Herr

Vinst i Norrtälje

Publicerad 2018-03-03 20:32
En stabil insats uppe i Norrtälje leder till seger, 3-1. Flera goda individuella prestationer men en skada på målvakten Joar Gadd Berglund dämpar glädjen.

Vi startar matchen bra men har lite problem vid spel ur eget straffområde vid insparkar och när Norrtälje pressar högt. Vårt anfallsspel är vassare än tidigare under försäsongen, vi kommer in bakom motståndarnas backlinje om och om igen. Norrtälje kommer till sina chanser via omställningar där vi för enkelt tappar boll i fel läge.

Tidigt i matchen så får Joar en riktig smäll på fingrarna, som svullnar upp, tyvärr visar det sig att han måste byta i paus. Det bytet skulle vi ha gjort omgående om vi haft en reservmålvakt på plats. Vi får tacka Norrtälje som hade två på plats.

Norrtäljes ledningsmål kommer i 18e, ett centralt genombrott på en omställning där vi egentligen lyckats bromsa anfallet men vi är inte tillräckligt resoluta med att ta bort boll och spelare. Det leder till ett friläge mot en målvakt som inte är 100% fit. Resolut avslut och 1-0 till Norrtälje.

Hela halvleken präglas av att vi har ett större bollinnehav, men det blandas också med tekniska misstag och med det vassa omställningar för Norrtälje.

Vår kvittering kommer efter förarbete på högersidan, Julius och Edward trycker in i box, blir två mot två, inspelet hamnar lite bakom och där fyller Gustav på med sin högerdoja (!) och trycker till på ett tillslag: 1-1!

Andra halvlek blir den första lik. Nu med ett lite noggrannare Huddinge och inte så många omställningar emot. Vi skapar målchanser men 1-1 står sig länge. Tre byten görs i mitten av halvleken. Irvine byter plats med Tobias. Joacim kommer in istället för Younas. Patrik kommer in istället för Giorgios, och kliver in som mittback, Fredrik hamnar som högerback.

Vårt ledningsmål kommer efter ett anfall på vänsterkanten, där vi får loss bollen och vänder spel och blir övertaliga på andra sidan och i den situationen så friställs Julle som sätter dit 2-1.

Matchen slutar 3-1. Det sista målet kommer i slutminuten, en solokontring av Gustav som avslutar med sitt andra mål för dagen.

Många spelare visar framfötterna. Väljer att nämna Julle, som gör sin bästa match i Huddinges tröja. Samarbetet och rollfördelning Shaun/Edward faller ut till ett utropstecken. Tobbe gör sitt bästa framträdande i Huddinge-tröjan. Gustav tillbaka och det med besked. Sammantaget vår bästa offensiva prestation så här långt i år.

Att ha med sig: Detta var den tredje raka vinsten.

Härnäst väntar division 1-motstånd. Lördag 10 mars Sollentuna, därefter lördag 24 mars Linköping City. Båda matcherna på bortaplan.

Laget: Joar Gadd Berglund (Vargarnas reservmålvakt) – Giorgios Kousis (Patrik Brunner), Fredrik Åberg, Bover Gültekin, Gustav Sågänger – Younas Messaoudi (Joacim Corneliusson), Shaun Lomas, Edward Owusu – Tobias Corneliusson (Irvine Loyanda Kiesse), Julius Armalis, Christoffer Katenda.

Robert Lindberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub