Herr

Boo FK förstärker inför spurten

Publicerad 2017-08-16 11:31
Fredag kväll på Källbrink, då kommer Boo FK på besök. I våras vann vi med 2-1 på bortaplan men det är ett annat lag vi möter nu. Våra gäster har förstärkt rejält inför hösten och hoppas slippa bli direkt inblandade i nedflyttningsstriden.

Boo FK har dalat i tabellen, har nu åtta seriematcher i svit utan seger. Med 16 poäng ligger de sju pinnar före oss men trenden är negativ. För att försöka hejda raset förstärker de inför höstspurten.

Dodou Njie (från IFK Stockholm) och Eminn Ghozzi (från BKBK) har hämtats från lägre division. Eminn satte 2-0-målet i den positiva insatsen mot Sleipner i förra omgången. Det blev 2-2 till slut.
Nya till fredagens match är anfallaren Yanku Marrah från Enskede IK och mittfältaren Aaron Kabondo med förflutet hos Karlberg. Dessutom har de gjort klart med Edward Owusu, förra året hos oss, men han är inte spelklar till denna match. Mot oss får de även klara sig utan anfallaren Kenneth Carlie, avstängd efter tre gula.

De nya spelarna måste ses som uppenbara förstärkningar, något som tränaren Patrik Gerrbrant säkert är tacksam över när han analyserar läget och försöker se framåt.

- Ja-a, vi ligger där vi ligger. Det är bara att gneta vidare. Vi har inte kommit upp i nivå arbetskapacitetsmässigt, konstaterar Patrik.
- Lite för dålig form på för många. Mot Sleipner var vi bra i 75 minuter men tappade segern på slutet. Lite surt, men så har det varit under säsongen. Jag hoppas att det vänder.

"Lite surt" har det varit alldeles för ofta för vår del också. En defensivt stark insats mot Linköping, kryddad med en handfull fina målvaktsingripanden av Joar, gav inget i poängväg. Efter matchen tackade Cesar Weilid för sig, går till Akropolis. Ett avbräck, men i hans kontrakt fanns en klausul som gjorde att han kunde gå till lag i högre serie.

Nu är två tredjedelar av serien är avverkad, nio matcher återstår och det är hög tid för den traditionella "Huddinge-hösten". Kolla siffrorna från motsvarande period de fem senaste säsongerna:
2016 division 2: 9 8 0 1 30-11, avslutar med sju vinter i svit.
2015 division 1: 9 5 1 3 13-12, avslutar med fyra vinster i svit.
2014 division 1: 9 4 2 3 10-12, inledde höstspurten tidigare med två segrar, två oavgjorda innan sista nio.
2013 division 2: 9 5 2 2 20-13, avslutar med två oavgjorda som räcker till serieseger.
2012 division 3: 9 6 2 1 24-14, säker avslutning till serieseger.

Välkommen till ännu en viktig seriematch på Källbrink! Kick-off 19:30 på fredag, 18 augusti.

Robert Lindberg
Md boo jpg
Md edward o 160325 d
Edward Owusu, här i HIFs dress 2016, väljer att starta om i Boo FK. Inte spelklar mot oss. (Foto: Robert Lindberg)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub