Herr

I nyhetsflödet för 2018

Övrigt som rapporterades på hemsidan under 2018 och som kan vara intresse att bevara för kommande generationer.

Stapplande steg i snön

Publicerad 2018-02-05 10:52

Årets första träningsmatch slutar med förlust, 1-3, mot FoC Farsta i snö och sex minusgrader på Brantbrink

Med endast två bollpass i benen var det inte oväntat att spelet gick på kryckor. Lägg till att vi hade många nya ansikten i laget samt att vi spelade med två olika elvor före respektive efter paus.

En av de nya, Dodou Njie, gjorde vårt mål. Från sin högerwing borrade han in bollen med vänstern.

Förlust mot Assyriska

Publicerad 2018-02-11 21:50

Vi håller länge jämna steg med division 1-laget Assyriska men några misstag mitt i banan halvvägs genom andra halvlek bestraffas hårt, två mål i baken blir ett tredje innan Anton Lidmo tröstmålar.

Vi sätter försvarsspelet, har några lägen framåt, det ser rätt bra ut i 65 minuter. Sedan tappar vi försvaret, gör misstag mitt i banan vilket leder till två mål för Assyriska. Vi sover vid en hörna vilket leder till 0-3. Anton Lidmo nickar in 1-3 efter frispark.

Små motgångar blir stora

Publicerad 2018-02-17 17:02

Shaun Lomas i händelsernas centrum, precis som vi är vana att se honom. Han hade dock ingen lycka borta mot IFK Stocksund, förlust 0-4.


Lördagens träningsmatch borta mot IFK Stocksund slutar med 0-4-förlust. Hade vi haft marginalerna på vår sida hade det kunnat sluta på ett helt annat vis.

På glänsande grönt men halt underlag gör vi en bra första halvlek mot division 2-nykomlingarna IFK Stocksund. De vittröjade skapar några fler chanser, har bland annat ett rungande stolpskott kort före paus. Allt pekar mot en mållös första halvlek, klockan tickar in på en fullständig obegriplig övertid och när det spelats en halvminut extra blir det en öppning i vårt vänsterförsvar, 0-1 placeras in bakom David Mikhail.

Andra halvlek hinner knappt blåsas igång förrän bollen seglar in i Stocksunds nät, ditförpassad från långt håll av en hemmaspelare. Domaren ser lite konsternerad ut men dömer bort målet för en knuff som han nog var ensam om att se. Där blir vi blåsta på en kvittering!

Huruvida dessa två tunga motgångar påverkar spelarna är svårt att säga men faktum är att Stocksund fortsättningsvis blir dominerande över hela planen. De har alldeles för lätt att finna luckor i vårt försvar, utmanas för dåligt på mitten och pressar oss hårt i uppspelsfasen. En stickare rakt igenom i mitten betyder 0-2 i 72a. Innan dess har David räddat oss vid flera tillfällen. Till slut kunde inte ens han stå emot.

Johan Edeland vinner boll, springer sig respektlöst rakt igenom men placerar bollen utanför. Christoffer Katenda fintar snyggt, hittar Irvine Loyanda med en långboll, chippen ur friläget blir för nätt, målvakten får upp en näve och styr undan.

En misslyckad passning i försvaret ger Stocksund ett tredje mål och en höjdboll rakt fram i mitten, nickmottagning och lobb, avslutar målskyttet till 4-0 för hemmalaget.

En match vi skulle vunnit

Publicerad 2018-02-18 22:26

Sen söndagsföreställning med många provspelare bland snöflingorna på Brantbrink. En övertygande insats på många sätt och vis, undantagandes agerandet i ett par defensiva lägen. Lägg till en mängd missade målchanser så förklarar det slutresultatet 2-2 mot Ängby IF.

Vi dominerar matchen under större delen av speltiden, pressar mestadels våra division 3-motståndare bakåt. Skärpan i sista tredjedelen håller inte måttet. Därför går vi till pausvila med 0-1 när vi serverar ett praktexempel på hur man inte ska bete sig vid ett inkast mitt på egen planhalva. Den ena svaga bollkontakten efter den andra leder till att vi spelar fram en gröntröjad motståndare helt fri med Kevin Strimer. En väl avvägd lobb och Ängby tar ledningen i 42a.

Minuten därpå släpper vi till ytterligare ett fritt skottläge mitt framifrån men avslutet susar över. Ängbys 2-0 kommer istället drygt två minuter efter paus. En hörna från vänster rensas inte undan, bollen studsar i straffområdet och trycks i nät.

Vårt reduceringsmål kommer i 55e, också det efter hörna från vänster. En kort variant, lågt inspel och en väl avvägd touch från en av våra provspelare, bollen smiter in vid bortre stolproten.

Kvitteringen kommer i 64e efter en längre belägring av Ängbys straffområde. En frispark nästan på straffområdeslinjen orsakar kalabalik i målområdet, bollen i stolpen, returen förpassas i nät av Fredrik Åberg.

Återstoden av speltiden blir en enda lång väntan på ett segermål. Förgäves. Inte för att vi inte skapar chanser men för att vi inte kan överlista Ängbys målvakt trots flera frilägen. Den här matchen skulle vi vunnit.

Straffseger i cupen

Publicerad 2018-02-24 19:23

Kevin Strimer svarade för en benparad på Konyaspors andra handikappstraff och underläge 0-1 kändes rätt lätt att bära vid matchstart. Men det satt hårt åt innan avancemanget säkrades.Det satt långt inne när Konyaspor besegrades i Stockholm Cup. Det krävdes straffläggning efter oavgjort, 1-1, när ordinarie 90 minuter avverkats. Två straffräddningar av Kevin Strimer blev matchavgörande. Han hade dessutom räddat en av två handikappstraffar innan matchstart.

Domartrion beslöt innan match att planens bredd skulle minskas med en dryg meter på vardera sidan på grund av de isiga förhållandena på Brunna IP. Det var halt över hela planen, alla hade problem med fotfästet, lyckligtvis verkade dock samtliga aktörer ha klarat sig utan men.

Konyaspor satte sin första handikappstraff. Den andra, slagen nära mitten av målet, räddade Kevin Strimer med benen. I underläge 0-1 tog vi hand om spelet från start. Vi höll på att få en kalldusch efter en Konya-hörna i 10e, ett lågt skott smet precis utanför. Vår kvittering kom i 13e efter ett fint anfall med Marcus Mikhail, Christoffer Katenda och Bover Gültekin i uppbyggnadsfasen, avslutningen dundrade Yvan Ngabonziza i nät via ribbans undersida.

Matchen fördes mestadels på Konyaspors planhalva men vi lyckades inte i sista tredjedelen. Det kan till viss del skyllas på underlaget men även oskärpa vid flera rena frilägen. Kort före paus briljerade Tobias Corneliusson med en lågt flygande nick, då svarade målvakten för en blixtsnabb parad vid stolproten.

Under andra halvleken var vårt grepp bastant men vi släppte koncentrationen bakåt vid ett par tillfällen. Det höll på att straffa sig. I slutet räddade Kevin oss med en enhandsräddning på ett friläge, bollen till hörna via stolpen.

Matchen till straffläggning.
Kevin räddade första.
Katenda gjorde 2-1 till vänster.
2-2 kom via vänster stolpe, Kevin chanslös.
Irvine sköt hårt och lågt till höger, målvakten kunde inte hålla bollen, 3-2.
Kevin kastade sig åt vänster, parerade nästa straff.
Joacim Corneliusson satte säkert 4-2 till höger.
Konyas målvakt reducerade när han nätade till höger och Kevin chansade åt andra hållet.
Lagkapten Bover avgjorde säkert, bollen till vänster, målvakten åt fel håll. 5-3!

Bra försvarsspel säkrar segern

Publicerad 2018-02-25 19:32

Söndagens kylslagna träningsmatch mot Tullinge TP slutar med seger, 1-0, efter bra försvarsspel men sämre effektivitet framåt.

Martin Augar rapporterar om en bra start på matchen mot division 3-motståndet på deras egen hemmaplan. Vi dominerar och har bra kontroll i försvaret. Några mål lyckas vi däremot inte snickra till.

I andra inleder vi svagare och tar för många felbeslut. I det skedet lyckas vi bygga upp ett fint anfall som avslutas på bästa sätt när en av våra provspelare gör 1-0, vilket också blir slutresultat.

Lagledningen är tillfreds med försvarsspelet, inget insläppt mål i de senaste fyra halvlekarna, och ser en hel del positivt även i det offensiva spelet. Det finns en grund att bygga vidare från.

Vinst i Norrtälje

Publicerad 2018-03-03 20:32

En stabil insats uppe i Norrtälje leder till seger, 3-1. Flera goda individuella prestationer men en skada på målvakten Joar Gadd Berglund dämpar glädjen.

Vi startar matchen bra men har lite problem vid spel ur eget straffområde vid insparkar och när Norrtälje pressar högt. Vårt anfallsspel är vassare än tidigare under försäsongen, vi kommer in bakom motståndarnas backlinje om och om igen. Norrtälje kommer till sina chanser via omställningar där vi för enkelt tappar boll i fel läge.

Tidigt i matchen så får Joar en riktig smäll på fingrarna, som svullnar upp, tyvärr visar det sig att han måste byta i paus. Det bytet skulle vi ha gjort omgående om vi haft en reservmålvakt på plats. Vi får tacka Norrtälje som hade två på plats.

Norrtäljes ledningsmål kommer i 18e, ett centralt genombrott på en omställning där vi egentligen lyckats bromsa anfallet men vi är inte tillräckligt resoluta med att ta bort boll och spelare. Det leder till ett friläge mot en målvakt som inte är 100% fit. Resolut avslut och 1-0 till Norrtälje.

Hela halvleken präglas av att vi har ett större bollinnehav, men det blandas också med tekniska misstag och med det vassa omställningar för Norrtälje.

Vår kvittering kommer efter förarbete på högersidan, Julius och Edward trycker in i box, blir två mot två, inspelet hamnar lite bakom och där fyller Gustav på med sin högerdoja (!) och trycker till på ett tillslag: 1-1!

Andra halvlek blir den första lik. Nu med ett lite noggrannare Huddinge och inte så många omställningar emot. Vi skapar målchanser men 1-1 står sig länge. Tre byten görs i mitten av halvleken. Irvine byter plats med Tobias. Joacim kommer in istället för Younas. Patrik kommer in istället för Giorgios, och kliver in som mittback, Fredrik hamnar som högerback.

Vårt ledningsmål kommer efter ett anfall på vänsterkanten, där vi får loss bollen och vänder spel och blir övertaliga på andra sidan och i den situationen så friställs Julle som sätter dit 2-1.

Matchen slutar 3-1. Det sista målet kommer i slutminuten, en solokontring av Gustav som avslutar med sitt andra mål för dagen.

Många spelare visar framfötterna. Väljer att nämna Julle, som gör sin bästa match i Huddinges tröja. Samarbetet och rollfördelning Shaun/Edward faller ut till ett utropstecken. Tobbe gör sitt bästa framträdande i Huddinge-tröjan. Gustav tillbaka och det med besked. Sammantaget vår bästa offensiva prestation så här långt i år.

Att ha med sig: Detta var den tredje raka vinsten.

Där hängde vi inte med

Publicerad 2018-03-10 15:49

Uppvärmning i charmanta Sollentunahallen. När matchen drog igång hängde vi inte med i tempot, förlusten skrevs till 2-6.


Sollentunahallen blev en vacker uppenbarelse – tänk om vi fick en sådan hall i Huddinge! På lördagen visade Sollentuna FK att det är klasskillnad mellan divisionerna, spelade till sig en solklar 6-2-viktoria.

Sollentunas högre tempo, snabbare passningsspel, mer distinkta spel firade triumfer matchen igenom. Det var sällan vi ställde hemmalaget inför några större problem. 0-1-målet kom redan i 6e efter snabbt passningsspel från vänster, in i mitten, friläge.

Vi fick ett par frisparkar i frestande lägen men Edward Owusu hade ingen lycka med avsluten. I 18e prövade han med ett genombrottsförsök men tappade kontrollen över bollen i sista momentet.

I 30e kom andra baklängesmålet, en till synes enkel stickare i mitten, touch vidare, nytt friläge. Därefter hade vi vår bästa period i matchen, Younas spelade fram Yvan som avslutade tätt utanför höger stolpe. I nästa sekvens avslutade Younas själv, bollen utanför på exakt samma ställe. I 35e hittade Yvan fram med bollen till en provspelare vars skott parerades av målvakten, returen förpassades sedan i nät för reducering till 1-2.

Sollentuna inledde andra halvlek i högt tempo, vårt mittförsvar överraskades av tuffheten i attacken, förlorade boll och det innebar 1-3 ur nytt friläge. I 51a la hemmalaget ut bollen till höger, den kom omedelbart tillbaka och en helt omarkerad svarttröja mötte direkt i mitten av straffområdet. 1-4 smet in vid höger stolprot.

Efter dryga timmen byttes Gergios och Julius in. I 69e svarade Yvan för en fin aktion till höger, bollen i sidled till Julle i straffområde, direktskott i nät till höger om keepern. 2-4.

En cross från höger nickades i nät från vänstra delen av straffområdet, via ena stolpen, 2-5 i 78e. Ett genombrott i mitten gav 2-6 i 84e. Där hade vi inte hunnit genomföra vårt byte och saknade en mittback.

Totalt sett klasskillnad mellan lagen. Sollentuna mycket mer tempostarka, beslutsamma och rörliga. Shaun löpvillig, Eddie slet och stod bra upp men som helhet var laget alldeles för stillastående.

Alldeles för många misstag

Publicerad 2018-03-26 11:54

Lördagens match mot Linköping City, en tillställning där inte mycket funkar, till slut blir det en svidande 1-7-förlust mot det nyblivna division 1-laget.

Inledningsvis ser det lovande ut men när Linköping City utnyttjar att vi inte är tillräckligt resoluta i egna boxen betyder det att vi hamnar i ett tidigt underläge. Därefter börjar vi göra för många misstag, tappar tålamodet och organisationen samt farten i försvarsarbetet. Framåt blir vi av med bollen alldeles för fort mot ett aggressivt hemmalag.

Linköping går fram till 4-0-ledning under första halvleken, ökar på till 7-0 innan vi kan frisera siffrorna med ett mål i 85e. Det kommer som en frukt av ett av få längre anfall från vår sida, Shaun Lomas löper in i straffområdet, får en fin passning av Edward Owusu och skruvar snyggt in bollen till höger om målvakten.

Det står tämligen klart att vi står oss slätt mot division 1-motstånd. Knappast troligt att vi kommer att stöta på lika starka lag i årets seriespel. Dessutom är alla i laget överens om att de kan mycket bättre. Vi blickar framåt mot tisdagens Stockholm Cup-match mot division 3-motstånd och vi kommer att göra ett allvarligt försök att gå vidare. Kom och kolla på Stadshagen, matchen börjar 19:15 med FC Stockholms Internazionales handikappstraff.

Brända lägen står oss dyrt

Publicerad 2018-03-27 22:22

Kevin Strimer går åt rätt håll på FC Stockholm Internazionales handikappstraff men når inte det hårda skottet som går i nät tätt intill stolpen.Vi är ute ur Stockholm Cup. Under första halvlek skapar vi tillräckligt med öppna lägen för att döda matchen men det står 1-1 i paus. Vi hämtar oss aldrig efter ett tidigt baklängesmål i andra och Stockholm Internazionale tuffar fram till en 4-1-triumf.FC Stockholm Internazionale sätter handikappstraffen, hårt intill Kevins högra stolpe.
Det står tidigt klart att hemmalaget har ett passningsspel som överträffar vårt men de hotar sällan våra bakre linjer. Våra snabba omställningar är desto vassare. I 9e störtar Younas fram, hittar Eddie i mitten, skottet tar i stolpens insida men bollen passerar inte mållinjen.

Kvitteringen dröjer till 27e, trots fler öppna lägen innan dess. William Sheriff manövrerar sig fram till ett skottläge efter snabbt kombinationsspel till höger, placerar in bollen till höger om målvakten. Kort före paus har Fredrik en nick i ribbans undersida efter frispark från Eddie, Julius skjuter på returen men målvakten svarar för en fin räddning till hörna.

Direkt efter paus öppnar Yvan FCs vänsterförsvar, spelar i sidled till Julle som touchar bollen mot ett vidöppet mål men får se bollen passera precis utanför bortre stolpen. Efter massivt HIF-tryck samlar FC ihop sig till ett prydligt anfall längs högersidan i 52a, avslutar med ett skott i nät från nära håll. Överraskande 2-1 till hemmalaget som får råg i ryggen av målet. De tar över kommandot och förre HIF-kaptenen Jimmie Engqvist prickar ribban i 59e, returen förpassas i nät för 3-1.

I 80e ökar Jimmie på till 4-1 mot ett HIF-försvar i spillror, jakten på reduceringsmål sätter sina spår. Vi får en chans att minska gapet när Dodou går omkull och domaren blåser straff. Eddie skjuter hårt men nästan mitt på målvakten.

Det var en del tuffa dueller och tacklingar under andra halvlek, gula kort till båda lagen. I 88e får Dodou sitt andra och visas ut.

Snart seriestart

Publicerad 2018-03-29 10:20

Seriepremiären är en dryg vecka bort. I morgon, 30 mars, avverkar vi det egentliga genrepet borta mot FK Täby. Det kan vara hög tid att sammanfatta läget inför årets division 2-spel.

Vi har en stor trupp, 27 spelare, hälften är nya jämfört med förra året. Det har, i sedvanlig ordning, varit stor spelaromsättning inför det nya spelåret. Kvar är tretton av de spelare som avslutade förra säsongen hos oss. Fjorton om vi räknar in unge Marcus Mikhail som egentligen tillhörde U19 men som fick göra två inhopp förra hösten.

Bland nykomlingarna hittar vi en återvändare, mittfältaren Edward Owusu, som har hittat tillbaka till Källbrink efter ett 2017 där han inte spelade tävlingsfotboll under våren men gjorde en halv höstsäsong hos Boo FK.

HIF-debutanter i årets spelartrupp:
David Mikhail, målvakt från Huddinge IF U19,
Dodou Njie, högerback från Boo FK,
Fredrik Åberg, mittback från Tullinge TP,
Georgios Kousis, mittfältare från Konyaspor,
Johan Edeland, mittfältare från Rönninge/Salem,
Mattias Edeland, anfallare från Huddinge IF U19,
Patrik Brunner, mittback från IK Frej,
Samuel Okparachukwu, ytter från Bele Barkarby,
Tamer Teke, försvarsspelare från Järna SK,
Tshutshu Tshakasua, anfallare från Gefle IF,
William Sheriff, mittfältare från Karlbergs BK,
Younas Messaoudi, mittfältare från Segeltorps IF.

En kort presentation av samtliga spelare finns under fliken A-lagstruppen.

Vi har en spännande mix i år och bör definitivt göra en bättre säsong i år. Vi har spelare med hög potential och får vi ut det bästa ur dessa kan det bli riktigt roligt.

Inför seriestarten kan det vara på sin plats att redogöra för en ändring i tävlings­bestämmelserna rörande spelarbyten. I 4 kap. 5 § står följande:
I förbundsserierna div. 1, dam, och div. 2–3, herr, samt vid kval till dessa serier, får högst fem ersättare bytas in under match. Under pågående spel (halvtidsvilan således undantagen) får laget vid högst tre tillfällen genomföra spelarbyten. Spelare som byts ut får inte återinträda i spelet.

Vår premiärmatch går av stapeln på Källbrinks konstgräs lördag 7 april, kick-off 17:00 mot tippade topplaget IF Sylvia. En riktigt tuff värdemätare.

A give-away

Publicerad 2018-03-30 16:40

Täby till en av åtskilliga attacker under en tämligen ensidig första halvlek. Vi försvarar oss med Marcus Mikhail (närmast bollhållaren), Joacim Corneliusson och Gustav Sågänger. Den sistnämnde mycket involverad, oftast i positiv bemärkelse, och tredje HIF-spelare att bära kaptensbindeln för dagen. Tidigare hade både Bover Gültekin och Christoffer Katenda haft den, båda utbytta under matchen.

På långfredagen ställs vi mot ett Täby FK som är mer taggade, som dominerar matchen under långa stunder. Vi förlorar till slut med 3-4 men det beror främst på att vi ger dom bollen i absolut fel lägen alldeles för ofta. Segermålet på övertid är ett praktexempel. Vi ger dom matchen till skänks, helt enkelt.

Det som är tänkt att bli ett riktigt genrep inför seriepremiären 7 april blir något helt annat. Många slitna spelare ställs över, lagledningen kan säkert dra slutsatser av insatsen ändå.

Trenden med många insläppta mål håller tyvärr i sig. Vad värre är, flera baklängesmål kommer efter bjudningar från vår sida.

Täby tar hand om initiativet direkt. Hemmalagets upplevs som snabbare och bollskickligare. Det dröjer dryga halvtimmen innan de lyckas överlista Kevin Strimer, en av våra bättre spelare för dagen. Han svarar för flera avancerade räddningar, avvärjer bland annat flera frilägen.

I 38e kommer vår oväntade kvittering efter ett sällsynt och prydligt anfall med bröderna Corneliusson och Christoffer Katenda involverade. Den sistnämnde skjuter, målvakten lämnar retur som Tobias sätter i nät via vänster stolpe.

Direkt efter paus lyckas vi hänga med bättre, har högre passningstempo och blir inte lika sönderstressade under Täbys höga press. Spelet jämnar ut sig. I 66e levererar Katenda en härlig långboll, Dodou Njie hinner precis före målvakten, rullar in 2-1 i öppen bur.

Direkt efter målet byter vi tre spelare. Sedan börjar vi ge bort bollen alldeles för ofta i lägen nära vårt eget mål. I 71a låter vi en Täby-spelare få milsvida ytor på vår högersida, han avancerar med en slalomraid i straffområdet, sätter dit 2-2. De är nära ett ledningsmål när ett rykande skott tar i stolpens insida. Kort därpå kommer deras tredje mål efter inlägg från höger, Fredrik Åberg går omkull med motspelare i ryggen – misstänkt likt en frispark för oss! Bollen går vidare till en hemmakille som dunkar den i nät.

Vi kvitterar i 89e. Yvan trasslar sig fram i straffområdet, fälls, sätter straffen själv högt till vänster.

Där borde historien vara slut men på övertid ger vi bort bollen, skänker ytterligare ett läge för ett jagande hemmalag. Matchens sista spark resulterar i ett 4-3-mål för Täby FK. Supersur förlust. Plusnoteringar dock för ungdomarna Marcus Mikhail och Johan Edeland som svarar för starka insatser på mittfältet.

Vår målsättning: Övre halvan

Publicerad 2018-04-05 18:18

Källbrinks huvudplan 5 april. Långt ifrån spelbar, dessutom med ett fult sår i planens hela längdriktning. Höstens rörjobb som inte färdigställts på rätt sätt? Det blir att spela på konstgräset till att börja med.

Försäsongen med sen och långdragen vinter har inverkat på våra möjligheter att träna fotboll på helplan. Huvudtränare Jussi Kontinen är ändå förhoppningsfull inför seriestart, målsättningen är att hamna på övre tabellhalvan.

A-lagstruppen består just nu av 27 spelare. Tyvärr är de offensiva spetsspelarna inte riktigt klara, det saknas en del formmässigt. Dessutom är allsvenskt meriterade Tshutshu Tshakasua skadad och missar matchen på lördag. Jussi är ändå positiv när det är dags för premiär.

- Det känns kul! Ansiktet spricker upp i ett enda stort leende. Detta trots att han knappast fått den försäsong han hoppats på.

- Vi är nog en månad från var vi skulle vilja vara. Helt på grund av förutsättningarna. Vi har inte kunnat träna fotboll två gånger i veckan, som vi vill. Ofta har vi endast fått tillgång till halvplan.

Han hittar naturligtvis flera positiva detaljer som han gärna lyfter fram. Shaun Lomas och Edward Owusu har fått möjlighet att spela ihop sig på centrala mittfältet och samtliga spelare som konkurrerar om en plats på den delen av planen är i år bättre än vad de var förra året. Nyförvärven spetsar till det hela ytterligare.

På målvaktssidan kommer handskadade Joar Gadd Berglund inte att vara åter förrän tidigast i maj. Nye David Mikhail har dragits med skavanker och sjukdomar, har inte fått den matchträning som behövs för att han ska kunna nå 100%ig matchform. Men det är knappast något som tynger Kevin Strimer som tvingats dra ett tyngre lass under försäsongen och som blir årets starter mellan stolparna.

Försvarsmässigt har det inte sett riktigt stabilt ut. Jussi jobbar in i det sista med bland annat individuell coachning. Det gäller att alla hittar de rätta positionerna och tar de riktiga besluten. Det är sannerligen inte alltid lätt, i synnerhet när vi inte kunnat träna på helplan mer än undantagsvis.

Jussi hoppas att alla får vara friska fram till maj, han anser att vi då bör nå upp till den nivå vi borde haft till premiären. Trots de urusla träningsmöjligheterna ser Jussi ljust på framtiden för årets lag:
- Målet är att nå övre halvan. Åtminstone.
- För att sedan jobba vidare därifrån.

Sylvia satsar mot division 1

Publicerad 2018-04-05 18:38

Lördagens premiärmotståndare, IF Sylvia från Norrköping, har ett långtgående samarbete med stadens stora klubb, IFK. Målet är ta steget upp till division 1.

För IFK Norrköping är det av stor vikt att Sylvia spelar på högre nivå än vad laget gör just nu. Det ger möjlighet till bra matchträning för IFKs unga spelare och de som är på gränsen till A-laget. Division 2-nivån är inte tillräckligt skarp. Därför är målsättningen given: Mot division 1!

- Årets mål är att bli bättre än förra året, avslöjar tränaren Kim Hellberg. Förra året kom de på sjätte plats. På sikt är målet att gå upp i division 1.

Främsta nyförvärv är anfallaren Daniel Andersson som gjorde 17 mål för Sleipner i den här serien förra året. Två av dessa baljor kom mot oss på Nya Parken när Sleipner gick från 1-1 till seger 3-1.

Vi ställdes mot Sylvia i premiären även i fjol, då i Norrköping. Hemmaseger med 1-0. Sylvia vann även returen på Källbrink, då med 2-1. I år välkomnar vi dom till spel på konstgräset och hoppas naturligtvis på en trevlig match med bättre slutsiffror för vår del.

Till Södertälje på lördag

Publicerad 2018-04-12 12:04

Vår huvudtränare Jussi Kontinen hoppas och tror att individuell skicklighet ska ge oss poäng under den inledande månaden, sedan bör vi vara träningsmässigt i nivå med våra motståndare. På lördag åker vi till Södertälje Arena för match mot Södertälje FK. Vi har ett bra facit mot de röd-svarta och hoppas naturligtvis kunna förlänga vår förlustfria svit.

I premiären höll vi seriefavoriterna Sylvia kort under 40 minuter. Sedan var det snarast en fråga om individuell oskicklighet som gav dom chansen att vända 0-1 till 2-1 innan paus.

En plusvariant på ovan position var Irvine Loyanda Kiesse som höger wing back. Ett överraskande drag av Jussi.

- Det var en överraskning för mig själv! Irvine kommenterar Jussis laguttagning.
- Jag hade bara testat en gång på träning. Det kändes bra de minuter jag fick och jag tycker att vi förtjänade mer mot Sylvia.

Hur är läget i truppen?
- Mycket bra! Det har kommit in fett bra människor i laget i år. Nu åker vi till Södertälje för att vinna!

Förra året spelade Irvine i båda mötena mot Södertälje. Då blev det mållöst på Källbrink på våren, i bortareturen fick Irvine kliva av efter en knapp timme när vi ledde med 2-1. Innan slutsignalen hade SFK kvitterat till 2-2.

2015 möttes lagen för första gången, då i division 1. SFK vann första mötet, 4-2 på Källbrink. Då avgjorde de mot ett HIF med 10 man sedan Jacob Stephenson visats ut efter en hands i 61a. Efter det tog vi tre vinster i svit innan förra årets två oavgjorda.

Södertälje har haft stor omsättning i truppen under försäsongen. Därvidlag är de i en situation liknande vår. Det talas om en nysatsning under nytt tränarpar: Andreas Haddad assisterad av Bojan Mijatovic. Offensivt hoppas de mycket på Fayia Kobba Jr, som inte blommade ut under förra året hos oss. Han gjorde dock vårt första mål i 2-2-matchen på Östertälje IP.

I premiären klarade SFK 0-0 borta mot nykomlingen Newroz, trots en utvisning med kvarten kvar. Vi hoppas naturligtvis vi kan förlänga deras måltorka och att vi kommer från kringelsta'n med tre poäng på lördag.

Newroz är vana vinnare

Publicerad 2018-04-18 19:38

För 19 månader sedan spelade Newroz FC i division 4. Årets målsättning är att etablera sig i division 2. Under de senaste fyra säsongerna har de aldrig slutat sämre än fyra i sluttabellen, har en segerprocent på 60! Med andra ord, ett lag med segertradition. Vi står inför en tuff uppgift på lördag.

Bredängsbaserade Newroz FC har endast förlorat 8 av sina senaste 90 serie- och kvalmatcher. Tagit 52 segrar under samma period. Hösten 2016 spelade de hem sin division 4-serie. Förra hösten klarade de andraplatsen i trean, bakom överlägsna IFK Stocksund. Kvalsegrar mot Enköpings SK och IFK Åmål tog klubben upp i division 2 för första gången. Oerhört starkt jobbat av en klubb som bildades för mindre än tio år sedan, 6 juni - svenska nationaldagen! – 2008. De har gjort en raketklättring genom sex divisioner på nio säsonger.

I år siktar de på att rädda kontraktet, inget annat, hävdar herransvarige Mattias Unal.
- Kollektivet är vår styrka. Visst, det har varit stor omsättning i truppen sedan förra året men vi har inga stjärnor. De nya spelarna är vanliga division 2-spelare, säger Mattias.

Det uttalandet bör man ta med en nypa salt. De tre spelbolag som (mig veterligt) oddssatt serien har samtliga Newroz som fjärde lag i listan, bakom IF Sylvia, IFK Haninge och Motala AIF.

En poäng på de två inledande matcherna är knappast enligt kalkyl. Vi får räkna med ett heltaggat motstånd på lördag och vi har inte råd att bjuda lika frikostigt som vi gjort i tidigare matcher. Tyvärr saknar vi fortfarande en del viktiga spelare. Erido Poli, Bover Gültekin, Tshutshu Tshakasua och Joar Gadd Berglund lär knappast vara klara för spel redan på lördag.
Kan vi eliminera flertalet misstag är det ett stort steg i rätt riktning. Tillräckligt för årets första poäng!? Kom och kolla! Kick-off 14:00 på konstgräset.

Säker seger för reservlaget

Publicerad 2018-04-23 22:14

Reservlaget inleder seriespelet på bästa vis, tar en kassaskåpssäker 3-0-viktoria borta mot IFK Aspudden-Tellus på måndagen. Många positiva intryck under kvällen, naturligtvis uppmuntrande att vi håller nollan i Joar Gadd Berglunds första tävlingsmatch för året.

Vi har full kontroll över händelserna från början. Bröderna Joacim och Tobias Corneliusson ligger bakom första möjligheten, Yvan Ngabonziza avslutar mitt på målvakten. Jocke och Irvine Loyanda Kiesse skapar avslutsläge för Johan Edeland som skjuter över. Younas Messaoudi spelar fram Yvan som skjuter utanför. I 28e spräcker vi nollan efter ett långt, tålmodigt anfall, Marcus Mikhail hittar fram till Yvan som tagit en bra löpning, tåar med sig den högt studsande bollen förbi målvakten och rullar i nät.

Jocke och Tobbe öppnar upp hemmaförsvarets högersida utan att nå ända fram. Sista tio kommer de blåtröjade tillbaka. Joar gör en säker parad vid sin högra stolprot, vi svarar med Yvan och Irvine som förarbetar för Johan vars avslut passerar förbi bortre stolpen.

Aspudden-Tellus kommer ut med offensiv inställning efter paus. Bollen befinner sig oftare på vår planhalva men då visar våra spelare sig från bästa sidan. Ett par hörnor är allt vi släpper till. Framåt fortsätter vi producera lägen. Jocke spelar fram Johan som avslutar mitt på. I 54e gör Tobbe en härlig löpning, Younas når honom med en perfekt lyftning, Tobbe tar ner, rullar in 2-0. I 59e vinner Tobbe och Johan tuffa kamper om bollen vid vänster sidlinje, Johan stöter in i straffområdet, passar bollen snett bakåt till Yvan som lugnt sätter den i nät för 3-0.

Felix Åkerlund får en halvtimme, unge Sahel Khirzia en kvart när vi spelar av matchen. Dagens lagkapten, målvakten Joar, styr upp försvarsarbetet matchen igenom och belönas när han kliver av planen med sin nolla intakt.

Kapten Katenda tror att vändningen är nära

Publicerad 2018-04-25 17:22

Mikael Larsson, sportchef hos andrahandsfavoriten Motala AIF, tror att årets serie blir rena getingboet. Egna målsättningen är satt till att bli bättre än förra året då laget kom på femte plats. På lördag möter vi MAIF på Idrottsparken i Motala, en arena där vi aldrig vunnit.

Motala AIF har fördelen av att ha fått behålla de flesta av de främsta från förra året och många i A-truppen har lång en historik inom klubben. 16 av spelarna kommer ur egna leden. Mittbacken, lagkaptenen Simon Karlsson är en av dessa. Han är inne på sin femte säsong med A-laget. Offensive mittfältaren Renato Rako är ännu värre, han har gjort uppemot 150 tävlingsmatcher fördelat på sju säsonger. 29 mål har han svarat för. Han och Johannes Ehn, 12 mål på 26 division 2-matcher, utgör lagets starkaste offensiva hot.

En betydande förlust har klubben noterat, unge anfallaren Adam Larsson har gått till Örebro SK. Ännu har MAIF inte fått klart med en tänkt ersättare. De främsta nyförvärven i år är portugisiske målvakten Anthony Ferrara, mittbacken Joe Harris som har dubbelt medborgarskap Nya Zeeland/Irland samt 20-årige Fadel Youssif som kan spela på olika positioner men som trivs bäst i mitten. Förra året var han lagkapten i IF Sylvia.

Klubbens sportchef Mikael Larsson håller just Sylvia som favorit till seriesegern i år.
- Det finns inget lag som sticker ut som Linköping City förra året. Serien blir ett getingbo, förmodligen vinner Sylvia, säger Mikael som sedan suckande kommenterar hur det gått hittills:
- Fyra poäng på tre matcher är vi inte nöjda med men vi har inte förtjänat mer. Vi måste höja oss. Vi siktar på att komma trea, fyra. Bättre än förra året då vi kom femma.

Laget har ny tränare inför året. Vladan Ladan är en ambitiös 31-åring som samlat på sig en hel del tränarrutin redan. Han startade i Östers ungdomsakademi och via ett par A-lagsuppdrag hamnade han hos Åtvidaberg där han tränade U19-laget samt var akademiansvarig.

Motala AIF laddade upp med träningsläger i Turkiet inför seriestarten. Sista matchen i värmen blev en chock. Med en lovande försäsong bakom sig blev det storförlust, 0-5 mot Rosengård. Möjligt att detta satte sig i psyket hos spelarna och inte blev det bättre av 0-3 mot Enskede IK i seriepremiären. Hur kan man annars förklara 2-5-förlusten mot division 4-laget Lindö FF i Danske Banks Cup (typ DM för Östergötland)? Det med nästintill ordinarie lag och med motståndarna reducerade till tio spelare i 64e minuten!

På lördag gästar vi Idrottsparken i Motala för fjärde året i följd. Vi har noterat två uddamålsförluster och en oavgjord match där tidigare. Christoffer Katenda, lagkapten när Bover Gültekin saknas på grund av hjärnskakning, säger att vi knappast kan förvänta oss en seger på lördag.

- Det är ingen omöjlig uppgift. Träningarna ser bra ut. Dags att visa nu. Vi kommer att kämpa, förkunnar Katenda.
- Vi har materialet för att spela offensivt och skapa mycket. Nu börjar vi känna varandra också. Bara så tråkigt när vi börjar matcherna bra och sedan släpper in enkla mål. Vi dippar när motståndarna gör mål, det måste vi sluta med. Visst kan vi ta poäng mot Motala men kan vi inte ha för stora förväntningar.

En seger skulle definitivt sitta bra.

Fotnot. Danske Banks Cup spelas med handikappstraffar där laget ur lägre division under spelets gång får välja när de vill skjuta en, eller fler straffar. Straff slås under speluppehåll och spelet återupptas där det avbröts. Lindö hade alltså två straffar mot MAIF, satte båda i slutskedet när de redan ledde med 3-2.

Halvdussinet fullt för reserverna

Publicerad 2018-04-29 19:03

Reservlaget svarar för en stabil och stundtals synnerligen njutbar insats mot ett ungdomligt Boo FK på söndagen. Matchen på konstgräset slutar 6-0 och matchens främste aktör, Johan Edeland, kröner sin insats med tre mål.

Med åtta A-truppsspelare från start tar vi ett bastant grepp om spelet från början. Ett ledningsmål är endast en fråga om tid. Tre öppna lägen blir till intet innan Johan Edeland rullar in bollen till höger om målvakten efter ett eget företag i 30e.

I 36e har juniorspäckade Boo sitt första avslut mot mål, ett skott utanför, när Younas Messaoudi blir för bollkär och tappar bollen.

Johan ligger bakom ytterligare två lägen framåt innan Isaac Hellström svarar för en akrobatisk "tv-räddning" på ett Boo-avslut från långt håll.

Halvleken avslutas med två mål i snabb följd. Johan lyfter frispark från närheten av vänster hörnflagga, bollen går långt, gästernas keeper räddar första försöket från Georgios Kousis vid bortre stolpen, returen dunkar Jojje upp i nät. Johan stöter sedan in 3-0 efter fint inspel från Tobias Corneliusson på vänsterkanten.

Marcus Mikhail är aktiv i början men blir tidigt trött, en effekt av gårdagens A-lagsmatch, och utgår i paus. Abakar Nurmagomedov hotar ofta Boo-försvaret med sin snabbhet men blir ofta avvinkad för offside. Inte i 61a, då blir han fälld bakifrån och straffen är odiskutabel. Den sätter han själv, säkert till höger. 4-0.

Efter det går vi ner lite i tempo och Boo kan jämna ut spelet. Vi släpper inte till några luckor bakåt och sista kvarten återtar vi initiativet. Joacim Corneliusson vinner boll, frispelar Tobbe vars skott styrs undan. Det känns helt rätt att det är Jocke som sticker fram pannan och nickar in 5-0 på den efterföljande hörnan. Innan matchen är slut fullbordar Johan sitt hat-trick efter ännu ett eget företag som tar honom igenom motståndarnas vänsterförsvar innan han avslutar lågt invid främre stolpen.

Ännu en tuff uppgift

Publicerad 2018-05-01 19:45

Det inledande seriespelet har utfallit på sämsta tänkbara sätt. Vi har fyra raka förluster, men vi har också mött fyra av de fem mest favorittippade lagen. På lördag fullbordas kvintetten när vi gästar tredjehandsfavoriten IFK Haninge.

IFK Haninge är en klubb som vill uppåt i seriesystemet. Det är en anledning till varför Tino Katsoulakis återvände som tränare till klubben han tilläts lämna i juni 2016. Då accepterade han ett anbud från superettanklubben Syrianska FC, som sedermera hängde kvar efter kvalspel. Förra året tränade han Enskede IK i division 1. Med sig från EIK har han sin assisterande tränare Jiannis Dosis.

Från Enskede IK kommer även backen Adam Kasa, en av dryga dussinet nya spelare i årets trupp. Målvakten Adrian Engdahl (från Assyriska FF), mittfältaren Jaudet Salih (från GIF Sundsvall), backen Yossri Ouni (från Boo FK) och anfallaren Kevin Wenngren (åter från Vendelsö IK), har fått en hel del speltid under de inledande matcherna medan det mest namnkunniga nyförvärvet, Fredrik Notice, inlett samtliga fyra matcher på bänken. Det har inte hindrat den vittbereste anfallaren från att notera sig i målprotokollet, han avgjorde med 3-2-målet på övertid borta mot IF Sylvia. Anledningen till det sparsamma matchandet är problem med baksida lår.
- Han blir bättre och bättre, får se hur det blir på lördag, säger huvudtränaren Tino Katsoulakis.

Framåt har det således handlat mest om Özgur Yasar – förvånar det någon? – tre mål så här långt. 19-årige försvarsspelaren Benjamin Özkan har bidragit offensivt med två baljor. Bakåt kretsar annars mycket runt kulturbäraren Igor Milosavljevic. En tuff utmaning för våra anfallare.

Tränare Tino sticker inte under stol med att laget siktar på att tampas i toppen i år.
- Inledningen har väl varit som vi tänkt oss. Vi borde egentligen haft två poäng mer med tanke på vad som hänt på plan i ett par matcher men vi är relativt nöjda ändå.

Inför lördagens match tar den 45-årige Haninge-tränaren inte ut någonting i förskott.
- Huddinge blir bättre och bättre. Dom identifierar misstagen och justerar i match efter match. Dom är vassa framåt. Det är ett derby så jag förväntar mig en tuff match.

Anton "Myran" Lidmo har spelat i vårt mittförsvar ihop med Tamer Teke i de två senaste matcherna. Han hoppas på spel även på lördag, räds ej de namnkunniga motståndarna.
- Jag börjar komma upp ordentligt i flåset och gillar fysiskt spel. De små, kvicka har jag större problem med. Jag ser fram emot lördag, hoppas bara vi kan ta någon poäng.

Förra året blev det inga poäng mot IFK Haninge. De vann båda matcherna med 2-1, efter straffmål sent i andra halvlek. I båda matcherna! Vi hoppas på bättre lycka denna gång.

Första grästräningen i år

Publicerad 2018-05-07 19:08

Koncentrerade spelare när Martin Augar lägger ut texten på måndagens träning på Källbrinks naturgräs. Från vänster: Anton Lidmo, Mattias Edeland, Tshutshu Tshakasua, Georgios Kousis, Julius Armalis (skymd) och Patrik Brunner.

Kanske inte direkt som kalvar på grönbete men flera av spelarna i A-lagstruppen välkomnar årets första träning på Källbrinks naturgräs. På söndag är det hemmamatch mot AFK Linköping. Hög tid att lära känna det något ojämna underlaget.

Sent omsider får vi tillträde till vår hemmaplan, kommer ifrån det hårda underlaget på Källbrinks och Visättras konstgräs. Flera av våra spelare har dragits med diverse småskavanker på ben och leder, det går inte att undvika misstankar om att de hårda underlagen gjort sitt till. Felix Åkerlund, utbildad sjukgymnast, välkomnar det skonsammare naturliga underlaget och han hoppas kunna konkurrera om en plats i laget inom kort. När han blir kvitt sina ljumskbesvär, verkar vara av övergående art men som ändå blir ytterligare en rad i sjukjournalen.

Marcus Mikhail ler lyckligt när han kliver ut på gräset, inte med en, inte med två, utan med tre bollar. Spelsugen som få.
- Skönt med gräs, förkunnar han och ser sig omkring. Det är här vi ska vinna matcher!

Martin Augar håller med, inte minst för att laget slipper kuska runt mellan olika träningsarenor. Kontinuitet och hemmakänsla betyder faktiskt en hel del.

Alla är dock inte helt begeistrade. Christoffer Katenda, bolltrollaren, vill ha slätt underlag för sina passningar och inte minst för sina dribblingar på minimala ytor. Han lyckades ju bra förra säsongen - "Årets spelare" - och är så bollskicklig att han säkert får övertag på flertalet motståndare oavsett underlag.

AFK – en ny bekantskap

Publicerad 2018-05-08 17:35

AFK Linköping bildades inför säsongen 2013 då de två division 3-klubbarna IK Östria Lambohov och BK Kenty slogs samman. Året därpå vann AFK sin division 3-serie men åkte ur tvåan direkt. Efter lyckat kvalspel förra hösten är de svartklädda tillbaka. På söndag tar vi emot dem på Källbrink och vi räknar med spel på naturgräset.

En titt i backspegeln visar att BK Kenty bildades 1932 och IK Östria Lambohov 1937 som Klints IK.

Kenty spelade final i Svenska Cupen 1948, förlust 0-6 mot Råå IF. Då var Kenty ett division 3-lag, som bäst nådde klubben division 2 där det blev en säsong, 1956/57.
Östria Lambohov har aldrig spelat högre upp än division 3.

2012 spelade båda klubbarna i division 3 Nordöstra Götaland. Östria stred i tabelltoppen mot Smedby AIS och IFK Berga. En hemmaförlust (1-2) mot Söderköpings IK betydde att laget slutade trea, en poäng bakom Berga, tre bakom Smedby. Kenty slutade på åttonde plats, klarade sig undan negativt kval tack vare 2-2 mot topplaget Berga i sista omgången.

Efter säsongen förs intensiva diskussioner mellan dessa två klubbar samt FK Linköping/Syrianska. De senare drar sig ur, bildar FC Linköping City. Östria, den gångna säsongen Linköpings främsta lag, bildar Allmänna FotbollsKlubben Linköping ihop med Kenty.

2013 blir en liten skuffelse för AFK. Efter Östrias toppstrid året innan blir det en medelmåttig sjätteplats. Linköping City tar hem seriesegern i stor stil.
Året därpå är det dags för AFK. Serieseger och dags att utmana om titeln "Linköpings bästa". Det gick inte så bra. 13e plats och nedflyttning.
Det tar klubben två år att återkomma till division 2. Andraplatsen i Nordöstra Götaland följs upp med två uddamålssegrar i kvalet förra hösten.

Efter uppflyttningen har AFK tappat två av sina mest talangfulla spelare, mittfältaren Khalid Abukar har gått till Åtvidabergs FF och 17-årige mittbacken Pontus Rödin till lokalkonkurrenten City. I motsatt riktning har mittfältaren Adin Pehilj och rutinerade anfallaren Dinko Felic rört sig, två framstående nyförvärv. Totalt nio nya inför årets säsong, inkluderar återvändare, bland dem Fabrice Junus som startat den här säsongen starkt.

Laget är ännu segerlöst efter fem omgångar, inledde med tre oavgjorda, har förlorat de två senaste. Sportchefen Pouya Koucheki anser att de inte nått sin rätta nivå - än.
- Vi har haft en jättebra försäsong men drabbats av en del skador. Vår breda trupp blev ganska tunn ett tag. Nu är många tillbaka. Jag hade hoppats på mer poäng, jag känner att vi kan bättre än så här.

På söndag blir det spel på en skumpig naturgräsbana och AFK är vana med konstgräs. Pouya skrattar när jag lyfter ämnet om spelunderlag.
- Det har vi räknat med. Vi hade en vecka träningsläger i Turkiet. Där var vi på gräs hela tiden och hela den här veckan tränar vi på naturgräs.

Pouya framhåller att samtliga deras spelare lirar utan någon som helst ersättning. Där ligger vi på samma nivå. En av de våra som lägger ner enormt mycket energi under match och träning är mittfältaren Shaun Lomas. I år har vi inte fått någon poängutdelning, trots hårt arbete. Hur ser du på fortsättningen, Shaun, först och främst då söndagens match?
- Det är en jätteviktig match. Vi har haft det tungt, det är bara att jobba. Senaste matchen var jag rätt nöjd med men jag har inte kommit riktigt upp i nivå ännu.

Det senare torde gälla hela laget. Men nu har vi kommit hem till Källbrink igen, slipper flytta mellan olika träningsplaner, och börjar träna på naturgräset. Dags att börja plocka poäng.

Kick-off på söndag 13/5 klockan 17:00. Kom och stötta de tigerrandiga!

Fotnot. Såväl BK Kenty som IK Östria Lambohov har efter sammanslagningen nystartat egna seniorlag.

Sleipner i omställningsfas

Publicerad 2018-05-16 10:55

Förra året var IK Sleipner en kandidat till uppflyttning. I år är de indragna i nedflyttningsstriden. Sleipner, en häst på väg till slakt? Knappast. Klubben är mitt inne i en omställningsfas, har tappat större delen av förra årets A-trupp, och ligger illa till rent konditionsmässigt efter en misslyckad försäsong. Men nu är de på gång!

Det har varit en turbulent tid för Norrköpings IK Sleipner efter fjolårets tredjeplats. En ny tränare, en ny sportchef, en spelartrupp med många nya och en ny tydligt uttalad policy. Inte undra på att de har haft det trögt i upptakten.

Klubbens målsättning är att satsa hårt på de egna ungdomarna. Klubben har inte ekonomin att skaffa in nytt, etablerat. (Verkar bekant.) Av fjolårets A-trupp återstår endast halvdussinet spelare så i år är klubben ändå tvungen att hämta in etablerade seniorspelare för att slippa ställa upp med ett lag dominerat av 17-åringar.

Lokalkonkurrenten Smedby AIS har bidragit med fyra spelare: målvakten Jonathan Erlandsson, backen Magnus Skarp samt anfallarna Haris Sijaric samt Paul Chamon. Patrick Ayala kommer från grannklubben Assyriska och har bidragit med fem mål redan.

- Men vårt mål är att ha sex, sju av våra egna ungdomar i A-laget redan nästa säsong, säger Naim Gergin, sportchef sedan i februari.

Anders Nyqvist tränade laget under försäsongen men det var tydligt att det inte fungerade som styrelse (och spelare?) ville. Nyqvist fick sparken redan efter första matchen (1-2 hemma mot nykomlingen Nora). Hans efterträdare hittades hos division 4-klubben BK Hird: Simon Dogan.

Dogan har många år som spelare och tränare hos Assyriska i Norrköping, laget vi skickade ner i division 3 förra året, och han bedöms ha de kvalitéer som krävs för att vända skutan. Målet är att hänga kvar.

Naim Gergin är övertygad om att laget kommer att klara målsättningen:
- Vi kommer att klara av det på sikt. Vi har haft ledningen i alla matcher utom mot Newroz. Sedan har vi tappat på slutet. Vi hade ingen riktig försäsong och har förlorat på kondition.

I senaste matchen, mot Newroz, var det tvärtom. Sleipner hämtade sig efter en svag start och låg på för en kvittering mot slutet, utan att lyckas. Det tyder på att de börjar komma upp i slagstyrka. Simon Dogan var inte riktigt nöjd med insatsen senast men ser fram emot vårt besök på Östgötaporten på söndag:

-Nu tränar vi på i veckan som kommer och laddar för en riktig 6-poängsmatch mot Huddinge nästa helg.

Tredje raka trepoängaren

Publicerad 2018-05-16 22:51

Reservlaget fortsätter segertåget. På onsdagskvällen blir det tredje trepoängaren efter 2-1-seger hemma mot Newroz FC.

Martin Augar rapporterar att han är mestadels nöjd med lagets insats. Vi inleder med bra press som möjliggör fin och vacker fotboll från vår sida. Ledningsmålet kommer på en blixtsnabb omställning efter en Newroz-hörna som nickas bort. Tobias Corneliusson, i positionen som 10a, snappar upp bollen, spelar fram unge Abakar Nurmagomedov som manövrerar ut två motståndare innan han nätar med en delikat chipp.

Inledningen av andra halvlek blir inte som vi tänkt oss. Dålig synk i pressen och flera felbeslut gör att Newroz får tryck på oss, kvitteringen kommer som en följd av detta. Vi återfinner positionerna och återtar också ledningen, även denna gång på en snabb omställning. Kevin Strimer greppar en Newroz-hörna, kastar snabbt till Tobbe som finner Irvine Loyanda Kiesse på språng framåt. Snyggt och effektivt, 2-1.

Under slutkvarten är det vi som ligger närmast ytterligare mål, bland annat har Felix Åkerlund och Marcus Mikhail ett fint samarbete som håller på att resultera, men 2-1 står sig tiden ut.

Fotnot. Newroz drog sig senare ur serien och matchen ströks.

Generationsskifte hos Eskilstuna City

Publicerad 2018-05-24 00:36

För fem år sedan tillhörde Eskilstuna City division 1 norra och var sörmländska storstadens hopp. Sedan dess har kartan ritats om rejält. Klubben slöt ett samarbetsavtal med AFC som lämnade Solna 2017 och gav Eskilstuna manlig allsvensk fotboll för första gången på 53 år.

Eskilstuna City hade förhoppningar om att samarbetet med uppkomlingen AFC skulle gynna den egna klubben, bildad som IK City redan 1907. Det verkar som om förhoppningarna har kommit på skam. Efter tre år som topplag i division 2 sjönk klubben till en mittposition förra året. Inför årets säsong har de tappat många av de rutinerade spelarna, de flesta har valt att spela för konkurrentklubbar i sta'n. Kvar blev enstaka spelare, ett par, tre spelare kom utifrån och ett par har kommit på lån från samarbetspartnern AFC. Men ändå … i en spelartrupp på 26 räknar jag till 18 tonåringar!

- Det är ett generationsskifte, ett medvetet val av klubben, förklarar tränaren Robert Alsterklev som håller med om att det skulle behövas fler rutinerade krafter på planen.

- Vi har ändå spelat hyggligt under perioder men inte räckt till inom straffområdet. Vi hade kunnat haft fem, sex poäng efter de tre första två matcherna men när vi inte fått med poängen blir vi stressade. Det gäller att hitta tillbaka till början igen.

Att flera av lagets äldre spelare drabbats av skador och avstängningar har inte gjort det lättare. Senast, mot Newroz, startade sex tonåringar, den yngste inte fyllda 17 år ännu. Aaron Sahui Bazoukou är med sina 21 år en av de äldre i laget och dessutom mest meriterad. Han är utlånad från AFC där han gjorde tre inhopp i fjolårets allsvenska. Ett annat lån från AFC spås en ljus framtid, 17-årige Daniel Miljanovic har hunnit med två U17-landskamper, avgjorde mot Danmark med sina två mål i en 2-0-seger.

Två unga britter anslöt innan seriestart, 18-årige mittbacken Paul Symes som hade uppenbara problem med Newroz' kvicka och fysiska anfallare, och offensive mittfältaren Jack Snelus från Luton Town. Jack gjorde lagets första mål i årets seriespel och med det delar han fortfarande ledningen i interna skytteligan med två andra spelare: Peyman Alkoyun, som spelat division 1-fotboll för Västerås SK, och Robert Lindahl (f d FoC Farsta). Fler mål har inte laget gjort. Tre stycken! Oumar Traoré, fem mål på tolv matcher för Värmdö IF förra året har inte fått det att stämma i år.

Robert Alsterklev har en tuff uppgift framför sig om han ska rädda kvar City i division 2 men han är ändå odelat positiv:
- Jag har ett leende på läpparna. Solen lyser. Gräset är grönt. Fotboll är jätteskoj!

HIF-kaptenen siktar på tre poäng

Med både Bover Gültekin och Christoffer Katenda skadade har Gustav Sågänger övertagit kaptensbindeln i Huddinge IF. Det började på allra bästa vis borta mot Sleipner: ett mål, en assist från Gurras fötter och tre poäng in på lagkontot för första gången i år.

- Kul! Kommenterar Gurra själv.
- Jag får tänka lite ner på att sätta ett exempel, tänka på mer än sitt eget spel. Jag trivs med det ökade ansvaret, hålla ordning på laget på plan så att vi följer uppgjord taktik, att vi drar åt samma håll.
- Det är bara tre poäng som gäller på lördag, slår Gurra fast. Det känns som om vi har fått momentum nu och det är dags att ta årets första hemmaseger på lördag.

18 nya i Enskedes trupp

Publicerad 2018-05-29 18:48

På lördag, 2 juni, hälsar vi på hos Enskede IK, kick-off 16:00. De svartklädda åkte ur division 1 förra året och tränaren Hakan Bezgin, ny från IFK Haninge, blev tvungen att bygga upp truppen från grunden. Endast fyra spelare återstår från förra året, 18 nya har tillkommit.

Enskede IK gick i våra fotspår, kan man säga. De klarade inte heller det besvärliga andra året i division 1 och när de åkte ur försvann också nästan hela spelartruppen. Hakan Bezgin, förra året i IFK Haninge, utsågs till ny tränare.

- Jag trivs bra hos Enskede, säger Hakan. Det är kul och utmanande. Jag har fått bygga från grunden. Vi har bara fyra spelare kvar från förra året. I det läget är det tufft att gå ut med målsättningen att vinna serien första året. Vi har en ung trupp och det får ta den tid det tar.

Kvar från fjolåret finns Mattias Folkesson, Simon Stigenberg (båda med förflutet hos Huddinge IF), Christoffer Hansebjer och reservmålvakten Viktor Fuchs. Hakans vision är att Enskede IK inte bara ska vara ett topplag i division 2 och vara nöjda med det utan klubben ska vara ett topplag i division 1. Och inte ens vara nöjda med det.

Allt är en långsiktig process men det kräver att klubben kan knyta till sig spelare och ledare som är ambitiösa, som har drömmen och visionen att nå toppen och som är redo att lägga ner det hårda arbete som krävs. I en tidig intervju på Enskedes Facebook-sida pekar Hakan ut Christoffer Hansebjer när han vill förtydliga vilken inställning hans spelare bör ha:

- Han var tidig med att visa sitt intresse! För honom är det självklart att hjälpa föreningen upp igen från degraderingen i år, det borde vara en självklarhet för övriga också med känslor för Enskede IK! Han kommer bli viktig för oss de kommande åren både med sin kompetens som spelare men också med de ledaregenskaper som han besitter! Har man åkt ner en division tillsammans som lag tycker jag att det borde finnas en revanschlust på många att ta sig tillbaka upp!

En kvartett som uppenbarligen uppfyller profilkraven följde Hakan från Haninge: Mattias Ingvarsson, Kasper Kajermo, William Pettersson och förre HIF-spelaren Filip Milenkovic, den sistnämnde utvisad senast och är därmed inte tillgänglig för spel på lördag. Söndagens 0-2-förlust mot Newroz visar att Enskede fortfarande har en bit kvar för att utmana i toppen, något som Hakan erkänner utan omsvep:

- Haninge, Newroz, Sylvia och även Motala har toppat sina trupper i år och de kommer att slåss i toppen. Vi är inte där idag. Vi har ett stabilt lag på väg, vi får se var vi är i oktober.

Vad har Hakan att säga om lördagens drabbning på Enskede IP?
- Jussi är alltid välorienterad om motståndarna. Det blir spännande, en tuff match mot Huddinge som kommer med självförtroende efter två segrar. Det blir nog en rolig match, att titta på och för spelarna.

Något tips om utgången avkräver jag inte. Däremot vill jag påminna om Enskede IKs inlägg på klubbens eget twitterkonto 1 januari:
"Vi önskar alla en god fortsättning. Dock önskar vi våra seriekollegor en smula sämre 2018 än vad vi själva får."

Tobbe: "Känns som om det lossnat"

Tobias Corneliusson toppar vår interna skytteliga med fyra mål – och det efter endast två starter och fem inhopp. Han har börjar gå lite mera rakt på, våga lite mer. Det får han betalt för. Senast, mot det ungdomliga Eskilstuna City-laget, var han riktigt vass, svarade för två mål, varav en straff.

- Jag borde tagit den andra straffen också men Dodou var sugen, beklagar sig Tobbe.

Andra målet var ett snärtigt direktskott på perfekt passning från vår mittfältskrigare Shaun Lomas.
- Det känns som om det lossnat i år, är Tobbes egen bedömning.
- Det blir tuffare mot Enskede, - Tobbe har sina misstankar - men det är inte omöjligt … Tobbe fullföljer inte meningen, lämnar fältet fritt för tolkningar. En eller tre poäng? Det lär vi veta framåt 18-tiden på lördag.

Värmbol obesegrade på bortaplan

Publicerad 2018-06-06 10:00

Katrineholmsklubben Värmbols FC kommer till Källbrink på lördag och de har nollan kvar i kolumnen över förluster på bortaplan. Ett svårspelat lag, tungt att möta. För tufft för oss eller spräcker vi deras förlustfria svit? Gör vår formtoppade anfallare Julius Armalis mål igen? Kom och kolla! Kick-off klockan 14:00.

Från år 2006, då blåtröjorna i Värmbols FC snuvade Huddinge IF på seriesegern i division 3 Östra Svealand, har klubben mestadels kunnat ställa ett stabilt division 2-lag på benen. Som bäst har de nått en andraplats 2009, tätt bakom Hammarby TFF. Efter det tappade de i styrka och 2013 var de riktigt illa ute när de tvingades kvalspela för att hänga kvar. Enda anledningen till att de fick stanna kvar i tvåan var att de tilldelades en vakant plats sedan flera lag dragit sig ur.

Årets därpå gick det inte länge. Värmbol åkte ur med dunder och brak, återkom direkt efter en överlägsen serieseger i trean – 12 poängs marginal till tvåan IFK Haninge! Come-back-året 2016 snodde Värmbol med sig en poäng från Källbrink efter en 2-2-match. Vi har vunnit övriga tre möten på vår hemmaplan, aldrig med mindre än två måls marginal.

Vi vill naturligtvis förlänga vår förlustfria svit men våra motståndare har också en förlustfri svit att slå vakt om. Senaste de förlorade en seriematch på bortaplan var 16 september förra året (Linköping City 0-4). Efter det har de vunnit tre och spelat oavgjort två gånger på främmande mark.

- Det har varit konstgräs i år, förklarar lagledaren Rickard Lönn. Hemma har vi haft problem med underlaget. Första matchen på Backavallens konstgräs, andra på Backavallens gräs, innan vi kunde spela på vår egen hemmaplan.

Sedan hör det till saken att det varit lite skillnad på motstånd. Bortamatcherna har varit mot Eskilstuna City, Nora, Värmdö och Södertälje, hemma har de tagit emot Enskede, Motala, Aspudden-Tellus, Sylvia och Newroz. Rickard Lönn låter lite bekymrad över vårens insatser:
- Vi har tagit lite mindre poäng än vad jag trodde vi skulle ha. Vi har ju kryssat en del.

Laget tappade två viktiga spelare inför säsongen, Joakim Juhlin gick till Nyköpings BIS och Pelle Isgren la skorna på hyllan. Mittfältaren Alexander Karlsson kom från Köping och veckan före seriestart kom en polsk mittfältstrio: Krzysztof Zaremba, Lukasz Kopka och Patryk Brzeski.

- I sina bästa stunder tillför de en del. Tyvärr har det varit lite språkförbistring men det har blivit bättre och bättre, säger Rickard Lönn.

Zaremba har kommit bäst till sin rätt på topp. Med tre mål är han lagets näst bäste målskytt men han spelar inte på lördag, avstängd efter tre gula. Däremot återkommer Kopka som var avstängd i förra matchen. Dessutom får vi tampas med 28-årige Värmbolsveteranen Vedran Benca. Han sänkte oss med matchens enda mål i Katrineholm förra året. Vedran har gjort fyra mål i år, 36 totalt på 109 seriematcher för klubben. Han debuterade 2010 då även lagets verklige kulturbärare, Niklas Rautiainen, försvarsspelare och lagkapten, drog på sig A-lagströjan för första gången. Imponerande 185 seriematcher har Niklas hunnit med.

Rickard Lönn suger lite på svaret när jag för framtiden på tal.
- Jag hoppas vi vinner på lördag. Det blir jämnt. Vi vill inte förlora, i alla fall. Vi borde inte vara rädda för de nedre strecken men man vet aldrig. Mycket hänger på självförtroende. Fortsätter dessutom Sleipner och Eskilstuna på den inslagna vägen kan det behövas rätt många poäng för att undvika kvalplatsen.

Julle, målskytt i de tre senaste

Om Rickard Lönn låter bekymrad så är det andra tongångar hos vår välväxte anfallare Julius Armalis, målgörare i de tre senaste matcherna.

- Det känns väldigt bra, erkänner han.
- Bäst är att jag har fått vara skadefri. Det ger mer tid att få igång kroppen. Jag har också fått mer förtroende från lagledningen och det bygger på självförtroendet.

Julle kör personlig uppvärmning inför varje träning, många övningar som han tagit med sig från tiden som ungdomsspelare inom ishockeyn. Detta har säkerligen hjälpt till att hålla kroppen i trim. Förra året kom han direkt från juniorfotbollen. Nu har han ett års erfarenhet av seniorfotboll och har lärt sig att använda sin styrka på rätt sätt. Så'nt syns i duellerna och bör komma väl till pass mot fysiskt starka Värmbol.

- Det ska bli kul! Vi får chansen att ta in på dom i tabellen men vi vet att dom är jobbiga att möta.

Jobbiga eller inte, vi går självklart för tre poäng!

Första mötet någonsin med Nora BK

Publicerad 2018-06-13 21:00

Nykomlingen Nora BK ligger på en sjundeplats i tabellen, något som kanske överraskar en del. Laget har vunnit fem matcher, förlorat endast fyra. På lördag ska vi leta oss fram till Norvalla i den västmanländska idyllen Nora för att försöka åsamka laget deras första förlust på hemmaplan sedan hösten 2016 och unge mittbacken Patrik Brunner hoppas på en plats i startelvan.

Nora BK bildades 2002 genom en sammanslagning mellan Nora BK, Pershyttan SK och Nora KIK, hette från början Nora Pershyttan BK. Från och med 1 januari 2016 heter föreningen Nora BK.

Säsongen 2017 var föreningens bästa någonsin. Både Dam- och Herrlaget vann sina respektive A-lagsserier och därmed tog båda steget upp till division 2 inför säsongen 2018. Så högt i seriespel har aldrig Nora BK varit tidigare, varken på dam- eller herrsidan.

Inför division 2-debuten sökte klubben efter en ny tränare. Valet föll på Mikael Lönn, 49-årig specialpedagog med hemvist i Karlstad. Han har varit tränare sedan han som 33-åring la skorna på hyllan, efter en karriär som inbegrep 1-fotboll med Gunnilse. Han har lett flera lag till både en och två uppflyttningar under sin karriär som omfattat hela spektrat från division 6 till division 1.

Inför seriestarten förstärkte Nora med nio killar, varav två riktiga toppförvärv från Degerfors: målvakten Oscar Klasson (tolv matchen i Superettan) och anfallaren Shpetim Hasani (tidigare allsvensk hos IFK Norrköping, Örebro SK och GIF Sundsvall).

- Shpetim är en fantastiskt bra spelare, berättar Mikael Lönn.
- Jag visste inte hur han skulle ta det, om han skulle varva ner, men han är på varje träning. Bidrar med mycket, talar med de yngre och lär dom en hel del.

Tre unga killar kom från Örebro SKs U19-lag: backen Viktor Franssila, anfallarna Marcus Karlsson och Ebrima Jaiteh. Den sistnämnde har svarat för tre mål på sex matcher i serien, fyra på tre matcher i Svenska Cupen. Med det är han bäste målskytt i laget.

Andra nyförvärv känner kanske några igen från förra årets seriespel: backen Martin Johansson från Rynninge, mittfältaren Nabil Osman från Karlslund och mittfältaren Mikael Loön från IFK Kumla. Den sistnämnde olyckligt korsbandsskadad mot Södertälje och han får inrikta sig på en längre tids rehab.

Klubben har dessutom ett låneavtal med Degerfors IF. Det ger dem möjlighet att låna in upp till fem unga spelare under säsongen. De har endast utnyttjat ett lån, Andreas Jansson, som spelat två matcher och gjort två mål.

Premiärmatchen gick på stora Östgötaporten 8/4 och slutade lyckligt, seger 2-1 mot Sleipner efter segermål på övertid. Första maj var det dags för hemmapremiär – på Nitrovallen i närbelägna Grythyttan. Ordinarie hemmaplan, Norvalla, var ännu inte spelbar på grund av dräneringsjobb (ärren finns fortfarande kvar idag i form av flera ränder i planens längdriktning). Drygt 200 vittnen såg Nora spela 2-2 mot Värmbol. Några dagar senare, hemmavinst mot Motala, segermål på övertid igen, drygt 200 åskådare igen, på Nitrovallen igen.

Över 400 kom till "riktiga" hemmapremiären på Norvalla 19/5 och de fick se hemmafavoriterna ta tre nya poäng, segermålet mot Värmdö även denna gång inskickat på övertid. Efter det har rödtröjorna ytterligare två segrar hemma, nu med lite större marginal, innan de i senaste matchen, borta mot Newroz, fick smaka sin egen medicin. Newroz avgjorde på övertid och tog över serieledningen men Noras insats på Sätra IP visar att de måste tas på fullaste allvar.

På hemmaplan har de fyra vinster och en oavgjord i år, 11-3 i mål. Hemmastyrka var också fundamentet som fjolårets serieseger i division 3 stod på: sju segrar, fyra oavgjorda, 26-9 i mål. Senast laget förlorade en hemmamatch i serien var i september 2016 då KB Karlskoga vann med 4-2 på Norvalla.

- Klubbens mål är att etablera sig i division 2, förklarar Mikael Lönn.
- Hittills har vi svarat upp bra och vi ska sätta en målsättning efter våren. Serien är jämn. Det gäller att vi är ödmjuka inför varje match, vi måste göra grejerna rätt, annars går det inte. Vi vet att vi är starka på hemmaplan och det måste vi fortsätta vara. Vi har inte förlorat hemma på över ett och ett halvt år och vi vill inte förlora på lördag heller. Vi välkomnar Huddinge IF och hoppas på en trevlig match, avslutar Mikael.

Patrik, träningsflitig tonåring som trivs

Halva Huddinges A-trupp saknas på onsdagsträningen. Skador och sjukdomar slår hårt och den här kvällen har Jussi dessutom gett en handfull spelare ledigt. 19-årige mittbacken Patrik Brunner infinner sig punktligt. Som vanligt. Han är en av de träningsflitigaste i hela truppen och han tycker inte att resorna från hemmet i Solna känns betungande.

- Att spela fotboll ju är det bästa jag vet, erkänner han.
- Jag trivs hos Huddinge, jag kände mig välkomnad från början.

Det här är Patriks första år med A-lagsfotboll – han kom till oss från ungdomsfotboll hos IK Frej – och han märkte direkt skillnaden i inställningen hos spelarna. Inom seniorfotbollen är satsningen tuffare på både träning och match.

Han är inte riktigt nöjd med sin säsong så här långt. Han tycker att det gått lite upp och ner för honom sedan han började hos oss i februari.

- Spelet är mer fysiskt. Jag ställs mot äldre och kraftfullare anfallare. Det är mer långbollar. Förra året kände jag mig trygg i luftspelet men i år gick det lite sämre i början. Nu har jag kommit in i det igen och jag trivs att spela i backlinjen.

I senaste matchen byttes Patrik in efter paus när Fredrik Åberg fick känningar i baksida lår och han gjorde en godkänd insats. Nu hoppas han på en startplats på lördag och att han ska hjälpa HIF att spräcka Noras svit på 16 seriematcher i rad utan hemmaförlust.

Målgaranti på onsdag

Publicerad 2018-06-17 22:29

IFK Aspudden-Tellus kommer till Källbrink på onsdag som ett otippat topplag. Brända efter fjolårets misslyckade toppsatsning ligger de lågt i år. De har inte satt upp någon målsättning för säsongen som helhet, tar en match i taget oavsett tabelläget. Lagledaren Björn Birgersson hävdar med all rätt att tillfälligheter avgör ofta matcher. På onsdag kan det vara tillfälle för vår otursförföljde mittfältare Johan Edeland att ta tillfället i akt och göra sitt första A-lagsmål och bädda för en välbehövlig trepoängare.

När det gäller möten mot IFK Aspudden-Tellus minns jag med välbehag höstmatchen 2016. Seger med hela 7-2 och det som etsats fast på näthinnan är Nikola Vasics spektakulära bicykleta, ett bildklipp som rullade i media överallt. Niko nätar nu för Akropolis IF i division 1 – bland annat hat-trick mot Assyriska 10/6! Efter att han lämnat oss har vi inte funnit någon ersättare, någon med samma målaptit och tuffhet framför motståndarmålet, även om Julius Armalis växer i match efter match.

För två år sedan var vi på jakt efter kvalplatsen i division 2. I år är det Aspudden-Tellus som har toppkänning. Detta efter fyra år som "typiskt mittenlag", förra året på en nedslående sjundeplats i Norra Svealand efter flera namnkunniga nyförvärv och en målsättning att slåss om seriesegern.

Vad är det som gjort laget till ett topplag i år? Frågan går till mångårige lagledaren Björn Birgersson.
- Vi tar en match i taget. Det gäller till 100% inför varje match oavsett var i tabellen vi befinner oss, avslöjar Björn.

Den filosofin har betalat sig bra. I senaste omgången blev det 2-1-seger mot Newroz och närkontakt med tabelltoppen. Matchvinnare var Pachang Abdulla som gjorde årets nionde mål. Han provspelade för oss förra våren men vi tyckte att vi hade bättre alternativ tillgängliga. Han hamnade hos Aspudden-Tellus i stället. Fem mål på 24 matcher förra året gav ingen direkt indikation om vad som var på väg i år. Honom får vi verkligen se upp med!

Jacob Wanzelius, Ivar Birgersson och Christopher "Kricke" Kisch Brunzell (med tolv matcher, ett mål för Huddinge 2011) är andra pålitliga målskyttar hos våra gäster. Längst bak har laget en utvecklingsbar sista utpost, 20-årige Cem Alpek, med förflutet hos AFC för vilka han spelat två matcher i Superettan. Framför sig har han spelare med flera år i klubben: Marcelo Oyarzo Paine, Victor Stigenberg, William Nairn Tallén samt Tomas Hermansson är namn som funnits med i laguppställningen sedan 2016. Kontinuitet ger stabilitet. Hermansson passade förresten på att göra sitt första A-lagsmål (1-1) i sin 49e A-lagsmatch för klubben när de vände till seger mot Newroz i lördags.

Trots Huddinge IFs utsatta läge i tabellen så vägrar Björn att ge avkall på årets mantra inför onsdagsmatchen. Fullt fokus på en match i taget trots att han naturligtvis, innerst inne drömmer om seger i alla återstående matcher.

- Vi får förbereda oss för en tuff match, säger Björn. Det är vår fjärde match på elva dagar, vi spelade ju i Svenska Cupen i förra veckan.
Björn avslutar med en snabbanalys av deras seriespel fram till dags dato:
- Ofta är det tillfälligheter som avgör. De förluster vi har kunde vi lika gärna ha vunnit, och tvärtom.

Om tillfälligheterna spelar Huddinge IF väl i händerna kan de blåklädda från Aspudden få åka hem tomhänta på onsdag. Precis som de gjort vid de senaste fem seriemötena på Källbrink.
Målgaranti!
HIF och (Aspudden-)Tellus har delat på 35 mål i de senaste fem seriemötena på Källbrink, 24-11 i vår favör.
Och i år ligger målsnittet på nästan exakt fem mål efter elva seriematcher. Det blir garanterat mål i onsdagens match!

Otursförföljde Johan hoppas på bättre lycka

21-årige mittfältaren Johan Edeland tillhörde i år gruppen spelare som tränare Jussi Kontinen ville bygga laget kring. Ändå dröjde det ända till i lördags innan Johan spelade sin första hela match för Huddinge IF.

- Jag har haft otur med skador och varit sjuk, förklarar Johan.
- Jag har tränat max tre veckor i rad, därför har jag aldrig kommit upp i nivå. Nu hoppas jag kunna hålla mig frisk och att jag får spela.

Johans försäsong lovade gott men sedan gick det mesta på tok. Utbytt i de tre matcher han startat, inbytt i tre andra. Aldrig har han varit riktigt kurant. Han missade Värmbol-matchen 9/6 på grund av en infektion, gick nästan direkt från sjuksängen till en startplats till höger på mittfältet mot Nora i lördags. Ännu mer matchotränad än tre andra lagkamrater som också återkom som startspelare (Kevin Strimer, Dodou Njie och Christoffer Katenda), ändå gör han en stabil insats. Han är stark med bollen och tuff i duellerna, har dessutom fin blick för spelet vilket syntes tydligt vid vårt första mål. Passningen till omarkerade Julius såg enkel ut men det gäller att se den också. Det enkla är ofta det geniala.

- Det funkade bra på högersidan, men jag tog slut i mitten av andra, berättar Johan om sina första kompletta 90 minuter för Huddinge IF.
- Nu hoppas jag bara att vi börjar vinna.

Passar utmärkt med en trepoängare mot IFK Aspudden-Tellus, ett lag vi besegrade tre gånger 2016, senaste året vi möttes. Två gånger i serien och en gång i Stockholm Cup.
Kick-off klockan 19:30 på onsdag 20 juni. Kom och kolla!

Tre tvåmålsskyttar i 6-2-vinst

Publicerad 2018-06-26 22:52

Georgios Kousis måttar inspel till Irvine Loyanda Kiesse - med solblekt hår, dagen till ära. Irvine blir tvåmålsskytt i matchen, Jojje spelar fram till ett mål men drar också på sig en straffspark.

Reservlaget fortsätter att övertyga i sitt seriespel. På tisdagen blir det seger med klara 6-2 mot Älta IF på ett soligt Källbrink. Två mål vardera från samtliga tre som får chansen som anfallare: Tshutshu Tshakasua, Irvine Loyanda Kiesse och Apollon Georgopoulos.

Vi startar med nio ur A-lagstruppen plus två från U19. Mest spännande är Erido Polis återkomst – som mittback!

Vi vårdar spelet från start, försöker spela genomtänkt, och ger inte Älta några större möjligheter till offensiv. I 25e spräcker Irvine Loyanda Kiesse nollan efter ett eget initiativ till vänster och iskall avslutning till höger om målvakten.

I 30e svarar Marcus Mikhail för en gudabenådad lyftning fram till fristående Tshutshu Tshakasua som inte får den rätta bolltouchen och chansen rinner ut i sanden. I 37e blir det lite rörigt i vårt straffområde efter en Älta-hörna som Kevin Strimer stöter undan, skott kommer på returen och då står Kevin rätt placerad.

Pigge Irvine jagar ikapp en boll från Younas Messaoudi, hittar Tshutshu i bra läge men det kommer inget avslut den här gången heller, en olycklig studs ställer till det. Tshutshu revanscherar sig minuten därpå när han elegant skruvar in en frispark för 2-0.

I 43e överarbetar Kevin och Erido en situation i bakre linjerna, det slutar med att Älta reducerar när en vittröjad spelare kan rulla bollen i öppet mål. Kombinationen Irvine-Tshutshu svarar nästan direkt, Tshutshu rundar en försvarare och rullar in 3-1 till vänster om målvakten precis före paussignalen.

Tre byten i paus – Tshutshu och Erido som testats efter skadebekymmer kliver av, båda ger positiva besked – men spelmönstret består. Marcus frispelar Apollon Georgopoulos som endast behöver knappt fem minuter på sig att göra sitt första B-lagsmål för Huddinge IF! 4-1.

Ältas bästa anfall under matchen leder till tre rappa avslut mot mål, Kevin blockerar samtliga i rask takt. Bra där! När sedan Younas Messaoudi hittar Irvine med en mästerlig långboll antecknar jag 5-1, avslutet sitter säkert till vänster om keepern. I 75e jagar Georgios Kousis efter en förlupen boll långt ner till höger på Ältas planhalva, måttar ett inlägg mot främre där Apollon sticker fram pannan och nickar in 6-1, blir tvåmålsskytt precis som Tshutshu och Irvine. Irvine borde nog ha gjort ytterligare ett mål när han grundlurar sin bevakare, skaffar sig ett friläge men den gången räddar målvakten.

Slutresultatet 6-2 spikas från straffpunkten sedan Jojje slappnat av när han ska täcka ut bollen, varsnar faran för sent, skickar ut en fot och fäller motståndaren precis på kortlinjen. Solklar straff – det behövs ingen VAR för att konstatera detta – men likväl fullständigt onödig.

Det vinnande hemmalaget belönas med varma applåder från de glest besatta läktarna när slutsignalen ljuder.
Ja … Vad är väl en avgörande tv-fajt från VM mot en match i reservlagsserien på natursköna Källbrink!?

Värmdö sista anhalt innan sommaruppehållet

Publicerad 2018-06-27 10:53

På lördag, 30 juni, gästar vi Värmdö IF, ett lag som också befinner sig i tabellens bottenskikt. De har endast tagit två trepoängare på sina senaste 25 seriematcher, en svit som sträcker sig över hela höstsäsongen 2017 och vårsäsongen 2018. Dodou Njie, för fem år sedan ytterback hos Värmdö, nu framgångsrik som mittback hos oss, tror på HIF-seger.

Värmdö IF avslutar 2017 års vårsäsong med en 4-1-seger mot Södertälje FK, laget ligger på fjärde plats i tabellen, inte långt ifrån kvalplatsen. Med en enda seger på de avslutande matcherna – 2-1 mot oss på Källbrink! – rasar de i tabellen men tack vare fem oavgjorda lyckas de hålla sig undan nedflyttningsstriden.

Värmdö har i år samma stomme i laget och de har också fortsatt på den inslagna vägen sedan i höstas. En enda seger på tolv seriematcher. Den togs borta mot Sleipner redan 24 april, efter det nio matcher utan trepoängare. Senast de vann en hemmamatch var över ett år sedan, 17 juni förra året besegrades Boo FK med 4-0 på Värmdövallen. Ingen hemmaseger på 13 seriematcher. Lite skillnad mot vår förra bortamatch, då mötte vi Nora som inte förlorat på 16 hemmamatcher.

Håkan Edmark, engagerad hos Värmdö IF, söker förklaringar varför det gått så dåligt.
- Det är en kombination av många saker, suckar han.
- Vi har svårt att producera framåt, men vi är försvarsmässigt starka. Vi förlorade flera matcher i slutet, det är först i de senaste matcherna vi förlorat klart. Vi kanske börjar tappa tron.

Laget består av många rutinerade spelare som hängt ihop i flera år. Målvakten Simon Nyström har 175 A-lagsmatcher för klubben sedan 2010, backen Erik Gustafsson är värre ändå med 186 matcher under samma period. Även Allan Netteryd har över 100 A-lagsmatcher för Värmdö, i år är han lagets bäste målskytt med tre baljor. Ytterligare sju spelare har gjort över 50 A-lagsmatcher för klubben. Smått osannolikt i dagens växlande fotbollsklimat.

- Visst är det härligt att kunna behålla en kärna, att ha en grupp som spelat ihop länge. Men kanske det blir för bekvämt. Spelarna har inga som utmanar om platserna i laget, säger Håkan Edmark innan han avslutar diagnosen med vad som han verkar framhålla som främsta anledning till de dåliga resultaten:
- Vi hade ruggigt dåliga träningsförhållanden i vintras!

Dodou Njie, vinnare i ovan roll

Rutinerade Dodou Njie kom till Huddinge IF i vintras för att fylla vakansen på högerbacken. Nu har han spelat mittback i fyra matcher. I samtliga våra tre segermatcher! Hur känns det, Dodou?

- Det känns väldigt bra! Det är första gången i min karriär jag spelar mittback. Jag har alltid spelat på kanterna, skrattar den alltid så positive försvarsspelaren.

Dodou har medverkat i tio seriematcher i år, trots en del problem med ett knä. I tisdags (26/6) fick han lite behandling och vård. Sedan direkt till gymmet för att förbättra styrkan ytterligare.

- Det känns tillräckligt bra för att spela på lördag, lovar Dodou.

Han har faktiskt spelat för Värmdö tidigare, när Jussi Kontinen tränade laget. Det här är första gången han spelar mot dom sedan han lämnade klubben för snart fem år sedan. Förra året, när Dodou spelade för Boo FK, var han inte med i någon av derbymatcherna. Han ser fram emot att återvända till Värmdö.

- Jag tror starkt på tre poäng, säger han och utvecklar resonemanget:
- Vi har hittat glädjen både i anfall och försvar. Vi vann efter en riktig laginsats senast. Det går inte att ta ut någon Man-of-the-Match. Alla jobbade och slet intensivt hela matchen.

Sant är att vi spelade ett rakare spel jämfört med de tidigare matcherna i serien – och det betalade sig mot Aspudden-Tellus. Fortsättning på den inslagna vägen med en ny hundraprocentig kämpainsats, då bör det bli tre poäng på lördag. Kick-off på Värmdövallen 14:00. Kom och stötta de tigerrandiga!

Vinstraden fortsätter, Erido tvåmålsskytt

Publicerad 2018-07-24 22:28

Första uppvärmningsmatchen efter sommaruppehållet förlänger vår vinstsvit. Det blir 2-1 borta mot division 3-laget Märsta IK och det är en pålitlig målskytt som kliver fram som matchvinnare. Erido Poli gör båda målen under slutkvarten.

Lagledningen försöker ge speltid till så många spelare som möjligt. Det blir en elva i första halvlek, en helt ny uppställning efter paus. Båda halvlekarna är dock spelmässigt likartade. Det tar oss uppemot 20 minuter innan vi får ordning på spelet. Vi har inledningsvis svårt att spela oss upp från egen planhalva men släpper å andra sidan inte till några luckor bakåt.

Vårt första vassa anfall startas av målvakten David Mikhail - hans första A-lagsframträdande för HIF! - när han hittar brorsan Marcus på vänstersidan, bollen vidare till Katenda som bryter in, frispelar Tobbe som inte får rätt träff på bollen. I 24e vinner Shaun boll på mitten, via Julle når den Tshutshu som inte träffar mål med sitt avslut ur öppet läge till vänster.

I 33e förpassar Tshutshu bollen i nät men vinkas av för offside. Inte första gången men definitivt diskutabelt. Minuten därpå hamnar bollen lite slumpartat framför fötterna på en Märsta-spelare som lämnats omarkerad mitt framför vårt mål. David är snabbt ute, gör sig stor och avvärjer, räddar nog brorsans skinn där. Det var Mackans markering. Innan paus hinner David med ytterligare en räddning när han står rätt vid ett vinkelskott från nära håll. För vår del är Julle igenom efter fint samspel mellan Katenda och Tshutshu men vår 9a missar bollkontrollen och avslutet blir svagt, via målvakten till hörna.

0-0 efter 45 minuter. Fortfarande mållöst en halvtimme senare och inte mycket talar för ett genombrott för något av lagen. William Sheriff får dock något positivt att ske när han stjäl bollen i Märstas försvarslinje men han lyckas inte överlista målvakten som är snabbt ute.

Någon minut senare lyckas Yvan norpa bollen, får tre motståndare emot sig, tappar bollen som går till en av två provspelare vi har på plan under andra halvlek. Han rullar i sidled, åt höger där Erido Poli får lite utrymme, skruvar elegant med vänster insida bollen förbi målvakten och precis innanför dennes högra stolpe. 1-0!

I 83e är det vår tur att ge bort bollen, provspelade mittback försöker reparera Dodous misstag. Det resulterar i straffspark och kvittering, bollen säkert inskickad vid Joars högra stolpe. Dodou dräller direkt i nästa anfall, reparerar med en brutal tackling. Det gula kortet är givet.

Vi slarvar bort ett läge, 3 mot 2, men sedan tar Johan Edeland hand om bollen, driver kraftfullt fram över mittplan innan han levererar en öppnande sidledspassning till en fri Erido som kollar upp, smeker iväg ännu en vänster insida, nu från 25 meters håll, över målvakten, in i bortre krysset. Högklassigt! 2-1.

Som avslutning nickar Erido bort den frispark som Märsta får i slutminuten sedan Jocke tacklat tanklöst och slarvigt efter att Dodou återigen förlorat bollen i vår egen försvarslinje.
Erido - matchhjälte, för vilken gång i ordningen går inte att hålla reda på. Hoppas han håller för 90 minuter i serietempo under hösten.

Ett klart fall framåt

Publicerad 2018-07-28 18:36

I mitten av första halvlek rycker Yvan Ngabonziza (skymd av stolpen) sig förbi till höger i Stocksunds straffområde men placerar avslutet på fel sida av stolpen.

Tidigt i våras, det vill säga innan vintern slog till på allvar när det istället borde varit vår i luften, mosade IFK Stocksund Huddinge IF med 4-0. Lördagens "returmöte" på Källbrink blir desto jämnare, både spel- och målmässigt. Ett mål i början av varje halvlek är det som skiljer lagen åt när Stocksund vinner med 2-0.

IFK Stocksund är topplag i norra Svealands-tvåan, ligger på andra plats i serien. Sett över matchen som helhet är de kompakta och känns mer stabila än hemmalaget i gul-svart. Inte helt överraskande.

Ändå är det HIF som inleder mest offensivt – men får en rejäl kalldusch efter knappt fem minuters spel. En boll rakt fram i mitten, en lyftning med en lång tå, bollen över en av våra mittbackar och vi tillåter ett för enkelt avslut, 1-0 till Stocksund.

Resten av första halvlek är det vi som är det något bättre laget men närmare än ett dånande ribbskott av ständigt utmanande Yvan Ngabonziza kommer vi inte. Försvarsmässigt ser det riktigt bra ut, Joar Gadd Berglund utmanas egentligen bara en gång på riktigt allvar men det vinkelskottet smiter utanför.

Vi gör tre byten i paus, bland annat på målvaktsposten där David Mikhail tar över. Han får ingen rolig start när Stocksunds vänsteranfall gör smulor av vårt nykomponerade högerförsvar. Två snabba passningar från sidlinjen in i mitten, friläge och iskallt avslut till vänster om David. 0-2, och det har bara gått tre minuter av halvleken.

Spelmässigt blir andra halvlek sämre från vår sida, förryckt av en hel del byten. David har åtskilligt att bestyra, svarar för fem härliga räddningar. Framåt skapar vi egentligen inget noterbart. Vi är på väg att hitta igenom vid flera tillfällen men gästernas försvar är tufft och ogenomträngligt, därifrån skapas början till flera omställningslägen, ofta tre anfallare mot våra två mittbackar. Där klarar vi oss undan med hjärtat i halsgropen.

Med tanke på att startelvan kan vara startelva mot Södertälje på onsdag lovar den första halvlekens insats gott. Det gäller dock att sätta dit chanserna.

Södertälje, ett lag i motflyt

Publicerad 2018-07-29 09:22

Höstsäsongen inleds på onsdag, 1 augusti, när Södertälje FK kommer till Källbrink. Kick-off 19:00. Klubben har under de senaste två månaderna tappat tränarduon och tre ledande spelare, brottas dessutom med skadeproblem. Fem förluster på de sex senaste har gjort att laget sjunkit i tabellen. Verkar vara läge för vår egen Joar Gadd Berglund att spika igen för tredje matchen i rad.

Södertälje FK ventilerade optimistiska tongångar inför seriestart. Laget såg konkurrensdugligt ut och det nya tränarparet Andreas Haddad och Bojan Mijatovic fick en bra start på säsongen: obesegrade efter sju omgångar och toppkänning.Då skar det sig. Haddad och Mijatovic lämnade SFK. Klubben stod utan tränare.

Yusuf Besara, klubbens engagerade lagledare, för att inte säga starke man, låter nedslagen när han ombeds kommentera vårsäsongen:
- Tränarduon lämnade oss i sticket. Vi siktar på att hålla oss kvar, i första hand, suckar han.

Under sommaren har tre av toppnamnen lämnat, gått till topplag i serien: Allan Zizinga och Selwan El Jaberi till IFK Haninge och Bachir Katourgi till Enskede IK. Sedan tidigare saknas Andy Antar och Gino Yürekci, båda långskadade. Läge för nyförvärv, Yusuf?
- Vi har några som vi tittar på men ingenting som är klart ännu. Vi har flera juniorer på g, som kommer att ta över. Nu gäller det att komma upp på fötterna igen.

För Yusuf är det viktigt att ge förtroende till spelarna och han räknar med att nuvarande spelartrupp måste reda upp en situation som riskerar bli kritisk. I synnerhet om vi besegrar dom på onsdag.
- Har man tagit in någon i truppen i januari ska man inte plocka bort honom i juli,resonerar han.

I skrivande stund ligger Södertälje fyra poäng före oss i tabellen, har åtta poäng tillgodo till Sleipner på kvalplatsen, ett Sleipner som visar gryende form. Till skillnad mot Södertälje som endast vunnit en match – mot bottenplacerade Värmdö – sedan tränarduon försvann. Nye tränaren Daniel Melki har sannerligen inte haft någon behaglig smekmånad sedan han tog över i början av juni.

Joar har hållit nollan i 185 minuter

Huddinge-fostrade målvakten Joar Gadd-Berglund råkade ut för en handskada kort före seriestart. Han missade de fyra inledande matcherna men var tillbaka mellan stolparna från och med matchen mot IFK Haninge i början av maj. Sedan dess har han spelat åtta seriematcher, släppt in 13 mål, vilket är rätt bra snitt för att vara Huddinge IF under senare år.

21-årige Joar styr sitt försvar med pondus som ökat i takt med rutinen. Han har i skrivande stund spelat 50 tävlingsmatcher för HIF. Positivt är att han hållit nollan i de två viktiga 1-0-segrarna som vi avslutade vårsäsongen med. Lägg till fem minuter från matchen mot Värmbol och det har gått 185 minuter sedan han senast släppte in mål.
- Ja, det var en skön avslutning på våren, erkänner Joar.

Att fyrbackslinjen bestått av samma killar två matcher i rad är också ganska ovanligt under en säsong där den ene mittbacken efter den andre ådragit sig svåra skador.
- Skönt med lite kontinuitet, konstaterar Joar.

- Nu gäller det att laget måste trycka upp tempot inför hösten. Vi har hamnat lite i orytm efter sommaren men det ska vi rätta till. Vi ska fortsätta att bygga på det vi hade skapat innan sommaren, säger han i samband med en av uppvärmningsmatcherna inför höstpremiären. Seger på onsdag är något som Joar hoppas och tror på.

Kom till Källbrink och stötta honom och laget i jakten på tre poäng! Kick-off 19:00!

Fotnot. Christoffer Matwiejew höll nollan två division 1-matcher, 219 minuter i sträck hösten 2014. Niklas Rönn höll nollan två division 2-matcher plus två dryga halvlekar i matcherna före och efter, totalt 276 minuter i sträck våren 2013.

Sylvia jagar seriesegern

Publicerad 2018-08-02 20:19

På lördag åker vi till Norrköping för bortamatch mot seriefavoriten IF Sylvia. Vi har revansch att fordra efter 2-4 i seriepremiären på Källbrinks konstgräs men det är en ruskigt svår uppgift. Sylvia inledde hösten med en 3-1-seger mot toppkonkurrenten IFK Haninge och såg riktigt vassa ut. Laget är målfarligast i serien med 35 nätkänningar på 14 matcher. Tamer Teke och hans försvarskompisar får jobba för att hålla tätt bakåt.

Jag "spionerar" på IF Sylvia i söndagens bortamatch mot IFK Haninge. Vid entrén passar jag på att ta pulsen på funktionärerna:
- Jaha, Haninge har satsat ordentligt för serieseger, slänger jag ur mig.
- Nä, den ska Sylvia ta!

Kommer det rappa och bestämda svaret från en rödhårig kvinna vid sidan om insläppet. Det visar sig att hon skriver för Sylvias hemsida och även lämnar bidrag till lokaltidningarna. Hon berättar att Sylvia attackerar hösten utan några sommarförvärv, enda tillskottet är en grupp grabbar födda 2000 som IFK Norrköping anser ska vässas genom träning ihop med Sylvias redan unga A-trupp.

Matchen blir underhållande, inledningsvis kommer Haninge ofta runt på kanterna, en följd av att Sylvia spelar med trebackslinje och två wing-backs som ofta hamnar högt upp i banan. Bristfällig markering på ett inlägg ger Ösgür Yasar utrymme att ta ner bollen på bröstet – mitt i straffområdet! -och dunka in ett tidigt ledningsmål för hemmalaget.

Sylvia fortsätter spela optimistiskt, är stundtals plågsamt direkta i anfallsriktningen, och kvitterar ganska snart. De är ofta bollvinnare i sin höga press och sylvassa i avslutningarna. Två mål i inledningen av andra betyder 3-1 och seger, men inte utan vissa besvär. Målvakten Julius Lindgren svarar för en smått fantastisk räddning när ett av Haninges nyförvärv, Dimitrios Dosis, skickar iväg en rökare mot ena krysset.

Slutsats: Det går att såra Sylvia. Haninge kom till avslut vid åtskilliga tillfällen men skickade regelmässigt bollen över ribban. Å andra sidan är norrköpingslaget giftiga när de erövrar boll. Vi måste täppa till direkt när de ställer om, annars rasslar det till i våra nätmaskor.
Värt att lägga märke till: Sylvia har förlorat tre matcher i årets seriespel. Alla på hemmaplan!

Tamer får förtroendet

Mittbacken Tamer Teke kom till Huddinge IF i vintras efter två säsonger hos lag med svängdörrar bakåt. Han deltar i de fyra inledande matcherna, vi släpper in tolv mål med Tamer som en av pusselbitarna i det läckande försvaret.

Det vore mig fullständigt främmande att påstå att det usla försvarsspelet endast berodde på Tamers insatser. Han agerade varken bättre eller sämre än någon annan. Ändå ställdes han över i sju matcher, luftades i den enda reservlagsmatch vi hade inbokad under maj och halva juni. När jag frågade om han drogs med någon skavank eller om det var något särskilt som gjorde att han inte spelade i A-laget ryckte han bara på axlarna i en uppgiven gest.

20 juni gör han come-back. Det blir första nollan för säsongen, 1-0 mot Aspudden-Tellus. Fortsättning följer i nästa omgång, 1-0 mot Värmdö med Tamer framstående i flera avgörande defensiva aktioner.

Tamer är varken lång eller biffig. Han lever högt på sin spelförståelse och har visat prov på tuffhet när det behövs. I höstpremiären mot Södertälje räckte varken det ena eller andra när hela laget föll samman. Det blev storstryk (1-5).

- Flera spelare har lämnat, andra kommer in och gör det bra men det tar tid att ställa om,förklarar Tamer.

Två av fyra i fyrbackslinjen byttes ut efter 0-5-målet mot SFK. Tamer blev kvar som ensam mittback. Säger en del.
- Det kändes bra att få spela hela matchen, att jag fick förtroendet, erkänner han.

Han känner att han är inne i laget nu men vet också att han måste fortsätta att jobba hårt för att fortsätta utvecklas. Det vankas tuffare uppgifter runt hörnet.

- Match på lördag och mycket tuffare. Vi måste spela tajt och vara kompakta. Det är inte omöjligt, vi har chansen.

Plus och mycket minus

Publicerad 2018-08-02 21:24

Efter många om och men har vi lyckats knyta en ny mittback till truppen. Vi hälsar 21-årige Iakovos Izountouemoi välkommen till klubben! Samtidigt kan vi med sorg i hjärtat konstatera att tre spelare lämnar oss. Edward Owusu, Gustav Sågänger och Christoffer Katenda går till nya adresser. Vi tackar för deras insatser och önskar dem lycka till i framtiden.

Iakovos Izountouemoi kommer närmast från seriekonkurrenten IFK Haninge där han under våren deltagit i tre seriematcher, varav två gånger som inhoppare. Förra året tillhörde Iakovos, som kallas för James, Akropolis och noterades för sex matcher i division 1 norra. Det började med 49 minuter mot Umeå FC i april. Så lång tid tog det för honom att samla på sig två gula kort med utvisning som följd. Efter avstängning i matchen därpå – Akropolis läckte rejält och släppte in fem mål – återkom han i mittförsvaret, spelade fyra matcher (två segrar och två förluster) innan han försvann från startelvan för gott. Ett 15 minuters inhopp blev det under återstoden av säsongen. 2016 spelade Iakovos för AFCs U19-lag.

Nu inväntar vi endast klartecken från förbundet, alla papper än påskrivna och inskickade i vederbörlig ordning. James har spikat årets målsättning:
- Jag hoppas på speltid och att kunna hjälpa laget att hänga kvar i år.

Christoffer Katenda är klar för Karlslunds IF. Gustav Sågänger flyttar i mitten av augusti till Lund för lärarstudier och hamnar hos en klubb i området, klubbadress är ännu ej klar. Det mesta pekar mot division 1-fotboll för första gången för Gurra, för Katenda var det fem år sedan han tävlade på den nivån.

När dessa två klasspelare lämnar klubben försvinner våra två "vicekaptener". Hjärnskakning gjorde att ordinarie lagkaptenen Bover Gültekin försvann redan innan seriestart.

Dessutom lämnar Edward Owusu oss. Han flyttar inte fullt så långt. Ny adress blir Enskede IK.

Höga berg och djupa dalar

Publicerad 2018-08-07 22:48

Tisdag kväll och en chans för spelare som inte får så mycket speltid, träningsmatch mot Älta IF på Källbrink. Det blir seger, 5-4, till slut efter en match där vi varvar goda perioder med mindre goda.

Vi har fortfarande en del spelare borta på grund av skador och eftersom U19 hade match måndag kväll så inkluderas en handfull 03:or i truppen. Tre av dem finns med i startelvan.

Tränaren Martin Augar berättar att vi gör en knackig start, Älta tar ledningen när vi inte hinner tillbaka i positionerna. En lyckosam period vänder matchen totalt.
1-1 dundrar Julius Armalis in, 2-1 kommer efter ett enmansanfall där William Sheriff tar hand om bollen efter en Älta-hörna och avslutar med att runda deras målvakt, 3-1 är en kanon från Georgios Kousis som gör sin gubbe på en ovan vänsterkant innan han viker in och avslutar läckert.

Efter det blir vi nonchalanta och tar en del felbeslut, blir naturligtvis straffade, Älta reducerar till 3-2 före paus.

Irvine Loyanda Kiesse, åter spelduglig efter att ha gått skadad, kommer in efter paus och gör ett piggt inhopp. Inte bara det! Han tar emot en djupledsboll, utmanar, tar sig förbi och sätter dit 4-2 i bortre hörnet.

Vi byter in spelare från bänken och tappar organisationen, tappar matchen. Älta jobbar sig ikapp till 4-4 när Irvine på nytt tar sig förbi sin ytterback, hittar in med ett väl avvägt inspel som Julle trycker in för segermålet, 5-4.

Iakovos Izountouemoi, vår nye mittback kallad James, är nu spelklar och gör sin första match i Huddinge-tröjan. Matchotränad förstås och stundtals lämnad med stora ytor att täcka upp när hans partner, Dodou Njie, ger sig av på onödigt extravaganta offensiver.

Det känns lite extra speciellt att kunna berätta att Bover Gültekin på matchdagens morgon ringde till Martin och sade sig vara spelsugen. Otränad spelar han sista 30 och gör det bra. Skönt att ha denne viktige spelare åter, han betyder mycket för vår trupp. Återstår att se om han kan gå ordentligt i morgon men han har till torsdag på sig att bli av med träningsvärken. Då är det träningspass på schemat.

Kan vi rubba tabellettan?

Publicerad 2018-08-08 14:59

Nykomlingarna Newroz FC leder serien efter vårsäsongen. Då väljer klubben att byta tränare! Ett överraskande beslut med tanke på lagets position. In kommer Giannis Tsombos och efter endast sju träningar med laget kan han nöjt stoppa ner ytterligare tre poäng i påsen när han sett sitt lag köra över Södertälje FK med klara 5-1. Kan snabbe William Sheriff störa tillräckligt på lördag så att vi sätter en käpp i Newroz' hjul?

På lördag tar vi den korta trippen till Sätra IP där tabellettan Newroz FC spelar sina hemmamatcher. Under sommaren har det hänt saker inom klubbens ledarstab. Kaj Andersson, som tog klubben upp i division 2 för första gången, får lämna klubben. Tre dagar senare, 23/7, meddelar klubben via sitt Twitter-konto att Giannis Tsombos tar över som ny huvudtränare.

Tsombos, tidigare offensiv kraft hos bland annat Akropolis, tvingades avbryta sin spelarkarriär i förtid, sju knäoperationer var åtminstone en för mycket. Han tar 2014 klivet från assisterande spelande tränare till att bli huvudtränare. Han leder Akropolis till serieseger i Division 2, når en andra- och en tredjeplats i Division 1 Norra åren som följer. 2017 tar han pappaledigt från fotbollen och när Newroz hör av sig i juli är han lös och ledig, tar ett snack med klubben och accepterar uppdraget.
- Spännande! Ett unikt läge. Det är inte ofta man får ta över ett lag som leder serien, kommenterar Giannis sitt nya tränaruppdrag.

Han pratar lätt och ledigt vidare om hur han och klubbens ledning direkt hamnade på samma våglängd när det gäller vad som ska förändras och vad som ska jobbas speciellt med. Han talar om kalkylerade val, om vikten att vara överens om de stora dragen, om strukturer, om att jobba som en enhet, om de rätta prioriteringarna.

Från tiden i Akropolis hade han bra kontakt med AIKs kanadensiske målvakt Kenny Stamatopoulos som går med på att hjälpa till med målvaktsträningen i Newroz. Där får han räkna in en ny, rutinerad keeper i truppen, 29-årige Marko Susac, senast hos Vasalund och med meriter från Bosnien-Hercegovinas U21-landslag. En klar förstärkning i ett redan starkt lag. Han klev rakt in i laget i höstpremiären borta mot Södertälje FK i helgen.

Vad tror Giannis om lördagens match mot Huddinge?
- Det blir en tuff match. Vi behöver vinna, Huddinge behöver också vinna för att ta sig upp från nedflyttningen. Det är en jämn serie och om man vill vara med i toppen har man inte råd att tappa poäng.

Låter som om Giannis och Newroz inte har några tankar på att släppa iväg några poäng på lördag. Senast de förlorade en hemmamatch var 7 maj förra året då Spårvägen vann med 4-0. Efter det har Newroz 13 vinster och 3 oavgjorda, 33-12 i mål.

William, snabb och aggressiv

Vi har i William Sheriff en snabb och aggressiv spelare som är nyttig i vår press på bollhållaren, ett moment som blivit allt viktigare i dagens fotboll. Vinner man bollen högt är det kort väg till motståndarmålet och deras försvar är sällan beredda på ett bolltapp.

- Jag trivs i min offensiva roll, säger William.
- Det är division 2 och alla är inte bekväma med bollen och jag kan vara där och ta den,fortsätter han.

I tisdagens träningsmatch inledde han en utflykt från strax utanför eget straffområde, avslutade med att runda deras keeper och rulla in bollen. Ett snyggt mål!
- Tur.
William är blygsam när målet kommer på tal. Så lät det inte när Martin Augar beskrev hans aktion.

På lördag kanske det behövs en del tur när vi ställs mot Newroz på Sätra IP. Eller vad säger William om det?
- Det har känts bra i veckan. Det känns att vi kan göra något bra på lördag. Vi har riktigt bra spelare.

Och hur känner du dig själv?
- Jag spelade bara 45 mot Älta, fick en liten sträckning, klev av för säkerhets skull. Hoppas det inte är något, nu när jag har kommit in i laget. Det var mycket nytt i början men nu är jag Huddinge-spelare.

Vi hoppas på det bästa, både när det gäller den eventuella sträckningen och när det gäller lördagens match. Alla poäng vi kan ta under de tre matcher som återstår under augusti får ses som en bonus. Vi har att möta Newroz, Motala och Haninge. Brrrr …

Välbehövlig genomkörare

Publicerad 2018-08-15 02:12

Enskede IK kommer med ett bra lag till vänskapsmatchen på Källbrinks gräs tisdag kväll. Gästerna vinner också med 2-1 till slut. Det blir en nyttig genomkörare för flera spelare som inte fått tillräcklig matchträning på sistone, vilket också var en huvudanledning till att matchen arrangerades.

Martin Augar rapporterar att det var en ganska jämn match där inget av lagen dominerar. Vi startar si-så-där, är osynkroniserade och passiva i försvarsspelet vilket gör att Enskede IK oftast har kommandot under första halvan av matchen. Vi skapar ett par chanser men har inte skärpan i de avgörande lägena.

Matchens första mål kommer när en dryg halvtimme spelats. Enskede tillåts komma fram centralt i banan, vi är passiva och mittförsvaret missar i kommunikationen.

Martin ser till att rätta till en hel del under paussnacket. Vårt passningsspel blir bättre och det gör att vi tar hand om spelet allt oftare. Ändå är det Enskede som gör nästa mål. Dåligt försvarsspel, för att inte säga slarv, ger dom möjligheten att sätta sin andra balja.

Efter målet skapar vi ordentligt tryck mot dom. Martin framhåller Felix Åkerlund, inbytt i paus, som en viktig anledning till vår starka andra halvlek. Hans spelförståelse är svåröverträffad på vår nivå, bara beklagligt att han har haft så'n otur med skador. I dagens läge orkar han knappt en halvlek men han hinner ligga bakom mycket under den tiden.

Vårt reduceringsmål i slutet kommer när Georgios Kousis tar sig fram från sin vänsterbacksplats, driver förbi motståndare och blir fälld i straffområdet. Yvan Ngabonziza sätter 1-2.

Noterbart är nio spelare ur A-lagstruppen deltog i träningsmatchen. Förutom dom redan nämnda så var det Joar Gadd Berglund, Patrik Brunner, Dodou Njie, Marcus Mikhail, Irvine Loyanda Kiesse och Julius Armalis. De som inte spelade tränade innan och det var en gles skara. Åtta spelare saknades, de flesta av dem febersjuka. Även skribenten har haft en lätt släng av feber, söndag-måndag. Hoppas att samtliga spelare är lika lindrigt drabbade och att de är redo för Motala AIF på lördag.

Vi har revansch att kräva på Motala

Publicerad 2018-08-15 15:13

Östgötarna i Motala AIF börjar kännas som gamla bekanta. På lördag spelar vi seriematch mot dom på Källbrink för fjärde året i rad. Vi vann våra två första möten, förra året blev det dock förlust. I våras fick vi dessutom däng med 3-5 i Motala. I den matchen deltog inte Joacim Corneliusson. Matchen efter kom han in från bänken. Sedan dess har han inte missat en enda match, elva i svit som ytterback.

Våren 2016 gör vi och Motala AIF en nystart i division 2 efter degraderingen året innan. Två och ett halvt år senare återfinner vi sju av MAIFs startspelare, eller nästintill, i truppen som gästar oss på lördag. Åtta, om det inte varit för att Simon Wennerhag precis lämnat klubben på grund av studier på annan ort. Hos oss kan jag med lite god vilja urskilja tre: Shaun Lomas, Joar Gadd Berglund och Bover Gültekin.

Medan vi tvingas bygga nya lag inför varje ny säsong kan lag som Motala AIF till största del bygga vidare på förra årets trupp. Fotbollslivet ser sannerligen lite annorlunda ut i storstadens närhet jämfört med lite lantligare omgivningar.

Motalas sportchef Mikael Larsson gillar läget men berättar att det blivit tuffare för klubben under senare år. Fotbollen i närbelägna Linköping har stabiliserats och det är svårare att locka spelare därifrån. Tidigare har det dessutom ofta varit möjligt att locka över Åtvidabergs-spelare, boende i Linköping, som inte riktigt räcker till för A-lagsspel för den klubben.
- Nu är den vägen stängd, konstaterar Mikael.

Under sommaren har klubben bytt tränare, inte beroende på sportsliga orsaker utan splittringen beror mer på personliga orsaker. Vladan Ladan, som var ny inför året, lämnade MAIF.

Den 7 juli meddelar klubben att akademitränaren Bo Johansson tar över. Han har sannerligen inte fått någon rolig start. Tre raka förluster i serien och hela 0-6 i en träningsmatch mot Karlstad BK.

Mikael Larsson nämner att klubben fått två nyförvärv från USA, där de spelade i den näst högsta ligan. Anthony Mannings är en lång mittback och Omar Mohammed spelar yttermittfältare.

Mikael ser fram emot lördagens besök på Källbrink.
- Det blir en jäkligt tuff match. Det är alltid roliga matcher mellan oss och Huddinge.

Han talar vidare om att laget är inne i en riktig formsvacka, dessutom har de att se fram emot match i Svenska Cupen mot Elfsborg nästa onsdag. Möjligt att cupmatchen spökar redan på lördag. Det återstår att se.

Joacim övertygar som ytterback

Joacim Corneliusson är en av våra egna produkter som under två säsonger kämpat för att ta sig en startplats. Han har setts som en offensiv spelartyp men när han nu startat elva matcher i svit är det som ytterback.

- Det känns bra. Skönt att få spela, säger Jocke.
- Jag börjar växa in i det, tycker det går bättre och bättre.

Det är inte utan att jag drar en parallell med min ungdomstid då en extremt bollbegåvad kille vid namn Conny Bååth hamnade som vänsterback i A-laget. Och gjorde succé.

Jocke är genuint tvåfotad. Jag glömmer ständigt att han i grund och botten är högerfotad. Han används ju ofta vid fasta situationer när vi behöver en säker vänsterfot.

Nu ser han fram emot att få spela så mycket som möjligt under resten av säsongen. I de tio senaste matcherna har han spelat högerback. På lördag saknas Gustav Sågänger, vår vänsterback i de senaste 44 seriematcherna, och det verkar på Jocke som om helst vill stanna kvar på den högerkant han börjat muta in på allvar. Men det viktigaste för honom är att han får spela.

Tuffe tacklaren Jocke är en försiktig general. Han vågar inte utlova seger på lördag.
- Om vi bygger på från förra matchen och får till det offensivt, då kan vi vinna.

Förra matchen spelade vi borta mot tabellettan Newroz. Vi skakade dem rejält, blev tyvärr lite för passiva efter vårt 1-0-mål vilket gav dem möjlighet att pumpa in bollar i vårt straffområde. Ett Motala på sjätte plats i tabellen och match på egna gräset verkar mer överkomligt. Vi har förlorat de tre senaste seriematcherna mot östgötarna. Nu går vi för höstens första trepoängare. Kom och stötta de gul-svarta! Kick-off 14:00.

Vi inviger Padel Flemingsberg

Publicerad 2018-08-16 16:41

Interiör från den nya padelhallen i Flemingsberg. (Bilden lånad från Padel Flemingsbergs sida på Facebook.)

Onsdag 29 augusti klockan 19:00 är det officiell invigning av Padelhallen i Flemingsberg. Huvudattraktion är att Huddinge IF möter Huddinge Hockey med sex dubbelpar på sex banor.

Padel Flemingsberg har tjuvstartat sin verksamhet under sommaren, officiella invigningen sker således 29 augusti. Huddinge IF ställer upp med sex dubbelpar, möter Huddinge IK i matcher över cirka 55 minuter på sex olika banor. Konferencier är sportkommentatorn Niklas Holmgren. Bara det, alltså!

Vi räknar game och flest game per bana ger en poäng till klubben. Vinnare blir självklart den klubb (Huddinge IF!) som spelat ihop flest poäng.

Efter invigningsmatcherna är det öppet för alla intresserade att pröva på och spela.

– Huddinge är en idrottskommun, så det känns fantastiskt att kunna öppna just här, säger Markus Hellqvist i en intervju på padelfeber.se. Markus är vd och medgrundare till Padel Stockholm AB som står bakom satsningen. Han fortsätter:

- Här finns ett genuint idrottsintresse och många boende i kommunen spelar redan padel på regelbunden basis. Nu har de också ett alternativ närmare hem. Vi kommer att försöka samverka med andra idrottsföreningar inom Huddinge kommun för att utveckla sporten på ett positiv sätt. Det är fortfarande så att väldigt många aldrig testat padel, vi vill bidra till att ändra på det.

Adressen till Padel Flemingsberg är Elektronvägen 4, infart från Regulatorvägen. Arenan är en ombyggd industrilokal.

På grund av vårt deltagande i detta evenemang flyttas vår reservlagsmatch borta mot Älta IF till ett annat datum.

Trendbrott önskas

Publicerad 2018-08-23 11:06

Vi har inlett andra seriehalvan med fyra förluster. Nästa match är mot IFK Haninge. Dom har vi förlorat de senaste fyra tävlingsmatcherna mot. Vi får verkligen hoppas på ett trendbrott på lördag på Källbrink. En spelare som kommer att jobba för att det ska bli så är mittfältsterriern Younas Messaoudi.

IFK Haninge har i år gjort en uttalad satsning uppåt. Målet är division 1 och tillfället är väl valt. Vår serie har ingen uttalad storfavorit som bara "måste" springa iväg från det jagande kopplet. I dagsläget hör Haninge till den toppkvartett som utkristalliserat sig.

I förra omgången vann Haninge mot dåvarande serieledaren Newroz FC. Haninges tränare, Tino Katsoulakis, erkänner att de var tvungna att vinna den matchen efter att ha tappat två poäng i slutet av matchen mot Södertälje veckan dessförinnan.

- Vi behövde ta Newroz och det löste vi. Nu har vi ett hyfsat bra läge, konstaterar Tino.

Det kostade dock en del i form av gula kort. Därför tvingas de klara sig utan tre viktiga spelare på grund av avstängning: lagkaptenen Ahmed Riahi, centertanken Fredrik Notice och försvarsspelaren Adam Kasa. Tino påstår att det inte kommer att påverka dem så mycket.

- Vi har en bred och bra trupp, påpekar han och lägger ut sedan texten lite inför lördagens match.
- Jag har tittat på Huddinge. Dom kämpar med näbbar och klor, stundtals ser det riktigt fint ut. Vi måste vara fokuserade till 100 procent.

Han lyfter fram underlaget, naturgräs, och låter försiktigt hoppfull när han slänger fram en fråga, närmast ett påstående, om att planen är i gott skick. Haninge är ett konstgräslag nu. Dessutom nämner han, nästan i förbigående, att laget har en del skavanker Det visar att han hyser en viss oro inför besöket på Källbrink.

Fotboll en hjärtesak för Younas

Younas Messaoudi gör sin första säsong i division 2. Han spelar helst i en offensiv mittfältsroll men accepterar att han måste ta ett stort ansvar defensivt hos oss. Han ses ofta i långa defensiva löpningar för att fånga upp motståndarnas försök till omställningar. På mittfältet ställs han ofta mot både längre och tyngre motståndare med större rutin. Men han klarar sig bra i bollduellerna ändå.

- Kämpainsatser! Jag spelar med hjärtat, det betyder mer än storlek, förklarar Younas (som uttalas jones).

I den 170 cm långa kroppen döljer sig ett vasst skott. Hans kanonträff gav oss segern borta mot Värmdö och Younas hoppas på åtskilligt fler avslutslägen framöver. Kanske redan på lördag?

- Haninge är ett lag som spelar fotboll, inte bara brunkar på. Det blir kul att spela mot dom. Jag tror dom kan passa oss bra, filosoferar Younes.

Det skulle sitta bra med dubbla trendbrott på lördag. Vi har förlorat de tre senaste seriematcherna plus en cupmatch mot IFK Haninge och har inlett hösten med fyra tunga förluster. Dags för poängutdelning mot ett Haninge som saknar tre av sina främsta aktörer?
Kom och stötta de gul-svarta!
Kick-off 14:00 på lördag.

Erido och Younas i final

Publicerad 2018-08-29 22:16

Tolv edsvurna män, eller något liknande ... Huddinge IFs lag inför dusterna mot Huddinge IK i Flemingsbergs Padelhall på onsdagen. Från vänster: Erido, Shaun, Julius, Georgios, James, Younas (skymd), Fredrik, Kevin, Joar, Patrik (skymd), Jussi och Per.

Erido Poli och Younas Messaoudi gjorde sitt bästa för att försvara Huddinge IFs ära i kampen mot Huddinge IKs vana padel-spelare men till slut tvingas de sträcka vapen i finalen när Flemingsbergs Padelhall invigdes på onsdagskvällen.

Båda klubbarna ställde upp med sex dubbelpar från A-laget. Det syntes direkt vilka som var storfavoriter till segern. HIKs Oscar Bergkvist och Björn Jonasson hade egna racketar med sig och visade från första stund att de visste hur man hanterade dom.

Att de nådde finalen var en riktig lågoddsare. Deras motståndare från andra halvan kanske lite mer av en överraskning. Younas Messaoudi kom direkt från jobbet, utan ombyte genomförde han kvällen som han kom och stod, nådde finalen i par med Erido Poli. Conferencier Niklas Holmberg var säker på att det var första gången i historien som någon spelade en padel-final iklädd jeans!

Båda lagens spelare gjorde vad de kunde för att peppa sina lagkamrater i finalen. Stämningen blev riktigt hög när vi nalkades det oundvikliga slutet. Paret Bergkvist/Jonasson var obevekliga och vann klart. Grattis HIK och lycka till i årets seriespel!

Över huvud taget en trevlig tillställning från början till slut. Ett stort tack till Markus Hellqvist och personalen för ett fint arrangemang. Hoppas det går bra för den fräscha hallen och att många vill pröva på. Det såg riktigt inbjudande ut.

Möte mellan två formsvaga lag

Publicerad 2018-08-30 08:35

På lördag har vi bortamatch mot AFK Linköping på blåsiga Linköping Arena. Nog känner både vi och dom snålblåsten efter sommaren. Varken vi eller dom har tagit någon poäng under augusti månad. Georgios Kousis, vår skäggprydde mittfältare som blivit högerback, tror att vi får fart på poängproduktionen när vi nu kommer in i september månad.

Nykomlingarna AFK Linköping har vaskat om i spelartruppen under sommaruppehållet. De har släppt en del spelare som bedöms inte hålla för division 2-spel i år. Några av dessa är utlånade till klubbar i division 3 och 4 för att få matchrutin, andra har helt sonika fått lämna klubben. Sportchefen Pouya Koucheki har dock tvingats se två av klubbens starkaste spelare lämna under sommaren. Lagkaptenen Johan Kjellberg har flyttat till Göteborg, Staffan Hedback till USA. I båda fallen är det betingat av studier.

För att kompensera utflödet har AFK tecknat ett inlåningsavtal med Linköping City. Det betyder att de kan låna in upp till sex spelare från grannklubben. Dessutom har de lyft upp ett par juniorer till A-truppen.

Pouya Koucheki ser positivt på återstoden av säsongen, trots spelarförluster och trots noll poäng på fyra matcher under augusti,.

- Vi har 20 poäng. Det känns som vi haft oflyt i de senaste två matcherna, otur med en utvisning mot Södertälje, säger han.
- Men läget är bra. Stämningen är positiv i gruppen och vi har en bra tilltro till det vi gör, poängterar Pouya.
- Jag tror och hoppas på seger på lördag. Det är en sexpoängsmatch. Tre poäng här ger oss ännu mer trygghet.


"Jojje" skolar in sig

Vår trupp har blivit tunnare efter sommaren då tre spelare har lämnat oss. Det betyder att tränarstaben får hitta nya lösningar. Som att låta Georgios "Jojje" Kousis, normalt höger yttermittfältare, ta steget ner som högerback.

- Höger mittfält eller högerback, det är inte så stor skillnad. Försvarsspelet, förstås, men jag börjar komma in i det mer och mer, säger Jojje som tillägger att han faktiskt spelat någon säsong som ytterback, men det var i ungdomsåren.

Hur ser du på att spela i den positionen nu?
- Jag ska kämpa om platsen, det är bra att få speltid, svarar Jojje som naturligtvis hoppas att han kan behålla platsen säsongen ut och att laget ska kunna spela sig uppåt i tabellen. Med början redan på lördag, kanske?

- Det har sett bra ut i flera matcher nu. Vi håller ihop det bra, sedan släpper vi in 0-1 på ett skitsätt. Får vi bara första målet kan det gå vägen. På lördag kan vi absolut ta poäng,avslutar Jojje.

Vi hoppas på tre poäng. Det kan behövas eftersom både Sleipner och Eskilstuna City verkar ha vaknat till efter sommaren. Matchen på lördag börjar klockan 16:00 på Linköping Arena och jag ska försöka komma med uppdateringar, åtminstone om mål, via mitt twitterkonto @Roblin54. Häng på!

Målsuccé för inhoppare

Publicerad 2018-09-04 21:42

Mattias Edeland har haft en bekymmersam säsong så här långt. Ljumskproblem och förkylningar har stoppat honom. I tisdagens träningsmatch mot Enskede IK får han äntligen spela match. Han kommer in efter paus, tolv minuter senare är han tvåmålsskytt och blir därmed matchvinnare i vår 2-1-seger.

Det är en träningsmatch av B-lagskaraktär men vårt lag ser starkt ut, tar också greppet om tillställningen. Vi skapar flera lägen som vi borde förvaltat bättre. Felix Åkerlund och Johan Edeland är kreativa men Yvan Ngabonziza får det inte att stämma i avslutningarna. Enskedes få möjligheter kommer efter snabba omställningar. I 31a är det uppoffrande hemjobb från Marcus Mikhail som förhindrar en rent friläge och kort före paus störtar David Mikhail fram och stöter bort bollen precis vid straffområdeslinjen. Summa summarum: Vår halvlek, men inga mål.

En del byten i paus. In kommer bland annat Erido Poli och Mattias Edeland. Tillsammans med Julius Armalis formerar dom en tung offensiv enhet. Mattias visar direkt sin genombrottsstyrka med ett vasst avslut som inte smiter in. Andra försöket går bättre, han sätter foten till på ett inspel från Erido, stöter in 1-0 vid främre stolpen. I 57e spelar han vägg med Julle och kanonskjuter 2-0 via bortre stolpen. Två mål på tolv minuter! Bättre sätt att presentera sig är svårt att tänka sig.

"Naturligtvis" släpper vi in ett mål på en fast situation, nick efter hörna i 62a, och det ser ut som om vi släpper över initiativet till våra motståndare. Ganska snart styr vi upp det igen. Tamer Teke, vänsterback i andra, visar oanade offensiva talanger och zick-zackar förbi Enskede-försvarare vid flera tillfällen men får inte till avsluten ordentligt. Erido har också ett par avslut som borde tagits rappare och varit mer precisa. Vi får nöja oss med en ohotad 2-1-seger till slut.

Sexpoängsmatch på lördag

Publicerad 2018-09-05 08:44

Förra lördagen skuttade vi upp över alla negativa streck i tabellens nedre del när vi vann borta mot AFK Linköping. På lördag gäller det att behålla vår position när vi gästas av IK Sleipner, laget som flåsar oss i nacken, en poäng efter i tabellen. Vår rutinerade anfallare Erido Poli tror på seger men vågar inte lova något mer än att "vi kommer ut som hungriga tigrar!"

IK Sleipner fick en mardrömsstart på årets seriespel. Första segern (3-2 borta mot Motala AIF) kom inte förrän i tionde matchen! Tränaren Simon Dogan har sedan dess lyckats få ordning på sina adepter. Laget har endast förlorat en av de senaste sex seriematcherna, det var i derbyt mot tabellettan Sylvia. Senast höll de länge 1-0 mot Newroz innan de fick nöja sig med 1-1 och en poäng. Då hör det till saken att Sleipner av olika anledningar saknade fyra viktiga kuggar: anfallaren Haris Sijaric var avstängd medan trion Patrick Ayala, Gaby Chabo och Karar Ibrahim stod över på grund av skada eller sjukdom. Till lördag är Haris definitivt tillgänglig, de övriga tre beror på medicinsk status.

- Jo, det är väl okej, erkänner Simon Dogan när jag frågar om hur läget är.
- Vi spelar med kontinuitet, gör det bra emellanåt, tillstår han vidare.

Hur funderar du inför matchen på lördag?
- Det är ju på gräs och vi får försöka hantera det på bästa sätt. Förresten, hur är planen nu? Aaah, jag var ju där förra året vid ungefär samma tid så …
- Huddinge får säkert en boost efter segern senast. Det lag som kämpar bäst går segrande ur striden. Vi vill absolut ta poäng, helst vinna.

När jag nämner Nora och AFK Linköping, två lag med minimal poängtilldelning under de senaste omgångarna, låter han riktigt hoppfull.
- För vår del är det angeläget att flera dras in i streckstriden!
Så vi avslutar samtalet i rörande enighet om att både Sleipner och Huddinge ska klättra förbi de dalande nykomlingarna och hänga kvar med marginal när sluttabellen fastställs i mitten av oktober.

Erido blir bara bättre och bättre

Anfallaren Erido Poli är nu inne på sin andra sejour med Huddinge IF. Hämmad av en långvarig skadeperiod har det tagit tid för honom att komma i matchform. Nu har han startat de fem senaste matcherna och ser vassare och starkare ut för varje match. Vi väntar bara på att målproduktionen komma igång.

- Det känns bra, säger Erido utan att darra på rösten.
- Jag känner inte av skadan, jag är fysiskt mycket bättre. Ju fler matcher jag spelar, desto bättre blir det. Målen är jag inte orolig över, bara vi vinner.

Erido tillägger att han känner sig hemma på Källbrink. Han har tränat med A-truppen till och från under sin långa rehabtid och säger sig känna igen auran från sina tidigare så lyckosamma år hos oss. Då var vi framgångsrika. I år slåss vi för att hänga kvar. Erido har sin filosofi klar:
- Oftast ska man inte kolla på tabellen men nu måste vi titta. Inte fokusera på tabellen, bara köra!

Vad tror Erido om lördagen match?
- Sleipner får ta på löparskorna. Vi kommer ut som hungriga tigrar! lovar Erido.
- Från och med Newroz-matchen har vi tagit fram kämpatagen och inte slutat kämpa även om vi tappat in mål.

Segern senast var viktig, det inser vi alla. Nu vill vi bygga vidare med en ny trepoängare på lördag 8/9. Kick-off 14:00 på Källbrink. Kom och stötta de gulsvarta tigrarna!

Viktig match på söndag

Publicerad 2018-09-13 20:57

Eskilstuna City framhåller gärna att deras lag är det yngsta i division 2. I så fall kan inte Huddinge-truppen vara mycket äldre. I synnerhet med tanke på att City fått in hel del nya spelare sedan vi besegrade dem med 4-1 i slutet av maj. Citys spelande assisterande tränare Edier Frejd är 38 år. Vår skadeförföljde mittfältare Felix Åkerlund är med sina 28 år äldst hos oss. Läs vad dessa herrar har att säga inför matchen på söndag.

Edier Frejd är en rutinerad herre med allsvenska meriter från Elfsborg och GAIS under det här seklets första årtionde. Sedan blev det åtta säsonger i Norge innan han landade hos Eskilstuna City 2015. Han har hunnit med 59 seriematcher för City och gjort 14 mål, det senaste innebar 2-1-seger mot Värmdö den 19/8. Efter det har laget inte tagit en enda poäng på sina tre matcher och ligger näst sist i tabellen.

- Det kommer att bli tajt mellan lagen längst ner, tror Edier Frejd.
- Det gäller att vinna rätt matcher. Det gör dom som är mest kalla, dom som inte viker ner sig för pressen. Alla kan ta poäng av alla.

Edier ger sig in i ett resonemang om lag som har mycket att spela för – uppflyttning eller undvika nedflyttning – kontra lag som inte har något att spela för, mittenlagen. Hur scenarion kan förändras från omgång till omgång. Precis som varje säsong.
- Matchen på söndag avgörs av små detaljer, vilket lag som gör flest fel. Det kommer att bli nervigt. Båda lagen måste vinna. Det här är grabbar som slåss för sin fotbollsframtid!


Felix sprider optimism i laget

Mittfältaren Felix Åkerlund är med sina 28 år äldst i vår spelartrupp. Han har spelat för Huddinge IF sedan 2013 men skador har begränsat honom till 33 tävlingsmatcher för klubben.

- Jag gör väl mina vanliga tre matcher om året!
Så har Felix kommenterat sina senaste säsonger. Med ett snett leende.

Han har haft problem med baksida lår och varje gång han verkat vara på gång har han drabbats av bakslag. Därav det något uppgivna uttalandet. Men på senare tid har Felix låtit mycket mer hoppfull när jag bytt några ord med honom efter match eller i samband med träning.

- Det känns skoj att kunna spela. Jag är inte riktigt i match fitness än men jag kommer in i det mer och mer!
Det var en strålande Felix som levererade dom orden när han klev av planen efter inhoppet och de tre poängen mot Sleipner i lördags. Nu vågar han se fram emot nästa match med en förhoppning om att kunna vara delaktig på allvar.

- Det känns att vi är igång nu. Vi satsar på att ta tre poäng på söndag mot Eskilstuna. Det verkar rimligt med tanke på den form vi är i nu!

Härligt att se Felix lysa av spelglädje och optimism. Det kan behövas på söndag eftersom vi tvingas klara oss utan Younas Messaoudi, utvisad mot Sleipner i lördags.

Vi har två raka segrar, så visst verkar det rimligt att sikta på ännu en fullpoängare mot Eskilstuna City. Matchen spelas på Tunavallen med kick-off klockan 16:00. Sedvanlig rapportering via twitter @Roblin54. Häng med! Missa inte heller bloggen klicka här!.

Motivation vårt segervapen?

Publicerad 2018-09-16 21:32

Värmbols FC hör till de mest försvarsstarka lagen i årets serie. Där får våra anfallare något att bita i. Minst lika viktigt är att vi kan hålla rent bakåt. Marcus Mikhail, 18-åringen som ses som en kommande mittfältsdirigent, har spelat till sig en plats som vänsterback och han tror att Huddinge IF fungerar tillräckligt bra som lag att vi kan rubba Värmbol. Trots bortaplan!

Rickard Lönn, lagledare i Värmbols FC, känner sig nöjd över hur den här säsongen utvecklat sig.
- Vi vann ju mot Södertälje och nu har vi vunnit båda matcherna mot Sörmlandslagen i serien så nu är vi bästa lag från Sörmland i division 2, skrockar han glatt.
Nu börjar vi ligga där vi borde ligga. Vi spelade för många kryss under våren. Målskyttet spökade, egentligen borde vi ligga högre.

Försvarsmässigt är Värmbol starka. Enskede och Haninge harsläppt in minst antal mål i årets serie, 21 stycken. Värmbol 22.

Rickard berättar att truppen är hyfsat tunn och att de nu ger unga egna förmågor chansen. En anledning är att två av de tre polacker som spelat för klubben inte är tillgängliga. De är i Sverige som målare och har nu uppdrag på annat håll. Den ende som spelar kvar är Krzysztof Zaremba, och han var inte med mot oss i våras.

- Vi är sugna på tre poäng på lördag, Rickard Lönn uttalar det som om det vore en självklarhet men kastar blixtsnabbt in en brasklapp:
- Motivation slår klass, brukar man säga …
Han är således inte helt säker på hemmaseger nere i Gropen. Tilläggas kan att lördagens match kan bli smått historisk. Till nästa säsong kommer naturgräset att ha försvunnit, ersätts av konstgräs. Värmbol har endast en hemmamatch kvar efter lördagen, mot AFK Linköping 13/10. Det finns risk att planen då inte är spelbar, om det regnar blir den alldeles för vattensjuk. Då blir lördagsmatchen den sista för A-laget på naturgräs på Värmbols IP.

Marcus lär sig för varje match

Unge Marcus Mikhail har ofta framhållits som en spelare som Huddinge IF ska kunna bygga det offensiva spelet kring under en snar framtid. Nu håller han på att spela till sig en fast plats i A-laget. Som vänsterback!

- Det känns ok. Det är inte den position jag vill spela men om det är den position tränaren vill att jag ska spela då ställer jag upp för laget, kommenterar Marcus själv den överraskande utvecklingen. Han räknar upp en del detaljer som han varit tvungen att lära, och lära sig fort.
- För varje match kommer jag in i det mer och mer!

Det är bara att hålla med Marcus. I söndagens bortamatch mot City satte han knappt en fot fel och gick sällan bort sig eller sålde sig med slarviga tacklingar. I nästa omgång väntar ännu tuffare motstånd i form av Värmbol på bortaplan.

- Bra att det är på naturgräs, kommenterar Marcus.
- Vi måste tro på oss själva, fortsätta köra och jobba som ett lag. Då kan vi ta poäng även på lördag.

Matchen spelas på Värmbols vackra idrottsplats i Katrineholm, kick-off klockan 14:00 på lördag 22/9. Sedvanlig rapportering via twitter @Roblin54. Hoppas jag!

Serieseger!

Publicerad 2018-09-25 22:52

En lite höstruggig tisdagskväll på Källbrink och reservlaget krigar till sig en 2-1-seger mot IFK Aspudden-Tellus. Det är lagets sjätte seger av sex möjliga och seriesegern är i hamn trots att två matcher återstår. Snyggt jobbat, Martin Augar och grabbarna!

Matchen är knappast lagets bästa men segern förlåter en hel del. Vi tar hand om taktpinnen från början men släpper till två tidiga frilägen på vår högersida. Då visar U16-målvakten Stefan Marinkovic klassen, svarar för ett par, tre utomordentliga räddningar.

Vårt stora bollinnehav ger utdelning till slut. I 20e skjuter Felix Åkerlund, bollen tyvärr i stolpen via en touch på Julius Armalis. I 24e rullar Julle bakåt till talangfulle mittfältaren Gabriel Diaz som nätar med ett välplacerat långskott, 1-0! I 27e tar Tobias Corneliusson emot en fin stickare, hårt uppvaktad smeker han iväg en underbar lobb-chipp som seglar in i bortre burhörnet. Otagbart, 2-0!

I det skedet ser det ut som om vi ska rusa ifrån ordentligt i målprotokollet men dryga minuten senare ramlar en avancerande motståndare över Fredrik Åbergs utsträckta ben och domaren blåser straff. Säkert exekverad till vänster, vår ledning halverad till 2-1.

Aspudden-Tellus är mer aggressiva och vi får inte ordning på vår offensiv. Stefan Marinkovic räddar vår ledning fram till paus när han dyker framför fötterna på en frispelad motståndare. Precis före pausvilan sticker vi upp, Felix har ett avslut ur bra läge, bollen fastnar på siste försvarare och Mattias Edeland sätter ett skott i ribbans överkant.

Vi byter en del spelare under inledningen av andra och vi har uppenbara problem att komma till tals med våra motståndare. De skapar dock inga öppna lägen och halvvägs genom halvleken börjar vi få ordning på spelet igen. I 74e borde nog Julle ökat på vår ledning, helt frispelad av Matte, men han får ingen ordentlig fart på sin utsida, målvakten räddar.

Under slutskedet vill vissa spelare göra alldeles för mycket på egen hand. Det leder inte till något positivt framåt, däremot ger det upphov till ett jätteläge för Aspudden-Tellus i 82a. Stefan Marinkovic briljerar med en kanonräddning på ett stenhårt närskott. Det räcker för att säkra segern och förstaplatsen i tabellen.

Snyggt jobbat! Stort grattis till alla som bidragit under säsongen.
Nu ser vi till att vinna de två matcher som återstår.

Fotnot. Försprånget till andraplacerade IFK Haninge är nio poäng och de har endast två matcher kvar. Tyvärr har tre klubbar dragit sig ur serien: Karlberg, Värmdö och Newroz. Vår seger i våras mot Newroz ströks således, vår sjunde seger på lika många matcher.

Enskede kan ha nyckeln

Publicerad 2018-09-26 11:44

På lördag tar vi emot Enskede IK hemma på Källbrink, en match som betyder mer för oss än för dom. Vi behöver poäng för att lämna nedflyttningsstriden, ett viktigare mål än den tredjeplats som våra motståndare siktar mot. Att Enskede har kvar att möta våra närmaste konkurrenter Sleipner och Eskilstuna City skänker extra krydda åt seriens slutspurt. En nyckel i striden kring de nedre strecken. En annan nyckel är David Mikhails insatser mellan stolparna. Vår unge keeper går från klarhet till klarhet. Stoppar han Enskede på lördag? Kick-off 14:00 på Källbrink. Kom och stötta det gul-svarta hemmalaget!

Med fyra omgångar kvar konstateras att vi ligger alldeles för nära de nedre strecken i tabellen. Det kan bi en rysare i år – igen! Det handlar om att undvika de två nedflyttningsplatserna och kvalplatsen. Nora och AFK Linköping kan nog sägas ha sitt på det torra nu. Så här ser kvarvarande spelprogram ut för de fyra lagen i farozonen:

Huddinge, 19 poäng - 27: 29/9 Enskede (hemma), 6/10 Värmdö (hemma), 13/10 Aspudden-Tellus (borta), 21/10 Nora (hemma).
Sleipner, 15 poäng, -14: 29/9 AFK Linköping (borta), 7/10 Värmbol (hemma), 13/10 Enskede (borta), 21/10 Eskilstuna City (hemma).
Eskilstuna City, 14 poäng, -39: 29/9 Haninge (borta), 7/10 Enskede (hemma), 14/10 Motala (hemma), 21/10 Sleipner (borta).
Värmdö, 13 poäng, -26: 29/9 Motala (borta), 6/10 Huddinge (borta), 13/10 Newroz (hemma), 21/10 Södertälje (borta).

Som synes möts Sleipner och Eskilstuna City i sista. Där kan allting avgöras. Innan dess har båda dessa lag att möta Enskede som dessförinnan ställs mot oss, nu på lördag. Jag känner EIK-tränaren Hakan Bezgin på pulsen inför slutspurten och det återstående spelprogrammet.

- Vi vill ju ta tredjeplatsen, nå så högt som möjligt, säger Hakan och förklarar att det är Enskedes nya mål när de inte längre kan nå topp två.
- Vi ska försöka vinna de fyra matcher som är kvar.

Först väntar alltså den korta resan till grannkommunen och mötet med oss på lördag. Hakan erkänner att han ser det som en fördel att det är så många lag som möjligt från området kring Stockholm i nästa års serie. Därför hoppas han att Huddinge kommer att hänga kvar men han är tydlig med att det inte påverkar deras inställning inför matchen.

- Det kommer att bli en väldigt, väldigt tuff match, spår han.
- Vi måste förstå det, vara förberedda på det, annars går det inte. Matchen betyder mycket för båda lagen. Vi får Eddie (Owusu) tillbaka efter avstängning, kommer med full trupp. Vi har inga ursäkter …

David skapar förtroende

19-årige målvakten David Mikhail fick ingen mjukstart när han klev in mellan stolparna för sin första A-lagsmatch den 11/8. Vi ställs mot serieledande Newroz på bortaplan. Efter det följer matcher mot tuffa Motala AIF och ännu tuffare IFK Haninge. Det blir totalt elva mål i baken på dessa tre matcher men David imponerar med stabilt spel och visar pondus i sitt straffområde

- Det känns jättebra att få förtroendet, erkänner David, för övrigt äldre bror till mittfältaren Marcus som under den senaste månaden inrättat sig som vänsterback.

Efter den tuffa inledningen på A-lagskarriären kommer vändningen i och med 3-1-segern borta mot AFK Linköping. David har släppt in endast fyra mål i de fyra senaste, AFK-matchen inräknad. Senast mot Värmbol krävdes en straff för att han skulle bli överlistad. Antalet räddningar är avsevärt, många dessutom avgörande, som vid friläget i slutminuten borta mot Eskilstuna City.

- Ju mer man får spela, ju fler situationer ställs man inför. Det gäller att skapa pondus och få förtroende från spelarna, förklarar Marcus.
- Det är viktigt att vara involverad i spelet, även med fötterna. Och att dominera i luftrummet.

En målvakt som står rätt, agerar rätt och samarbetar med sina försvarsspelare tvingas sällan eller aldrig till publikfriande "idioträddningar". Räddningarna ser ofta enklare ut än vad de i själva verket är. David visar att han hör till den målvaktskategorin. Hur långt det räcker återstår att se.

Fördel Värmdö

Publicerad 2018-10-03 11:30

Värmdö IF var uträknat inför hösten men har sprattlat till rejält under september månad med två segrar, en oavgjord och två lite oturliga 0-1-förluster mot Sylvia och Motala. De ligger fortfarande sist i tabellen och en seger mot oss är nästintill nödvändig. En seger för oss betyder däremot att vi säkrar kontraktet. Det är vad vårt sommarförvärv från IFK Haninge, mittbacken James Izountouemoi, siktar på.

I 16e omgången åker Värmdö på storstryk mot bottenkonkurrenten Sleipner. Det bir 0-5 hemma på Värmdövallen. Veckan därpå reser laget till Eskilstuna för match mot en annat bottenlag, City. Det bir visserligen en ny förlust, 1-2 efter avgörande på tilläggstid, men det går att skönja en liten ljusning under den nytillträdde tränaren Mounir Kraft Riahi - som dessutom är sportchef hos division 6-laget Sickla IF!

Med en ny huvudtränare har "dödsdömda" Värmdö har vaknat till ordentligt. Efter sex inspelade poäng på de första 18 matcherna har de nu tagit sju poäng på de senaste fem. Vi kan förvänta oss ett tätt race mellan de tre lagen längst ner i tabellen. Vill det sig riktigt illa kan även vi dras ner i sörjan igen. Det tror dock inte Mounir som anser att Huddinge är så gott som klara och att det kan ge Värmdö en fördel på lördag.
Då har jag ändå inte upplyst honom om att Värmdö aldrig förlorat en seriematch borta mot Huddinge, fem segrar och en oavgjord har det blivit genom åren.

Jag backar bandet lite för att försöka få reda på hur Mounir lyckats vända Värmdös negativa trend.
- Jag har varit assisterande i Värmdö tidigare och visste vilken grupp spelare jag hade att göra med.
Han pratar vidare om tydlighet, han får spelarna att inse att laget nått en punkt där det är en fråga om att ta sista chansen för att kunna hänga kvar.
Att de tappat lagkaptenen, mittbacken Emil Larnesjö till Assyriska, gör inte saken lättare. Men de verkar på god väg att lyckas.

- Det blir intressant att komma till Källbrink på lördag, säger Mounir som är optimistisk inför slutspurten, trots att de tvingas klara sig utan två viktiga spelare på lördag. Backen Andreas Kotsiopoulos Holmberg och offensive William Palmén är båda avstängda efter gula kort i förra matchen. Det verkar inte bekymra optimisten Mounir som avslutar med en snabb titt in i framtiden:
- Vi siktar på att vinna allt som är kvar. Spelar vi som vi kan spela är jag tvärsäker att vi vinner allt!


James stärker vårt försvar

Mittbacken Iacovos Izountouemoi kallas James "för enkelhets skull." Kanske blivit ännu enklare med en kortversion av efternamnet i stället? Det må vara hur som helst med det, huvudsaken är att han kom till Huddinge IF under sommaren och täppte till i en position där vi hade det svårt under våren.

James kommer från IFK Haninge, ett topplag där han inte fick den speltid han eftertraktade. Därför tvekar han inte när han får chansen att byta klubb men stanna i samma serie. Debuten sker borta mot dåvarande serieledaren Newroz och håller på att sluta med pyramidal succé – trots att han spelar med feber i kroppen. James gör vårt 1-0-mål i 62a minuten men han får tyvärr inte bli matchvinnare. Newroz vänder till 3-1 under slutskedet. Dubbelt surt eftersom deras Roy Sevgili efter halvtidssignalen ger sig upp på läktaren för att slåss med en åskådare och domaren fegar ur, ger endast gult kort.

Sevgili byts ut under pausen, Newroz får spela vidare med fullt lag vilket sannolikt påverkar slutresultatet. Newroz bryter också med Sevgili som blir avstängd tre matcher i efterhand. Den avstängningen har han avtjänat och han är spelklar på lördag för sin nya klubb: Värmdö!

Om detta kan man tycka och säga mycket, att konstatera att situationen är olycklig är knappast att ta till överord. Det är just den termen – "olyckligt" – som Svenska Fotbollsförbundets kontaktperson använder när jag talar med honom i ärendet.

Men till något lyckligt i stället. Nämligen förhållandet mellan James och Huddinge IF.
Så här säger han själv:
- Jag trivs jättebra! Det är min nya familj. Alla är jättesnälla!
Två mål framåt är extra bonus för en mittback. På minussidan tynger de två straffsparkar han fått emot sig i de två senaste matcherna. Som f d domare (visserligen part i målet) har jag oerhört svårt att hitta någon påtaglig ojusthet i någon av situationerna. Mot Värmbol kostade domslutet oss två poäng. Mot Enskede kunde vi ro hem trepoängaren trots spökstraffen emot.

Nu har vi tre matcher kvar och James vill gärna fullfölja säsongen på bästa vis. Vi är nära ett förnyat kontrakt. Seger på lördag och det är klart.
- Jag tror vi kan ta alla tre!
Då menar James inte de tre poängen på lördag utan att vi kan vinna samtliga tre matcher som återstår.
- Huddinge har höjt sig mycket från Newroz-matchen. Nu spelar vi mycket bra!

Ett aber är att vi tvingas klara oss utan Marcus Mikhail som är avstängd efter tre gula kort.
- Då får vi hitta en ny lösning, konstaterar tränare Jussi Kontinen och verkar inte ett dugg orolig.

Kom och stötta Huddinge IF i jakten på förnyat kontrakt!
Källbrink klockan 14:00 på lördag 6 oktober. Vi ses!

Reserverna visar målaptit: 8-1!

Publicerad 2018-10-03 22:37

Reservlaget tar tillfället i akt mot ett svagt Älta IF på onsdagskvällen, med sex ungdomsspelare i startelvan gör vi 8-1 på bortaplan. Julius Armalis är skoningslös i lägena, sätter fyra mål, Tobias Corneliusson dominerar nästan som han vill och Fredrik Åberg styr och ställer i de bakre leden.

Vi kontrollerar matchen från start, Julle dunkar in 1-0 på ett markskott i 7e, Apollon Georgopolous kontrollerar en perfekt långpassning från Amel Karic, nätar med ett lågt skott i 22a och när Fredrik snappar upp ett dåligt uppspel i 26e leder det till 3-0, målskytt Asante Kenyatta, på passning snett inåt-bakåt. Älta försöker med snabba uppspel men saknar kvalité för att hota oss. Våra spelare ser avsevärt tryggare ut med boll. Innan pausvilan ökar Tobbe till 4-0, även det ett skott längs marken.

Efter paus kommer Kevin Strimer in som anfallare, en följd av att vi drabbas av många sena återbud. Tyvärr inget mål för målvakten. Däremot dags för Julle och Tobbe show. 5-0 Julle i 52a när det nästan bara handlar om HIF. 6-0 Julle efter Tobbes delikata förarbete. I det här läget börjar vi slarva lite, ger hemmalaget för mycket utrymme och det utnyttjar Stefan Lindqvist när han får sikta in sig och placera in ett 20-metersskott i Joar Gadd Berglunds vänstra kryss.

I 72a gör tränare Martin Augar (tillfällig?) come-back och jagar ett eget mål, men förgäves. Vi fyller ändå på med två mål till, Tobbe på pass från Julle och sedan ombytta roller när slutresultatet spikas i 82a. Sjunde segern av sju möjliga!

Reserverna går rent

Publicerad 2018-10-09 22:53

Ett ungdomligt reservlag avslutar säsongen med ytterligare en seger och toppar sluttabellen med åtta vinster av åtta möjliga. Men det sitter hårt åt på ett svårspelat Källbrink. När Mattias Edeland prickar in matchens enda mål återstår endast två minuter.

Källbrinks gröna matta är bedrövligt ojämn och hal när de unga reservlagen från Huddinge IF och IFK Haninge ska göra upp om de sista poängen i årets serie. Inledningsvis äger vi mycket boll men släpper till stora luckor bakåt, något som kommer att känneteckna den här matchen. Vår sista utpost, Joar Gadd Berglund, får mycket att göra och gör det bra samtidigt som han ilsket vrålande försöker väcka sina lagkamrater till liv.

Framåt handlar det mesta om Mattias Edeland men även IFK Haninge har en kapabel målvakt som agerar säkert när han testas.

Vi gör tre byten i paus och byter även en del fram-och-tillbaka under andra halvlek utan att det ger någon positiv effekt. Gästerna lyckas inte omsätta sitt spelövertag under andra halvleken, trots stundtals bra tryck mot oss kombinerat med vidöppna lägen vid omställningar. De kommer tre spelare ensamma mot Joar i 78e, det borde inte gå att missa, men avslutet från nära håll passerar förbi målet.

Under slutminuterna lyckas vi få tryck mot Haninges försvar och när en passning hittar fram till en omarkerad Mattias Edeland till vänster i straffområdet sätter han dit bollen hårt till höger om målvakten.

Med två minuter kvar borde vi kunna spela av matchen men det blir hönsgård i vårt försvar och Joar tvingas till en avgörande räddning på friläge innan segern är i hamn.

Totalt har 41 av våra spelare deltagit i reservlagets seriematcher under året, plus någon enstaka provspelare. 19 av spelarna i A-truppen har medverkat vid åtminstone ett tillfälle viket betyder att 21 spelare ur de yngre leden fått chansen att prova på reservlagsfotboll. Dessutom har tränaren Martin Augar deltagit vid två tillfällen.
Flest matcher har Younas Messaoudi spelat, 6 stycken, Joar Gadd Berglund, Marcus Mikhail, Sahel Khirzia och Tobias Corneliusson 5 matcher, Amel Karic, Felix Åkerlund, Fredrik Åberg, Georgios Kousis, Julius Armalis, Mattias Edeland och Patrik Brunner 4 matcher, Abakar Nurmagomedov, Asante Kenyatta, Irvine Loyanda Kiesse, Joacim Corneliusson, Johan Edeland, Maklin Yousif och Mohamed Mohamud Mohamed 3 matcher, Apollon Georgopoulos, Davis Kirumira, Gabriel Diaz, James Izountouemoi, Jesper Tavares Jansen, Kevin Strimer, Martin Augar, Patrik Soldatic Sganzerla, Rasmus van Kerkvoorde 2 matcher samt 1 match var för Benoit Bekolo, Erido Poli, Dennis Wiik, Herman Johansson, Idemudia Nyqvist, Isaac Hellström, Jesper Jonsson, Said Hasan Ali Ali, Shaun Lomas, Stefan Marinkovic, Tshutshu Tshakasua, Viktor Sjöö och Yvan Ngabonziza.

Målskyttar: 5 mål av Julius Armalis, 4 mål av Irvine Loyanda Kiesse och Tobias Corneliusson, 3 mål av Apollon Georgopoulos, Johan Edeland och Mattias Edeland, 2 mål av Abakar Nurmagomedov, Asante Kenyatta, Joacim Corneliusson, Tshutshu Tshakasua och Yvan Nzabonziza, 1 var av Gabriel Diaz och Georgios Kousis.

Nagelbitare på lördag?

Publicerad 2018-10-10 09:19

I kommande lördagsmatch på Aspuddens IP möts två lag med helt olika förutsättningar. Hemmalaget IFK Aspudden-Tellus planerar redan inför nästa säsong medan vi siktar på att spela hem ett resultat som innebär förnyat kontrakt. För det krävs förmodligen mål. Förra året var det Yvan Ngabonziza som svarade för livsviktiga mål i slutmatcherna. Nu när Yvan dras med skador får vi ställa vårt hopp till Mattias Edeland, matchvinnare på tisdagen.

IFK Aspudden-Tellus har förlorat sina fem senaste matcher men svarade för en stark insats senast då de mötte topplaget IFK Haninge och förlorade med matchens enda mål. Avgörandet kom på tilläggstid då Aspudden-Tellus dessutom var reducerade till tio spelare efter utvisningen av Sebastian Palomba Rydén i 86e.

- Det var en positiv match från vår sida, vidhåller lagledaren Björn Birgersson.
- En väldigt bra prestation, det var bara resultatet som inte var bra. Men det spelar mindre roll. Nu ser vi framåt och är tacksamma för att vi gjorde en bra vår.

Under seriens inledning hörde laget till toppskiktet men har tappat efter hand, ligger nu i tabellens mittenskikt.

- Början till slutet kom på Källbrink där vi gjorde två dåliga halvlekar. Sedan kom en reaktion när topplagen drog iväg, hävdar Björn.
- Nu ska vi bygga vidare på förra matchen och förberedelserna inför nästa säsong har redan börjat.

På lördag tvingas de klara sig utan tre avstängda spelare, förutom tidigare nämnde Sebastian Palomba Rydén även Dino Ismaili och Muhammad Khalil.
- Det får vi också se som förberedelser inför nästa säsong, tycker Björn Birgersson som avslutar med att hälsa oss välkomna och han hoppas på bra väder och en trevlig match.

Ska Mattias avgöra igen?

Mattias Edeland kommer från våra egna led och förhoppningen var att hans målhunger från ungdomsfotbollen skulle följa med upp i division 2. Skador förstörde våren men nu börjar han på allvar konkurrera om en startplats. Det har blivit fem inhopp och två mål, även om det första var lite av ett "gratismål". Joacim Corneliussons skott touchar ryggen på Matte på vägen in i nät. Medan lagkamraterna gratulerar Jocke säger domaren till Matte att han noterat touchen och att han bokför målet på honom.

Målskytt mot Enskede, på bänken igen mot Värmdö när vi verkligen skulle behövt en avslutare med turen på sida?
- Jag var sjuk under veckan, kunde bara träna en gång. Då kan jag inte förvänta mig att få starta.
Mattes förklaring luktar ödmjukhet lång väg. Och självkännedom.
- Det känns bra nu. Kul att vara skadefri! Tidigare var jag inte redo, jag kom tillbaka efter en långvarig skada. Nu är jag redo!

Startspelare eller inte på lördag, det återstår att se. Det kanske inte spelar någon roll, Matte har redan bevisat att han kan komma in från bänken och leverera. Att han besitter matchvinnarmentalitet visade han med sitt 1-0-mål i reservlagets match på tisdagen. Den bollen stänkte han dit i 89e!

Förresten, står fotbollens gudar oss bi kan vi vara klara för division 2-spel 2019 redan före kick-off klockan 16:00 på Aspuddens IP. Närmaste utmanarna Sleipner och Värmdö startar sina matcher mot Enskede respektive Newroz redan klockan 14:00. Kammar dom noll är vi klara. Annars får vi fixa det på egen hand genom att ta tre poäng.

Vi bygger inför 2019

Publicerad 2018-10-11 14:51

Huddinge IFs ordförande Michele Sganzerla flankeras av duon som under 2019 ska dela på jobbet som ansvarig för herrarnas A-lag, Peter Kelly till vänster och Bover Gültekin till höger. (Foto: Huddinge IF)

Huddinge IF gör en förändring i organisationen kring A-laget. Från och med 1 november i år kommer Peter Kelly och Bover Gültekin att dela på rollen som herransvarig.

Peter Kelly kom in som herransvarig redan 2003 och har skött den rollen med ett par korta uppehåll sedan dess. Under perioden nådde Huddinge IF klubbens främsta placering någonsin, en åttondeplats i Division 1 Norra 2014. Någon ytterligare presentation är knappast nödvändig.

Bover Gültekin behöver väl knappast någon närmare presentation, han heller, men för ordningens skull och eftersom han får en ny position i klubben.
Moderklubb Huddinge IF, under tonåren spelar han för Hammarby IF, åter till Huddinge 2010. Lagkapten 2017. Hjärnskakning i april 2018 håller honom borta från spel hela året, till hösten tar han beslutet att lägga skorna på hyllan. Vid 28 års ålder tar han ett nytt steg i sin karriär när han kliver in som herransvarig tillsammans med Peter Kelly. Vi hoppas självklart på att Bover blir framgångsrik i sin nya roll. Bättre läromästare kan han knappast önska sig.

Satsningen inför 2019 har börjat!

Softa på söndag

Publicerad 2018-10-18 13:46

På söndag gästas vi av Nora BK för årets sista seriematch. För vår del är matchen betydelselös placeringsmässigt, vi slutar på 11e plats och spelar division 2-fotboll även nästa år. Nykomlingen Nora kommer att hamna sjua, åtta eller nia, beroende på resultaten i sista omgången. Det blir en match med läge att softa och chilla, inga nerver på utsidan hos varken spelare eller publik. Mittbacken Fredrik Åberg tror att det blir en kul match, trots det eländiga underlaget. Tvåans sämsta plan?

Årets Division 2 Södra Svealand bjuder på två naturgräsplaner vid skogens rand. Den ena är Källbrink, den andra är Norvalla. Där fick vi se oss besegrade med 6-3 i juni. Får se hur Nora-spelarna trivs på vår grusbemängda och ojämna gräsmatta.

Fredrik finner formen till slut

Mittbacken Fredrik Åberg hade en tuff start på sin tid hos oss efter flytten från Tullinge TP i vintras. Efter utvisningen mot Södertälje i andra matchen fick han svårt att ta sig tillbaka in i startelvan. Sjukdom och skada gjorde inte saken enklare.

Nu har han startat i de tre senaste matcherna och börjar visa de kvalitéer som klubben såg hos honom, bland annat ledarskap, snabbhet, kompromisslöshet.

- Säsongen började rätt sent för mig, känns tråkigt att den tar slut nu, tycker Fredrik.
- Det har varit en hackig säsong. Sjukdom och sedan skadan. Nu gäller det att avsluta på bästa sätt.

Nora i sista matchen, hemma på Källbrink på söndag?
- Två formstarka lag som inte har något att spela för. Det kan bli en kul match, tror vår skäggprydde mittback.

Den matchen kan du inte gärna missa! Kom och tacka grabbarna för kämpainsatsen under året. De tog sig ur ett smått hopplöst läge, dessutom lämnade tre av startspelarna oss under sommaren och tilltänkte lagkaptenen Bover Gültekin missade hela säsongen efter en hjärnskakning, ett stort avbräck.
Kick-off 14:00 på söndag 21 oktober!

Ny lagledare tillsatt

Publicerad 2018-11-05 21:04

Huddinge IF har saknat en person i lagledarposition under året som gått. Nu har klubben rått bot på den bristen i och med att Ronnie Steinholtz utsetts till lagledare för A-laget. Han rivstartade när han presenterade sig för de träningsvilliga på måndagskvällen.

Ronnie Steinholtz har hunnit med att fylla 53 år och han har fyllt en stor del av sina dagar genom att vara aktiv inom fotbollen. Först som pojk- och juniorspelare hos Huddinge IF, senare som tränare och ledare inom Flemingsbergs IF, Hanvikens SK och Hammarby IF. Engagemanget hos de två sistnämnda klubbar hänger främst samman med att hans son, född 2002, lirat där.
Ronnie bor i Tyresö och kontaktuppgifter (mobiltelefon) står att finna under fliken "Gruppen".

A-lagstruppen samlades igen efter två veckors andhämtningspaus. På måndagskvällen var det en grupp om 23 förhoppningsfulla spelare som gick in i aktiviteterna med liv, lust och engagemang. Ett par, tre ur årets spelartrupp saknades på grund av sjukdom men i gengäld tillkom flera killar med önskan om att få tillhöra Huddinge IFs A-trupp 2019. Alltid nyttigt med konkurrens. I synnerhet om nivån på dem som söker sig till oss håller hög klass. Vi går en spännande vinter tillmötes. Första testen blir en match borta mot IFK Lidingö redan på söndag.

Vinst på Lidingövallen

Publicerad 2018-11-11 18:20

Det gäller att hålla igång spelarna efter avslutad säsong och dessutom kolla tänkbara förstärkningar under verkliga matchförhållanden. Första tränings- eller testmatchen går mot IFK Lidingö på söndagen och slutar med seger, 4-2.

Vi startar matchen med en elva ur årets spelartrupp (se nedan). Killar som Shaun Lomas, Joacim Corneliusson och Mattias Edeland visar framfötterna från början och det rosatröjade hemmalaget tvingas förlita sig på snabba omställningar för att komma upp på vår planhalva. De verkar förvånansvärt tama. I 18e slår Georgios Kousis en långboll mot Matte som vinner duell mot försvarare och målvakt innan han placerar in 1-0 tätt intill högra stolpen.

En kvittering är på väg efter en omställning i 22a, Tamer Teke hinner tillbaka och rensar undan på mållinjen sedan David Mikhail överspelats. Irvine Loyanda Kiesse svarar med att susa förbi hemmalagets vänsterförsvar, placerar in 2-0 vid vänstra stolpen.

Lidingös 1-2 kommer lite överraskande i 25e. Där var vi inte tillräckligt vakna i försvarsarbetet. Efter det tar Lidingö över taktpinnen. David tvingas till en rapp reflexräddning i 28e, på returen blir det ribbträff. Mot slutet av halvleken jämnar vi ut spelet och kan gå till vila med en välförtjänt ledning.

Vi byter in sex provspelare under pausvilan och det blir hönsgård direkt i försvaret med tre nya. David briljerar med att avstyra tre frilägen innan vi får ordning på laget igen.

Med timmen spelad kliver Jocke fram med bestämdhet och dunkar iväg en rökare från minst 25 meters håll, målvakten lyckas med stor möda tippa till hörna. Vi skapar en ny hörna direkt efter det, Marcus Mikhail lyfter långt, James Izountouemoi nickar vid bortre och en backrensning på mållinjen står emellan oss och 3-1. Men målet kommer nästan direkt ändå. Matte sist på bollen från nära håll efter ett inkast från Jocke.

Shaun och Irvine, som klev av i paus, återkommer och vi pressar framåt. Ett underbart kortpassningsspel leder till ett friläge för en provspelare som dras i tröjan vid åtminstone två tillfällen på väg fram mitt i straffområdet, vilket ger målvakten tid att komma ut och avstyra. Där borde vi haft straff!

I 71a sticker Lidingö upp på högersidan, ett inspel får passera genom hela straffområdet till en omarkerad på andra sidan. Han har god tid på sig att sikta innan han sätter dit reduceringen till 2-3.

Vi får ändå sista ordet. Irvine susar på nytt fram på högersidan medan hemmaspelarna förgäves hoppas på en offside-avvinkning. En passning åt vänster och en av provspelarna kan enkelt sätta 4-2 i öppen bur.

Resterande matchtid, 14 minuter, tickar på utan att några riktigt öppna chanser skapas.

Spelmässigt gör vi en klart godkänd match, i synnerhet när vi har många ordinarie spelare på banan. Försvarsmässigt är vi lite för naiva. Tur att vår målvakt svarar för matchens bästa prestationer. Framåt är Mattias ett ständigt orosmoment. Så även Irvine när tillfälle ges. Marcus kommer mer till sin rätt efter paus då han går upp på mittfältet. Då sitter passningarna där och det gör det lätt att glömma alla sämre bolleveranser under första. Ett par av provspelarna ser intressanta ut.

Startelvan: David Mikhail – Georgios Kousis, James Izountouemoi, Tamer Teke, Marcus Mikhail – Irvine Loyanda Kiesse, Shaun Lomas, Joacim Corneliusson, Tobias Corneliusson – Mattias Edeland, Julius Armalis.

Dubbel för Shaun och Fredrik

Publicerad 2018-11-18 10:39

Del av spelartruppen på avslutningen, samtliga idel öra - som alltid.


Lördag 17 november avslutade Huddinge IF herrlag officiellt spelåret 2018 med en samling på O'Leary's i centrum. Kvällens clou var utdelningen av individuella priser, pristagarna utsedda efter omröstningar inom laget. Shaun Lomas och Fredrik Åberg tog hem två priser var.

Med ett öga på någon av tv-skärmarna som visade Sverige mot Turkiet i Europa Nations League snackades det fotboll, bland annat, medan hamburgaren slank ner. Sveriges seger bättrade på den goda stämningen ytterligare när det var dags för prisutdelning. Spelartruppens röster avgjorde hur sex av priserna skulle fördelas, ledarna delade ut ett och ett var rent prestationsrelaterat. Tränarduon Jussi Kontinen och Martin Augar skötte presentationerna med den äran.

Årets youngster: Marcus Mikhail.

Årets prestation, i vilket inräknas inställning, engagemang under träning och match: Joar Gadd Berglund.

Årets rookie: David Mikhail, målvakten som tillförde laget något nytt.

Årets tackling: Fredrik Åberg, för sina ständigt återkommande tuffa tacklingar ända in i sista minuten i sista matchen mot Nora.

Årets skyttekung: Tobias Corneliusson, 6 mål.

Årets buse, den kompromisslöse spelare man helst vill ha med i sitt eget lag: Fredrik Åberg som aldrig vill släppa någon motståndare förbi sig.

Årets spelare, vald av ledarna: Shaun Lomas.

Årets spelare, vald av spelarna: Shaun Lomas. En fundersam Shaun på bilden. Han känner att han inte kan ignorera kamraterna rop "tal, tal, tal!".
Noteras bör att Shaun vann priset i hård konkurrens med Tobias Corneliusson och Joacim Corneliusson.

Efter detta prisregn lämnade tränarduon ett tråkigt besked till oss alla på plats. Både Jussi och Martin tackar för sig, lämnar Huddinge IF efter november månads utgång.

Herransvarige Peter Kelly överlämnade minnespris från klubben som tack för ett gott arbete under de tre år (och ett halvt för Martin) som de haft hand om seniorlaget. Jussi har även svarat för ett stort jobb som Akademi-ansvarig för vilket klubben är djupt tacksam. Jussi höll kvällens avslutande tal och poängterade vid mer än ett tillfälle att han aldrig tidigare hade lämnat en klubb med en så intressant och utvecklingsbar ung trupp. Den är fullproppad med potential. Jussi tror att minst en av spelarna kommer att nå svensk elitnivå.

Låt oss hoppas att Jussi får rätt.

Undertecknad håller med Jussi. Truppen innehåller många spelare som tagit stora kliv framåt under 2019, dessutom skaffat sig rutin på den här nivån. Det ska bli jättespännande att följa Huddinge IF under 2019.

Klubbens herransvariga, Peter Kelly och Bover Gültekin, har inlett sonderingar och direkt fått fyra träffar, spelare som förbundit sig att spela för Huddinge IF nästa säsong: David Mikhail, Marcus Mikhail, Mattias Edeland och Gabriel Diaz (uppflyttad från U19).
Dessutom gäller det att finna en ny tränarduo. Klubben letar …
Vi bygger vidare för 2019.

En epok avslutas

Publicerad 2018-11-29 10:39

Martin Augar och Jussi Kontinen drar igång en av många träningar, i solsken och värme på Källbrinks gräsplan, så som man önskar att det alltid kunde vara.


Onsdag 28 november ledde Jussi Kontinen sista träningen under sina tre år som huvudtränare för Huddinge IF. Jussi tillsammans med Martin Augar – ledig i egenskap av nybliven pappa (grattis!) – har gett klubben en ambitiös och hårt arbetande tränarduo. Vi tackar dem för allt arbete de lagt ner och önskar dem lycka till i framtiden.

Lördag 17 november var det dags för A-lagets säsongsavslutning. Då släpptes det officiellt att både Jussi Kontinen och Martin Augar lämnar klubben. Huddinge IF överlämnade minnespris till dem båda.

Förutom allt arbete med A-laget så har Jussi under de två senaste åren varit ansvarig för Akademin – många lag har gjort stora framsteg och nått mycket positiva resultat, vilket främst ska tillskrivas spelarna och deras tränare. Martin har skött reservlaget och coachat så framgångsrikt att laget gick obesegrat genom serien 2018!

Nu träder Huddinge IF in i en ny och okänd framtid. På lördag, 1 december, spelar vi träningsmatch mot Hammarby IFs U19-lag och vi har många provspelare som säkert vill visa sig från sin bästa sida inför blickarna från herransvariga Peter Kelly och Bover Gültekin. Någon ny tränare lär vi knappast ha på plats redan då.

Vår nye tränare heter Johan Lönn

Publicerad 2018-12-17 09:25

Bover Gültekin ger nye tränaren Johan Lönn en vacker gul-svart-randig HIF-tröja att känna på i samband med kontraktsskrivningen. Så att känslan över att komma till en så traditionsrik klubb blir lite mer påtaglig. Hjärtligt välkommen till Huddinge IF, Johan Lönn! (Foto: Huddinge IF)


Nu är det klart! Johan Lönn tar över Huddinge IFs A-lag, han har skrivit på ett två-årskontrakt. 32-årige Johan Lönn kommer närmast från Älvsjö AIK.

Johan Lönn har bott i Huddinge under större delen av sitt liv men spelade fotboll med IFK Aspudden som ung. Vid 12 års ålder bestämmer han sig för att innebandyn ska vara hans huvudsport, spelar bland annat för den förnämliga lilla klubben Sörskogens IF, senare hos storfräsarna i dåvarande elitklubben Balrog. Fotbollen kommer i andra hand men han hinner faktiskt med ett par, tre månader som spelare i ett av Huddinge IFs pojklag.

Hur kom det sig då att Johan blev fotbollstränare redan vid 19 års ålder?
Han avslöjar hemligheten:
"Jag har alltid varit intresserad av ledarskap, varit lagkapten i de lag jag spelat i. Jag har haft en dröm att bli fotbollstränare, ända sedan jag var 15 år."

Via Kristian Ellerstad kommer Johan in i HIFs organisation hösten 2006, tränar 94orna och är behjälplig med flera andra lag. Efter två år hos oss går Johan vidare till IFK Stockholm och deras lag i j-allsvenskan. Han stannar hos IFK Stockholm i fem år, kliver upp till A-laget, först som assisterande, sedan som huvudtränare. Han lämnar klubben självmant i juni 2013 och det dröjer inte många veckor förrän FC Newroz hör av sig. De behöver en ny huvudansvarig och Johan tar utmaningen.

Hösten 2013 klarar sig Newroz kvar i division 4 efter en stentuff nedflyttningsstrid, slutar på åttonde plats med två poängs marginal till strecket. Året därpå blir det en fjärdeplats och 2015 hamnar laget trea i serien, missar kvalspel på sämre målskillnad än Hägersten SK. Där slutar Johans tid hos Newroz.

Nästa stopp för Johan blir Järna SK, en klubb med ambitioner att kriga i toppen av division 3. 2015 slutade laget på fjärde plats men 2016 blir inte riktigt vad klubbstyrelsen tänkt sig. Efter halva serien är avklarad ligger laget på sjunde plats, rejält distanserade av de två topplagen IFK Haninge och FC Stockholm Internazionale. Johan Lönn får lämna Järna SK (som sedan är på vippen att åka ur serien).

I början av oktober 2016 förkunnar Älvsjö AIK att de anställt Johan Lönn som ny tränare för A-laget. Han ges ett treårskontrakt och börjar 1 december. Under Johans ledning slutar laget trea i sin division 4-serie två år i rad, förra året saknades en poäng till kvalplatsen.
"Trist när man var så nära," kommenterar Johan. "Men jag har ju varit med och missat på målskillnad tidigare."

Hos Älvsjö AIK blir Johan Lönn från februari 2017 ungdomsansvarig och får heltidsanställning med arbetsplats på kansliet. Hösten 2018 får han besked av klubben att de önskar att han släpper A-laget, trots att han har ett år kvar på kontraktet, och satsar helt och hållet på arbetet med klubbens ungdomar. Detta går stick i stäv mot Johans egna önskemål. Följden blir att tränare och klubb går skilda vägar.

Huddinge IFs herransvariga duo, Peter Kelly och Bover Gültekin, tar kontakt och resten är, som man säger, historia.

Hur ställer sig Johan till sin nya utmaning hos oss?
"Jag har ju följt Huddinge och det som lockar är att jag gillar att ha en ung trupp med utvecklingsbara spelare. Det känns jäkligt stimulerande. Klubben har ju beslutat att satsa på egna spelare och jag vill bygga vidare på styrelsens beslut. På det som Martin Augar och Jussi Kontinen byggt."

Vi hälsar Johan Lönn hjärtligt välkommen till Huddinge IF, hoppas självklart på ett stabilt och framgångsrikt bygge baserat på våra egna, unga spelare.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub