Herr

100 procent förutsägbart

Publicerad 2018-10-06 17:25
181006 v rmd
Värmdö-keepern Simon Nyström boxar tryggt bort ett förhoppningsfullt inlägg. Julius Armalis och Fredrik Åberg är inte ens nära att nå fram på den bollen. (Foto: Robert Lindberg)
Ett tungt och tufft Värmdö gör precis som de brukar, de vinner på Källbrink. Lördagsmatchen slutar 2-0 till gästerna och resultatet är helt i sin ordning. Vi förlorar de flesta närkamperna och Värmdö är mer effektiva framåt. Då går det som det går. Vi får fortsätta jaga de poäng vi behöver för att hänga kvar, närmast borta mot IFK Aspudden-Tellus på lördag.

En liten snabbkoll :
Värmdö brukar alltid vinna mot oss på Källbrink. Check!
En tungsprungen plan, ojämn och svårspelad passar ett storvuxet lag som Värmdö bättre än oss. Check!
Motivation slår klass. Check!
Roy Sevgili, killen som borde varit avstängd resten av säsongen, avgör matchen. Check!

Att matchen betyder mest för Värmdö står klart från första sekund. De vinner nästan alla dueller och när våra spelare envisas med att lyfta bollen från det skumpiga underlaget är vi chanslösa i luften. Värmdös spelare ser helt enkelt mer vuxna ut, och uppför sig mer vuxet. De tillåts vara tuffa och stygga i närkamperna. Så inleds sekvensen som leder till matchens första mål i mitten av första halvlek.

Julius Armalis blir överfallen bakifrån när han går mot en passning från vårt försvar. Dumpas i gräset helt enkelt. Domaren låter spelet gå vidare och vi hamnar i trångmål men när bollen fastnar hos Joacim Corneliusson just innanför vår straffområdeslinje bör situationen vara överspelad. Men Jocke försöker spela sig ut, tappar boll och Gordon Jordell kan kanonskjuta in 1-0 förbi en ställd David Mikhail.

Vi hotar sällan framåt men i 33e snickrar vi ihop ett prydligt kortpassningsanfall på vänstersidan, avslutet blir en tåfjutt på för brant passning och bollen rullar utanför. Värmdö har fler heta chanser och väggspelar sig i 39e fram till ett rent friläge på vänstersidan. David står välplacerad på det hårda skottet och vi kan gå till halvtidsvila med hopp om bättring.

Erido Poli kommer in direkt i andra men det är Värmdö som fortsätter på den inslagna vägen. Vi får mestadels ägna oss åt försvarsspel. I 49e ser jag dock ett embryo till anfall. Det leder ingenvart och känslan av att det är vita aggressiva Värmdö-tigrar mot beskedliga randiga kattungar förstärks.

Ur det spelmässiga underläget börjar vi ändå så sakteliga jobba oss uppåt. Eller om Värmdö börjar bli mer försiktiga. För dem är de tre poängen livsviktiga. Vi vaskar fram ett par, tre avslut som inte besvärar målvakten. Värmdös attacker ser sylvassa ut och i 64e är jag beredd att anteckna mål nummer två. Roy Sevgili, som började på bänken och kom in efter paus, svarar för passningen men avslutet smiter tätt utanför.

I 68e gör vi ett dubbelbyte och övergår till trebackslinje. Tobias Corneliusson avlossar i 73e vårt bästa skott så långt i matchen, tyvärr mitt på målvakten som stöter undan bollen. I 75e kontrar Värmdö. Roy Sevgili vänder bort Georgios Kousis och placerar in 2-0 till vänster om David. Ofrånkomligt!

Under den avslutande kvarten tvingar vi Värmdö till försvarsspel, i synnerhet efter Gordon Jordells utvisning i 83e (andra gula). Vi skapar tillräckligt många chanser för att åtminstone göra match av det hela – men misslyckas! Det är inte riktigt hela sanningen, en målvaktsräddning på en Erido-volley från nära håll hör till de svettigaste jag sett i årets seriespel. Men rättvisan i slutresutatet går inte att ifrågasätta.

Robert Lindberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub