Herr

Olyckligt bortkastad poäng

Publicerad 2017-09-10 20:22
20170910 joar 80e
Joar Gadd Berglund kastar sig efter bollen i 80e, en frispark som Bover Gültekin drog på sig, och blev utvisad. Bollen passerar tätt utanför men Sleipner hinner med två mål på slutet, säkrar en 3-1-seger. (Foto: Robert Lindberg)
Vi belägras under första halvlek borta mot IK Sleipner på söndagens eftermiddag, har ändå 1-1 i paus. I andra halvlek kontrollerar vi motståndarna väl - ända fram till en olycklig, för att inte säga onödig - utvisning i 80e. Det ger Sleipner kraft och styrka att avgöra med två sena mål mot ett decimerat HIF. Hemmasegern skrivs till 3-1.

IK Sleipner tar emot med varma servetter på Östgötaporten och vi är beredda, försvarar oss väl. Ändå tilläts de tre nickavslut de inledande 20, Joar Gadd Berglund touchar ett över ribban, de två övriga bollarna flyger över utan att vår målvakt behöver ingripa. I 22a kommer hemmalagets tursamma ledningsmål. En cross över vårt straffområde når Johan Andersson på högersidan. Han tar ett par steg inåt och prövar skott ur dålig vinkel, bollen är på väg utanför men studsar i ryggen på Daniel Källsholm och får exakt rätt styrning för att hamna precis innanför bortre stolpen.

Vi har ett par lovande omställningar, Yvan Ngabonziza är fri två gånger men lyckas inte näta. I 40e tar Christoffer Katenda sats från vänsterkanten, bryter sig inåt med bestämda kliv, avfärdar ett par, tre tacklingar och vräker iväg ett skott från 20 meter. Det bara smäller till i målvaktens vänstra nedre burhörn. Det är kvitterat, 1-1!

Andra halvlek har ett helt annorlunda scenario. Spelet är jämt men intetsägande. Toka Stefniashvili hittar Tobias Corneliusson med en lysande framspelning men vår 23a kommer ur vinkeln. Lite senare prövar en hemmaspelare med ett desperat avslut ut minimal vinkel, får på en rejäl rökare men Joar hinner upp med händerna.

Det som sedan sker i 80e blir matchavgörande. Bover Gültekin kapar en motståndare tätt utanför straffområdet, får sitt andra gula och det är färdigspelat för honom. Mot ett decimerat Huddinge skickar Sleipner allt högt mot mitten av vårt straffområde. En sådan boll leder till 1-2 i 85e och när en utspark från Joar kommer direkt i retur, blir det ett friläge och 1-3.

Robert Lindberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub