Herr

Motala siktar uppåt

Publicerad 2019-04-11 07:58
Årets hemmapremiär går på konstgräset och våra första gäster kommer från Östergötland. Huddinge IF välkomnar Motala AIF till Källbrink för femte året i rad. I år tillhör MAIF seriefavoriterna och de sticker inte under stol med att de siktar på att nå division 1.

Huddinge IF och Motala AIF möttes för första gången i seriesammanhang 2015. Då i division 1 och vi gjorde sällskap ur serien samma år. Sedan dess har vi mötts varje år i division 2. 2016 hamnade vi på tredje plats men de två senaste åren har vi krigat för att undvika nedflyttning. Dagens gäster har haft en helt annan utveckling, vilket placeringssiffrorna 9 – 5 – 4 vittnar om. I år känner de sig mogna att utmana på allvar om topplaceringen och de nedslås inte av att de fick nöja sig med 0-0 mot nedflyttade Arameisk-Syrianska i hemmapremiären.

MAIF-truppen innehåller spelare med flera års erfarenhet av att spela för östgötaklubben. Exempelvis Simon Karlsson som gör sin sjunde säsong i A-laget och sin tredje som lagkapten. Inte illa av en Motala-kille som bara är 22 år. I truppen återfinns Elmer Civgin, Ibrahim Koroma, Valon Silka, Eldin Lugonja, Jonathan Hellqvist, samtliga med rutin från åtminstone två säsonger hos MAIF. En trygg stomme att luta sig mot för nye tränaren Christer Persson.

I truppen hittar vi även tre bröder Rako. Storebror Renato Rako (28 år) gör sin 11e säsong, 25-årige mellanbrodern André återvänder efter succésäsong och skytteligavinst med Vasalund och lillebror Ivan (22) har flyttat hem efter spel som proffs hos Herenveen. En korsbandsskada betydde slutet på det äventyret och gör att han ännu inte är redo för spel i årets division 2.

Truppen ser stark ut, klubben verkar ha lyckats väl med nyförvärven. Defensive mittfältaren Besart Kalludra återvänder efter en treårig utflykt som inkluderat spel för Linköping City och Åtvidabergs FF. En spelskicklig vinnartyp med klubbkänsla.
"Jag väljer MAIF före alternativ högre upp för att jag VILL spela i klubben och tror på klubbens visioner. Jag vill verkligen vara med på den här resan. Jag förväntar mig att vi blir ett bra gäng som visar vad klubben står för såväl på som utanför planen", förklarade Besart på klubbens hemsida när hans övergång blev klar.

Till försvarslinjen har två spelare adderats från allsvenska klubbar, 20-årige mittbacken Jesper Adolfsson från AIK och kvicke ytterbacken Albin Zidaric från Örebro SK, även han 20 år. Från Örebro SK har MAIF även hämtat 20-årige mittfältare Almin Masic som spelat med pojklandslaget. Dessutom har 24-årige nya-zeeländaren Jake Harris förenats med sin två år äldre bror Joe, båda är rejäla mittbackar som hämtade ur den gamla skolan.

Laget har en ny sista utpost i år, 25-årige Oliver Bergman vars senaste klubb var IK Brage. Dessförinnan hade han ett par lyckosamma division 1-säsonger med Oskarshamns AIK. Förra årets MAIF-trupp innehöll tre målvakter. Samtliga dessa har lämnat klubben så det vill till att Oliver inte bara är stabil på plan, han bör nog se till att hålla sig borta från alla sjukdomar och skador. Hans back-up, Noah Nylander, är endast 16 år!

Nye tränaren, 39-årige Christer Persson, har ett förflutet som spelare hos Kalmar FF, Jönköpings Södra samt norska Tönsberg och Pors Grenland. Hos J-Södra har han varit både assisterande tränare och huvudtränare. Han förklarar sig nöjd med truppen inför seriestarten och han beskriver årets utmaning på följande vis:
"En svår resa som förhoppningsvis har slutdestination på toppen av tabellen i höst."
Robert Lindberg
Md maif
Md 25. simon karlsson
Simon Karlsson, lagkapten i Motala AIF (fotot lånat från klubbens hemsida).
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub