Herr

Spelarpresentationer

Spelare som lämnade Huddinge IF efter 2015.

Carl Johan "CJ" Ågren

Carl Johan Ågren, tröjnummer 21, kom till HIF precis innan transferfönstret stängde i augusti 2015. "CJ" är en ung, teknisk mittfältare med offensiv läggning.

CJ är djurgårdare från början, spelade sig upp igenom årgångarna, var med på landslagsläger från 15 års ålder men fick aldrig chansen i match. Konkurrensen på mittfältet var för tuff.

20-årige CJ lämnade i vintras Djurgården för spel med Nyköpings BIS, en av våra serierivaler. Han var med i tio försäsongsmatcher men lagom till seriestart drog han på sig en skada, överbelastning i höftböjarmuskelns fäste. CJ tror själv att det berodde på för mycket extra träning, såväl gym som fotboll, vid sidan om den ordinarie träningsdosen.

Sedan var det svårt att spela sig tillbaka in i laget. Efter ett snack med Bissarnas tränare togs beslutet att hitta en annan klubb där CJ kunde få speltid. Valet föll på Huddinge. Varför?
- Jag kommer ju från Stockholm och känner flera i laget sedan tiden i Djurgården, berättar CJ.
- Så pratade jag med Håkan och allt kändes OK. Jag är glad att det löste sig så snabbt.

CJ framhåller speluppfattningen, tekniken och passningsspelet som sina bästa egenskaper.
- Jag trivs som spelfördelare, spela bollen från backlinjen till anfallet. Däremot måste jag förbättra mitt defensiva spel, säger han.
Ändå var det hans defensiva arbete som märktes mest under de 45 minuter han fick i träningsmatchen mot AFC den 9 augusti. Kanske beroende på att det var många spelare som var ovana att spela med varandra. Ville man ha bollen, fick man se till att ta den.

Samma sak gäller en mittfältsplats i HIFs startelva. Det gäller att ta för sig, konkurrensen har hårdnat betydligt under sommaren. CJ är medveten om det. Han kom till HIF för att få speltid och nu får han visa att han förtjänar det.

- Mina favoritnummer är 6 och 21 efter mina förebilder Xavi och Pirlo, berättar CJ avslutningsvis.
Nu är 21an ledig sedan Simon Enström lämnat klubben. När CJ får höra det låter han intresserad. Får HIF i honom en egen Andrea Pirlo i tröja 21 finns inget att klaga på.

Debuterade för HIF i Division 1 Norra 23 augusti 2015 mot IFK Luleå (h) 2-1, inhopp i 86 min.

Carlos Garcia Ambrosiani

Carlos Garcia Ambrosiani, tröjnummer 2, är en teknisk och passningsskicklig försvarsspelare som även kan användas i defensiv position på mittfältet.

Carlos Garcia började spela med Ängby IF och hamnade som 8-åring i Brommapojkarna. Som tonåring blev det Djurgården och landslagsspel för årgång P93. Totalt blev det c:a 30 matcher i landslagströjan och han bar kaptensbindeln i samtliga dessa.

Under 2009 tränade han som 16-åring med Djurgårdens A-trupp utan att få chansen i A-laget.Spionerna hade dock fått upp ögonen för den unge talangen och i januari 2010 skrev han på för Juventus. Det blev fyra år hos klubben, mestadels spel i deras Primavera-lag.
- Det var en dröm som slog in, berättar Carlos.

Ambrosiani är Carlos mors italienska efternamn, det slopas i princip överallt där Carlos omnämns. Det kan tyckas perfekt att han hamnade i Italien eftersom han har rötter där.
- Men det är länge sedan nu, förklarar Carlos.
Betyder att han inte kunde tala italienska, det fick han lära sig på plats. I Turin bodde han på klubbens spelarhotell tillsammans med andra, unga löften. En lärorik tid, får man förmoda.

Under säsongen 2012/13 var Carlos utlånad under period till AC Perugia i italienska tredjeligan. Efter Juve blev det Parma från september 2013. Utlåning direkt till Brönshöj i danska högstaligan där han får begränsat med speltid. 2014 återfinns Carlos i Jönköpings Södra i Superettan där han oftast spelar på mittfältet. Gör totalt 13 matcher och ett mål.
- Mot Landskrona. Jag drar upp bollen och sätter en yttersida i bortre, berättar Carlos.

I Parma var det turbulens. Pengar saknades till löneutbetalningar. Klubbens ägare lovade "det kommer, det kommer …" Till slut gick det inte längre. Konkursen blev ett faktum under våren 2015 och klubben tvångsnedflyttades. Carlos hade kontrakt säsongen 2014/15 ut. Läget var osäkert. En nystart i Sverige låg närmast till hands.

Carlos fick möjlighet att träna med Huddinge under våren. Han förklarar att Huddinge ligger bra till, nära Stockholm, och att det känns som en lämplig nivå att börja om på. Efter att han skrivit på för HIF konstaterar han att det känns skönt att allt blev klart.
- Nu gäller det att komma igång och lira. Jag har inte spelat match sedan oktober 2014!

Debuterade för HIF i Division 1 Norra 15 augusti 2015 mot BK Forward (b) 1-2, spelade från start.

Christoffer Matwiejew

Christoffer Matwiejew, tröjnummer 31, är HIFs landslagsmeriterade sista utpost. Han är nästan 2 meter lång, har stor räckvidd, snabba reflexer och är bra i luften. Ingen lätt match att passera för anstormande motståndare.

Matwiejew har rötter från Polen – därav smeknamnet Polski - men är född i Norsborg. Vid 12 års ålder spelade han på mittfältet i Djurgårdens breddlag.
– Men jag ansågs inte hålla måttet där så jag fick ställa mig i målet. Då gick det bättre, säger Christoffer i en intervju för DIF fotboll. Det gick så bra att han blev aktuell för landslagsspel.
Christoffer representerade Sverige på ungdomsnivå under flera år. P18-landslagets målvaktstränare Mikael Olsson beskriver via svenskfotboll.se Christoffers målvaktsegenskaper så här:
- Han är välväxt, bra med fötterna och reaktionssnabb. Trots sin storlek, kan du lägga till, skrattar han.

Polski spelade fyra landskamper med det svenska P19-landslaget 2010 och höll nollan mot Bulgarien (2-0). Men det var en annan match det året som var speciell för honom. I augusti fick han spela mot Polen. I Polen.
Hur kändes det?
- Det var speciellt, så klart, säger han.
- Hela familjen därnere kom och kollade. Det är en match jag alltid kommer att minnas.
Hur slutade matchen?
- Vi vann. Med 2-1, tror jag.

Christoffer kom till HIF 2014 från spel med Lunds BK säsongen innan. Moderklubb Djurgårdens IF där han 2011 var med och spelade hem klubbens första SM-guld för U21-lag.
Han gillar starka karaktärer. Gianluigi Buffon, inte helt obekant italiensk målvakt är en av dessa. Zlatan – det räcker med förnamnet! – är en annan. Dessutom "Pärsa", Per Rossander, materialare för A-laget.

Christoffer, bilmekaniker vid sidan om fotbollen, spelade 25 av 26 seriematcher för HIF 2014, släppte bara in 31 mål på dessa, höll nollan i sex matcher. Hans mål är självklart att hålla nollan i så många matcher som möjligt. Årets första kom i bortamatchen mot Brage 7 juni.
Tack vare speciell målvaktsträning en gång i veckan under Anders Almgrens ledning anser Christoffer att han blivit en bättre målvakt under tiden hos HIF.
- Jag har utvecklat spelet i luften och timingen. Jag har Anders att tacka för mycket, erkänner han.


Mycket spel efter marken med resten av truppen på övriga träningar säkerställer att han kan hantera bollen väl. Hans tillslag är rappt och hans utsparkar når långt.

Polski var en av de STORA hjältarna när allsvenska Åtvidabergs FF besegrades i Svenska Cupen 20 augusti förra året. Han räddade en av de fem avslutande straffarna och det betydde seger eftersom samtliga HIF-straffar gick i mål.
En av dessa var det Polski själv som säkert satte i nät bakom allsvenske Gustav Jansson.
Det du, Thomas Ravelli!

Debuterade för HIF 21 april 2014 mot Skellefteå FF (h) 1-0, premiärmatchen i division 1 norra.
Statistik från 2014:
25 seriematcher Division 1 Norra, två gula kort, 2 matcher i Svenska Cupen.

Enrico

Enrico Cardoso Nazaré, tröjnummer 9, en bollskicklig brasiliansk mittfältare med lång erfarenhet från spel i högsta divisionen i såväl Brasilien som Sverige. Under hela sin karriär har han skapat målchanser för sina lagkamrater och dessutom gjort många vackra mål på egen hand.

Enrico började sin spelarkarriär hos Atlético Mineiro, fortsatte hos Ipatinga innan han kom till Sverige och Djurgårdens IF. Det blev tre framgångsrika säsonger, 2006-08, hos blåränderna och fansen sörjde när han lämnade klubben.
Varför lämnade du Djurgården, du hade ett år kvar på kontaktet?
- Klubben i Brasilien ville ha mig. Eftersom jag hade kontrakt fick Djurgården dessutom betalt för mig.
Dessutom fick han själv högre lön i Brasilien. En ren win-win-situation.

"Klubben" i Brasilien var inte vilken skitklubb helst utan Vasco da Gama som 2008 för första gången i historien ramlat ur Brasilianska Série A. Ett år senare hade Enrico varit med och spelat upp klubben i högsta divisionen, därmed blev det tre vinnare på affären.
Under åren fram till 2013 tillhörde han Rio-klubben men blev flera gånger utlånad till andra klubbar. 2014 befann sig Enrico åter på svensk mark. Han provtränade med Djurgården men det blev inget kontrakt. Istället blev det en säsong som startspelare för Apollon Smyrna i grekiska andraligan.

Skam den som ger sig, den här sommaren är han tillbaka i Sverige. Vad är det som lockar?
Enrico ler lyckligt när han svarar.
- Min flickvän bor här i Stockholm.

Enrico, som nu hunnit bli 31 år, provtränade i tre dagar med superettanlaget Mjällby. Han fick visa upp sig i en U21-match där han gjorde det enda målet, men valde ändå att tacka nej till spel för blekingeklubben.
- Dom kunde inte betala mig. Jag vill inte bo i ensam i liten stad långt ifrån min flickvän och spela fotboll gratis.

Hans goda förbindelser med Djurgården tipsade om Peter Kelly i Huddinge IF. Och på den vägen är det, som det heter.

Debuterade för HIF i Division 1 Norra 6 september 2015 mot Nyköpings BIS (b) 0-2, spelade från start.

Hichem Nehdi

Hichem Nehdi, tröjnummer 10, snabb yttertyp som briljerar med öppnande djupledsspel.

Inför årets säsong var Hichem ryktenas man. Flera klubbar lär ha varit ute efter den snabbe anfallaren men han valde att skriva på för en tredje A-lagssäsong med HIF. Med HIF upplevde han sin största framgång inom fotbollen i och med seriesegern 2013 och steget upp till division 1.

Hichems styrka är att han är bra i en-mot-en-situationer men mest av allt imponerar han med sina djupledslöpningar som river upp motståndarförsvaret. Sedan levererar han bollen till en målsugen lagkamrat.
Han säger sig sträva efter att göra så mycket poäng som möjligt och naturligtvis vinna varje match. Det är främst som framspelare Hichem ser sin offensiva roll.
- Jag trivs bäst som vänsterytter i ett 4-3-3-system, erkänner Hichem.

- Inför säsongen förlorade vi många bra spelare men jag hade ändå en OK-känsla, säger Hichem vidare.

Två röda kort under första delen av säsongen förklarar Hichem med att han försöker trigga igång laget med aggressivitet.
- Det kan fungera, men naturligtvis är det dumt att dra på sig rött, tillstår han.

I dagens läge, när varje inspelad poäng kan vara oerhört viktig accepterar Hichem att laget måste ligga lågt och kontra.
- När vi kan lyfta spelet och få upp mer folk, då blir vi farliga, lovar den blivande socionomen som erkänner att ibland blir studierna lidande.
- Jag väljer att träna extra istället för att läsa alla sidorna jag egentligen skulle göra den dagen.
Om det innebär att han blir ännu ett snäpp vassare i HIF-tröjan förlåter vi honom så gärna.

Hichem debuterade för HIF 2 maj 2010 mot Mälarhöjdens IK (h) 2-0, inhopp i 88 minuten.
Första målet för HIF kom 18 juni 2011, 3-1 (56 min) hemma mot Vendelsö IK i en match som slutade 4-1.

Spelarstatistik
2014, Division 1 Norra: 23 seriematcher, 17 från start, 6 inhopp, 2 gula kort. Svenska cupen: 1 inhopp, 1 gult kort.
2013, Division 2 Norra Svealand: 16 seriematcher, 11 från start, 5 inhopp, 3 mål.
2012, Division 3 Södra Svealand: 16 seriematcher, 14 från start, 2 inhopp, 4 mål.
2011, Division 3 Södra Svealand: 18 seriematcher, 10 från start, 8 inhopp, 2 mål.
2010, Division 3 Östra Svealand: 2 seriematcher, båda inhopp.

Jacob Stephenson

Jacob Stephenson, tröjnummer 16, mittbacken som hade en anfallare som ungdomsidol.

Reslige Jacob, 192 cm, är prototypen för en mittback som ska hålla samman försvaret: Stark med bra positionsspel. Bra på huvudet. Men han började faktiskt som anfallare i moderklubben Värmdö IF.

Som ung och med rakat huvud liknade Jacob Ronaldo (Luis Nazária de Lima). Det kan ha bidragit till att han fick den brasilianske anfallsstjärna som förebild. Eller så rakade han skallen för att Ronaldo gjort det. Det får vara som det är med den saken …

Andra spelare som Jacob har ett gott öga till är Ammar Ahmed, mittfältare som han spelade ihop med i Värmdö, och nuvarande lagkamraten Bover Gültekin.
- Bra killar att spela ihop med, förklarar han.

Jacob flyttade till Spanien vid 12 års ålder och spelade under sju års tid i olika lag i Malaga-trakten.
- En del var rena Kalle Anka-lag men några var riktigt bra, berättar Jacob.

Det var under tiden i Spanien han omskolades till mittback. Väl tillbaka i Sverige blev det Värmdö IF på nytt innan han kom till HIF inför förra säsongen. Då tog han en startplats i ett försvar som visade sig stå pall i en tuff division 1-omgivning. Totalt gjorde han 23 seriematcher.

Årets säsong började med en cupmatch mot Mjällby (0-4). Efter den bänkades Jacob vilket bidrog till lite sämre självförtroende, erkänner han.
- Vi har ju nästan samma försvar som under förra säsongen: Bover, Simon Strand och jag. Christoffer i mål. Jag vet inte varför det inte funkat.

Jacob vill naturligtvis bli en bättre fotbollsspelare. Viktigare ändå är att det ska vara kul att spela. Får man inte spela är det inte lika kul, det vet väl alla som varit i liknande situation.
Till seriestarten var han tillbaka i laget. I första hemmamatchen, mot Södertälje, kom första målet i HIF-dressen. 1-0. På nick. Förstås!
Sedan gick det illa. En ofrivillig hands på mållinjen. Rött kort, straff och Södertälje vände till seger.

Oturen fortsatte att grina Jacob i ansiktet. Han ådrog sig en hjärnskakning som hållit honom borta från spel sedan mitten av maj. Så fort han tränar får han ont igen. Han erkänner att han inte vilat så länge som han borde men han har svårt att sitta overksam. Nu är Jacob fullt återställd och konkurrerar om en plats i startelvan.

Under våren har han klarat av sin journalistexamen på Stockholms Universitet – grattis!

Han debuterade för HIF 21 april 2014 mot Skellefteå FF (h) 1-0, spelade från start i premiärmatchen i division 1 norra.
Första målet för HIF kom 19 april 2015 när han nickade in 1-0 i 36 minuten hemma mot Södertälje FK, Matchen förlorade HIF med 2-4.
Spelarstatistik 2014:
23 seriematcher Division 1 Norra, 6 gula kort, 1 rött (efter 2 gula som ej räknats in i totalen för de gula).
1 match från start i Svenska cupen.

Jesper Hjälm

Jesper Hjälm är en huddingegrabb som studerar ekonomi och finans på college i USA. Dessutom spelar han fotboll, dels med collegelaget, dels med moderklubben Huddinge IF.

23-årige vänsterbacken Jesper Hjälm började spela fotboll som knatte med Huddinge IF och berättar att han debuterade i A-laget som 16-åring. Det var under Håkan Anderssons förra sejour som tränare. Sedan gick han till Hammarby IF. Det blev två år med juniorerna och han avslutade med en säsong hos farmarlaget Hammarby TFF i division 1 innan han återvände till moderklubben..

Våren 2013 drog han på sig en lårmuskelskada som begränsade hans möjligheter till spel. Det blev bara två framträdanden i division 2 innan han flyttade sina bopålar till USA hösten 2013. Framför honom låg fyra års ekonomistudier vid Manhattanville College, en liten bit norr om "The Big Apple", New York. Två år avklarade, 16 augusti åkte han tillbaka för att fortsätta sina studier.

Det är inte bara studier för Jesper i Staterna. Han spelar även fotboll med collegelaget i den amerikanska collegeligan
- Det har gått rätt bra, påstår han och förklarar vidare att spelet är mycket annorlunda jämfört med vad han är van vid.
- Dom spelar mycket mer direkt i USA.

I november förra året råkade Jesper ut för en ljumskskada och fick träningsförbud under tre månaders tid. Tiden hos HIF under våren har mestadels ägnats åt uppbyggnadsträning. Några småskavanker har tillstött och egentligen var Jesper inte 100% fit for fight när han fick hoppa in med kort varsel i matchen mot Piteåsöndag 5 juli.

- Det var ett ligament i höger fot, berättar Jesper.
- Med tejp, voltaren och ipren gick det att spela. Men det har känts efteråt, erkänner han.

Jesper spelade med tröja nummer 15 mot Piteå. Med det blev han tredje HIF-spelare att dra på sig den tröjan i årets serie. Anton Lidmo debuterade i tröja 15 mot Nyköping och Oktay Ulusoy har haft den på sig på bänken i flera matcher.

Spelarstatistik
2014: Spelade inte för HIF
2013, Division 2 Norra Svealand: 2 seriematcher från start.
2012, Division 3 Södra Svealand: 11 seriematcher, 7 från start, 4 inhopp.
2011, Division 3 Södra Svealand: 10 seriematcher, 8 från start, 2 inhopp.

Linus Christensen

Linus Christensen, tröjnummer 14, mittfältsmotor som alltid dyker upp där striden står som hetast.

Nackagrabben Linus började sin karriär i Jarlabergs IF och hann med att avverka en hel del klubbar under ungdomsåren: Järla IF, Hammarby IF, i pojkallsvenskan med Boo FF och i juniorallsvenskan med Enskede IK.
Vid 19 års ålder var Linus redo för spel med Värmdö IF i division 2. Han var ordinarie på mittfältet under tre säsonger, 2010-2012, svarade bland annat för 13 mål på 63 matcher.

Flera klubbar högre upp i seriesystemet hade vid det här laget fått upp ögonen för den passningsskicklige mittfältsmotorn. Vintern 2013 skrev Linus på för division 1-laget Umeå FC.
- Spel i division 1 innebar att jag kunde lägga mer fokus på fotboll, förklarar han.

Efter två år och 50 tävlingsmatcher för norrlandsklubben återvände han till Stockholm och valde att skriva på för HIF inför denna säsong.
- Huddinge ligger på samma nivå och jag känner många i laget.
I Umeå beklagade man att Linus lämnade klubben.
- Han är en spelare som alltid kommer till jobbet och gör allt till hundra procent. Hans energi kommer att saknas, erkänner Johan Sandahl, tränare och sportchef hos Umeå FC.

För Linus är det fotboll året om som gäller. Hemma i Nacka vintern 2014 klev han in hos kompisarna i Nacka Juniors Futsal och bidrog med sitt sedvanliga slit från box till box och vinnarmentalitet till att klubben nådde fina resultat i inomhusligan.
- Vi kunde vunnit serien men jag tror att vi kom trea till slut, kommenterar Linus, lagkapten för laget.
Hos NJF begåvades han med smeknamnet "Guerriero" – italienska och betyder "krigare". Välfunnet.

Linus spelade även vintern 2015 med kompiskretsen i NJF och hoppas kunna fortsätta med lira med laget även i framtiden. Inomhusspel innebär mycket spel längs marken, något som Linus föredrar. Dessutom är det bra träning inför sommarens större gräsplaner.

Snickare Christensen, som även sticker emellan med insatser som extralärare i skolan, har ett gott öga till spanske mittfältskreatören Andrés Iniesta.
- Varenda passning går rätt, suckar Linus beundrande.
Eftersom Linus strävar efter att bli en bättre fotbollsspelare ser vi fram emot att han blir HIFs egen Iniesta på mittfältet, river ner motståndarförsvar och snickrar ihop fler mål, passningar och poäng.

Linus debuterade för HIF i Svenska Cupen 21 februari 2015 mot Mjällby AIF (hemmamatch på Skytteholms IP) 0-4, han spelade från start.
Hans första mål för HIF kom 19 april 2015, spikade slutresultatet 2-4 (91 minuten) i hemmamatchen mot Södertälje FK i Division 1 Norra.

Mattias Folkesson

Mattias Folkesson, tröjnummer 8, löpstark mittfältare som vet hur man analyserar en match.

Mattias är uppväxt på Östermalm och började spela med Djurgården som 5-åring. Han var klubben trogen ända till dess han blev för gammal för juniorerna och inte erbjöds kontrakt med A-laget.
- Det var Djurgården hela vägen, erkänner "Folke".

Som 16-åring var han lagkapten för Stockholm i Distriktspojkturneringen. Laget nådde nästan hela vägen, i finalen blev det förlust på straffar mot Skåne.
Folkesson har spelat innermittfältare hela sin karriär som innefattar två år med Älvsjö AIK och fyra med Sollentuna United/FK (sammanslagning av två klubbar 2013). Det var hans förre tränare i Djurgården, Paul Lindholm, som fick Mattias att välja norrortsklubben. De sista två åren i Sollentuna var han lagkapten.


Det var som mittfältare med sex års erfarenhet från division 2-spel han kom till HIF inför förra säsongen. Han medverkade i 25 division 1-matcher 2014, varav 21 från start. Avslutade året med att göra segermålet, 2-1, mot Valsta Syrianska i sista matchens sista ordinarie spelminut.

Den här säsongen har Mattias däremot vandrat runt lite i laget, han har fått fylla de luckor som uppstått.
- Han är en bra lagspelare, betygsätter tränarduon.
- Första matchen fick jag till och med spela forward, småskrattar Mattias.
Visserligen har han förhoppningar om att göra fler mål i år jämfört med fjolåret då det blev två baljor. Men knappast från positionen längst fram i banan.
Mestadels har Mattias fått spela mittback den här säsongen.
- Det har varit lite ovant, erkänner han.
Men med god spelförståelse och en stark kropp har det fungerat, även om resultaten inte gått HIFs väg.

Spelförståelsen har han god nytta av, inte bara på planen utan även vid sidan om. Mattias har pluggat Sport Management vid Södertörns Högskola under tre år, jobbar nu 20-30 timmar i veckan med att analysera Allsvenska matcher för ett företag vid namn Onside Analysis.
- Det är analyser före matchen, sedan tittar jag på matcherna i efterhand och gör en analys efteråt. Allt sker on-line. Jag kan jobba hemifrån och det går perfekt att kombinera med mina träningar och matcher med HIF.
Låter som ett drömjobb för någon som verkligen gillar fotboll.

Mattias debuterade för HIF i premiärmatchen i Division 1 Norra 21 april 2014 mot Skellefteå FF (h) 1-0, han spelade från start.
Hans första mål för HIF kom 11 maj 2014, kvittering till 1-1 (37 min) borta mot IF Sylvia, en match som HIF vann med 2-1.
Spelarstatistik 2014:
25 seriematcher Division 1 Norra, 21 från start, 4 inhopp, 2 mål, 2 gula kort.
1 match från start i Svenska Cupen.

Mikael Leino

Mikael Leino, tröjnummer 23, är född och uppvuxen i Jyväskylä i mellersta Finland. Han flyttade med familjen till Sverige när hans äldre bror spelade till sig ett kontrakt med AIK

Redaktören ringde upp för ett snack med Mikael Leino, ett av HIFs nyförvärv denna säsong.
- Hej Mikael …
- Micke!
- Jaha ja … Hej Micke! Du kommer från Finland, eller hur?
- Stämmer,
bekräftar Micke och berättar vidare att moderklubben hemma i Jyväskylä heter JJK (Jyväskylän Jalkapalloklubi, reds anm).


Micke spelade med JJK fram till juli för sju år sedan. Då flyttade hela familjen till Stockholm eftersom hans äldre bror, Joel Leino, fick kontrakt med AIK efter provspel.
- Då började jag också spela med AIK, berättar Micke på vackert sjungande finlandssvenska.
- Jag spelade med dom i fyra år, sedan flyttade jag till Hammarby. Jag kände för ett miljöombyte.

Under AIK-tiden fick Micke representera sitt hemland Finland i en dubbellandskamp U17 mot Norge.
- Vi spelade 1-1 i första matchen, förlorade med 3-0 i andra. Det var naturligtvis speciellt att få spela i landslaget.
Nu har Micke dubbelt medborgarskap, finskt och svenskt.

Två år med Hammarby innebar mestadels spel i U19-Allsvenskan, men det blev också ett inhopp i en cupmatch med A-laget. Till 2015 tog Micke steget över till seniorfotbollen i och med att han skrev på för HIF.

Micke ser sig som en offensiv spelare med bra teknik och bra passningsspel.
- Jag tycker jag har bra idéer i spelet framåt. Här i Huddinge har jag fått lära mig mycket mer om försvarsspel. Seniorfotboll är både utmanande och utvecklande. Man måste tänka mer taktiskt och jag själv måste jobba mer med fysiken, erkänner Micke.
- Det är ett jättebra gäng här i HIF. Jag känner att jag är en i laget. Vet inte vilken position jag får spela i nästa match men det gör inte så mycket, jag kommer att jobba allt jag orkar.

Helst vill nog Micke spela som förebilden Lionel Messi. Ta sig förbi sin kille i 1-mot-1-situationerna och skapa lägen för sig själv eller för lagkamraterna. Ingen dålig förebild. Vi ser gärna Messi-takter i HIF också
Han debuterade för HIF i seriepremiären Division 1 Norra 11 april 2015 mot Carlstad U (b) 0-2, inhopp i 90e. Första match från start 11 juni mot Nyköpings BIS hemma (0-4).

Patrick Amoah

Patrick Amoah, började säsongen med tröjnummer 9, bytte till 4 efter sommaren. Anledningen är att han flyttats ner från anfallet till mittförsvaret. Han är ny i laget denna säsong och utsedd till lagkapten. En 28-åring med massor av rutin men i HIF har det inte lossnat i målskyttet. Nu har han prövats i mittförsvaret och verkar bli kvar där säsongen ut.

Amoah lämnade Holland förra sommaren. Han flyttade till Tumba. Från ett liv som heltidsproffs med dubbla träningar dagligen. Från ett mittenlag i holländska Eredivisie (näst högsta divisionen) till jobb på Annerstaskolan och en strid på kniven i botten av division 1 norra.

- Jag fick en del erbjudanden från olika lag, men inget kändes riktigt bra, tillstår Patrick.
- Jag fick möjlighet att träna med Huddinge IF under hösten, min polare Mtaka Simba spelade här då.

Patrick trivdes så bra att han valde att skriva på för HIF. Att laget var, och är, i behov av en rutinerad ledargestalt står bortom allt tvivel. Amoah fyller dessa kriterier med råge vilket framgår av följande CV:

Seger i Juniorallsvenskan 2003 med Djurgården (i det laget spelade även Mtaka Simba), 40 matcher i Allsvenskan samt två i Champions League-kvalet. Har ett Allsvenskt guld från 2005 och två cupguld från 2004 och 2005. Dessutom totalt elva landskamper för Sverige på P- och J-nivå. Har även hunnit med en säsong med Assyriska FF i Superettan.
Han kommer hem till Sverige efter sju år på kontinenten. Där har han hunnit med att spela i fyra olika länder. Det började i Spanien, sedan gick flyttlasset till Frankrike. Patrick var före Zlatan i Paris! Han spelade för Paris FC under säsongen 2008/09. Det blev 15 matcher och fem mål innan han lämnade för fyra år i Belgien, mestadels med White Star Woluwé med vilka han vann uppflyttning till Division 2 våren 2011 efter 27 mål på 33 matcher. Senaste klubb på kontinenten var holländska Fortuna Sittard.

Nu står den nye lagkaptenen inför uppgiften att leda Huddinge IF upp på fast mark i tabellen. Hur kom det sig att du fick kaptensbindeln direkt?
- Jag betalade bäst! Hahahaha!
Patrick skrattar men värdesätter uppdraget och tar det på största allvar. Lagkapten har han inte varit sedan ungdomsfotbollen.
- Det har varit tungt i inledningen. Små marginaler emot oss flera gånger. Södertälje … Västerås … Vasalund ... matcher vi kunnat vinna, filosoferar han men optimismen lyser igenom inför fortsättningen. Målet är att hänga kvar

Han debuterade för HIF i Svenska Cupen 21 februari 2015 mot Mjällby AIF (hemmamatch på Skytteholms IP) 0-4, han spelade från start.
Hans första mål för HIF kom 28 februari 2015, 1-2 (58 min) mot allsvenska BK Häcken ("hemma" på Skytteholms IP) i en cupmatch som slutade 1-3.

Spelarstatistik
2015, Division 1 Norra: 24 seriematcher, alla från start, 1 mål, 3 gula kort. Svenska cupen, 4 matcher från start, 1 mål, 1 rött kort.

Sasa Matic

Sasa Matic, tröjnummer 24, ur-djurgårdare som nästan blev serbisk landslagsman.

Som 5-åring började Sasa "Salle" Matic spela fotboll med ett Djurgården-lag i Skärholmen där han växte upp. Han blev blåränderna trogen under hela sin ungdomskarriär. Många såg i honom en blivande A-lagsspelare för DIF. Så blev det inte, men vem vet vad framtiden har i sitt sköte?

En anledning till att det tog lite stopp i karriären var att Salle var en "liten spelare som inte räcker till i fysiken" enligt Anders Bengtsson, Salles tränare hos DIF. Som 17-åring hade Salle jobbat mer med fysiken, vuxit till sig lite och visade ofta prov på sina spetsegenskaper, bra tillslag på bollen och målsinne. Han toppade skytteligan i juniorallsvenskan efter 7 mål på 9 matcher. Det fanns de som redan då ropade på att han skulle få en chans i A-laget.

Det dröjde två år innan Salle fick dra på sig DIFs A-lagströja. Det blev två inhopp i vänskapsmatcher innan säsongstart 2013 men det slutade också med det. Istället för allsvenskt spel blev han utlånad till division 2-laget Arameiska-Syrianska IF i Botkyrka. Året därpå blev övergången permanent.

Inför årets säsong skrev Salle på för HIF. Efter tio spelade matcher är han bästa målskytt med fyra fullträffar.
- Jag trivs jävligt bra, det är sköna grabbar i laget och det ger mig tryggheten jag behöver, säger han glatt.
- Jag tycker det går rätt bra för mig personligen med ändå är det blandade känslor eftersom det inte går så bra i serien, fortsätter Salle med lite mindre entusiasm i rösten.

Han låter mycket mer uppåt när han får tillfälle att prata om vad han var med om i augusti 2011. Serbien U19 hade dubbellandskamper mot Irland. Salle blev uttagen till truppen, var med under lägret under en veckas tid men tilläts inte spela. Han kunde inte visa upp ett serbiskt pass, han var svensk medborgare men av serbisk börd. Det förslog inte.
Det framgår tydligt att han gillade tiden med landslaget. Redaktören påpekar att han kan ju sikta på svenska landslaget, vilket Salle skrattar bort.
- Du har ju Zlatan som förebild, försöker redaktören.
- Jag gillar hans sätt, hur han tog sig dit han är idag. Han är en verklig förebild för många, inte bara för mig, avslutar Salle.

Han debuterade för HIF i Division 1 Norra 11 april 2015 mot Carlstad U (b) 0-2, inhopp i 62 minuten. Första match från start kom veckan därpå, 19 april hemma mot Södertälje FK, förlust med 2-4.
Salles första mål för HIF kom 27 april 2015, betydde kvittering till 2-2 (37 min) borta mot Västerås SK, en match som slutade med förlust, 2-3.

Simon Strand

Simon Strand, tröjnummer 13, snabb och aggressiv högerback som hoppas kunna leva på sin fotboll.

Simon är den 22-årige stuvstakillen som spelar för lokalkonkurrenten Huddinge IF. I dag är det ingen stor grej – han har ju gått omvägen via Djurgården, Väsby och Frej – men när webbredaktören växte upp i Huddinge centrum var maktbalansen ofta jämn mellan Stuvsta IF och HIF. Tuffa matcher på division 4-nivå (motsvarar väl dagens division 3) och en del tjafs på skolgårdarna beroende på vilken kommundel man kom ifrån.

Simon lämnade tidigt moderklubben och gick till Djurgården. Där blev det JSM-final mot Malmö FF på Stadion hösten 2010 och en snöplig 0-1-förlust. Gustaf Nilsson skrev på svenskafans.com efter matchen:
"Ytterbacken Simon Strand imponerade mest med sin löpvilja, teknik och offensiva löpningar. Borde få chansen i A-laget framöver."
Den chansen har Simon inte fått - ännu. Det har blivit ett år vardera i Väsby United och IK Frej innan han kom "hem" till Huddinge 2014.

Redan 2008 representerade Simon Sverige, två framträdanden i U17-landslaget, båda mot Finland. Dessutom många landslagsläger och liknande.

Simon är en snabb och aggressiv försvarsspelare med bra tillslag på bollen. Han bidrar ofta i offensiven men just nu ligger fokus på defensiven i ett HIF som släppt in för många mål i början av serien.

Simons önskan är att kunna försörja sig på fotboll, att ha det som yrke. Han bor fortfarande hemma hos föräldrarna. Att städa hela huset och hålla rent efter hunden är faktiskt inget lönande heltidsjobb.

I vintras var han inbjuden till Superettanlaget Jönköpings Södra för provträning.
- Vi spelade på konstgräs inomhus. Det var halt och jag fick inte grepp när skulle skjuta ifrån. Jag halkade omkull. Annars kändes det rätt bra, kommenterar Simon den upplevelsen.
Något kontrakt med J-Södra blev det inte. Det tackar vi för. HIF behöver någon som kan stänga kanten även denna säsong.
Men Simon Strand har visat att han kan betydligt mer än så, klicka på länken så får du se!.

Simon bicykleta i mål

Simon debuterade för HIF i premiärmatchen i Division 1 Norra 21 april 2014 mot Skellefteå FF (h) 1-0, inhopp i 95 min. Första matchen från start kom veckan därpå, 26 april borta mot IK Frej, förlust 0-2.
Hans första mål för HIF kom 23 augusti 2015, ett jätteskott till 1-0 (22 min) mot IFK Luleå hemma, en Division 1 Norra-match som HIF vann med 2-1.
Spelarstatistik 2014:
22 seriematcher Division 1 Norra, 20 från start, 2 inhopp, 3 gula kort.
2 matcher i Svenska cupen, 1 från start, 1 inhopp.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub