COVID-19/ Corona

* Uppdatering 2020-06-08 Idrottstävlingar & matcher tillåts

Covid-19 påverkar fortfarande samhället stort, och faran är inte över! Glädjande besked är dock att idrottstävlingar & matcher tillåts igen. Idrott och fysisk aktivitet är en viktig del av folkhälsan i Sverige. Från och med den 14 juni har Folkhälsomyndigheten beslutat att ändra i sina föreskrifter och allmänna råd. Det innebär bland annat att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper tillåts. Detta innebär ingen ändring för antalet deltagare & åskådare eftersom begränsningen med ett maxantal på 50 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar fortfarande gäller.


* Uppdatering 2020-04-08 kl.15:00; Tävlingsmatcher skjuts upp

Stockholms Fotbollsförbund (StFF) har tagit beslut om att ytterligare skjuta upp alla tävlingsmatcher till att tidigast starta fredagen den 17 april. Tillsvidare gäller beslutet från i fredags 2 april gällande träning, camper och träningsmatcher. Dessa kan genomföras om man följer de rekommendationer och riktlinjer som finns.

* Uppdatering 2020-04-02 kl.20:30; Förtydligande gällande StFF:s tävlingsverksamhet

Enligt Folkhälsomyndighetens (FHM) rekommendationer har Stockholms Fotbollsförbund (StFF) idag 2 april beslutat att alla tävlingsmatcher arrangerade av StFF är uppskjutna till den 12 april – tillsvidare. Nytt beslut gällande StFF:s tävlingsverksamhet kommer måndag 6 april. Detta innebär att alla matcher i St:Erikscupen som skulle spelats under helgen är inställda.

Träningsverksamheten är inte påverkad men de nya rekommendationerna ställer krav på hur vi bedriver vår verksamhet. Träningsmatcher kan genomföras om det är utan risk att sprida smitta, om inte bör de ställas in. Detta innebär att vi ska undvika publik på våra matcher och även på våra träningar, föräldrar får gärna ta en sväng i skogen under tiden som våra lag spelar.

Läs StFF:s tips och råd vid träning och träningsmatch

* Uppdatering 2020-04-01 kl. 18:00; Angående StFF:s tävlingsverksamhet

Efter dagens presskonferens och den rekommendation som Folkhälsomyndigheten (FHM) då gav, har StFF haft kontakt med FHM för att diskutera verksamheten och hur de valt att bedriva den efter de beslut och rekommendationer som tidigare funnits. Stff hade en mycket bra dialog med FHM:s generaldirektör Johan Carlson som i samtalet ansåg att verksamheten kunde fortsätta att bedrivas och därför har nu även FHM publicerat nya förtydligande rekommendationer:

"Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning."

StFF kommer torsdag förmiddag 2 april, att uppdatera sitt beslut angående tävlingsverksamheten efter dessa nya förutsättningar och rekommendationer.

* Uppdatering 2020-04-01 kl.15:30;

Under dagens presskonferens meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM) att de utifrån regeringens förbud, har kommit ut med nya rekommendationer. Allt matchspel, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus Covid-19. Detta innebär att all tävlingsverksamhet skjuts upp med omedelbar verkan. Styrelsen i Huddinge IF återkommer inom kort med information om hur vår träningsverksamhet ska bedrivas.


* Uppdatering 2020-04-01 kl.10:00;

Den 27 mars beslutade Regeringen att det från 29 mars är förbjudet att anordna sammankomster med fler än 50 deltagare. Spelare och tränare är undantagna i begränsningen vid träning och match, och vi ber er alla att följa dessa regler. Skulle antalet åskådare överstiga får ni be dem att lämna området. Läs gärna informationen från Polisen om vad påföljden kan bli om man bryter mot detta.

I helgen som kommer är det äntligen premiär för S:t Eriks-Cupen! Även seniorserier och cupomgångar fortlöper. Huddinge IF följer löpande riktlinjerna från berörda myndigheter och främst StFF och SvFF när det gäller seriespelet, beslutet att spela enligt plan gäller tillsvidare men kan komma att omprövas vid nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten (FHM).

Information om det rådande läget på spelmarknaden

Mot bakgrund av det rådande läget i världen är det för närvarande ett väldigt stort intresse hos en mängd spelbolag världen över att erbjuda spel på våra svenska träningsmatcher. Det gäller även träningsmatcher mellan lag lägre nere i seriesystemen som vanligtvis inte är föremål för vadhållning. Detta medför risk att bli kontaktade av representanter från spelbolag som önskar diverse spelrelaterad information från er. Det är viktigt att ni känner till att ni inte har någon skyldighet att lämna ut sådan information och rekommendationen är att ni ignorerar dessa kontakter (undantaget är den skyldighet det finns enligt avtal för föreningarna i Ettan och division 2 att lämna information till Svenska Spel).

Information från Polisen gällande allmänna sammankomster

Information från FHM gällande evenemang färre än 50 deltagare

-------------------------------------------------------------

* Uppdatering 2020-03-25; Den 24 mars kom Folkhälsomyndigheten (FHM) med nya förtydligande rekommendationer för idrott. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser FHM. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av pandemin. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning. Alla individer har ett eget ansvar att bedöma om deltagande är möjligt. Känner man sig minsta sjuk ska man stanna hemma.

---------------------------------------------------------------

* Uppdatering 2020-03-16; Huddinge IF:s syn gällande träning, match och möten är följande:

  • Ingen inomhusverksamhet får bedrivas fr.o.m. idag 16 mars 2020.
  • Caféterian och klubbhuset är stängt tillsvidare. Huddinge IF:s kansli nås på telefon eller via e-post.
  • Alla ledarmöten, spelarmöten och föräldramöten ställs in tillsvidare i klubbhuset.
  • Omklädningsrummen kommer att stängas, vilket innebär att spelare, tränare -och lagledare måste komma ombytta och klara till träning och match.
  • Lagfotograferingen är inställd tillsvidare.
  • All träning sker utomhus, enligt tidigare rekommendationer från SvFF ska föreningar bedriva verksamhet i den utsträckning det är möjligt.

Har du frågor eller känner oro, kontakta sjukvården på telefon: 1177, eller chatt: 1177.se

Ring 113 13 för frågor om Coronaviruset.

-----------------------------------------------------------------

* 2020-03-13; Baserat på regeringens presskonferens igår 12 mars klockan 20.00 och beslutet att inte stänga skolorna, samt tidigare bedömningar ifrån berörda myndigheter, har Huddinge IF beslutat att tidigare rekommendationer gäller tillsvidare. Föreningen följer utvecklingen och förändras rekommendationerna ifrån myndigheter kan Huddinge IF:s beslut ändras med kort varsel.

Svenska fotbollsförbundet gick idag 13 mars ut med ett föreningsbrev, se brevet i sin helhet nedan.

Information och SvFF:s beslut, riktlinjer och råd

Information om landskamper och samlingar som ställts in

Rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub