Dam

HIF - Hanviken 4-0 Div 3 omg 1

HIF - Hanviken 4-0

13' 1-0 Malin H (Sanna)
40' 2-0 Sanna (Amanda)
46' 3-0 Sarah (straff)
62' 4-0 Empa (Sarah)

Jessica
Amanda, Lunkan, Linnea
Åström
Sanna, Josse, Tessi, Mallan
Malin H, Ella
Avb: Paulina, Moa, Sarah, Empa, Julia


Referat:
30 grader varmt, strålande sol och matchstart 12.00 är förutsättningarna inför match.

Inledningen av matchen är jämn med ett visst övertag för Hanviken, de har ett visst övertag första 10 minuterna genom att vara aggressiva i försvarsspelet och vinna mycket boll runt mittplan, de har däremot svårt att komma till några målchanser utan vi vinner tillbaka bollen utanför vårt straffområde. Vi sticker upp med ett par djupledsbollar och skapar någon halvchans utan att egentligen spela bra.

Efter första 10 så börjar vi ta tag i spelet och kontrollerar bollinnehavet och låter Hanviken börja jobba mer i försvarsspelet vilket verkar få dem att tappa energi, i 13e minuten rullar vi bollen ett varv i backlinjen, Amanda vinklar upp och hittar en fin genomskärare till Sanna i SY2 som vänder upp och sticker fram bollen på en djupledslöpande Malin som inte gör några misstag utan placerar fint in bollen i bortre burgaveln. 2 passningar som slår motståndarnas linjer ger oss alltså ett friläge.

Efter målet står matchen och väger lite, inget av lagen får riktigt koll på spelet (det har varit en lång försäsong utan matcher) utan det går lite fram och tillbaka, vi har lite mer boll men oftast på egen planhalva. Vi sticker dock upp emellanåt och får ett par chanser medan vi fortsätter vara noggranna i försvarsspelet och inte släpper till några chanser alls.

I 40e minuten gör vi som vid 1-0 målet, rullar ett varv i backlinjen, får en överflytt på motståndarna vilket ger Sanna yta mellan deras linjer, Amanda hittar upp till henne och hon avancerar mot mål, Malin tar en djupledslöpning vilket får deras back att följa med och på så sätt skapar en lucka centralt där Sanna avancerar in på och placerar in 2-0.


Andra halvlek börjar bra med en djupledsboll och Malin hamnar i 1 vs 1 mot målvakten och hon petar bollen förbi målvakten och blir sedan själv stoppad vilket ger oss n straff som Sarah rullar in.
Efter målet blir det några minuter där matchen står och väger igen innan vi återigen tar tag i spelet. I 62' får vi en frispark ett par meter in på motståndarnas planhalva som Lunkan lyfter in i straffområdet, Sarah får en fot på bollen och lyckas få fram den till en instormande Empa som lägger in den i öppen kasse. Vi fortsätter att kontrollera halvleken fram till vattenpausen i 75e minuten, efter den verkar vi slappna av lite samtidigt som Hanviken lyfter upp laget och resten av matchen är det ett övertag för Hanviken spelmässigt.

Det finns en hel del positivt att ta med sig från matchen även om spelet med boll kan bli bättre vilket det kommer att bli när vi kommer in mer i matchtempo.

Vårt försvarsspel är riktigt bra där vi jobbar väldigt hårt för att försvara de farliga ytorna.
Vi gör fyra mål.
Stundtals visar vi hur bra vi kan vara när vi får fart i bollen och hittar mellan motståndarnas linjer
Vi är som alltid farliga i djupled med många som är villiga att löpa.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub