COVID-19/ Corona

*Uppdatering 2020-12-12 Huddinge IFs styrelse har idag tagit beslutet att våra lag och spelare födda 2004 och äldre fortsatt ska undvika fotbollsträning men vi tillåter gemensamma fysträningar. Från 1 januari 2021 kommer vi att öppna upp för samtliga lag att börja träna igen. Tänk på att samtliga omklädningsrum är stängda och FÅR inte användas mer än till toalettbesök.

TÄVLING OCH TRÄNING

Futsalserier – Spelare födda 2004 och tidigare
Samtliga serier för spelare födda 2004 och tidigare ställs in. Inga serier genomförs. Undantaget är damer div.1 och herrar div.2, se nedan.

Futsalserier – spelare födda 2005 och senare
Matcherna spelas enligt schema från och med 1/1 2021. StFF tar inte ut WO-avgifter. Publik är inte tillåtet på matcher.

Futsal – damer div. 1 och herrar div. 2
Vi återkommer med besked om hur dessa serier ska avgöras. Om inte restriktionerna ändras inom kort kommer även detta kval ställas in, men här vill vi avvakta innan vi tar ett definitivt beslut.

Futsal-SM för 17-åringar
SM i futsal för spelare födda 2004 och senare är inställt säsongen 2020/21.

Victoria Cup och Stockholm Cup
Samtliga matcher har redan skjutits fram till år 2021 och därmed spelas inga fler cupmatcher under 2020. Det är upp till lagen själva att hitta nya speldatum. Möjlig spelperiod är 2021-01-01–2021-02-28. Vi avvaktar med beslut. Så länge restriktionerna finns, genomförs inga matcher i dessa cuper.

OBS!
Alla 32-delsfinaler i både Victoria och Stockholm Cup spelas med divisionstillhörigheten för säsongen 2020, även fast att matcherna kommer spelas år 2021.

Junior-DM Final - Flickor
Finalen i Junior-DM för flickor spelas under 2021.

OBS!
Spelare födda år 2001 får delta i finalen då den tillhör 2020 års-tävling.

Föreningsdrivna cuper
Fram till och med den 31 januari får inga cuper, vare sig i futsal eller i fotboll, sanktion. Det gäller oavsett ålder, storlek och turneringsform. Om man ansöker om sanktion för en cup som genomförs efter den 31 januari - kan det gå att få, men sanktionen dras in om inte restriktionerna hävs eller förändras.

Träningsmatcher - spelare födda 2004 och tidigare
INGA matcher ska spelas, oavsett anledning.

Träningsmatcher - spelare födda 2005 och senare
Träningsmatcher är tillåtna. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Publik är inte tillåten. Se RF:s rekommendationer..

Serier i SvFF:s regi
Många Stockholmslag deltar i seriespel som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet, till exempel i Ligacupen. Beslut och information kring dessa serier och tävlingar kommuniceras från SvFF.

Träningar utomhus – alla spelare
Träningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.

Träningar inomhus – alla spelare
Träningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så säkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.

Provträningar
Provträningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.

Frimånad
Inga ändringar i frimånaden (15/11-15/12) görs enligt Svenska Fotbollförbundet.

BESLUT

Nya beslut kommuniceras i samband med att Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina rekommendationer. StFF har sällan information i förväg, därför kan nya beslut meddelas med kort varsel.

I Folkhälsomyndighetens föreskrift anges att de allmänna råden gäller t.o.m. den 30 juni 2021, men myndigheten kommer att löpande utvärdera situationen och besluta om ändring så snart det det är motiverat.


* Uppdatering 2020-06-08 Idrottstävlingar & matcher tillåts

Covid-19 påverkar fortfarande samhället stort, och faran är inte över! Glädjande besked är dock att idrottstävlingar & matcher tillåts igen. Idrott och fysisk aktivitet är en viktig del av folkhälsan i Sverige. Från och med den 14 juni har Folkhälsomyndigheten beslutat att ändra i sina föreskrifter och allmänna råd. Det innebär bland annat att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper tillåts. Detta innebär ingen ändring för antalet deltagare & åskådare eftersom begränsningen med ett maxantal på 50 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar fortfarande gäller.


* Uppdatering 2020-04-08 kl.15:00; Tävlingsmatcher skjuts upp

Stockholms Fotbollsförbund (StFF) har tagit beslut om att ytterligare skjuta upp alla tävlingsmatcher till att tidigast starta fredagen den 17 april. Tillsvidare gäller beslutet från i fredags 2 april gällande träning, camper och träningsmatcher. Dessa kan genomföras om man följer de rekommendationer och riktlinjer som finns.

* Uppdatering 2020-04-02 kl.20:30; Förtydligande gällande StFF:s tävlingsverksamhet

Enligt Folkhälsomyndighetens (FHM) rekommendationer har Stockholms Fotbollsförbund (StFF) idag 2 april beslutat att alla tävlingsmatcher arrangerade av StFF är uppskjutna till den 12 april – tillsvidare. Nytt beslut gällande StFF:s tävlingsverksamhet kommer måndag 6 april. Detta innebär att alla matcher i St:Erikscupen som skulle spelats under helgen är inställda.

Träningsverksamheten är inte påverkad men de nya rekommendationerna ställer krav på hur vi bedriver vår verksamhet. Träningsmatcher kan genomföras om det är utan risk att sprida smitta, om inte bör de ställas in. Detta innebär att vi ska undvika publik på våra matcher och även på våra träningar, föräldrar får gärna ta en sväng i skogen under tiden som våra lag spelar.

Läs StFF:s tips och råd vid träning och träningsmatch

* Uppdatering 2020-04-01 kl. 18:00; Angående StFF:s tävlingsverksamhet

Efter dagens presskonferens och den rekommendation som Folkhälsomyndigheten (FHM) då gav, har StFF haft kontakt med FHM för att diskutera verksamheten och hur de valt att bedriva den efter de beslut och rekommendationer som tidigare funnits. Stff hade en mycket bra dialog med FHM:s generaldirektör Johan Carlson som i samtalet ansåg att verksamheten kunde fortsätta att bedrivas och därför har nu även FHM publicerat nya förtydligande rekommendationer:

"Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning."

StFF kommer torsdag förmiddag 2 april, att uppdatera sitt beslut angående tävlingsverksamheten efter dessa nya förutsättningar och rekommendationer.

* Uppdatering 2020-04-01 kl.15:30;

Under dagens presskonferens meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM) att de utifrån regeringens förbud, har kommit ut med nya rekommendationer. Allt matchspel, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus Covid-19. Detta innebär att all tävlingsverksamhet skjuts upp med omedelbar verkan. Styrelsen i Huddinge IF återkommer inom kort med information om hur vår träningsverksamhet ska bedrivas.


* Uppdatering 2020-04-01 kl.10:00;

Den 27 mars beslutade Regeringen att det från 29 mars är förbjudet att anordna sammankomster med fler än 50 deltagare. Spelare och tränare är undantagna i begränsningen vid träning och match, och vi ber er alla att följa dessa regler. Skulle antalet åskådare överstiga får ni be dem att lämna området. Läs gärna informationen från Polisen om vad påföljden kan bli om man bryter mot detta.

I helgen som kommer är det äntligen premiär för S:t Eriks-Cupen! Även seniorserier och cupomgångar fortlöper. Huddinge IF följer löpande riktlinjerna från berörda myndigheter och främst StFF och SvFF när det gäller seriespelet, beslutet att spela enligt plan gäller tillsvidare men kan komma att omprövas vid nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten (FHM).

Information om det rådande läget på spelmarknaden

Mot bakgrund av det rådande läget i världen är det för närvarande ett väldigt stort intresse hos en mängd spelbolag världen över att erbjuda spel på våra svenska träningsmatcher. Det gäller även träningsmatcher mellan lag lägre nere i seriesystemen som vanligtvis inte är föremål för vadhållning. Detta medför risk att bli kontaktade av representanter från spelbolag som önskar diverse spelrelaterad information från er. Det är viktigt att ni känner till att ni inte har någon skyldighet att lämna ut sådan information och rekommendationen är att ni ignorerar dessa kontakter (undantaget är den skyldighet det finns enligt avtal för föreningarna i Ettan och division 2 att lämna information till Svenska Spel).

Information från Polisen gällande allmänna sammankomster

Information från FHM gällande evenemang färre än 50 deltagare

-------------------------------------------------------------

* Uppdatering 2020-03-25; Den 24 mars kom Folkhälsomyndigheten (FHM) med nya förtydligande rekommendationer för idrott. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser FHM. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av pandemin. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning. Alla individer har ett eget ansvar att bedöma om deltagande är möjligt. Känner man sig minsta sjuk ska man stanna hemma.

---------------------------------------------------------------

* Uppdatering 2020-03-16; Huddinge IF:s syn gällande träning, match och möten är följande:

  • Ingen inomhusverksamhet får bedrivas fr.o.m. idag 16 mars 2020.
  • Caféterian och klubbhuset är stängt tillsvidare. Huddinge IF:s kansli nås på telefon eller via e-post.
  • Alla ledarmöten, spelarmöten och föräldramöten ställs in tillsvidare i klubbhuset.
  • Omklädningsrummen kommer att stängas, vilket innebär att spelare, tränare -och lagledare måste komma ombytta och klara till träning och match.
  • Lagfotograferingen är inställd tillsvidare.
  • All träning sker utomhus, enligt tidigare rekommendationer från SvFF ska föreningar bedriva verksamhet i den utsträckning det är möjligt.

Har du frågor eller känner oro, kontakta sjukvården på telefon: 1177, eller chatt: 1177.se

Ring 113 13 för frågor om Coronaviruset.

-----------------------------------------------------------------

* 2020-03-13; Baserat på regeringens presskonferens igår 12 mars klockan 20.00 och beslutet att inte stänga skolorna, samt tidigare bedömningar ifrån berörda myndigheter, har Huddinge IF beslutat att tidigare rekommendationer gäller tillsvidare. Föreningen följer utvecklingen och förändras rekommendationerna ifrån myndigheter kan Huddinge IF:s beslut ändras med kort varsel.

Svenska fotbollsförbundet gick idag 13 mars ut med ett föreningsbrev, se brevet i sin helhet nedan.

Information och SvFF:s beslut, riktlinjer och råd

Information om landskamper och samlingar som ställts in

Rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub