Dam

Värmdö - HIF 2-5 div 3 omg 5

Värmdö - HIF 2-5

4' 0-1 Ella (Åström)
9' 0-2 Sarah (Åström)
16' 0-3 Lunkan (Åström)
22' 1-3
33' 1-4 Malin (Ella)
47' 1-5 Tessi (Åström)
65' 2-5

Avslut: 10 - 16 (4 - 10)
På mål: 7 - 12 (3 - 8)
Hörnor: 2 - 9 (2 - 6)


Jessika
Amanda, Lunkan, Linnea
Åström
Empa, Sarah, Tessi, Sanna
Ella, Malin
Avb: Ida, Paulina, Ebba (Dam J)


Vi kommer till matchen med vetskapen att en vinst ger oss ett riktigt bra läge inför slutet av serien och det märks i inledningen av matchen att vi är lite mer försiktiga än normalt och vi vågar inte riktigt spela dem passningarna vi brukar utan väljer ofta ett enklare alternativ. Vi skapar ett fint läge direkt i matchinledningen när Ella tar ner en hård boll på bröstet, lägger hem på rättvänd Sarah som hittar Sanna i djupet, målvakten räddar till hörna. Efterföljande hörna vinns av Värmdö men genom att vara aggressiva och kliva framåt vinner vi tillbaka bollen och får in den igen mot bortre stolpen där Ella nickar in den i mål. Även 2-0 sker av att vi vinner en hörnretur när Åströms hörna går i stolpen och Sarah stormar fram och lyfter in 2-0, trean kommer även den efter hörnretur och där är det Lunkan som på ett akrobatiskt sätt chippar bollen över sig själv och motspelaren innan hon lägger in den i mål.
I 22a minuten gör Värmdö ett fint 1-3 mål när de hittar ett instick mellan våra backar på framsstormande spelare och frågan är hur vi skulle hantera det, blir vi nervösa eller vågar vi ta tag i spelet? Svaret blir att matchen fortsätter som tidigare, inget av lagen får något övertag i spelet utan det är mycket spel runt mittplanen och mycket kamp där vi går vinnande ur de flesta av momenten. I 32a minuten spelar vi oss till ett friläge genom Ella men målvakten räddar. Minuten efter sätter Ella en djupledsboll på Malin som vackert lyfter in bollen i mål. Efter det målet känns det som vi slappnar av lite och vågar hålla i bollen mer och spela vårt normala spel.

I pausen känns det väldigt bra i omklädningsrummet, lugnt och harmoniskt och alla spelare känns fullt fokuserade på andra halvlek, ingen som slappnar av och tror att matchen är avgjord.
Vi inleder andra halvlek som sig bör med att trycka in ännu en hörna i mål när Tessi vinner serven från Åström och knoppar in 5-1. Värmdö ger dock inte upp utan första kvarten har dem mer boll men vi jobbar hårt och släpper som vanligt inte in motståndarna på dem farliga ytorna. Värmdö gör 2-5 i 60e minuten men närmare än så kommer dem inte utan vi håller ihop och kontrollerar avslutningen på ett bra sätt.


Vi tackar Värmdö för en bra match.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub