Herr

Till Södertälje på lördag

Publicerad 2018-04-12 12:04
Vår huvudtränare Jussi Kontinen hoppas och tror att individuell skicklighet ska ge oss poäng under den inledande månaden, sedan bör vi vara träningsmässigt i nivå med våra motståndare. På lördag åker vi till Södertälje Arena för match mot Södertälje FK. Vi har ett bra facit mot de röd-svarta och hoppas naturligtvis kunna förlänga vår förlustfria svit.

I premiären höll vi seriefavoriterna Sylvia kort under 40 minuter. Sedan var det snarast en fråga om individuell oskicklighet som gav dom chansen att vända 0-1 till 2-1 innan paus.

En plusvariant på ovan position var Irvine Loyanda Kiesse som höger wing back. Ett överraskande drag av Jussi.

- Det var en överraskning för mig själv! Irvine kommenterar Jussis laguttagning.
- Jag hade bara testat en gång på träning. Det kändes bra de minuter jag fick och jag tycker att vi förtjänade mer mot Sylvia.

Hur är läget i truppen?
- Mycket bra! Det har kommit in fett bra människor i laget i år. Nu åker vi till Södertälje för att vinna!

Förra året spelade Irvine i båda mötena mot Södertälje. Då blev det mållöst på Källbrink på våren, i bortareturen fick Irvine kliva av efter en knapp timme när vi ledde med 2-1. Innan slutsignalen hade SFK kvitterat till 2-2.

2015 möttes lagen för första gången, då i division 1. SFK vann första mötet, 4-2 på Källbrink. Då avgjorde de mot ett HIF med 10 man sedan Jacob Stephenson visats ut efter en hands i 61a. Efter det tog vi tre vinster i svit innan förra årets två oavgjorda.

Södertälje har haft stor omsättning i truppen under försäsongen. Därvidlag är de i en situation liknande vår. Det talas om en nysatsning under nytt tränarpar: Andreas Haddad assisterad av Bojan Mijatovic. Offensivt hoppas de mycket på Fayia Kobba Jr, som inte blommade ut under förra året hos oss. Han gjorde dock vårt första mål i 2-2-matchen på Östertälje IP.

I premiären klarade SFK 0-0 borta mot nykomlingen Newroz, trots en utvisning med kvarten kvar. Vi hoppas naturligtvis vi kan förlänga deras måltorka och att vi kommer från kringelsta'n med tre poäng på lördag.

Robert Lindberg
Md irvine
Irvine Loyanda Kiesse
Md s dert lje fk
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub