Dam

Ekerö - HIF 0-6 Träningsmatch

Ekerö - HIF 0-6

Uppställning
Jessika
Amanda, Lunkan, Linnea
Åström
Empa, Josse, Ella, Mallan
Evve, Malin H
avb: Paulina

6' 0-1 Malin H (Emma Å)
19' 0-2 Josefine
43' 0-3 Malin H (Evelina)
52' 0-4 Malin H (Evelina)
56' 0-5 Malin H (Malin Y)
75' 0-6 Malin H

Avslut 16 - 4 (9 - 1)
På mål 10 - 2 (5 - 0)


Första halvlek:
Vi inleder matchen med aggressiv press och visar att det är vi som vill äga matchbilden. Redan i minut 6 vinner Emma Å bollen på mittplan och hittar fram till Malin H som fri med målvakten placerar in bollen i mål, straxt därefter vinner Jossan bollen på mittplan och soloraidar sig hela vägen till straffområdet och hittar in till Empa som inte kommer loss från sin bevakning utan får börja om anfallet. Vi fortsätter att vara aggressiva och täta mellan lagdelarna vilket leder till fler och fler bollvinster runt mittplan och även inne på motståndarnas som i minut 18 när Empa vinner en duell inne i Ekerös straffområde, hon får till ett fint inlägg lite snett bak till Jossan som klappar till bollen på halvvolley men den styrs precis över ribban av en back. På hörnan som följer prickskjuter Jossan en Ekeröspelare i huvudet så bollen styrs i mål, smart!

Vi fortsätter att skapa lägen, vi har totalt 8 passningar in på spelyta 3 som resulterar i bra lägen i första halvlek.

I 43e minuten vinner Malin H bollen på mittplan, hon hittar Evve med en fin pass i djupled men backen hinner blocka avslutsförsöket och istället studsar bollen fram till Malin som dunkar in den ribba in till 3-0 vilket även blir halvtidsresultatet.


Andra halvlek:

Det fortsätter precis som likadant som i första halvlek med att vi vinner boll så fort Ekerö försöker gå framåt. I 52a minuten gör vi ett riktigt fint mål när Josse vinner boll på mitten vi jobbar spelvändning via Lunkan till Amanda till Empa som hittar djupledsbollen till Evelina, målvakten rusar ut och Evelina rullar bollen hur lugnt som helst i sidled till Malin som kan lägga in den i öppen kasse. även 5-0 sker genom en spelvändning men nu från andra hållet där återigen Malin håller sig framme på ett fint inlägg av Malin Y. Efter målet går matchen ner lite i tempo och det organiserade spelet blir inte riktigt lika organiserat, lite bolltapp åt bägge håll sker och en del felpass som man inte sett tidigare, kanske en del trötthet då det är första matchen för året och att vi bara hade en avbytare. I 75e gör vi ändå 6-0 och det var såklart Malin som även gjorde det målet, vinner en duell utanför straffområdet och lobbar retfullt enkelt in den i bortre burgaveln, klassmål! Vi skapar lite halvlägen efter det men inga fler riktigt bra chanser men samtidigt så släpper vi inte till några heller, något skott från sidan och lite inlägg som Jessika med enkelhet tar hand om.


En riktigt fin start på året, med fortsatt rätt inställning och attityd på träning efter träning och match efter match så kan vi ha en riktigt rolig säsong framför oss.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub