Herr

IFK Haninge på Brinken fredag kväll

Publicerad 2017-09-12 15:36
För snart fyra veckor sedan hade vi, för ovanlighetens skull, hemmamatch fredag kväll. Det blev en lyckosam tillställning, vi demolerade Boo med 3-0. Nu på fredag, den 15e, hoppas vi på da capo. Vi möter visserligen ett tuffare motstånd i form av IFK Haninge men vi är i trängande behov av en tre-poängare. Kick-off 19:30 på Källbrink.

IFK Haninge är nykomlingar i år, de har en ny tränare, Hakan Bezgin, som försöker få laget att spela på ett nytt sätt. Vårsäsongen blev riktigt lyckosam, laget var uppe på fjärde plats, hade sånär häng på topplagen. Med sommaren anslöt en handfull nya spelare, tänkta förstärkningar, men effekten blev den motsatta. Höstens resultat har varit svajiga, laget blandar förluster och segrar.

- Stora stunder har vi spelat bra men varierat för mycket för att vara helt nöjda, säger Hakan Bezgin som misstänker att rotationen i truppen är en starkt bidragande faktor till den ojämna spelkvalitén.

Annars är Hakan rätt nöjd med utvecklingen. Som ny tränare för laget inför årets säsong vill han få laget att spela på ett nytt sätt.
- Division 2 är en ny nivå för många av spelarna, kräver mer och vi är inte jämna i prestationerna , säger Hakan.

Under sommaren har truppen stärkts. Bland annat har tre spelare hämtats från andra lag i division 2:
Mattias Ingvarsson, försvarsspelare från Motala AIF, flyttade till Stockholm för studier;
Binjam Habtegergish, ytterback från Karlsbergs BK;
Adem Kücükgöl, mittfältare med division 1-erfarenhet från Enköpings SK och Valsta Syrianska, kommer närmast från Boo FK.
Dessutom har målvakten Felix Lindeberg återvänt efter avslutade collegestudier och de har i estniske Maksim Lipin fått ett starkt offensivt nytillskott.

En redan stark trupp har stärkts ytterligare men ännu sitter inte samspelet där alla gånger. Någon kvalplats vågar Hakan knappast tro på längre, även om det fortfarande finns en teoretisk möjlighet, vilket han nogsamt påpekar.
- Målet är seger i varje match som återstår och att utveckla laget.

- Det blir en spännande match på fredag, spår han. Huddinge vill spela och det vill vi också. Det är två lag som vill föra matchen och spela med mycket fart. Men vi vet hur vi ska hantera Huddinge.

För vår del tvingas vi klara oss utan lagkapten Bover Gültekin, avstängd efter rött kort senast. Dessutom saknas Kristófer Magnússon på grund av arbete, precis som förra veckan mot Sleipner.

Välkommen till Källbrink på fredag kväll!

Robert Lindberg
Md haninge jpg
Md filip m 160227 cut2
Filip Milenkovic, förra året i vår gul-svarta tröja, i år värdefull spelare hos gästerna IFK Haninge.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub