Framgångar för U19 och U16

Publicerad 2018-09-04 08:07
I söndags vann Huddinge IF U16 mot BP med 1-0. För första gången kvalificerar vi oss till a-slutspelet. Grabbarna är ett av landets 24 bästa U16-lag. Vad som imponerar ännu mer är att många av spelarna är 03or! På liknande vis bygger vårt U19-lag på spelare födda 2000-2002. Där finns det potential inför nästa säsong. Klubbens policy, att satsa på de unga spelarna, lyser igenom ända från P15 upp till A-laget och ger resultat.

Slutspelet för U16 inleds på söndag, hemmamatch klockan 17:15 mot BK Sport. Övriga lag i gruppen är Hammarby IF, IFK Norrköping, IFK Stocksund och Örebro SK. Det blir spännande att följa fortsättningen.

U19 håller stilen väl i sin serie, har i skrivande stund en mittenplacering med lika många vinster som förluster. Akademiansvarige Jussi Kontinen tror på stora möjligheter för gruppen, kanske främst under nästa år.
- Vi hade en snittålder på 17,4 år i förra matchen, berättar han. Vi har endast en 99a i truppen, resten är 16, 17 eller 18 år. Det viktiga är att vi satsar på våra unga, nästa år kan det här laget vinna serien. I Stockholmsområdet är vi kanske starkast vid sidan om storklubbarna.

Vår policy med bland annat rotationsgrupper där yngre spelare tränar med äldre grupper ger oss starkare lag. Det slår igenom ända upp i A-laget där vi har flera unga spelare som tagit sig in i startelvan. Hos Huddinge IF finns möjligheterna. Här finns potential att bygga ett starkt A-lag där stommen kommer ur egna ungdomsleden. Med engagerade ledare och hårt jobb från alla involverade kan man nå långt.
- Tänk Leicester, sa jag till Benny, tränare för U16. Svaret kom direkt.

- Alltid!


Skribent: Robert Lindberg

Huddinge IF
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub