Herr

Briljant Bouka säkrar segern

Publicerad 2019-05-17 23:00
20190517 f rbi v rt mittf lt
Under första halvlek lyckas vi inte få tag på bollen mot IFK Aspudden-Tellus. Här är det Hady Karim, Shaun Lomas, Abiel Sequar och Tobias Corneliusson som blir överspelade. I andra halvlek blir matchbilden annorlunda och vi attackerar rakare, belönas med tre poäng efter seger, 3-1.
Vi är knappt med i matchen under första 45 borta mot IFK Aspudden-Tellus på fredagskvällen, underläge endast 0-1 känns tacksamt. Då blixtrar Ouahid Bouka till med ett individuellt konstnummer och kvitterar precis före paus. Ett ”nytt” HIF uppenbarar sig till andra halvlek, Bouka briljerar med två högklassiga aktioner, betyder ytterligare två mål som säkrar en 3-1-seger.

IFK Aspudden-Tellus har ett tydligt spelövertag under hela första halvlek. Vårt passningsspel i sidled är dödsdömt, leder till åtskilliga bolltapp men vi klarar oss länge undan baklängesmål. I 15e petar David en boll över ribban efter en frispark, minuten därpå passerar bollen honom, då är Julius där och rensar. Vi tvingas försvara oss mot en lång rad hörnor. David är bestämd och får undan det mesta, Julius och Bouka bistår med rensande nickar.

I 23e, bolltapp och vi räddas från ett friläge när en hemmaspelare blir för het och springer offside. Minuten därpå, ett HIF-anfall. Kors i taket! Kommer efter ett försök med långboll som Bouka vinner. Lamin tar avslutet men skottet går över.

Direkt på deras utspark, nytt bolltapp på vårt mittfält. Vi kan inte spela oss ur deras press. Den här gången heller. Bollen till Christopher Kisch Brunzell som dunkar den i nät, David har fingrarna på bollen men kan inte hejda det hårda skottet.

I 30e får vi i hemmapressen till ett respektabelt försök till spel i planens längdriktning. Arkitekter är Marcus och Bouka på vänsterkanten men Lamin kommer aldrig åt den sista passningen i duell med en hemmaspelare.

Hemmalagets lägen är desto vassare, ett inspel från deras vänsterkant följs av ett avslut som vårt försvar får hejd på. Därefter lyckas David tippa ett stenhårt skott utanför och den efterföljande hörnan skapar kaos i vårt straffområde, men det kommer inte något farligt avslut.

I 44e lyckas vi få till ett par, tre bra passningar i rad i offensivt område, det ger oss inte mer än en resultatlös hörna. I slutsekunderna lyfter Georgios fram bollen mot mitten av deras straffområde, Bouka är bråkdelen av en sekund före målvakten, bollen får en hög bana och Bouka gör en "mini-Zlatan" i straffområdet. Bollen droppar i mål ganska precis i vänstra krysset. 1-1 från ingenstans. Men jag klagar inte.

Vi strukturerar om inför andra, Abiel blir "sittande" mittfältare och vi får bättre ordning på spelet. Två tidiga bollar i längdriktningen skakar om hemmaförsvaret men vi fortsätter att tappa boll i utsatta situationer. Julius blockar förtjänstfullt.

Framåt söker vi ofta Bouka som kontinuerligt ställer till med problem för hemmaförsvaret. Tobias börjar hitta lite ytor och i 59e stjäl han en passning – "läser spelet", som det heter – och skickar fram till Bouka. Hemmamålvakten är utanför straffområdet, Bouka rundar honom, vänder bort en försvarare och rullar in 2-1.

Frustrerade hemmaspelare börjar bli för tuffa i närkamperna, på gränsen till smutsiga i vissa lägen. Domaren delar ut tre gula i rask takt och det finns bud på flera.

I 67e skänker vi dem ett öppet skottläge från 20 meters håll, bollen visslar förbi Davids högra stolpe. Därefter skapar Aspudden-Tellus noll och intet mot ett stabilt spelande HIF. Vi är giftigare i våra omställningar, inte minst när Bouka är involverad. I 72a, omställning efter hörna, Bouka driver nästan från egen straffområdeslinje, tittar upp, ser deras målvakt vid straffområdeslinjen och klipper till en hård och perfekt lobb från halva plan. Bollen susar in tätt under ribban. 3-1!

Sedan har Abiel och Felix hyfsade lägen utan att få utdelning. Hemmalaget har ett volleyavslut högt över ur snäv vinkel när matchklockan står på 90. Innan David spelar igång gör vi ett tidstaktiskt byte på övertid, Anton Bergholm och U17-talangen Herman Johansson får vardera två minuter och hinner med ett par bollkontakter.

Se Matchfakta för laguppställning.

Övriga matcher i sjunde omgången

AFK LinköpingArameisk-Syrianska 0-2
FC Sthlm Internazionale – Newroz 1-0
Enskede IK – Tyresö FF 0-2
Assyriska IF – IFK Haninge 1-1
Södertälje FKVärmbol 1-4
Assyriska FF – Motala AIF 1-1

IFK Aspudden-Tellus har som vanligt inget matchreferat på hemsidan, kommer det något senare så länkar jag då.På lördagen passade jag på att se matchen på Kristinebergs IP där FC Sthlm besegrade Newroz med matchens enda mål, insparkat från nära håll efter en fast situation. Det var en jämn match mellan två stabila lag där Newroz hade det mesta av spelet. De var förtjänta av en poäng men blev utan när hemmamålvakten Simon Röse svarade för matchens prestation, en blixtsnabb räddning vid högra stolpen på en stenhård nick från nära håll. Bra att hemmaklubben producerat ett programblad med spelartrupperna, det hade dom inte gjort när jag såg dom mot Arameisk-Syrianska, mindre bra att de misslyckades med att få rätt tröjnummer på fyra av femton spelare. I egna laget!

I veckan som gått bytte Arameisk-Syrianska tränare. Jonatan Partin lämnade och Kaj Andersson (fd Newroz) tog över. Nahir Oyal och Dalibor Andric stannar kvar som assisterande.

Robert Lindberg
Md ouahid bouka 20190330 152121
Ouahid Bouka, tre läckra mål som betyder att vi vänder och vinner mot IFK Aspudden-Tellus.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub