Sexpoängsmatch på lördag

Publicerad 2018-09-07 08:39
​Förra lördagen skuttade vi upp över alla negativa streck i tabellens nedre del när vi vann borta mot AFK Linköping. På lördag gäller det att behålla vår position när vi gästas av IK Sleipner, laget som flåsar oss i nacken, en poäng efter i tabellen. Vår rutinerade anfallare Erido Poli tror på seger men vågar inte lova något mer än att "vi kommer ut som hungriga tigrar!"

IK Sleipner fick en mardrömsstart på årets seriespel. Första segern (3-2 borta mot Motala AIF) kom inte förrän i tionde matchen! Tränaren Simon Dogan har sedan dess lyckats få ordning på sina adepter. Laget har endast förlorat en av de senaste sex seriematcherna, det var i derbyt mot tabellettan Sylvia. Senast höll de länge 1-0 mot Newroz innan de fick nöja sig med 1-1 och en poäng. Då hör det till saken att Sleipner av olika anledningar saknade fyra viktiga kuggar: anfallaren Haris Sijaric var avstängd medan trion Patrick Ayala, Gaby Chabo och Karar Ibrahim stod över på grund av skada eller sjukdom. Till lördag är Haris definitivt tillgänglig, de övriga tre beror på medicinsk status.

- Jo, det är väl okej, erkänner Simon Dogan när jag frågar om hur läget är.
- Vi spelar med kontinuitet, gör det bra emellanåt, tillstår han vidare.

Hur funderar du inför matchen på lördag?
- Det är ju på gräs och vi får försöka hantera det på bästa sätt. Förresten, hur är planen nu? Aaah, jag var ju där förra året vid ungefär samma tid så …
- Huddinge får säkert en boost efter segern senast. Det lag som kämpar bäst går segrande ur striden. Vi vill absolut ta poäng, helst vinna.

När jag nämner Nora och AFK Linköping, två lag med minimal poängtilldelning under de senaste omgångarna, låter han riktigt hoppfull.
- För vår del är det angeläget att flera dras in i streckstriden!
Så vi avslutar samtalet i rörande enighet om att både Sleipner och Huddinge ska klättra förbi de dalande nykomlingarna och hänga kvar med marginal när sluttabellen fastställs i mitten av oktober.

Erido blir bara bättre och bättre

Anfallaren Erido Poli är nu inne på sin andra sejour med Huddinge IF. Hämmad av en långvarig skadeperiod har det tagit tid för honom att komma i matchform. Nu har han startat de fem senaste matcherna och ser vassare och starkare ut för varje match. Vi väntar bara på att målproduktionen komma igång.

- Det känns bra, säger Erido utan att darra på rösten.
- Jag känner inte av skadan, jag är fysiskt mycket bättre. Ju fler matcher jag spelar, desto bättre blir det. Målen är jag inte orolig över, bara vi vinner.

Erido tillägger att han känner sig hemma på Källbrink. Han har tränat med A-truppen till och från under sin långa rehabtid och säger sig känna igen auran från sina tidigare så lyckosamma år hos oss. Då var vi framgångsrika. I år slåss vi för att hänga kvar. Erido har sin filosofi klar:
- Oftast ska man inte kolla på tabellen men nu måste vi titta. Inte fokusera på tabellen, bara köra!

Vad tror Erido om lördagen match?
- Sleipner får ta på löparskorna. Vi kommer ut som hungriga tigrar! lovar Erido.
- Från och med Newroz-matchen har vi tagit fram kämpatagen och inte slutat kämpa även om vi tappat in mål.

Segern senast var viktig, det inser vi alla. Nu vill vi bygga vidare med en ny trepoängare på lördag 8/9. Kick-off 14:00 på Källbrink. Kom och stötta de gulsvarta tigrarna!

Robert Lindberg

Huddinge IF
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub