Huddinge IF i Afrika!

Publicerad 2017-08-30 13:32
För ett antal år sedan så hjälpte Huddinge IF en lokal förening i Senegal med material, kläder och skor. Hjälpen togs tacksamt emot och ledde till att den lokala föreningen döpte om sig till Huddinge FC.

Nu gör vi ett nytt försök och hoppas att det blir lika lyckat denna gång. Denna gång är det Uganda och staden Kampala som gäller

Intresset för fotboll i staden Kampala är enormt och många ungdomar lever på drömmen om att bli proffs och komma ut till Europa och spela fotboll. Det finns dock väldigt begränsade förutsättningar i form av material, fotbollsplaner, mål och tränare m.m. Vi har ju så klart svårt att hjälpa till med fotbollsplaner och mål, men vi tänkte göra ett försök att samla ihop gamla fotbollsskor och fotbollar som ni inte längre använder. Från föreningens sida så skänker vi matchställ och en hel del bollar. Så är det så att ni har urvuxna fotbollsskor (även strumpor) eller fotbollar får ni gärna lämna in dem till oss så vidarebefordrar vi materialet till de som ska ha det. Vi har lagt fram två stycken korgar i klubbhuset (under hatthyllan) som ni kan lägga sakerna i. Vi vill med denna hjälp starta en verksamhet som ska leva vidare i Kampala och skapa större möjligheter för dessa ungdomar så vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och bidra.

Sista dagen att lämna material är den 30/11

Bifogat ser ni det brev samt bildmaterial vi fick från Huddinge FC i Senegal

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub