Herr

Vi ger Newroz en match

Publicerad 2019-04-08 23:14
20190408 irvine
Irvine Loyanda Kiesse (11) och bollen trivdes ofta mycket bra ihop på Sätra BP, kanske inte just i den här situationen, men Irvine fixade en straff och gjorde vårt mål. I bakgrunden Erido Poli.
Newroz hör till förhandsfavoriterna i årets serie och besegrar oss med 3-1 en kylslagen och blåsig kväll på Sätra BP men sättet som HIF-spelarna genomför matchen skänker gott hopp inför fortsättningen.

Vi har stor trupp, 29 spelare, men när åtta killar är indisponibla på grund av skador och sjukdom försvinner många tänkbara alternativ för vår tränarduo. Att stabile mittbacken Mladen Dubroja placeras som defensiv mittfältare tyder på att vi prioriterar just defensiven. Det visar sig vara ett bra drag. Vi ger Newroz två tidiga skrämskott. I 6e lyfter Marcus in en frispark som hemmamålvakten precis hinner peta undan från Mladens panna. Där var vi nära ett öppningsmål. Ännu mer så i 11e när Irvine snor åt sig bollen, frispelar Erido som avlevererar ett svagt avslut utifrån, helt ensam mot en målvakt som står som fastvuxen på linjen rullar han bollen utanför.

I 23e får vårt försvar problem för första gången, ett halvlångt inspel från höger når en helt omarkerad hemmaspelare vid bortre, målet gapar vidöppet men Joar fläker sig in hela sin längd och hejdar nicken från att passera mållinjen. Vid markkontakt orkar han inte hålla bollen och Stefan Ostojic dammar in den i nät. 0-1.

I 29e är Erido lite sen i starten när en slumpboll rullar in bakom Newroz backlinje, målvakten hinner rensa undan bråkdelen av en sekund innan vår 21a hinner fram.

I 35e kapas en framstormande James på mittplan. En del domaren på den här nivån hade valt det röda kortet. Erik Skotte tycker det räcker med gult för Yanku Marrah. Tveksamt, med tanke på en kommande händelse. Men inte nödvändigtvis matchavgörande.

Marcus och Mladen svarar för viktiga defensiva aktioner när Newroz verkar vara på väg att dyrka upp vårt försvar men bästa läget skapas av Lamin som stormar fram igenom hemmaförsvaret som om det inte existerade. Inlägget mot Erido blir aningen för högt, touchar högt upp på skulten och bollen försvinner förbi bortre stolpen.

Vi lyfter upp spelet direkt i andra. Snabbt passningsspel öppnar för Sabri i 48e men han får problem med bollkontrollen. När skottet kommer är det inte tillräckligt vasst, målvakten snabbt nere och suger åt sig bollen. Newroz prövar på samma vis men deras avslut kommer från långt håll och bekymrar inte Joar.

I 51a kombinerar Irvine och Erido snyggt, Irvine fälls och Erido kliver fram för att lägga straffen. Åt samma håll som alltid och målvakten Marko Atanackovic var i det hörnet innan Erido ens skjutit. Så såg det i alla fall ut. Ja! Det är samma Marko som tränade Huddinge IFs damlag 2014-16.
Newroz-keepern startar direkt ett snabbt anfall, Lamin stoppar det hela på mittplan till priset av ett gult kort.

Noterar att i och med att vi flyttat upp spelet ges Newroz möjlighet till fler omställningar. Under de inledande tio i andra har de kommit till fler avslut än under hela första halvlek. I 61a kommer också 0-2. Bolltapp ger Newroz tryck på oss, Joar gör en lysande räddning djupt nere till höger och ganska snart har Newroz jobbat till sig en hörna från andra hållet. Den nickas i nät av Bun Dawda Sowe från nära håll, genom Joars händer. Såg ut som om den hårda vinden spelade oss ett spratt där.

Dubbelbyten i 67e ger oss en klart mer offensiv prägel men det första som händer är att Newroz prickar ribban, returen är på väg in i krysset men nickas bort av Patrik, ny retur och Joar är kvickt nere och nappar åt sig bollen. Vi går till motattack, James "gör" deras lagkapten Serta Gemici på mittplan och fälls cyniskt bakifrån. Gult kort.

Matchen avgörs i 70e. Jag har noterat 74e men låter nåd gå före rätt, möjligt att Skotte stoppat klockan vid något av de uppehåll som uppstått, bland annat vid bytena. Marcus lyfter in en frispark från vänster, bollen långt, till Julius som endast mäktar en lös nick mitt på målvakten som startar ett snabbt anfall även denna gång. Den här gången hinner vi inte med, avslutet från högerposition i straffområdet är hårt och välplacerat, bollen i nät via bortre stolpen. 0-3.

Vi skapar tryck mot Newroz kort därpå, Mattias är framgångsrik till höger i straffområdet, bollen hamnar framför Irvine som dunkar in 1-3 från sin position mitt framför mål.

Hoppet tänds – men släcks nästan direkt. Marcus går in alldeles för tufft på mittplan. NU plockar Skotte upp det röda kortet. Vi tvingas avsluta med reducerat manskap, försöker trycka på framåt men skapar inget. Newroz är nöjda med att spela av matchen och försöka med snabba omställningar när lägena dyker upp. Bra hemjobb överlag gör att det sällan blir riktigt farligt hos Joar men matchen rinner iväg till förlust 1-3.

Laget: Joar Gadd Berglund – Lamin Allen, Patrik Brunner, James Izountouemoi, Marcus Mikhail (utvisad 76e) – Mladen Dubroja (67 Julius Armalis) – Sabri Ajili (67 Mattias Edeland), Abiel Sequar, Shaun Lomas, Irvine Loyanda Kiesse – Erido Poli.

Övriga matcher i första omgången

Enskede IK - Haninge 0-3
Motala AIF - Arameisk-Syrianska 0-0
FC Stockholm Internazionale - AFK Linköping 1-2
Södertälje FK - IFK Aspudden-Tellus 0-3
Assyriska FF - Assyriska IF 1-1
Värmbol - Tyresö FF 1-1

Kommentar: "Fel" nykomling blir utan poäng men FC Stockholm Internazionale kommer säkert igen. Aspudden-Tellus tippade sig själv som seriesegrare i år och fortsätter de på den inslagna vägen får storfavoriten IFK Haninge sig en fight. Newroz enda hemmalag att vinna. Tyvärr, tycker vi i Huddinge. Motala AIF besvikna över delad pott, vill revanschera sig på Källbrink på lördag. Vi tar emot på konstgräset.
Robert Lindberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub