Herr

Oberäkneliga AFK på besök

Publicerad 2019-05-22 08:46
På fredag gästas vi av AFK Linköping och det enda vi kan vara säkra på är att vi inte kan vara säkra på någonting. Klubben har ett samarbetsavtal med division 1-grannen Linköping City, en så kallad utlåningslista. AFKs slagstyrka är således till stor del beroende på vilka spelare som City känner att de kan släppa till fredagsmatchen.

AFK Linköping är en ung klubb, bildades under hösten 2012 när BK Kenty och IK Östria Lambohov gick samman. Förra året debuterade klubben i division 2, slutade på tionde plats, precis ovanför oss i tabellen.

I år är det tänkt att ett tätt samarbete med Linköping City ska ge ett bättre slutresultat. Dessutom har kombinationen AFK/City lockat till sig en hel del spelare från utlandet. Nu har dock tre av de brasilianska spelarna tvingats lämna Sverige sedan deras visum gått ut.

När man kollar laguppställningarna för City respektive AFK upptäcker man att det bollas flitigt mellan de två lagen. Anfallarna Adam Larsson och Boris Pantaleev, försvarsspelarna Henrik Larsvik och Jacob Andersson har redan spelat för båda klubbarna. Ytterligare ett par spelare finns uppsatta hos båda klubbarna men har endast spelat för AFK.

"Det blir nya spelare väldigt ofta", tillstår Jonathan Johansson, i första hand tränare hos City men som självfallet har mycket att säga till om även vad det gäller AFK.
"Det är ett intressant projekt men det tar tid att sätta sig. Vi kommer att vara bättre i höst", lovar han.

Lagets prestationer har varit ojämna i år. Deras resultat i tävlingsmatcherna från och med seriepremiären (AFKs målsiffra alltid först):
2-1, 5-2, 6-2, 2-4, 0-1, 1-3, 1-5, 5-3, 0-2
Noterbart är förlusten i Danske Banks Herrcup (Östergötlands DM) med 1-5 mot Lindö FF, ett lag på undre halvan av sin division 3-serie. Laguppställningen i den åttondelen var jämförbar med vad AFK ställt upp med i division 2. Möjligen frågetecken kring inställningen. I slutändan hägrade en final mot samarbetspartnern Linköping City. Kanske inte riktigt vad AFK/City önskade…

Som synes är trenden vikande, endast en seger på de sex senaste matcherna. Då måste påpekas att segern kom i den enda match AFK spelat på naturgräs i år! Jonathan Johansson har kanske fullt fog för det skratt han låter undslippa sig när jag påpekar att de kommer att spela på en ojämn naturgräsplan på fredag.
"Spelarna som kommer utifrån har aldrig spelat på konstgräs!"

Kom inte och säg att vi inte blivit varnade!

Missa inte fredagsnöjet. Kick-off 19:00 på Källbrink. Välkommen!

Robert Lindberg
Md afk link ping kenty
Md inf r afk mikael sonesson
Mikael Sonesson (bilden lånad från AFKs hemsida) har varit framgångsrik, fem mål i årets seriespel så här långt.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub