Herr

Överrumplade

Publicerad 2018-04-14 20:00
180414 s dert lje 1
Fayia Kobba Jr - förra året hos oss! - söker passning till blivande tvåmålsskytten Bachir Katourgi när Södertälje försöker spräcka nollan under den mållösa första halvleken. Huddinge-spelare i vitt är, från vänster, Younas Messaoudi, Fredrik Åberg, Joacim Corneliusson och Gustav Sågänger. I mål, Kevin Strimer. (Foto: Robert Lindberg)
Efter en ”typisk” 0-0-föreställning under första halvleken blir vi överrumplade när Södertälje kommer ut med driv och glöd direkt i andra. Det tar dom 35 sekunder att göra 1-0. Tolv minuter senare står det 3-0 och vi spelar med reducerat manskap efter ett rött kort. Efter viss uppryckning lyckas vi kapa förlustmarginalen till två mål för andra matchen i rad när Gustav Sågänger nätar för första gången på 48 seriematcher, spikar slutresultatet till 3-1.

Under första halvlek befinner sig bollen oftast på vår planhalva, oavsett om det är vi eller Södertälje som äger bollinnehavet. I 5e har Bachir Katourgi ett öppet läge till vänster men skjuter över. För vår del har vi två långa uppspel i mitten där hemmamålvakten agerar räddande ängel långt ute, rensar undan närmare mittcirkeln än egna straffområdet.

I 24e skapar Selwan Al Jaberi sig ett skottläge i vårt straffområde, bollen smiter precis utanför. I 32a behandlar Edward Owusu bollen lite för länge när det finns ett gigantiskt hål till höger i hemmaförsvaret och chansen rinner ut i sanden. Mönstret upprepar sig tyvärr fler gånger under matchens lopp.

I 43e är vi alldeles för klena i våra aktioner, leder till öppet läge och ett rappt skott som Kevin Strimer tippar till hörna. Gustav Sågänger nickar bort lyran in, en hemmaspelare prövar med en chansvolley utanför straffområdet. Bollen susar tätt utanför Kevins högra stolpe.

Efter paus går Södertälje till attack på vänstersidan direkt, vinner ett inkast, bollen lobbas in i mitten av vårt straffområde. Där står Katourgi helt omarkerad, våra två mittbackar och målvakt står och tittar på när hemmalagets nummer 9 får till en vek nicklobb som dimper i nät. Där var vi inte vakna!

Södertäljes ökade aktivitet i början av andra tar oss på sängen. Det osar hett vid flera tillfällen. I 52a låter vi Katourgi snurra runt och pröva en "halv cykelspark" med Fredrik Åberg nästan uppe i ryggen på honom. Bollen på Fredriks uppsträckta arm – från sådär en halvmeters håll. Eftersom detta sker mitt i straffområdet blåser domaren straff och visar upp det röda kortet.

Katourgi säker från straffpunkten, 2-0 till SFK. 3-0 kommer i 58e, ett lågt inspel från höger, Al Jaberi sätter bredsidan till från nära håll, bollen mellan Kevins ben.

Direkt efter målet kommer Julius Armalis in och Joacim Corneliusson kliver in som mittback. Julles intåg ger oss något att sikta på i offensiv riktning. Han nås av en långboll i 62a, fri med målvakten väljer han att vända upp i stället för att ta ett snabbt chansavslut. Fortsättningsvis ställer han till en del oreda i hemmaförsvaret utan att ha touchen med sig.

I 66e är en repris av 3-0-målet på gång, en boll tvärs igenom hela vårt försvar. Kevin svarar för en fotparad på det hårda närskottet från Kevin Sharro. I 72a står Kevin åter i vägen, nu är det Katourgi som tar sig igenom och avlossar ett stenhårt skott ur liten vinkel.

Dodou Njie har kommit in och vi får lite bättre spel längs högersidan, möjligen beroende på att hemmalaget inte är lika intresserade av att trycka på framåt. Ett samarbete med löpvillige William Sheriff – härlig klackframspelning! – ger Shaun Lomas nickmöjlighet men bollen sveper förbi bortre krysset. Då har vi mer tur i 79e. Ett tänkt inlägg från Gustav Sågänger seglar över hemmamålvakten och in i bortre burgaveln. Det visar sig bli ett tröstmål. Under matchens avslutande 13 minuter spelar även hemmalaget med nio utespelare sedan en spelare skadats och de redan utnyttjat alla sina fem tillåtna byten. Vi äger mycket boll under slutskedet men skapar inga vassa chansen. Slutresultat 3-1, seger för Södertälje.

Robert Lindberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub