Herr

Värmbol obesegrade på bortaplan

Publicerad 2018-06-06 10:00
Katrineholmsklubben Värmbols FC kommer till Källbrink på lördag och de har nollan kvar i kolumnen över förluster på bortaplan. Ett svårspelat lag, tungt att möta. För tufft för oss eller spräcker vi deras förlustfria svit? Gör vår formtoppade anfallare Julius Armalis mål igen? Kom och kolla! Kick-off klockan 14:00.

Från år 2006, då blåtröjorna i Värmbols FC snuvade Huddinge IF på seriesegern i division 3 Östra Svealand, har klubben mestadels kunnat ställa ett stabilt division 2-lag på benen. Som bäst har de nått en andraplats 2009, tätt bakom Hammarby TFF. Efter det tappade de i styrka och 2013 var de riktigt illa ute när de tvingades kvalspela för att hänga kvar. Enda anledningen till att de fick stanna kvar i tvåan var att de tilldelades en vakant plats sedan flera lag dragit sig ur.

Årets därpå gick det inte länge. Värmbol åkte ur med dunder och brak, återkom direkt efter en överlägsen serieseger i trean – 12 poängs marginal till tvåan IFK Haninge! Come-back-året 2016 snodde Värmbol med sig en poäng från Källbrink efter en 2-2-match. Vi har vunnit övriga tre möten på vår hemmaplan, aldrig med mindre än två måls marginal.

Vi vill naturligtvis förlänga vår förlustfria svit men våra motståndare har också en förlustfri svit att slå vakt om. Senaste de förlorade en seriematch på bortaplan var 16 september förra året (Linköping City 0-4). Efter det har de vunnit tre och spelat oavgjort två gånger på främmande mark.

- Det har varit konstgräs i år, förklarar lagledaren Rickard Lönn. Hemma har vi haft problem med underlaget. Första matchen på Backavallens konstgräs, andra på Backavallens gräs, innan vi kunde spela på vår egen hemmaplan.

Sedan hör det till saken att det varit lite skillnad på motstånd. Bortamatcherna har varit mot Eskilstuna City, Nora, Värmdö och Södertälje, hemma har de tagit emot Enskede, Motala, Aspudden-Tellus, Sylvia och Newroz. Rickard Lönn låter lite bekymrad över vårens insatser:
- Vi har tagit lite mindre poäng än vad jag trodde vi skulle ha. Vi har ju kryssat en del.

Laget tappade två viktiga spelare inför säsongen, Joakim Juhlin gick till Nyköpings BIS och Pelle Isgren la skorna på hyllan. Mittfältaren Alexander Karlsson kom från Köping och veckan före seriestart kom en polsk mittfältstrio: Krzysztof Zaremba, Lukasz Kopka och Patryk Brzeski.

- I sina bästa stunder tillför de en del. Tyvärr har det varit lite språkförbistring men det har blivit bättre och bättre, säger Rickard Lönn.

Zaremba har kommit bäst till sin rätt på topp. Med tre mål är han lagets näst bäste målskytt men han spelar inte på lördag, avstängd efter tre gula. Däremot återkommer Kopka som var avstängd i förra matchen. Dessutom får vi tampas med 28-årige Värmbolsveteranen Vedran Benca. Han sänkte oss med matchens enda mål i Katrineholm förra året. Vedran har gjort fyra mål i år, 36 totalt på 109 seriematcher för klubben. Han debuterade 2010 då även lagets verklige kulturbärare, Niklas Rautiainen, försvarsspelare och lagkapten, drog på sig A-lagströjan för första gången. Imponerande 185 seriematcher har Niklas hunnit med.

Rickard Lönn suger lite på svaret när jag för framtiden på tal.
- Jag hoppas vi vinner på lördag. Det blir jämnt. Vi vill inte förlora, i alla fall. Vi borde inte vara rädda för de nedre strecken men man vet aldrig. Mycket hänger på självförtroende. Fortsätter dessutom Sleipner och Eskilstuna på den inslagna vägen kan det behövas rätt många poäng för att undvika kvalplatsen.

Julle, målskytt i de tre senaste

Om Rickard Lönn låter bekymrad så är det andra tongångar hos vår välväxte anfallare Julius Armalis, målgörare i de tre senaste matcherna.

- Det känns väldigt bra, erkänner han.
- Bäst är att jag har fått vara skadefri. Det ger mer tid att få igång kroppen. Jag har också fått mer förtroende från lagledningen och det bygger på självförtroendet.

Julle kör personlig uppvärmning inför varje träning, många övningar som han tagit med sig från tiden som ungdomsspelare inom ishockeyn. Detta har säkerligen hjälpt till att hålla kroppen i trim. Förra året kom han direkt från juniorfotbollen. Nu har han ett års erfarenhet av seniorfotboll och har lärt sig att använda sin styrka på rätt sätt. Så'nt syns i duellerna och bör komma väl till pass mot fysiskt starka Värmbol.

- Det ska bli kul! Vi får chansen att ta in på dom i tabellen men vi vet att dom är jobbiga att möta.

Jobbiga eller inte, vi går självklart för tre poäng!

Robert Lindberg
Md v rmbol fc
Md julle 20180605 171904 hdr
Julius Armalis, målskytt i de tre senaste matcherna. Förlänger sviten på lördag?
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub