Herr

Nagelbitare på lördag?

Publicerad 2018-10-10 09:19
I kommande lördagsmatch på Aspuddens IP möts två lag med helt olika förutsättningar. Hemmalaget IFK Aspudden-Tellus planerar redan inför nästa säsong medan vi siktar på att spela hem ett resultat som innebär förnyat kontrakt. För det krävs förmodligen mål. Förra året var det Yvan Ngabonziza som svarade för livsviktiga mål i slutmatcherna. Nu när Yvan dras med skador får vi ställa vårt hopp till Mattias Edeland, matchvinnare på tisdagen.

IFK Aspudden-Tellus har förlorat sina fem senaste matcher men svarade för en stark insats senast då de mötte topplaget IFK Haninge och förlorade med matchens enda mål. Avgörandet kom på tilläggstid då Aspudden-Tellus dessutom var reducerade till tio spelare efter utvisningen av Sebastian Palomba Rydén i 86e.

- Det var en positiv match från vår sida, vidhåller lagledaren Björn Birgersson.
- En väldigt bra prestation, det var bara resultatet som inte var bra. Men det spelar mindre roll. Nu ser vi framåt och är tacksamma för att vi gjorde en bra vår.

Under seriens inledning hörde laget till toppskiktet men har tappat efter hand, ligger nu i tabellens mittenskikt.

- Början till slutet kom på Källbrink där vi gjorde två dåliga halvlekar. Sedan kom en reaktion när topplagen drog iväg, hävdar Björn.
- Nu ska vi bygga vidare på förra matchen och förberedelserna inför nästa säsong har redan börjat.

På lördag tvingas de klara sig utan tre avstängda spelare, förutom tidigare nämnde Sebastian Palomba Rydén även Dino Ismaili och Muhammad Khalil.
- Det får vi också se som förberedelser inför nästa säsong, tycker Björn Birgersson som avslutar med att hälsa oss välkomna och han hoppas på bra väder och en trevlig match.


Ska Mattias avgöra igen?

Mattias Edeland kommer från våra egna led och förhoppningen var att hans målhunger från ungdomsfotbollen skulle följa med upp i division 2. Skador förstörde våren men nu börjar han på allvar konkurrera om en startplats. Det har blivit fem inhopp och två mål, även om det första var lite av ett "gratismål". Joacim Corneliussons skott touchar ryggen på Matte på vägen in i nät. Medan lagkamraterna gratulerar Jocke säger domaren till Matte att han noterat touchen och att han bokför målet på honom.

Målskytt mot Enskede, på bänken igen mot Värmdö när vi verkligen skulle behövt en avslutare med turen på sida?
- Jag var sjuk under veckan, kunde bara träna en gång. Då kan jag inte förvänta mig att få starta.
Mattes förklaring luktar ödmjukhet lång väg. Och självkännedom.
- Det känns bra nu. Kul att vara skadefri! Tidigare var jag inte redo, jag kom tillbaka efter en långvarig skada. Nu är jag redo!

Startspelare eller inte på lördag, det återstår att se. Det kanske inte spelar någon roll, Matte har redan bevisat att han kan komma in från bänken och leverera. Att han besitter matchvinnarmentalitet visade han med sitt 1-0-mål i reservlagets match på tisdagen. Den bollen stänkte han dit i 89e!

Förresten, står fotbollens gudar oss bi kan vi vara klara för division 2-spel 2019 redan före kick-off klockan 16:00 på Aspuddens IP. Närmaste utmanarna Sleipner och Värmdö startar sina matcher mot Enskede respektive Newroz redan klockan 14:00. Kammar dom noll är vi klara. Annars får vi fixa det på egen hand genom att ta tre poäng.

Robert Lindberg
Md ifk aspudden tellus
Md mattias 20181009 210933
En något sammanbiten matchvinnare i höstmörkret på Källbrink: Mattias Edeland efter 1-0-triumfen mot IFK Haninge på tisdagen. Vore uppskattat om han följer upp med ett nytt matchvinnande mål mot IFK Aspudden-Tellus på lördag. (Foto Robert Lindberg)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub