Ludvig Richtnér klar för IF Elfsborgs U17!

Publicerad 2020-10-13 14:20
Ludvig Richtnér kommer att ansluta till IF Elfsborg under sommaren 2021. Klicka in på länken för en kortare intervju med Ludvig.


FOTO: IF Elfsborg

Ludvig lyftes i början av året upp från P15 till P19, och fortsätter nu sin karriär genom att sommaren 2021 flytta till Borås och spela med IF Elfsborg U17! Vi tog en pratstund med Ludvig.

Till att börja med - GRATTIS! Hur känns det att ha skrivit på för IF Elfsborgs U17?

Det känns bra.

Du har varit uppvaktad av flertalet klubbar. Varför blev det just IF Elfsborg?

De välkomnade mig bra när jag var där och tränade. Tony Lundqvist, som är Elfsborgs ungdoms-sportchef, tog verkligen hand om mig från första stund vi träffades. Något som också är en viktig faktor är att de ger ungdomsspelare chansen att få spela seniorfotboll i Allsvenskan. Sen är det nära till allting, endast 5 minuter till skola, träning och lägenhet.

Hur du varit ner och hälsat på vid mer än ett tillfälle för att skaffa dig en känsla av föreningen och se Borås som stad? I sånt fall, vad tycker du om staden och vad är känslan av föreningen?

Ja, jag har varit ner tre gånger nu. Det kändes bra från början, och som jag sa tidigare så välkomnade de mig riktigt bra. Det kändes nästan som att man var en del av laget redan från första träningen. Staden är fin och det är skön stämning där. Elfsborg som klubb har höga ambitioner och vill vara i toppen av Sverige. Det gillar jag! Sen tänker de inte bara på dig som spelare, utan bryr sig om hur du mår och så utanför planen också.

Du ansluter till sommaren 2021. Hur ser tiden fram tills dess ut?

Nu blir det fortsatt spel i Huddinge fram till sommaren med Kia, Benny och Chris. Så det känns roligt att spela här ett halvår till.

Till sist då - stort lycka till! Vi ser fram emot att följa din fortsatta utveckling.

Tack!


Fredrik Nilsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub