F15-Dam J

Hej Stefan!

Publicerad 2020-11-04 21:31
Snart börjar träningarna igen och då börjar också vår nya spelarutvecklare Stefan Thomasson. Vi passade på att intervjua honom nu under viloveckan.

Hej Stefan - berätta lite om dig själv!

Hej! Jag heter Stefan Thomasson och är 39 år. Jag kommer från Gotland och jag har spelat fotboll sedan jag var fem år. När jag spelade fotboll så spelade jag som högst i division 3. När jag slutade satsa på fotbollen i min klubb Dalhem IF så blev jag assisterande tränare i vårt damlag och nu har jag coachat i snart 10 år. Förutom tränaruppdraget i Dalhem IF så har jag arbetat med University of Regina, Falu FK, Huddinge IF Dam samt nu senast har jag varit assisterande tränare i Djurgården FA19 under 3 säsonger.

Vad är en spelarutvecklare? Vad ska du göra här i Huddinge IF?

Tanken är att jag ska arbeta med och utveckla flickfotbollen i Huddinge IF med fokus på F15-Dam J. Mina uppgifter kommer att vara allt från att vara med på planen och leda träningar till att hjälpa tränarna med idéer samt hjälpa spelarna att utvecklas individuellt. En annan del av min uppgift blir att planera och sätta ett gemensamt sätt som vi vill spela fotboll på. Det ska vara tydligt för alla så att det inte spelar någon roll vilket spelsystem eller vilka spelare som är på planen för vi ska tänka lika.

Du har haft många spännande uppdrag förut, vad har du lärt dig och hur kommer vi att märka det?

Jag har lärt mig mycket av alla uppdrag och av alla de spelare och ledare jag jobbat med. Den erfarenhet som jag tror att jag kommer ha mest nytta av i det här uppdraget är från mitt senaste uppdrag för Djurgården där jag ju jobbade med just tjejer i juniorverksamheten. Från det har jag många insikter som att hur vi lär ut har stor påverkan på spelarens möjlighet att ta in informationen och också att det händer mycket i den här åldern och man måste hela tiden använda sitt ledarskap så att en så hälsosam miljö som möjligt skapas. Sedan har jag självklart byggt på med många nya övningar och hur man kan tänka och förändra dem med en liten tvist för att få ut ett annat syfte. Jag hoppas det kommer märkas genom att spelarna tycker det är roligt och utvecklande att spela fotboll i Huddinge och att vi får behålla spelarna så länge som möjligt. Då har jag lyckats hyfsat bra med min uppgift.

Vad tycker du generellt om utvecklingen inom flick- och damfotbollen?

Oj, det är en omfattande fråga men om jag ska bryta ner det till några punkter så tänker jag så här. Flickfotbollen har de senaste 5-10 åren utvecklats enormt och även om vi fortfarande inte har/får samma förutsättningar som många pojk/herrlag så har vi kommit en bit på vägen. Spelarna är mycket mer utbildade idag och om vi kan fortsätta på detta spår och vi ges rätt förutsättningar så kommer vi kunna utveckla flick- och damfotbollen ytterligare de kommande åren. Anledningen till att jag brinner för flick- och damfotbollen är att det finns mycket potential hos spelarna och det finns mycket sammanhållning och gemenskap vilket skapar en utvecklande miljö. Jag ser fram emot att jobba vidare för att utveckla flick- och damfotbollen ytterligare.

Magdalena Fahlén
Md img 3309  1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub