Herr

Fem lånespelare i bakfickan

Publicerad 2015-08-26 11:20
Vi har skrivit låneavtal med både Djurgårdens IF och Athletic FC United. Vi kan nu låna in upp till fem unga spelare från dessa två klubbar, förutsatt att tränarduon Håkan Andersson/Johan Ländin anser att de höjer lagets spelstyrka.

Det är tre spelare från DIF och två från AFC som kan stärka vår trupp och som dessutom får möjligheten att skaffa A-lagsrutin. Ovärderligt för dom. Förhoppningsvis framgångsrikt för samtliga parter.

Marijan Cosic från DIF U-19, född 1996. Högerfotad anfallare alt ytter/mf med målsinne. Håkan känner väl till "Marre" från sin tid som tränare för stadslaget, P96orna. Har spelat med DIF i tio år, tränade med Manchester City hösten 2012 efter inbjudan. Moderklubb Alby IF.

Alexander Kärki från DIF U-19, född 1996. Mittfältare/ytter som spelat tre år med DIF. Moderklubb BP. Också under Håkans lupp i P96.

Oskar Jansson från DIF U-19, född 1997. Målvakt med en säsong hos DIF. Moderklubb Svegs IK. Ses som en ren försiktighetsåtgärd, back-up om något oönskat skulle hända med våra ordinarie målvakter.

André Österholm är en 19-årig mittfältare som ligger på gränsen till AFCs A-lag. Han fick göra sin första A-lagsmatch från start som vänsterback mot GAIS efter sommaruppehållet och har i skrivande stund medverkat i fem Superettan-matcher.

Christoff Dias de Oliveira är en 20-årig holländsk anfallare. Han har tillhört Ajax som amatör under en säsong då han spelat med reservlaget. Hans förhoppning är att bli professionell och han har nu tecknat ett 2½-årskontrakt med AFC. Han har precis blivit spelklar och lånas ut till HIF direkt.

Tanken är att de ska kunna medverka på så många av våra träningar som möjligt för att smälta in i gruppen. Vi hälsar spelarna välkomna till HIF!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub