Herr

Vad är väl en CL-semi mot en kväll på Källbrink?

Publicerad 2019-05-07 23:47
Reservlaget premiärspelar på Källbrinks gröna naturgräs och staplar misstag på varandra. Värmdö IF bärgar en fullt rättvis 4-2-seger. Vår insats långt ifrån lika imponerande som Liverpools vändning mot Barcelona i Champions League.

Funderar på om flera av spelarna hade tankarna någon annanstans, en timme efter vår kick-off börjar semifinalen Liverpool – Barcelona i Champions League. Den är inget att fundera över, att det röda hemmalaget skulle vända 0-3 från bortamötet var snarast en självklarhet.

Däremot måste vi fundera över saker som bolltapp, ger Värmdö 0-1 redan i 7e, obefintlig markering på snabba passningar i planens längdriktning 0-2 i 48e, på inspel från kanten 2-3 i 69e. Vårt försvar ser skakigt ut när vi låter Värmdö skapa snabba omställningar från mittplan. Vi kladdar oftast för länge med bollen och tappar den. Felix är ett lysande undantag men hans rappa direktpassningar läses för lätt av motståndarförsvaret. Vårt enda snabba anfall under första leder till att Gabriel Diaz knuffas omkull strax utanför straffområdesgränsen, Hady dundrar frisparken utanför.

Problemlösaren kommer in från bänken i 50e och han heter Ouahid Bouka. (Under andra byter vi spelare fram och tillbaka friskt och jag har faktiskt inte full koll på allt, ber om ursäkt för det.) I 52a sätter Bouka 1-2 från straffområdeslinjen, ett skott som målvakten inte lyckas få hejd på, och i 62a nickar han in 2-2 efter hörna som tillkommit efter en bra frispark från Hady. Återigen efter att Gabbe D rivits ner nära straffområdet. Målvakten tippar Hadys rökare till hörna men nicken från Bouka är han chanslös på.

I det här skedet är vi framgångsrika i vår press och Värmdö-försvaret svajar rejält. Då får de till ett snabbt uppspel till höger, ett lågt inspel går genom vårt straffområde till en helt omarkerad kille vid bortre, likt deras första mål och även nu med nätrassel som följd. 2-3. I 72a, ett nytt långt uppspel, nu i mitten, bollen touchas förbi vår keeper, tar i stolpen.

I 76e når Bouka på nytt högst på en hörna, bollen tätt över ribban. När Edwin i 81a förhindrar ett möjligt genombrott och gör det med en hög spark får han sitt andra gula och vi får avsluta med reducerat manskap.

Värmdö ökar till 4-2 på en frispark rakt framifrån i 84e, Ett välplacerat kanonskott till höger om muren smiter in tätt intill stolproten. Sedan har de bud på ytterligare mål, bland annat är en rökare efter hörnvariant på väg in men träffar en Värmdö-spelare framför vårt mål.

Intensivt påhejade av vår klubbordförande samlar HIF-killarna sig till en avslutande forcering med matchens bästa tempo i aktionerna men det ger ingen utdelning.

Startelvan: Stefan Marinkovic - Anton Bergholm, Patrik Soldatic Sganzerla, Edwin Mahisa, Gabriel Diaz - Gabriel Bergman, Hady Karim - Salim Nassar - provspelare, Alexander Jonsson, Felix Åkerlund. På bänken, samtliga inbytta i andra: Ouahid Bouka, José Rubiño samt en provspelare.
Utvisning: Edwin Mahisa (81).
Varning: Salim Nassar (73).


Robert Lindberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub