Herr

Vi pallar inte pressen

Publicerad 2018-04-07 20:05
180407 sylvias press
Ett praktexempel på Sylvias höga press. De är fyra spelare mot våra två utanför vårt straffområde. (Foto: Robert Lindberg)
Hoppet om poäng i premiären lever nästan en hel halvlek. Så länge håller vi under pressen från IF Sylvia. Två snabba mål före paus vänder vår 1-0-ledning till underläge. I andra halvlek var vi hopplöst efter, får vara glada över att förlusten stannar vid 2-4.

Topptippade Sylvia tar ett bastant tag om matchen från avspark. Första målchansen är det däremot vi som skapar. Shaun vinner en duell, via Irvine och Yvan sveper bollen genom gästernas straffområde, Katenda dyker upp från andra hållet och prickar säkert in årets första mål.

Sylvias svar kommer snabbt, en långboll når Daniel Andersson, Kevin är snabbt ute och styr skottet till hörna. Vi skapar ett liknande läge i 16e, Gustav drar upp anfallet, hittar Yvan till vänster, målvakten rusar ut och stöter undan bollen.

Gästernas bollinnehav är markant. Vi är dock vassare i våra omställningar. I 37e brakar Irvine fram längs högersidan, fälls av Philip Özer som varnas. Nästa möjliga omställning bromsas in och vi försöker rulla boll i egen backlinje. Det går som så ofta tidigare i år. Bolltapp. Följt av sidledspassning och Daniel Andersson har inga problem att pricka in 1-1.

Ett snarlikt läge två minuter senare, en förlorad närkamp i eget straffområde. Daniel Andersson, 2-1 för gästerna.

I paus skickas storvuxne anfallaren Julius in – som mittback! Daniel Andersson får ett friläge i 54e, missar målet. I 60e vinner Johan Edeland en hörna. Kort variant och uruselt inlägg leder till Sylvia-attack. Yvan avvärjer med händerna i brösthöjd. Inget kort!?

1-3 rullas in av Philip Özer i 63e. Återigen förlorar vi en försvarsduell man-mot-man, näste försvarare missar bollen och det blir ett friläge.

Vi gör ett dubbelbyte, Julle skickas upp på topp. Men det är i vårt straffområde det osar hett. Marwan Baze skjuter utanför ur fritt läge direkt efter bytet. I 68e överraskar Sylvia med en snabb frispark, Gustav är vaken och räddar oss undan ytterligare ett friläge emot. Kevin gör en prakträddning på lågt skott efter hörnan som följer.

I 74e försöker Yvan till höger, möter tufft motstånd, slänger upp näven som träffar illa. Rött kort!

Med reducerat manskap krigar hemmaspelarna vidare mot övermakten. Kevin svarar för två lysande räddningar på hårda, låga skott men tvingas släppa in fyran när Hampus Lönn volleyskjuter efter nickpassning på hörna i 84e.

Vi friserar siffrorna i 89e. Younas lyfter en frispark mot straffområdet, Julle nicktouchar vidare, Patrik kontrollerar bollen, passar perfekt in till Tobias som skjuter direkt. Snyggt! En trevlig minnesbild att ta med sig efter en match där vi var tvåa i nästan alla situationer.

Robert Lindberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub