F15-Dam J

Nysatsning på F15- och Damjuniorverksamheten

Publicerad 2020-10-08 11:10
Under de senaste åren har vår verksamhet på flick- och Damjuniorsidan vuxit och vi tar nu ytterligare spännande steg.

Inför säsongen 2021 så avser vi att förbättra förutsättningarna för vår F15- och Damjuniorsida ytterligare och skapa en verksamhet som gör det attraktivt för så många spelare som möjligt att stanna kvar och fortsätta sin fotbollsutbildning inom Huddinge IF. Tanken är att vi ska erbjuda en bra verksamhet både för de som vill satsa lite extra och de som kanske t ex kombinerar fotbollen med annan aktivitet. Det nära samarbetet mellan Damjunior och Damlaget kommer att intensifieras ytterligare och alla spelare ska redan tidigt under junioråren kunna se vilka olika utvecklingsvägar som finns öppna för dem. Vi förväntar oss också att de positiva effekterna av denna satsning även kommer att komma våra yngre flicklag till del genom möjlighet till rotationsträning, utveckling av ledare etc.

För att leda och arbeta med satsningen har Stefan Thomasson rekryterats in som Spelarutvecklare för F15- och Damjuniorverksamheten. Stefan kommer närmast från rollen som assisterande tränare i Djurgårdens FA 19-lag och innan dess har han en gedigen tränarbakgrund inom Dam- och flickfotbollen, bland annat som Damlagstränare för Huddinge IF under 2017, Falu FK/BS, Dalhem och University of Regina. Uppdraget som spelarutvecklare handlar om att säkerställa en gemensam spelidé, principer och tankesätt för verksamheten, att utbilda och coacha tränarstaberna, utveckla spelarna och att planera och hålla i utvalda träningar och matcher.

I samband med detta går F06, F05 och nuvarande Damjuniortrupp samman i en gemensam organisation, men där åldersanpassade träningstrupper kommer att bibehållas för en del av träningarna. De flesta av de tränare och ledare som är engagerade i dessa lag idag kommer att stanna kvar och arbeta med gruppen även kommande säsong, i nära samarbete med varandra och med Stefan.

Seriespelet nästa år är ännu inte fastslaget, men ambitionen är att spela i flera olika divisioner, anpassade för utvecklingsnivåerna inom den totala gruppen. Målvakter kommer att ha regelbunden målvaktsträning med dedikerad målvaktstränare som delas med Damlaget.

Under v 45 startar vi våra provträningar till F15- Damjunior, men redan nu kan det finnas möjlighet för nyfikna spelare att komma och delta i träningarna. Ansök gärna via "Provspel 2021" här på hemsidan, eller kontakta undertecknad.

Fredrik Liljeroth

Damansvarig Huddinge IF

Fredrik Liljeroth
Md stefan signering
Stefan Thomasson, ny Spelarutvecklare för F15-Dam J
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub