyanda), Fayia Kobba Jr (84, Jonatan Almendra).
Varningar: Yvan och Toka.

26 augusti: Örebro Syrianska – HIF 2-3
0-1 Lamin Allen (23), 0-2 Fayia Kobba Jr (44), 0-3 Yvan Ngabonziza (69), 1-3 Stefan Hannason (78), 2-3 Basel Gorgis (91).
Joar Gadd Berglund – Toka Stefniashvili, Anton Lidmo, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Lamin Allen, Tobias Corneliusson (83, Joacim Corneliusson) , Shaun Lomas, Christoffer Katenda – Yvan Ngabonziza (92, Irvine Loyanda), Fayia Kobba Jr (95, Kristófer Magnússon).
Varning: Bover.

2 september: HIF – Rynninge IK 3-2
0-1 Linus Jansson (6), 1-1 Fayia Kobba Jr (26), 1-2 Martin Springfeldt (60), 2-2 Jonatan Almendra (67), 3-2 Christoffer Katenda (86).
Joar Gadd Berglund – Toka Stefniashvili, Alfred Sigemo, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Lamin Allen, Tobias Corneliusson (46, Yvan Ngabonziza) , Shaun Lomas, Christoffer Katenda –Irvine Loyanda (65, Jonatan Almendra), Fayia Kobba Jr (82, Julius Armalis).

10 september: IK Sleipner – HIK 3-1
1-0 Daniel Källsholm (22), 1-1 Christoffer Katenda (40), 2-1 Daniel Andersson (85), 3-1 Daniel Andersson (88).
Joar Gadd Berglund – Toka Stefniashvili, Alfred Sigemo, Bover Gültekin, Gustav Sågänger –Tobias Corneliusson (81, Anton Lidmo), Joacim Corneliusson (88, Julius Armalis) , Shaun Lomas, Christoffer Katenda – Yvan Ngabonziza (70, Irvine Loyanda), Fayia Kobba Jr.
Utvisning: Bover i 80e, hans andra gula (avstängd i nästa match).

15 september: HIF – IFK Haninge 1-2
0-1 Mattias Ingvarsson (58), 0-2 Özgur Yasar (67, straff), 1-2 Yvan Ngabonziza (70).
Joar Gadd Berglund – Toka Stefniashvili, Alfred Sigemo, Dejan Ilic (79, Joacim Corneliusson), Gustav Sågänger – Tobias Corneliusson (63, Jonatan Almendra), Shaun Lomas (89, Julius Armalis), Christoffer Katenda – Yvan Ngabonziza, Fayia Kobba Jr.
Varningar: Dejan och Lamin.

24 september: Södertälje FK – HIF 2-2
0-1 Fayia Kobba Jr (4), 0-2 Jonatan Almendra (35), 1-2 Sharbel Mirza (45), 2-2 Strahinja Golic (78).
Joar Gadd Berglund – Toka Stefniashvili, Bover Gültekin, Dejan Ilic (65, Anton Lidmo), Gustav Sågänger – Irvine Loyanda (58, Yvan Ngabonziza), Shaun Lomas, Lamin Allen, Christoffer Katenda – Jonatan Almendra (80, Julius Armalis), Fayia Kobba Jr.
Varning: Fayia.

30 september: Motala AIF – HIF 2-1
1-0 Valon Silka (55, straff), 1-1 Jonatan Almendra (59), 2-1 Elmer Civgin (74).
Joar Gadd Berglund – Toka Stefniashvili, Alfred Sigemo, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Tobias Corneliusson (75, Julius Armalis), Shaun Lomas, Lamin Allen (83, Irvine Loyanda), Christoffer Katenda – Jonatan Almendra, Fayia Kobba Jr.

7 oktober: HIF – IFK Kumla 3-1
1-0 Yvan Ngabonziza (41), 2-0 Yvan Ngabonziza (43), 2-1 Alex Jorge Brilhante de Sousa (46), 3-1 Yvan Ngabonziza (66).
Joar Gadd Berglund – Toka Stefniashvili, Alfred Sigemo, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Yvan Ngabonziza (92, Anton Lidmo), Shaun Lomas, Lamin Allen, Christoffer Katenda – Julius Armalis, Jonatan Almendra (87, Dejan Ilic).
Varningar: Bover (avstängd i nästa match, vår sista), Shaun, Gustav och Alfred.

14 oktober: Assyriska IF i Norrköping – HIF 0-2
0-1 Alfred Sigemo (84), 0-2 Yvan Ngabonziza (95).
Joar Gadd Berglund – Toka Stefniashvili (73, Irvine Loyanda), Alfred Sigemo, Dejan Ilic, Gustav Sågänger – Yvan Ngabonziza, Shaun Lomas, Lamin Allen (82, Anton Lidmo), Christoffer Katenda – Julius Armalis, Jonatan Almendra (89, Joacim Corneliusson).
Varningar: Shaun, Julius, Toka, Jonatan.

Årets spelarstatistik

Endast seriematcher spelade varav gjorda unoff gula röda A-lagsminuter reserv-
A-lagstruppen matcher inbytt mål assists kort kort totalt laget mål
Alexander Ilic 1 0 0 71
Alfred Sigemo 6 0 1 1 540
Anton Lidmo 13 4 0 1 819 7
Anton Lindbom 6 0 1 540 2
Bonny Beingana 4 3 0 109 1
Bover Gültekin 22 0 0 6 2 1954 1
Cesar Weilid 16 1 1 1 5 1374 2
Christoffer Katenda 22 0 6 7 3 1899 1
Dejan Ilic 11 1 0 2 871
Fayia Kobba Jr 18 2 6 1 4 1373 4 6
Felix Åkerlund 2 1 0 106 1
Gustav Sågänger 26 1 0 4 2 2285 6 1
Hady Karim 5 4 0 1 136 6
Irvine Loyanda-Kiesse 22 12 2 4 1 974 7
Joacim Corneliusson 13 7 0 3 604 9
Joar Gadd Berglund 12 0 0 1080 4 1
Jonatan Almendra 20 5 4 4 4 1 1362 7 5
Julius Armalis 18 12 1 2 1 722 8 8
Kevin Strimer 14 0 0 1 1260 6
Kristófer Magnússon 16 3 0 1 1172 6
Lamin Allen 18 1 2 2 1 1494 5
Marcus Mikhail 2 2 0 22 8
Shaun Lomas 25 1 0 2 5 2148 2
Simon Enström 4 3 0 1 1 200 2 1
Tobias Corneliusson 21 6 1 1196 7 2
Toka Stefniashvili 9 0 0 2 793 2
Yvan Ngabonziza 14 5 7 1 2 913 3 3
Endast B-lagsspel för dessa:
Abakar Nurmagomedov 2
Albin Lind 2
Alessandro Ragni 2
Anton Oxelvik 3 1
Axel Stjelke Klingwall 1
David Christensen 1
David Mikhail 2
Dino Skaljic 1
Edvin Monemi 1 1
Jesper Tavares Jansen 2
Johannes Chammas 1
Jonathan Jentler 1
Kevin Johansson 4
Kutada Al Qaysi 4 1
Linus Gotenstam Karlsson 4
Maklin Yousif 3
Marko Manovic 1
Marcus Lupinski 1
Mattias Edeland 2
Patrik Soldatic Sganzerla 2
Philip Kylilis 1
Povel Söderberg 2
Rasmus van Kerkvoorde 2
Sahel Khirzia 1
Thang Bui 2
Tim Gisseman 2
Uche Odinks 1
Vidar Riström 1
Viktor Sjöö 1
Zakaria Akdim 1
Uppdaterad efter årets sista match, 14 oktober 2017
Konyaspor uteslutna ut Reservlagsserien. Arameisk-Syrianska utgår. Mål och spelade matcher mot dessa lag fortfarande med i sammanställningen.

Tidigare möten mot lagen i vår division 2-serie

Fyra av årets motståndare har Huddinge IF aldrig mött i seriespel, om vi då räknar in nybildade konstellationen Boo FK. Övriga nio lag har vi mött vid minst ett tillfälle. Så här ser det ut ur historiskt perspektiv (vår målsiffra står alltid först).

Assyriska IF i Norrköping mötte vi för första gången förra säsongen. Det blev förlust hemma (på konstgräset) med 2-3 under våren, seger 5-1 borta i sista omgången.

Boo FK har vi, som sagt, inte mött. Boo FF är en av beståndsdelarna i sammanslagningen och dom mötte vi senast 2007. Då vann vi med 3-0 både borta och hemma.

IFK Haninge mötte vi 2012, då gick den nya sammanslagningen under namnet IFK Haninge/Brandbergen. 1-0-seger hemma efter ett sent segermål av Johan Ländin, 3-0-triumf i höstreturen.

IFK Kumla har vi aldrig mött tidigare.

FC Linköping City mötte vi för första gången förra säsongen. Det blev 1-3 i sista vårmatchen men vi revanscherade oss i hemmamötet, seger 2-1. Vi fick en spelare utvisad i båda matcherna, vid 1-0-ledning i Linköping, vid 2-1 hemma. Nikola Vasic, utvisad i första mötet, avgjorde i returen.

Motala AIF har vi mött de två senaste säsongerna. I division 1 2015 vann vi hemmamötet med 5-1, vår första trepoängare efter sex inledande förluster, men vi förlorade med 0-1 borta. Förra året blev det 3-3 i Motala i början av juni, returen hemma vann vi med 4-1.

Rynninge IK har vi aldrig mött tidigare.

IK Sleipner har vi endast mött vid ett tillfälle tidigare och det var så lång tid tillbaka som 1989. Vinst 2-1 hemma efter förlust 1-4 borta.

IF Sylvia har vi mött i fyra hemmamatcher och tre bortamatcher tidigare. Anledningen till det ojämna antalet matcher är att 1992 års division 3 var uppdelad i en vårserie med dubbelmöten och en höstserie med enkelmöten. Vi möttes endast på hösten. Hemmamöten: 1992 0-0, 1993 1-2, 2014 3-0, 2016 3-1. Bortamöten: 1993 1-5, 2014 2-1, 2016 3-0. HIF-seger både hemma och borta de senaste två säsongerna vi mötts!

Södertälje FK har vi mött de två senaste säsongerna. I division 1 2015 förlorade vi hemmamötet med 2-4 sedan vi reducerats till tio spelare i samband med den straff som betydde 1-2 i baken. Vi revanscherade oss borta när vi tog vår enda trepoängare på främmande mark, 3-1 i sista bortamatchen efter två mål på tilläggstid, Mattias Folkesson och Husein Aly. 2015 vann vi en tidig vårmatch med 4-3 efter underläge 0-2, Samuel Aziz avgjorde. Borta hade vi lekstuga när vi vann med 7-1 i augusti – och det kunde blivit ännu större siffror! Aziz hat-trick, Nikola Vasic fyra mål.

Värmbols FC har vi mött i tre hemmamatcher och fyra bortamatcher tidigare. Anledningen till det ojämna antalet matcher är att 1992 års division 3 var uppdelad i en vårserie med dubbelmöten och en höstserie med enkelmöten. Vi möttes endast på hösten. Hemmamöten: 1993 3-1, 2006 5-2, 2016 2-2. Bortamöten: 1992 2-3, 1993 2-0, 2006 0-1, 2016 3-2.

Värmdö IF, tränare Jussi Kontinens förra klubb, har vi mött vid fem tillfällen och vi har aldrig lyckats vinna mot dom på hemmaplan! Hemmamöten: 2003 0-3, 2004 0-0, 2006 0-5, 2007 3-4, 2008 0-1. Bortamöten: 2003 4-1, 2004 4-3, 2006 3-2, 2007 0-3, 2008 2-1. Bättre bortafacit, fyra segrar på fem försök.

Örebro Syrianska har vi aldrig mött tidigare.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub